Отговори
# 300
В Стара Загора явно е по лека процедурата по кандидатстване на децата. Разпитвах за една конкретна ясла и ми казаха да си подам документите, когато детето навърши годинка и на пролет може вече да си я посещава.

Аааа ясно Simple Smile

# 301
  • В две мънички очи...
Та и аз да се изкажа:
за зъбките 2 отдолу + 1 отгоре и най-накрая след месец мъки номер 4 горен ляв избива наполовина е срязал венеца - голям зор беше и за детето  и за мен. Има още 2 надути та и тях чакаме ...
За готвенето - и купувам и готвя ако имам зеленчуци и време готвя засега само зеленчукови съм му правила яде когато иска. Аз вкарах всички меса сега и риба ще му дам и да свиква със всичко въпреки че вече посяга към нашата храна все още ме е страх да му давам от общата храна. За кухня мисля да го запиша най-малкото защото аз не мога да му осигуря толкова разнообразна храна която кухнята включва в седмичното меню.

# 302
Kölsches Mädel , къде ни търсиш нас веееее  Wink Погледи нещата от другата страна , представяш ли си какво е да го мъкна на ръце по цял ден тоя оФлюв  Crazy Тежи и се върти като глист на всички страни.Едва успявам да го удържа  ooooh! Вече като ни питат на колко сме казвам " на годинка"  Wink Спестявам си поне 10 мин обяснения .

Що така малкия ми приятел се мръщи на мамините манджи  newsm78 Аз готвя пилешка супа на Алекс , домати с ориз , спанак с ориз , пиле с грах , броколи с картофи и моркови на пара .... ей такива неща.Яде , да ти кажа , не се дърпа.Скоро му дадох моцарела и явно му хареса.Авокадо също яде с удоволствие.Само риба още не съм дала , но не бързам.Като намеря прясна бяла риба ще му забъркам нещо на пара.

Ysabell , имаш ли представа какво е долу горе седмичното меню в кухнята  newsm78

# 303
Да се отчетем от консултацията- 8300 (+400) и 70см (+1).

Днеска и показах активната гимнастика,бях я прибрала отдавна и все едно я видя за пръв път,такъв кеф, така и се смя, натиска и дърпа а тя пее ли пее Laughing

# 304
  • В две мънички очи...
Капризче аз от тук съм гледала - http://yanbibiyan.net/week_menu/1 седмичното меню, а и на село ми казаха какво готвят на децата като меню и определено всеки ден е различно и разнообразно.
Иначе като гледам май и Алекс харесва повече ориза при нас е много вървежен.

# 305
Малее, какви са тия цени. Или аз не съм разбрала. Тук детската кухня е 1.90 на ден, 3 ястия, всеки ден различни, държавна е.
Капризче, метни още някоя рецепта. Heart Eyes
На нас рибата не ни харесва, иначе давам сирене от салатата ни, хляб, кисело мляко- домашно, бисквити.
Ама днес хич не яде. В 12.30 обядва и после чак в 18.30 с триста зора няколко лъжички.
Май никне друго зъбче и затова е така.
Има ли мама, дето е приспивала детето с люшкане, а сега го премахва?
Застопорихме леглото, за да не пада като се мъчи да се изправя и е голяяяма мъка приспиването.
Свикнал е да го люлея, а сега го зарязвам да реве, след половин часово галене по стомахчето,реве, реве и заспива. Ама много ми е гадно и се чувствам виновна, че така го зарязвам. Cry

# 306
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ама днес хич не яде. В 12.30 обядва и после чак в 18.30 с триста зора няколко лъжички.

Моя всеящник едва издържа до 3тия час. Понякога чак ме дразни, че яде толкова и като си види шишето изпада в истерия  Rolling Eyes Дано като поотрасне му дойде акъла в главата и се научи, че гладен няма да остане  Simple Smile

А за преспиването - преди го преспивах само на ръце, заради коликите, но един ден опитах да си легнем и да го галя и той взе, че се върза. Оттогава да чукам на дърво заспива сам или галейки го.

Ние сме с 2 зъба, явно скоро ще се показва и друг от някъде, защото няма такава нерва. Толкова нервен не съм го виждала никога. Това зъбите за мен са най-ужасното нещо  Tired

# 307
Офф, Кате. Cry
Ни колики, ни зъби кога растат усещам.
Но подозирам, че като порасне, ще ми разкаже играта.
Имам най- спокойното бебе на света в момента. Сам си  играе, реве само като е гладен или му се спи. Пу пу.

# 308
Офф, Кате. Cry
Ни колики, ни зъби кога растат усещам.
Но подозирам, че като порасне, ще ми разкаже играта.
Имам най- спокойното бебе на света в момента. Сам си  играе, реве само като е гладен или му се спи. Пу пу.

Пожелавам ти да си остане такова и като порасне, а аз съм сигурна, че ще е едно добро Теди  Hug

Във връзка с яденето - по колко милилтра мляко давате на бебоците? Ние сме още по 150мл. и се чудя дали да не го увелича. Марти е от тези, дето могат да пият до безкрайност и не мога да преценя стига ли ме, не му ли  newsm78 Иначе пюрета яде по 190гр., каши по 200гр. и иска още, но вече над 200 ми се струва много  Rolling Eyes

# 309
dari 77   пожелавам и аз да си остане спокойно детенце, някои просто са си такива. Нашето поне за сега въобще не е ...сам изобщо не иска да стои.Пробвам да не му се връзвам на рева, който удря като го оставя сам, но днес направо ...ако някой слушаше отсрани щеше да помисли или че го бия или че се е ударил нещо. В момента, в който влезнах в стаята той седнал на дупе, облян в сълзи и сополи се захили като пача и се смя с глас 5 мин. Все едно ми каза - ето върза ми се пак  Confused  Ама сърце не ми дава да го оставям да се дере. Може и грешка да правя...то ще си покаже по-натам. За приспиване ...все още си се дундуркаме на ръце. Той и по този начин трудно заспива, а сам..невъзможно. Взе и да се буди по няколко пъти с рев и отново заспива само на ръце.Някой да има подобен проблем и как се справя с него?
  Crazy Тежи и се върти като глист на всички страни.Едва успявам да го удържа  ooooh! Вече като ни питат на колко сме казвам " на годинка"  Wink Спестявам си поне 10 мин обяснения.
Joy hahaha Joy   а като пишеш , че му готвиш разните там манджи използваш ли мазнина, подправки, сол? Пасираш ли после или просто разваряваш повече?
Моя всеящник едва издържа до 3тия час. Понякога чак ме дразни, че яде толкова и като си види шишето изпада в истерия  Rolling Eyes
   според мен му е малко млякото. Ние на два пъти сме имали подобни "драми" да не изтрайва до следващо ядене и като увелича малко дажбата нещата се стабилизират. Моято момче изпива 180 вода+6 лъж.=200 мляко. от месец може би. И още би могъл, но го залъгвам с водичка. яде през 3 1/2 - 4 часа. Май 200 си е ок за тази възраст.

# 310
Кате, Рая само вечер пие мляко и зависи дали е много гладна или само гладна, изпива 210 или 180 мл. Е, понякога и 120 мл. , но явно когато не е гладна.  Peace
Честито зъбче!  Hug

# 311
Кате, Рая само вечер пие мляко и зависи дали е много гладна или само гладна, изпива 210 или 180 мл. Е, понякога и 120 мл. , но явно когато не е гладна.  Peace
Честито зъбче!  Hug

Колко пъти папкате вие? И с какво заместваш другите яденета, че само вечер пие мляко? Мартин сутрин в 7:00ч. пие мляко, в 10:00ч. попара, 13:00ч. пюре, 16:00ч. каша и след това още 2 пъти мляко  newsm78 Как успя да я убедиш, че само вечер ще манджа т'ва АМ  Crazy Искам и аз  Heart Eyes

# 312
Ами Рая яде 4 пъти на ден.
В 7-8 попара , после чак на обяд яде и то ако е в 12:00 му се цупи, не яде с голямо желание. После следобедна закуска 16:00 - каша, плодове с извара или нещо от тоя сорт и към 20:00 - 21:00 - млякото и по леглата. Не знам до колко е правилно, ама тя така си огладнява.
Май се бях опитала да й вмъкна мляко сутринта, ама не става.   33uu

# 313
  • Пловдив
Никол по едно време беше отказала да пие АМно после пропи,и за деня и се събира към 500мл АМ,но от 2 дни пак го намали.На обед си яде пюре,следобед каша,а от няколко дни и редувам сутрин-овесени ядки,попара,днес й направих грис

# 314
Ами Рая яде 4 пъти на ден.
В 7-8 попара , после чак на обяд яде и то ако е в 12:00 му се цупи, не яде с голямо желание. После следобедна закуска 16:00 - каша, плодове с извара или нещо от тоя сорт и към 20:00 - 21:00 - млякото и по леглата. Не знам до колко е правилно, ама тя така си огладнява.
Май се бях опитала да й вмъкна мляко сутринта, ама не става.   33uu

Аз ще има да си мечтая за тия 4 пъти...Ама ясно де, разбрах те как сте се разбрали  yes На кой се е метнал тоз моя такъв ненаял се, не знам  Rolling Eyes

Иначе днес му дадох 180мл. вода + 6 лъжички АМ и взе, че издържа 3 часа и половина. Май можеше и още, но му се доспа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт