Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте на всички от нас  Simple Smile
Влизам директно с въпрос към тези които готвят на дребосъците си. Имам заек питомен и искам да го сваря и използвам в пюренцата за дребосъка.Та трябва ли да се кисне или просто измивам и сварявам? Много благодаря предварително     chef   bouquet

# 526
А защо се кисне?

# 527
За HUMANA HN малко късно се включвам, ама...ние сме ползвали известно време. Да помня и аз, че се правеше с по-топла вода, ама и с по хладка да я направиш, като разбъркаш старателно не мислч, че ще е проблем. Ние за консистенция я правихме почти като млякото, че беше мъничък бебчо тогава, за каша колко точно трябва не знам. Иначе има ефект, но и не трябва да се взима дълго, че не се трупа от нея, все пак се води диетична храна, колкото и да е обагатена с минереали и витамини. Дано да се оправяте бързо , ако все още не сте се закрепили.
За заек - до момента съм ползвала само домашен, не изкисвам, само варя. до колкото знам това с изкисването е за дивеч. Сварявам в тенджера под налягане , пасирам деля на дозички и замразявам, че не ми се играя за всеки две пюрета да варя по няколко часа месото.

Аз пък да питам давате ли чисти сокчета, прясно изцедени? И как ги разреждате, че знам че прясно изцедения сок , задължително се разрежда,иначе е много силен.

# 528
  • В две мънички очи...
Това че сока се разрежда сега го чувам.  newsm78
Давам му от месец и половина поне понеже при нас закуската най-често е филийка със сирене или кашкавал от няколко дни включен в менюто но ми отказва всякакви попари и подобни воднисти храни.
Давам му нектар от праскова, от моркови - е с тоя не прекалявам че ме мързи, айран без сол - пие ги от обикновена чаша и е много горд с това  Joy
Капризче, мерси за идеята за супа с червено цвекло стана супер и днес дребния много я хареса - а е без апетит че зъб 5 е решил да се показва.

# 529
Здравейте и от нас!!
Току що се прибрахме от ДК и резултатите са ни:9.900кг (+150г) и 79см (+4см).Моята девойка расте с пълна сила за 1седмица нещата в развитието ни се промениха страхотно много.Вече освен изправянето,което стана толкова бързо след пълзенето вече прави крачки сама,като се държи за предмети,един от любимите  и е едно столче на кака и с него се придвижва,"като стара баба с проходилка е "  Joy Joy Joy.Смеее се толкова често,че не може да остане човек безучастен на подигравателният и смях.
Всичко останало относно хапване и кърмене не се е променило.И така като гледам няма и намерение да имаме промяна поне до годината.Относно зъби отново без промяна нямаме нито един.Но това не и пречи да прави опити от известно време да ме хапе с венците.На мен все още не ми остава много време за форума но се надявам като пусна Неси на детска нещата да се променят макар,че тя милата толкова много забавлява Дея,че сега вече се чудя какво ще правя когато е на детска. Thinking
стига толкова от нас!!!

# 530
Йоан днес за пръв път се покатери на дивана! Ужас ви казвам! Как ще го опазя от прозореца, не знам! ooooh!

Дидке, да ти кажа, братовчедката на Йоан като бяхме заедно, така хубаво си играеха заедно, хич не съм ги мислила децата. Хем е изморително с  две малки деца, но се забавляха много хубаво, чак се замислих за породени деца!  Mr. Green

# 531
Здравейте,
Влизам с няколко конкретни въпроса.
Първо - трябва ми специалист дерматолог в София, ама наистина специалист. Дайте съвети, моля.
Искам също така консултация с детски лекар, мисля за Токуда, ако имате впечатления от някой. Става дума за частен прием и пълни изследвания.
Интересува ме също като се лети с бебе, мога ли да внеса вода в самолета, за сухото мляко. И дали ще позволят да внесем количка в кабината?! Въобще, как се лети с бебе...

# 532
Йоан днес за пръв път се покатери на дивана! Ужас ви казвам! Как ще го опазя от прозореца, не знам! ooooh!

Дидке, да ти кажа, братовчедката на Йоан като бяхме заедно, така хубаво си играеха заедно, хич не съм ги мислила децата. Хем е изморително с  две малки деца, но се забавляха много хубаво, чак се замислих за породени деца!  Mr. Green
\
Бибе нямам опит с породени,но с компания си е друго нещо  Heart Eyes

# 533
Дам, май е по-весело за бебчетата с каки и батковци. Рая като види някое 3-4-5 годишно детенце и откача (както и куче  Mr. Green) , то не са писаци и викове. Блазе ви!  Wink

# 534
Интересува ме също като се лети с бебе, мога ли да внеса вода в самолета, за сухото мляко. И дали ще позволят да внесем количка в кабината?! Въобще, как се лети с бебе...

Дам, може да се внесе вода и АМ. На сайта на превозвача ще има подробно инфо - виж по-добре там.

Браво на всички мами, изгледали тези хубави бебчовци! Всичките ни деца се развиват много хубаво, като гледам и моето не изостава от другите Mr. Green.

Ама какъв ужас изживях днес - детето беше изкъпано и след това всички седнахме да вечеряме. След вечеря аз си мия чиниите, а таткото и бебето се забавляват заедно. В тоз същия момент мъжа ми решава и една цигарка да изпуши на прозореца до мен. Сигурно е минало минута докато се усетя, че дребното е само. Гледам няма го в дневната. Изстрелях се бясно към банята и го намирам седнал на пода да си играе с двете лодки от ваната. А ваната още беше пълна с вода, той се е хванал за ръба и е бръкнал вътре за лодките. Най-вероятно го е направил 2 пъти щото имаше 2 лодки в ръцете. Разминахме се с една мокра пижама и силно уплашена мама.  А мъжа ми ми идеше да го застрелям просто #2gunfire.

Kölsches Mädel, браво на Йоги! И на теб за честотата на кърменията. Аз в 7 -я месец махнах 2 или 3 кърмения, ама моето диване е доста лакомо и всичко все му е вкусно, нямах никакъв проблем.

Да ви кажа от 2 дни храня вечер със супа и час по-късно като си ляга кърмя. Педито каза, че ще започне да вечеря от следващия месец, но аз октомври ще записвам курс, ходи се 2 пъти седмично, вечер и затова го подготвям. Иначе не знам мъжа как ще се оправи. Купих и една кутия АМ, ама детето ми нещо хич не го хареса, само докато го пробва и го мята и търсе цица Grinning. Та затова реших супа.

# 535
А кое е по- добре да се дава наобед, супа със сухари или основно?
Аз за обяд давам супата с три сухара, следобед десерта и в 19 основното.
Днес нищо не яде, нервен, само мляко пи, никнат зъбите.

# 536
  • В две мънички очи...
При нас котките са на мода и каките по възможност по-големи  Joy

Ива аз лично не съм доволна от педиатър в Токуда и се надявам да не ми се налага да ползвам услугите им. Посетих спешен кабинет с бебе на 2м. и ако не бях поискала второ мнение със сигурност после щяхме да сме в болница. Преди да влезна при въпросната педиатърка ми казаха няколко служители че била много добра ама при условие че има и резултати от кръвни изследвания и не си направи труда да прегледа детето освен да прослуша гърдите и изобщо не видя бактериалната инфекция. Така че за момента съм скептично настроена към педиатрите им. Но лабораторията им е добре.

# 537
Корали, а аз току що, чета форума и се усещам, че станало нещо много тихо, станах и го намерих онзи в пералното, а в ръцете му отворената бутилка течен прах! ooooh! ooooh! ooooh!

Иве, наистина е най-добре да питаш в самолетната компания. От моя опит: влязох с количката до стълбичката на самолета и там ми я взеха и я мушнаха в багажното. Дерматолог не мога да ти препоръчам. ПОразрови се в здравния! Peace Кога ще си идваш? Ако имаш желание, дай да срещнем бебоците! Hug

Дари, педиатърката ми каза последно да правя така:
сутрин: закуска
обяд: половин супа без сухар и колкото може от основното
следобяд: десерта
вечер: кърма/АМ
Тъй като Йоан си ляга много късно, смятам вечер, към 8, 8.30 да давам каша, и чак към 22, 23 часа млечното хранене.
Кърменията си остават! Mr. Green

Онзи ден четох темата на ноемврийки 2011. Имат си вече 4 талисманчета!
Стана ми толкова мило. Heart Eyes

# 538
А кое е по- добре да се дава наобед, супа със сухари или основно?
Аз за обяд давам супата с три сухара, следобед десерта и в 19 основното.

Аз за обяд давам основното, следобед десерта и в 20ч. супата. Днес сложих и крутони, но домашни, около половин филия, но май ще карам без тях, защото после го кърмя и се притеснявам да не го прехраня. Основното е по-тежката храна, а през деня му трябва повече енергия, че е много пъргаво Mr. Green. Но каквото важи за нас, това и за дребчовците - вечер по-лека храна. Но си е мое мнение, питай си педито.

Корали, а аз току що, чета форума и се усещам, че станало нещо много тихо, станах и го намерих онзи в пералното, а в ръцете му отворената бутилка течен прах! ooooh! ooooh! ooooh!

Много бързо шават, направо да ти вземат акъла!

# 539
Здравейте мами !
Днес съм заинтригувана от следния въпрос
Става дума за детската ясла - нашите деца трябва да тръгнат от догодина септември ,но ако ядам на яслка ще ми спрат майчинството ,ако не я запиша после цяла година кво ще правим двете не знам
Аз мислех да я дам на пролет защото имам и отпуски за вземане ама .....
Всъщност ако имах работа нямаше да го мисля толкова щях да си ядам и да започна работа ,но за съжаления фирмата, в която работех преди да забременея закри офиса си тук и сег на практика след майчинството ще съм безработна ( най - вероятно на борсата ще се запиша и ще търся работа ) Знаете ли дали може да си подадем документи а да ни вземат например ноември като си навърши 2 г детенцето ?

Общи условия

Активация на акаунт