Стойности на ЧХГ - 2 тема

• 131 424
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
съжалявам Sad

# 106
  • София
Няма нищо, ще се опитам да мисля положително, да си гледам детето и да се надявам следващия път всичко да бъде наред, но и сигурно ще търся причината - обяснения от рода "че така е трябвало да стане" няма да ме задоволят. Благодаря ви за подкрепата момичета  Hug  Hug  Hug

# 107
  • София
Привет, имам въпросче - последната ми М бе от 30.09, днес си пуснах ЧХГ (по друг повод, не заради закъснение или нещо подобно), резултатът е 7.29. На всякъде пише за стойности под 5 (няма бременност) и над 25 (има), но нищо не намерих за 5-25. Ще си пусна още един тест, още утре, но исках да чуя мненията ви..

# 108
Твърде оскъдна информация даваш за цикъла си, за да може да се каже нещо по-конкретно - на колко дни ти идва, знаеш ли кога е била евентуална овулация и т.н.
Ясно е, че са минали 27 дни от последния ти цикъл, което при цикъл от 28 дни прави 13 дни след овулация, а 7.29 нещо е твърде ниска стойност за този ден. Но ако си с късна овулация и ЧХГ е пуснат примерно 6-7 дни, след О., може и да се развие бременност и нивата да си се покачват добре. Пусни контрола на 48 ч. след първия тест.

Иначе ЧХГ 5-25 е т.н. сива зона, в която не се знае дали ще го бъде или не - отново много зависи от обстоятелствата около продължителност на цикъла и ден на овулация.

# 109
  • София
колко ми е точно цикъла се затруднявам да кажа, тъй като до преди 4 месеца бях на логест, а след това беше нередовен, имах и кисти. Предположително ов-то е било на 16.10, съдейки по разни болки низко в корема и в кръста. Много силно се надявам да има бременност. Мисля да ида още днес - все някакво повишение предполагам че ще покаже, ако има бременност, не знам къде мога да пусна тест в почивните дни, а в понеделник искат да ме вкарват в болница (всъщност затова си пуснах ЧХГто).

# 110
Недей днес да го повтаряш, няма смисъл.
Овулацията не я брой за 16-и, просто такива субективни усещания като болки в корема и кръста изобщо не могат да са показателни, освен ако не си правила фоликулометрия и 100% да си сигурна, че тези болки са равни на овулация. Още повече, че си имала и нередовен цикъл.

Не пишеш от къде си, затова предполагам, че си от София. Утре и в неделя работи централния офис на лаборатория Кандиларов на ул. Бузлуджа 64. За събота 100% ще ти изработят резултата още същия ден до обяд, но за неделя не съм сигурна, защото от скоро работят и в неделя. Но така или иначе събота ти върши работа, ще си направила 48 ч. от четвъртък.

# 111
  • София
Кафенце, благодаря ти много! Звънях в цибалаб - искат двойно заплащане за да е готов теста утре, сега ще се обадя и там където ми посъветва. Ще остискам до утре Simple Smile

П.С. още не ми е дошло, и няма абсолютно никави признаци че ще ми дойде или че съм бременна.. Само дето съм гладна почти постоянно Simple Smile

П.П.С. звъннах на Бузлуджа - в понеделник ще е готов анализа, така че явно ще си ходя в цибалаб..за 40лв...

# 112
Момичета, моля ви, помогнете. Току що ми излезе резултата от кръвния тест - 1523.000mU/ml. Не мога да се ориентирам - това бременност ли е или не? Струва ми се ниска стойността, а имам 5 положителни уринарни теста и една седмица закъснение.

# 113
Бременност е, разбира се Simple Smile Съвсем нормална си е за една седмица закъснение стойността.

# 114
Какви са референтните стойности на лабораторията, в която си правила теста?

# 115
Ще копирам резултата, защото ми е трудно да се ориентирам:

total Бета ЧХГ   1523.000   mU/ml   Ж: пременопаузални небрем.<1, постменоп.<7; М: <2

Лабораторията е Цибалаб.
Момичета, много ме успокоихте, благодаря ви много   bouquet Стискам палци на всички бебеправещи и късмет  Peace

# 116
След като изчетох почти всичко, което намерих за стойностите на чхг (половината от което не разбрах) у мен се зароди следния въпрос: а дали тази при моята стойност има шанс за близнаци? Вие какво мислите? В http://betabase.info/ има таблица със стойности, но аз май пак не се ориентирах правилно. Първия ден на последната ми М беше на 25.09.2011г. и винаги ми е била на 28 дни. Как мислите, дали има шанс за близнаци?

# 117
Винаги има шанс. Въпроса е колко е голям. Доктора ще ти каже, като те прегледа.

# 118
Да, още в понеделник ще ида. Просто нямам търпение да разбера всичко  Embarassed До преди малко си мислех, че стойността ми е много ниска за почти 6-та г.с., а сега се чудя дали пък не са близнаци  Heart Eyes Явно ще трябва да се поуспокоя и да спра да чета по темата, че...  #Crazy

# 119
На прегледа ще се установят колко броя са, ЧХГ-то не може да ти бъде ориентир. Моето беше 625 и съм с близнаци, на моята приятелка по същото време (г.с.) имаше стойност 700 и е с едно бебе.

Общи условия

Активация на акаунт