Стойности на ЧХГ - 2 тема

• 131 426
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Mi_q важното е, че си бременна, а още по-важно е всичко да е наред до края и аз ти го пожелавам от сърце  Hug

# 121
*peony* права си, разбира се   bouquet Поувлякох се ..  Embarassed Дано наистина всичко занапред да е ОК.

# 122
Сега се радвай, че в теб има живот, почивай си, а после ще чакаме новини колко бебчета са Simple Smile

# 123
Непременно ще съобщя  Hug

# 124
Стойността наистина е добра и нормална за седмица закъснение, но не и за две бебета. При мен с две стойността на 5 дни закъснение беше 6367.
Честито!  Simple Smile

# 125
  • София
Момичета, вторият ЧХГ, от днес - 29.39 Simple Smile

# 126
Значи расте и според мен си бременна  Hug

# 127
  • Варна
Здравейте момичета.Не намерих подобен проблем на моя затова реших да пиша.Моля ви да ми дадете съвет.Та в момента съм след ЗЕТ днес ми е 18 ден.На 14 ден които беше на 10.11.стойностите ми бяха 0,2 от реф.граници 0,5-2,9.Днес както казах вече ми е 18 ден и стойностите са 3,6 пак от реф, 0,5-2,9.Обадих се на докторката ми и ми каза да си пусна кръв пак в четвъртък.Въпроса ми е.Възможно ли е в момента да има бременност след като стойностите са се повишили и ако не то тогава някой може ли да ми каже защо се повишават.Благодаря ви предварително.

# 128
18-и ден след ЗЕТ на 3-и ден след овулация (пункция) ли? Ако е така, то това би било 21-и ден след О., а за този ден стойност 3.6 е доста ниска, дори и да е нараснала от 14-и ден насам  Confused
Отделно ЧХГ под 5 се смята за отрицателен резултат, между 5 и 25 е сивата зона, в която не се знае ще го бъде или не.
На  докторката ти със сигурност също й се струва нисък резултатът, за това те кара да пуснеш нов тест в четвъртък.

Относно това защо стойностите се повишават, ако няма бременност - ами нещата не са само черно-бели, т.е. категорично не е станало или категорично е станало. Нещо си се развива там вътре в тялото, но в даден миг може просто да прекъсне там, до където е стигнало... Аз, например, имах ЧХГ 36 на 17-и ден след овулация след два дни обилно кръвотечение, което за мен си беше цикъл, но очевидно не бях права. Въпреки че стойност 36 е положителна, за 17-и ден не е обнадеждаваща и последваха многократни контроли. На първата се беше учетворил резултатът, на втората се беше удвоил и въпреки това отново беше нисък за деня след овулация. Накрая започна очаквано да пада  Rolling Eyes

Пиши ни как се развиват нещата в четвъртък!  fingerscrossed

# 129
  • Варна
Благодаря много за отговора.Ще ви държа в течение,но вече прокървих т.е цикъла си ми дойде на датата така че е ясно за мен че е отрицателен.

# 130
Момичета, здравейте! Може би не съм в точната тема... Извинявам се предварително. Ако има по-подходяща тема, моля да ми я посочите.
Когато са ми излезли две чертички, записах се за преглед при моята АГ. Обаче не ми се чакаше, и съм дала проби ЧХГ преди прегледа: 3ден закъснение- 89, 5ден- 268. Обаче като отидох при нея, тя само погледна първия резултат, а втория - хич не го погледна, и ми каза да не давам повече ЧХГ (прегледа ме на ехография). Просто аз чета руски форуми и знам, че в Русия се следи динамиката на ЧХГ-то. А тук - в България - как е? Моята ли АГ е такава несериозна? (И при първият преглед не ме питала за това, имала ли съм бременности, аборти и т.н. Не съм здравно осигурена, ходя платено)

# 131
По принцип и тук се следи динамиката на ЧХГ с контроли на 48 или повече часове. Особено когато резултатът не е убедителен за деня закъснение. Добре развиващата се бременност средно удвоява първия резултат след въпросните 48 ч. (има и малко подробности)
Ако контролата е на повече от 48 ч. удвоението се изчислява чрез ЧХГ калкулатор.

# 132
А тук - в България - как е? Моята ли АГ е такава несериозна?

Може би ти е било рано. Колко дена ти е закъснението?
Мен доктора ме попита само дали бременността е желана и каза да отида пак след две седмици.

# 133
Café con leche, благодаря за отговора. Да, аз по принцип знам как трябва да расте ЧХГ-то. Просто ми беше интересно, дали всичките АГ не обръщат голямо внимание на него, или само моята лекарка.

celika, при АГ съм ходила на 5 ден закъснение. А пробите съм давала на 3 и 5 ден закъснение.

# 134
Да, предполагам, че е искала само да види, че си бременна. Аз ходих на 11-ти ден закъснение и моят лекар не ме попита изобщо дали съм правила някакви тестове.

Общи условия

Активация на акаунт