Отговори
# 75
Ха, Кьолшес, страшен е Йоан!  Heart Eyes

Леле, dari кога смогваш да ги готвиш тези неща? Излизате ли на разходка?  Shocked

# 76
Ха-ха, да не мислиш всеки ден че му готвя, само като ми се готви, което ще рече през два дни.
Излизаме си по разходки, ама сега баба му е отпуска и тя е зачислена да го разхожда, та ми е широко около врата. Heart Eyes

# 77
Kölsches Mädel страхотен е мойта дебеланка не е толкова подвижна мързеланка е и още не лази ,но обича да е в проходилката Снощи се навдигна да се пробва да лази но се търкулна слани са и ръчичките още  Simple Smile)  (т.е.нямат мусклулчета а само са шишкави  хихи)

И аз на правените пюрета не слагам нищо за сега само магданоз и копър даже лук сега ще сложа .
Домат не съм давала и няма да дам скоро
А краставица дадохте ли ???(че имам домашни да я пробвам ли ...)
Вчера и дадох домашна слива сладка да ближе мн се кефеше пилето Simple Smile)
Е това е за сега от нас
Как ще изкараме тая седмица не знам в тия жеги - все в къщи може ли пък
Иначе излизаме сутрин и след това в къщи се крием

# 78
  • Дъблин
Привет мами Simple Smile
Да се разпиша за няколко дни наведнъж. Вчера бяхме на ДК, Ива е 7 кг (+200 гр) и 64 см. Мерихме я и у нас - 66 см. Винаги имаме 2 см разлика с доФтора, но нищо и според двата сантиметъра е пораснала с 2 см Simple Smile Сложиха й последния Синфлорикс и приключихме с ваксините засега. Ива хич не обича на ДК, почва да реве още преди да я съблечем, та и вчера си порева, дори преди ваксината.

Следващата ни ДК е след 3 седмици и след нея ще почваме най-после с глутена. Док каза през тези 3 седмици нищо да не въвеждам, да си редувам месцата и зеленчуците и така.

От 2 дни Ива започна да лази и се свърши и с моето спокойствие вече Simple Smile Цветя и други интересни работи са качени нависоко, за да не лазя постоянно след нея и да викам "не", ама пак я държа постоянно под око.

Кьолшес, страшни скорости развива Йоги Simple Smile

И да се оплача накрая как в най-големите жеги сме без топла вода, планов ремонт за цяяяла седмица. Току-що пак се "къпах" с кофа и канче, вярно че много вода се пести така, ама си предпочитам душчето  Mr. Green

# 79
  • 42.016399,23.101179
Привет,
големи жеги, ейййй....искренно завиждам на всички морски в момента. Embarassed
Kölsches Mädel голям сладур е Йоан! Белослава няма признаци да пролази скоро, най-вероятно ще е като кака си, първо да проходи и чак тогава ще пролази. Joy
Ysabell и при нас е подобно положението, като новородена си цока бебка. 6 хранения само през ноща си ги правим, през деня не ги и броя, когато си поиска тогава. Wink
За сега категорично отказва зеленчуковите пюрета, слава богу прояде плодови, както и каши, но максимум по 50гр да изяжда и отново си търси цица. Та за сега заместване на хранене си остава мираж. Laughing
viviq краставицата и банана бяха първите неща с които захранихме Белослава, само да си ближе разбира се, но вече си ръфа и малки парчета и имитира дъвкане детето. Много и допада BLW - с този метод успешно я захраних с глутен, зелен боб, круша, домат. Месо още не съм давала, ама няма и как за сега, освен в плодовите пюрета да го слагам. Joy
Днес бяхме на консултация - само 100гр. е качили момата и е дръпнала  6 см., та сега вече е 6,300гр и 68см. EmbarassedИ на нея и сложиха последните ваксини та сега е леко киселка. Confused

# 80
  • Пловдив
Браво на Йоан,много бързо лази Grinning
Никол от доста време се мъчи,но дупето все пада на една страна.Иначе от няколко дни се изправя в кошарата и все по-устойчиво си стои права като се изправи.На земята ме е страх да я слагам да лази,защото един път като се завъртя от корем на гръб си удари главата и ревна.
засега в проходилка няма да я слагам,ако видя зор може и да я сложа някой ден Simple Smile

Ох в тези жеги незнам как ще я караме,от вчера следобед Никол отказа АМ,само вода,пюрета и кърма за приспиване,на ден изпива сигурно към 250мл вода,но сама си я иска.
Иначе пюретата си ги хапва с мерак,от няколко дни слагам домат.
Днес например й направих :ориз+домат+тиквичка+морков+чушка+пилешко+магданоз и зехтин,много й хареса.Следобед кашите също много ги яде.

# 81
  • В две мънички очи...
Да се похваля вече проби и първото горно зъбче Simple Smile
Та ще имаме 3бр. зъби Simple Smile
Моя лази ама се изстрелва с пръстите на краката и е много смешен.  Joy

# 82
  • София
привет и от нас, не съм писала от 100 г, ама гледам да наваксвам с четенето поне  Laughing
да споделя за храненето
07:00 -АМ
10:00 - попара
13-00 - зеленчуково-месно пюре
16-00 - каша/плодово пюре/кисел
19:00 - АМ и това са ни храненията за денонощието
мнооого рядко към 22 давам АМ, по-често не искат и си спинкат до сутринта децата Heart Eyes

за лазенето - сина ми се опитва, момата я мързи, все още не правят опити за изправяне, още и не седят много стабилно
за разходките - привечер за заспиване парвим една, и понякога сутрин, ако успеем да се организираме...и така...иначе - жега и си седим на сянка

морските - да си топнат дупетата и за нас, че тази година няма да ни огрее моренце...

# 83
Отчет от консултацията, 7900(+600), за 2 седмици, което според мен значи, че не им е бил наред кантара, защото я изкараха отслабнала с 200гр и 70 см(+1)
  Яде 5 пъти на ден през 3,5-4 часа според това в колко ще се събуди сутринта
 Лази и обикаля навсякъде, отваря шкафове, вади пръст от саксии, голяма беладжийка, за изправянето-изправи се един единствен път и повече не иска.

Подправки слагам копър, магданоз и лук. Домати не съм давала.Иска ми се да и дам диня и пъпеш, но в събота тръгваме за Норвегия и ще изчакам август, като се върнем.

Вие как давате овесените ядки с АМ ли?

# 84
  Аз пюретата ги правя без мазнина, слагам само АМ и зеленчуци. Иначе лекарите са ми казвали по малко масло да използвам. Подправки също не ползвам, ако не броим копъра, магданиза и лука. Тях ги слагам. Домати днес имаше в едно готово пюре/ понякога давам и от тях/, в домашни не съм слагала още. Днес за първи път дадох пиле.  Диня се престраших и му дадох да смуче парче, че така жално ни гледа всеки път. Много му се зарадва и си го "изсмука" почти цялото. Иначе педито каза, че може да се дават пасирани пъпеш и диня.

Яде 5 пъти на ден през 3,5-4 часа според това в колко ще се събуди сутринта
thumbsup и ние така плюс едно междуядене следобед с плодово пюре.
  Иначе в лазенето сме станали много добри, за отрицателно време взимаме разстоянията, но от както открихме изправянето вече и извън кошарата, подпирайки се по мебелите това ни е любимото занимание.
 За жегите...излизаме сутрин от 10 до към 12, ама гледам да сме на сянка. Следобед обикновенно към 18-19ч. За час два колкото се получи, ако си седим вкъщи ще полудеем и двамата.
  Да попитам правите ли все още масажче и гимнастика? Аз като питах какво да добавям ново към досега правените упражнения и ми казаха, че щом е толкова подвижен вече няма смисъл да правя каквото и да било. Мускулният тонус бил ок  newsm78

# 85
добра ве4ер, дами Simple Smile

нямам никакво време напоследък не само да пиша, но и да ви чета. НАдявам се всички да сте добре, дЕцата ви да са усмихнати и послушни, а мъжовете да ви носят на ръце Wink

Ние със Сашко сме много добре - той иска да е мнооого активен, но все още му е трудно Simple Smile Лази на задна скорост без никакви проблеми, но предната все още му засича. Най-смешното е, че когато си е сам, т.е. не знае, че някой го гледа, успява да се придвижи напред, но ако ме види, че съм там, веднага започва да хленчи да го местя. С храненето е малко по-добро положението - дадох заек, пуйка, сирене и домат, та сега мога да разнообразявам повечко обядите му. С плодовете изоставам, ама обедните хранения са ми по-важни от тях, та гледам да захранвам със зеленчуците. Генерално, Саша яде много малко - днес за първи път изяде цяло бурканче от 190гр... Много обича зелените зеленчуци.Глутен засега не давам, жълтък тоже

Иначе съм в процес на търсене на гледачка, т.е. разпитвам в парка, но засега нямам никакъв успех и май-май ще ровя в нета...

Айде, лека нощ засега, ще гледам скоро пак да се включа

Кьолшес, уникален е Йожко  Heart Eyes Heart Eyes
Капризна ми Госпожо, къде бя' толкоз време?!

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 00:23 от мише

# 86
  • В две мънички очи...
Мише не е ли рано за агнешко?
Аз  снощи гледах из форума за гледачка и попаднах на някаква която се пишеше веднъж че е на 27 веднъж на 53  #2gunfire явно и аз уцелих някоя "раздвоена дружка".
Тамиде, аз отдавна не правя ни масажи ни гимнастика не че преди бях редовна ама моя е голямо шило и аз вече едва успявам да го удържам, няма да казвам колко трудно слагам памперс така че съм спряла всички тези процедури.

# 87
Мише, имало някаква програма за детегледачки от бюрото по труда. Просто ми споменаха, не питах за подробности. Ако искаш се поинтересувай.
Аз също не правя гимнастика на малкия, той сам си я прави  Laughing .
За месото, ние го въведохме по схема - пилешко, пуешко, заешко, телешко, риба. Педиатъра каза, че агнешкото се смята за алерген, а свинското - холестерол. Аз мисля понякога да му давам и свинско, но на този етап - не. Той и с килограмите е добре - 9кг. при вчерашната консултация.
Мами, дайде идеи за закуска и следобедна закуска.

# 88
  • В две мънички очи...

# 89
  • София
Днес дадох кус-кус на "Плазмон". Смесих го със сиренце и масло. Влако го одобри  Laughing. Та сега ще ги редувам с попрката.
За броят на храненията и ние сме към 5 броя.

Изабелка, благодаря за кафенцето   bouquet.
Честито зъбе на Венко  Hug.

Кате, браво за морската почивка  Party.
Честито зъбче на Марти  Hug. Да са здрави, бели и без проблем да никнат  Peace.

mechence, сутрин давам попара - сухари-3 натрошени, масло-половин кафена лъжичка и сирене-към 1 и 1/2 кибритена кутийка.  След това заливам с топла вода, а може и шипков/липов чай.
От днес давам кус-кус на "Плазмон". Пак с масло и сирене.

Кьолшес, браво на Йоги  Hug. Много е чевръст  Laughing.

Тонивил, домати давам с готовите пюрета. В повечкото се съдържа.

Смърфи, браво на Ивка за новите постижения  Hug.
Дано скоро приключи ремонта  Peace.

Вивия, давала съм краставичка. Така, че пробвай.

Мише, скоро да намериш гледачка на Шашунчо Hug.

Общи условия

Активация на акаунт