"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 051
  • 368
  •   1
Отговори
# 270
  • варна
Нямам против въщането на жеста ,все пак ми е приятна тяхната компания ,но просто тези наши познати ни канеха сякаш по задължение .

# 271
Спряха ли да идват нахалните гости? Simple Smile

# 272
Даааа! Категорично!
Пресичала съм опити за нежелано гостуване дори с по-резки думи!
Мъжът ми има един братовчед, ужас направо. Скучно му е примерно и решава, че ще се изтърси у нас барабар с жена си и двете си малки деца. Ей, така без да се обадят да питат удобно ли е или поне дали сме си вкъщи.
Остават за вечеря примерно, а пък ти, дали си сготвил и дали имаш нещо в хладилника, си е твой проблем. И все повтарят: "Ние не сме дошли да ядем и да пием, а да се видим". Е, да ама като е минало вече 20 ч, какво да ги правиш.
И всеки път без да се обадят.
А пък ти, дали искаш да спиш, да си свършиш нещо, дали ти е подредено вкъщи и т.н., няма значение.

И това беше редовна практика, особено докато живеехме със свеки - явно на жената й беше неудобно от тях, все пак роднини са й, макар че и тя се дразнеше. Но аз набързо ги оправих, като я предупредих, че не ми пука.

Веднъж се изтърсиха с жена му и децата следобяда преди да отида нощна смяна. Хайде, не можах да спя преди нощната, преглътнах го, но нито мога да вляза да взема един душ, нито да си изгладя дрехите за работа, нищо. Сетиха се да си тръгнат като дойде време да тръгвам.
Друг път пък - спим блажено с мъжа ми в една неделна сутрин и се звъни на вратата - пак той в 9 ч сутринта в неделя, минавал в нашия квартал и искал да ни види (просто ей така). Диретно му казах, че още спим и не е удобно и затворих вратата под носа му.
А един път се прибирам от работа и ще бързам да се къпя и да се преобличам, че имахме уговорка да ходим при едни приятели на гости и какво да видя - той пак дошъл неканен вкъщи (без жена си и децата) и с мъжа ми си пийват количка. Седнах от приличие половин час с тях, обясних му, че отивам да се оправям, защото сме канени на гости и вече закъсняваме, а той вместо да се сети да си тръгне, каза: "Ами и аз ще взема да дойда с вас, че нямам какво да правя". (при хора, които не познава дори)
Втрещих се, не знаех майтап ли си прави, но определено май не беше майтап и кой знае как съм го изгледала, но се отказа от безумните си намерения.
Оттогава ми прекипя и най-нагло почнах да го режа, нищо че е на мъжа ми роднина.
Е, излезе ми май име на серт-снаха в техния род  Joy , ама поне нежеланите гостувания спряха и вече си разполагам спокойно с времето и дома си.

# 273
Kikonka добре дошла в клуба  Hug
Добре си се справила  Laughing

Та да разкажа 2221-ия епизод от сериала: "Наглост и красота"  hahaha Laughing
Отидохме им на гости, добре прекарахме, посмяхме се и т.н.
До вчера само няколко разговора по телефона, мъжът ми дълбокомислено отсече: "Сърдити са"  Tired "Е, казах ли ти, че така ще стане".
Но и да са били, мина им  Laughing
Вчера се обади М. че ще дойде, ако нямаме нищо против, защото вкъщи е сам и ей тъй да се видим. Ами помислих мъничко и се съгласих. После се обади на сина си и той да дойде, но забележете - взел мезенце, сериозно при това, донесъл домати и краставици от тяхната градина и бира също. Та не ми беше особено трудно посрещането, а и така като знам, че ще дойде, успях да се изкъпя, да приспя детето, преди той да се появи и на спокойствие да си прекараме вечерта.
Като ми се приспа, отидох да спя, мъжът ми остана с него. Бяха на масата в двора, тъй че грам не са ми пречили  Wink
Стоели са до 2ч. през нощта, мъжът ми тази сутрин едвам отлепи в 7,30ч. ама той си е виновен, да е казал на М. че му се спи и т.н. От тази ситуация не бях длъжна да го спасявам  Laughing
Нещата долу горе влязоха в релси, може да се каже  Wink

# 274
Роси, казах ти аз, че са чели темата Joy и са се засрамили.

# 275
  • Плевен
Роси, казах ти аз, че са чели темата Joy и са се засрамили.
И на мен така ми се струва Laughing.
За обажданията да се сетят, но щом и мезето са донесли, май са чели.

# 276
Ако са чели, да знаят хората, че ние сме виновни Joy Ние давахме акъли на росито, ние сме виновни hahaha

# 277
  • София
Хайде сега, ние виновни  Laughing
И да са прочели темата, в крайна сметка, аз не мога да разбера, при положение, че знаеш, че от приятелите ти единия е безработен и очевидно се прави точно счетоводство на всеки лев, май е нормално като идваш да донесеш нещо и ти...  Peace

# 278
.............
Сега, моят мъж не е точно статист, обаче не му пречи особено, като дойдат гости - посреща, канен, неканен, не придиря.
Значи, не че е  съгласен, ама и не се противи, абе ако беше една жена, дупе да му е яко ...
Не мога да го накарам да бъде такъв какъвто не е. Но искам съобразяване с мен, аз не приемам самопоканването на гости, и искам мъжът ми да ме "спасява" от подобни ситуации когато от него зависи. Не да се оправдава, че нищо не можел да направи.
Той също се дразни на моменти от точно този човек, обаче казва: "Ами ти го знаеш, че е нахален като конска муха. Ма пък иначе не е лош човек".

Лелее, аz направо "се поzнах" в това, ама не себе си, а все едно аz съм го писала  Laughing ooooh! не мислех, честно, че и други имат същия проблем, като моя/нашия. Макар че аz не съм имала чак такъв, с такива постоянни и упорити навлеци, но... раzни всякакви хора са идвали у нас, а на мъжът ми репликата е "винаги имам/е нещо zа гости.." и иzобщо гостите аz него са/бяха божия благодат. И ще седи с тях до сутрината (а много работи), и ще готви, и ще тича до магаzини...
Нямам против гости аz, ама не всеки и всякога... Е, обаче беше така у нас, май вече не е, приzнавам не беz радост. Той сам раzбра, че не всеки е стока и си струва да го пускаш наблиzо, буквално. Но това е друга тема, бая трябваше да почакам да дойде това време...

Видях, че темата е стара и вече (дано) проблема ви отива към решаване, радвам се  Peace Исках само исках да кажа, че.. абе те навлеците като че надушват къде има такива "меки Марии" и ела да видиш после. Така че най-виновен си е тоя, дето им поzволява  Crazy
"Не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя дето му я дава"  Wink , нали zнаете.. Ами така си е, а желаещи да ядат баница винаги ще има... Има адски несъобраzителен народ, който никога няма да си помисли каквому е на Х или У. Не се чудя вече на такива...

# 279
О, сега имаме нов похват от М.
В неделя имаме уговорка с приятели за разходка до една местност наблизо, ей така на въздух, а и там имаше организирано нещо като бит пазар от англичаните, които живеят в селото. Те по принцип правят нещо като битак с непотребни вещи  и е приятно да се разходиш и да разгледаш нещо различно от типичните илиенски китайски боклуци, на смешни цени.
Оттам имам няколко книги за по левче, една страхотна гривна за 2лв. кашон с дървени играчки за малкия за сума от 5лв. и т.н.
Та да се върна на основното - в събота се прибираме към къщи и срещаме М. с неговата кола и си казваме здрасти. Той пита мъжа ми: "Утре какво ще правиш  ?" и мъжът ми: "Ще ходим на гаражна разпродажба" и описва по - подробно. Съответно М. заявява: "И аз ще дойда", аз подмятам: "Ама ние имаме уговорка с едни приятели, не ги познаваш..", той: "Е, ще се запознаем, какво толкоз"  Tired
И дойде с нас. Уф. А като се видяхме с приятелите ни, те питаха кога ще ходим на река за няколко дни с палатките, и съответно той заяви, че ще дойде с нас, да се обадим като тръгваме.
Баси, тоя човек и почивката не ми дава да си организирам на спокойствие.
Вече съм много бясна, такова нещо никога не ми се е случвало, идванията вкъщи иди дойди, но досега като му кажем, че имаме уговорка с еди кои си, при условие, че те и той са само бегли познати, не се е натискал да идва, направо ще откача, честно.
Мъжът ми казва: "Какво толкова, и на тях има се ходи на река." Аз обаче се дразня, защото винаги сме ходели заедно с още 2 семейства,  а той просто се самопокани, честно да си кажа нямаше да си пречупя езика и да го поканя, достатъчно гостуване ми мина през главата, че да прекарам и отпуската си с него. Обаче май ще се наложи.

# 280
Много оплетена ситуация Роси. Hug
Май или ще се скарате или ще си се търпи това положение.
Явно,че не не само не схваща ,но и не иска да разбере,че е досаден и нежелан.

# 281
Да, вероятно не разбира, че е нежелан. Той иска компанията на мъжа ми, не моята, от мен струеше неприязън целия ден, жената от приятелското ни семейство забеляза и пита какво става, казах й, тя недоумяващо поклати глава  Confused
Ще се скараме, мамка му, накрая.  Confused

# 282

Мъжът ми казва: "Какво толкова, и на тях има се ходи на река." Аз обаче се дразня, защото винаги сме ходели заедно с още 2 семейства,  а той просто се самопокани, честно да си кажа нямаше да си пречупя езика и да го поканя, достатъчно гостуване ми мина през главата, че да прекарам и отпуската си с него. Обаче май ще се наложи.

Погледни положително на случката. Така и така ще се довлече, поне направи каквото можеш, за да се сприятели с вашите познати. Така вече няма да досажда само на вас, а и на тях. Което означава, че ще му остава по-малко време за вас.
Успех!  Laughing

# 283
Да, вероятно не разбира, че е нежелан. Той иска компанията на мъжа ми, не моята, от мен струеше неприязън целия ден, жената от приятелското ни семейство забеляза и пита какво става, казах й, тя недоумяващо поклати глава  Confused
Ще се скараме, мамка му, накрая.  Confused
Akо е мое решението-честно бих си спестила това запознанство ,защото е прекалено нахално и обсебващо ме. Hug

# 284
Леле каква напаст!Все едно се е венчал за вас!То бива,бива,ама чак и почивката да ви обсеби!Право куме в очи-не виждам друго решение.

Общи условия

Активация на акаунт