Отговори
# 405
  • Козлодуй
Ralitsa_e: ние ползвахме памперси на Хъджис за басейн. Трябва да са същите. Когато сте във водата сте с тях, излизате и ги събувате за да не е мокро на бебо. Идеята на тези памперси е, ако бебо си свърши работата.......акото да остане в памперса, а не да изплува Simple Smile
Нико: защо не пробваш с триколка. Да видим малкия немирник как ще се измъкне от там. Ние взехме на Алекс и тя много й се кефи Simple Smile
Лошана: искрено се надявам нещата при вас да се наредят. Разведох се когато каката беше на година и половина, знам какво е да гледаш сама детето си. А пък ти си с 2. Стискам ви палци!!!
Я кажете как го правите този качамак, че ме заинтригувахте...

# 406
Marci , не мила , пак не спахме  Hug Сега си имаме още едно ръбче на другото зъбче  Heart Eyes Снощи вдигна температура , подриска се...днес отказа да яде ....Добре , че с кърменето все още спасявам положението.... абе веселба  Grinning Давам био гая за разстройството , мажа венците с гел. Явно още известно време ще ни мъчат преди да избият нацяло.Дано при вас мине по-леко  fingerscrossed fingerscrossed

ralitsa_e , това е памперс точно за плаж.Слага се преди да отидете вместо нормалния памперс. Идеята е да пази детето да не ака в басейна или морето.Ползвала съм няколко пъти , но тъй като Алекс ака по веднъж на ден , рано сутрин реших , че няма смисъл.

Лошана , аз съм изтървала ....съжалявам за проблемите ти.Предполагам  , че не ти е никак леко.Има една много здравословна философия за такива случаи - когато Господ затваря врати , отваря порти  Hug Убедена съм , че нещата ще се подредят във възможно най-добрия начин за теб! Heart Eyes

# 407
За качамака: слагам 200 мл вода да заврят и после една голяма супена лъжица с връх (горе долу ) царевичен грис на Крина ( то си се води за качамак), бъркам и след 2 мин е готово. На опаковката пише, че съотношението грис/вода е 1/2.5 но така ми става доста гъсто и не се получава хубава каша. Докато е горещ още слагам маслото да се разтопи и сиренце. Това е Simple Smile

# 408
Често и аз излизам бутайки количката с едната ръка и ... носейки зверчето с другата   Confused  Да не би хората да кажат , че нямаме количка  Wink Не че не се вози в нея , вози се , но всячески се опитва да излезе навън и да ходи или поне някой да я вземе на ръце . Като се движиме горе - долу кротува , но спра ли се да приказвам с някой веднага започва да му се моли да я вземе , независимо кой е , не подбира  Wink Като цяло много твърдоглаво дете отглеждам , особено сравнявайки я с батко си .
За банските няма да купувам , на този етап не виждам смисъл . По принцип я пускам да ходи голичка по плажовете , почти винаги хващам пишкането , а с акането не сме имали нито веднъж инциденти , откакто започнах да я изканвам (месец и половина вече ) . Тя по принцип ака след хранене , а няколко пъти ми е сигнализирала по време на хранене , че ще ака , слагам я да си свърши работата и после продължавам с храненето .
За сиренето да кажа , че днес купих на "Зотов" - пише , че е по БДС , с лактобасилиус булгарикус и лицензирано за ЕС . Има хубав вкус , дано да е истинско .
Качамак не се бях сетила да правя , но още утре ще купя грис и ще пробвам , мисля , че ще се хареса .
Да питам , останха ли още майки с невъзстановил се цикъл ? Защото мен лелката не ме е навестявала нито веднъж откакто родих , а вече от няколко дни дори и не кърмя и пак нищо . Много се надявам , че няма да ме сюрпризира и за морето , но след това вече не е лошо да се появи , че ще започна да с епритеснявам вече .
Лошана , винаги съм мислила , че когато нещата не вървят е по-добре двама възрастни да се разделят навреме , отколкото да се измъчват години наред . От тук нататък само напред и много успехи и любов ти желая  Hug

# 409
ооооооооооо, мацки, как сте  Heart Eyes липсвах ли ви  Mr. Green

не съм писала цяла вечност, но лято е все пак Wink от началото на месеца съм с двамата разбойника вкъщи, защото градината на Боби почива, та можете да преположите колко съм изтрщяла. От друга страна не мога да се оплача, защото, след като бяхме 15 дни в Гърция юни месец, сега бяхме други 15 дни на планина и още 10 дни на нашето море. С две думи, не съм висяла в София цяло лято, а се разнообразих. Обаче един месец нон стоп с двамата ми дойде бая, честно.

Сашко е супер - няма нито един зъб, но долният му венец е ужасно бял и подут.Лази като хлебарка, но определено предпочита да стои прав и най-вече да ходи. Добре, нека да ходи, ама защо аз да ходя с него, ей това не мога да разбера!!! Напоследък се храни много добре, като категорично предпочита хоуммейд храната (за разлика от брат си, който беше обратното). Със спането е ок - спи мах два пъти на ден по мах час, но пък до около 6ч сутринта е непробуден, така че....
Преди да заминем за морето направи нещо, което ме доведе до помрачение: скочи от леглото си! Прескочи решетката на креватчето си, която е на височина 1,20м! Дали не получих удар, как мислите, когато го заварих, лежащ на земята? Та сега вече спи на стандартна за възрастен височина с предпазна мрежа/решетка - ако ще прескача, то поне ще е от около 60-70см

Лека нощ засега, че станах досадна

# 410
бтв, бая неща за коментар има, така че не си мислете, че сте се отървали от мен  Mr. Green

Лошана, важното е децата да са добре, ти да имаш късмет във всичко, а таткото да бъде мъж и да не забравя задълженията си

Капризна ми Госпожо, споменавала ли съм, че си моят идол?

Честито на всички християнчета, Сашуна засега изостава в тази област

За сиренето - купувам гръцко сирене от ЛИДЛ - едното е СОФРА, другото не знам как се казва, но вкусът и на двете е истински, като от едно време ( за разлика от масата бг сирена Sad )

За глутена - както бях казала преди време, не вярвам в теорията за последователното въвеждане на видовете глутен. Давам пълнозърнести или ръжени сухари, понякога средичка пълнозърнест хляб (такъв ядем у нас). Днес го почерпих с кус кус, много му хареса, изяде грамадна порция

Кисело мляко и яйце още не е ял, като с2ърши лятото ще си помисля по въпроса Wink

аааа, за плажа- голо дупе му е майката, да знаете. Първите ден-два го държах с памперс и милият се беше обринал яко. Оставих го гол и всичко си дойде на мястото

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 00:38 от мише

# 411
 yuls Благодаря за идеите за качамак, ще го пробвам тези дни. То иначе така да се каже и глутен въведохме с  по малко коричка хляб от онзи ден. Ама и качамакът е полезен, та за разнообразие ще го прая и него.
  Loshana да сте живи и здрави, другото ще се нареди. Пожелавам успехи оттук насетне. Предполагам, че няма да е лесно... Опеределено колкото по-рано се раделят неразбиращите се е по-добре...ама аз още се натискам с надеждата, че нещата ще се оправят. До кога ли?
  мише направо ме озадачи с постиженията си твоя момък, да не си е скрил някъде сгъваема стълбичка, че то иначе как се прескачат 1,20м newsm78 Иначе и ние сме в отбора на беззъбите, че дори и изгледи няма да поникнат скоро.
 Ние тежката диария е преборихме с HUMANA HN. Тя вярно беше по времето , когато бяхме още само на АМ, без всякакви пюрета и попарки. Ама имаше ефект.
  За животните - ние приютихме едно коте, ама определено ще е временно, просто няма да успея с лазещо навсякъде хлапе, пъхащо в уста всичко, до което се докопа и едновременно с коте...Но пък няма такава радост. Гони го като обезумял и само като го види се захилва като тиква Simple Smile Може да се смее с часове. Но пък хич не си знае силата и нали е на етап удряне и скубане...ще му се стъжни живота на животинчето, ако го докопа Joy Та ако някой иска коте или познава някой, който да иска можем да помогнем Wink

# 412
  • В две мънички очи...
Е Тимиде иска ми се животинче ама в малък апартамент и с буйно дете - няма как да се получи. Иначе сме решили с таткото като поотрасне малко да вземем някакво животно - нали така се учат на отговорност.
Иначе за неразбирателството много правилно си го казала - колкото по-рано толкова по-добре иначе някои неща може да навредят много повече на детето от това да живее с мама и тати. Важното е дори и след раздялата да се запази уважение между двамата - все пак завинаги са свързани с децата.
Мише Сашун ме разби направо с този летящ старт - напълно те разбирам какво ти е било  Hug
yuls тъкмо днес купих грис и обяснявах на мъж ми че ще търся рецепта  Hug дано малкия да го хареса че и него съм го подхванала на домашно приготвено само.

# 413
  • Торонто/София
ето ме и мен
да ви почерпя със закъснение за моето маймунче - направи 10м!

направо се скъсахме този уикенд да работим по двора ... чакаше ни цялада ограда за боядисване, стълби, декоративни решетки и т.н. но поне свършихме и сега няколко години няма да го мислим ...
на нас ни изби първото зъбче - тамън на 10м ... от колко време го чакахме и аз незнам ..... за други признаци няма още но поне вече заспива по спокойно ...
мише - нашия батко така като беше понечил да прескача решетката на креватчето и на следващия ден му купихме голям креват, поне ако падне да е от ниско ...
лошана - надявам се всичко да е наред занапред!

при нас като гледам лятото май вече свърши - нощните температури вече са около 12 градуса и тази седмица ще е по топло през деня (около 30) но след това пада на около 22-23 и есента идва май .... а след това и зимата ......ха ха ха  Joy

толкова от мен за днес - на всички  Hug

# 414
  • София
Момичета, благодаря за подкрепата  Hug  
За сега сме запазили цивилизовани отношения, дано се задържат така. Първата издръжка беше платена навреме, дано и този фактор не се промени. И аз съм на мнение, че щом не см ещастливи заедно, няма смисъл да се мъчим, беше започнало да се отразява и на децата - бяха станали големи нерваци. Вече са спокойни, спазват си режима, пу-пу, дано така продължи и занапред..
timide, дано се оправят при теб нещата...Раздялата е много крайно решение, просто ние изчерпахме другите варианти без резултат...

За качамака и аз слагам повечко вода, от колкото пише на опаковката, защото иначе става гъст като лепило. Докато е горещ, слагам масълце и сиренце. Хапват го с голям апетит.  Общо взето в нашето меню разнообразявам следобедните хапвания, всикчо друго си го искат и ако няма...не ядат  Laughing  Как приемат вашите бебчета жълтъка? Моите хич не го щат...Има ли  идна трошица в пюрето- не се яде... newsm78

# 415
Опс , ето ме и мен днес  wavey

мише , добре завърнала се , радвам се да та те видя  Hug С какво заслужих почитанията ти  newsm78 Wink

booboo's mama , тия дни те смислях , че не си се появявала на скоро....Айрин отрази ли се при вас?

Алекс днес е малко по-добре.Поне спряхме разстройството.За сега. Вчера ака 5 пъти, днес  само веднъж.Пие оризова вода цял ден , закуси с попарка, но оттам нататък отказва да яде. Кърма не отказва обаче , та съм спокойна , че не е гладен.Определено го боли зъбчето.Давах дентокинд , мазах с генгигел.Сега ако пак се разплаче съм приготвила панадола.Ей , голям зор!

# 416
  • София
      Привет  Heart Eyes,

Напоследък не ми остава време за форумчето. Валко вече се сдобива с 2-ро зъбче, хапва си добре и все иска да опитва от нашите гозби. За физическите занимания е на вълна изправяне, лазене и разходка с проходилката. 
Алексче пострада малко. Пред блока се поразя на една счупена чаша и се наложи да го шият. Сега пазим крачето от вода и по-малко натоварване.
Паднаха 2 зъбчета на Алекс и сега растат новички. Та и двамата ми юнака са с никнещи зъбета  Laughing.

Браво на малчуганите за постиженията  Hug.

На всички морски, много слънце и веселие  Party.

Капризче, поздравление за синтезираната информация   bouquet. Ако се сетя нещо, ще те осведомя  Peace.
Бързо и без проблем да никнат зъбетата на Алексче  Hug.

Катенце, браво на сестра ти  Hug. Как мина сватбата?

Дарка, да си ползвате със здраве новите придобивки  Hug.

Рашинка, на Валко давам предимно домашно мляко. От магазина му купувам "Елена", 2 %.

Малвинка, ползвам сирене "Елена".

Лошана, късмет с работата  Peace.

gery_daisy, бързо оздравяване  Peace.

# 417
Dori , добрепоявила се мила  Wink Hug

# 418
  • В две мънички очи...
Капризче, давай му панадол на детето по - добре отколкото да се мъчи. Аз се примирих вече с това че колкото и да не ми се искаше да давам лекарства се налага ама не издържам да го слушам как мрънка. А сега се е научил да ме имитира като му се карам - боботи нещо на бебешки като интонацията е както се карам и накрая има едно аааааа. Падаме от смях. Другото ново е от няколко седмици ни отговаря на въпроси с да и не. Мисля че се тренира в думите и не е осъзнато но се получават големи комбинации - искаш ли да ядеш ? - да  Joy
Катенце, сестричката ти е била много красива булка а Марти със костюмчето е неотразим.
Дори, бързо да оздравява Алекс ама то юнак без рани не може Simple Smile
booboo's mama честити 10 м. на Вики и първото зъбче Simple Smile

# 419
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
ДориHug
Сватбата мина повече от добре. Марти се държа геройски и не му се чу гласчето. Заспа в ресторанта, въпреки силната музика и ди джея, който крещеше...буквално  Simple Smile

Изабел, много ти благодаря    bowuu bouquet

Общи условия

Активация на акаунт