Рисуване за начинаещи и не само - 4

• 82 579
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, надникнах във тази темичка и реших и аз да се включа с няколко творби.Но бих искала да коментираме и техники на рисуване (смесване не видовете бой и др. худ. материали как се подхожда към сливането на тези видове  , примерно темперни бой със сух пастел)

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 12:16 от idea

# 181
  Здравей Идея, за да видим снимките ги качи в хостинг за снимки. От фейсбук са недостъпни за нас.

# 182
Здравейте, надникнах във тази темичка и реших и аз да се включа с няколко творби.Но бих искала да коментираме и техники на рисуване (смесване не видовете бой и др. худ. материали как се подхожда към сливането на тези видове  , примерно темперни бой със сух пастел)http://www.facebook.com/photo.php?fbid=246398545392676&set=a … ype=1&theater[/img]   имам и други творения, дано да тези да ви допаднат.

# 183
Толкова е ефирен, и тези говорещи очи!Чудесна работа с акварела,Ели!  bouquet

ЗДравей,idea, качвай бързо снимките да шариш темата. Simple Smile

# 184
# 185
  • Полски Тръмбеш
За пореден път ме изумихте   bouquet от хубави по-хубави неща сте сътворили   Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet 

да ви покажа аз през последните дни какво сътворих  Mr. Green 

замисъла беше 2-3 цвятя...., но не можах да се възпра  Blush  сами се рисуваха  Crazy 
а боите сама  си тонирах  Party

# 186
https://
  Здравей Идея, за да видим снимките ги качи в хостинг за снимки. От фейсбук са недостъпни за нас.
http://stedim.snimka.bg/arts/kartini.530024.20488273

# 187
  Идея, видях ги най-сетне! Красиви неща, идеята със зодиите е чудесна. Но фаворити са ми черно-бялата пеперуда и зебрата Simple Smile
 Мим, страхотна си, бе момиче!  Heart Eyes Мноооого готина стая си направила! Само една забележка, ако ми позволиш- на нарисувани стени никак не им ходят картини. Аз затова се отказах  да изрисувам спалнята си като океанско дъно.
Нещо пак от мен. Вчера една приятелка ми направи съсипваща критика, но пък аз си я харесвам..

# 188
  • Полски Тръмбеш
Ели  Hug  знам за картините..., но това е икона на Богородица и там й беше преди мммястото... и сега нз къде да я закача  Rolling Eyes имаше някакво поверие към коя посока да гледа ама не се сетих към коя  и затова я сложих пак там  Embarassed
картината ти е мн пленителна  и звучна  Heart Eyes   bouquet

# 189
Идея, разгледах и аз галерията ти. Зебрата , нали е по- изчистена, ми е фаворит, зодиите също.  Hug
Мим, някой май яко се е развихрил с боите?!Тука от кога ти повтарят ,дай в по- голям ,мащаб, стига с тия нокти... ти взе че най- накрая ги послуша с тия стенописи. Laughing Много весело е станало,сега бялата  стена няма да е скучна.
 Ели, искам да ти кажа,че много ме впечатли изборът ти на цветове,въобще картината ти е невероятна!.Последните ти неща носят едно ангелско излъчване. Heart Eyes

# 190
Здравейте! Аз не разбирам нищо от рисуване, но имах желание  да сътворя нещо на децата. Та попрочетох тук там, закупих си акрилни бои и почнах да рисувам. Стената ми я направиха гладка като стъкло, само и само да ми е по лесно. Нарисувах си картинката обаче не ми харесва.  Явно четките, които съм използвала са гадни. Плюс комбинацията, че не мога да рисувам се получи нещо...... не знам как да го опиша. Много си личат линиите на четката. Колкото и да се стараех да е леко нанасянето все личеше. Знам, че като погледна и една картина също си личи като е рисувано с четка, но не чак толкова. Та бих искала да попитам има ли някакъв вариант да омекотя тоя ефект? Дали с мокра кърпа ще се получи нещо? Страх ме е да пробвам, за да не съсипя нещата.Ето за какво говоря, въпреки че надали ще се види на снимката

# 191
  Това е ужасно сладко Simple Smile)) Акрилните бои се разреждат с вода, опитай ако позволява по-редичко. С тампониране също е идея-взимаш гъбичка или някакъв подобен тамбон, топваш в боята и за да не излизаш от линиите-слагаш хартия на границата.

# 192
 Hugще пробвам с тампонирането . Благодаря!

# 193
Ако може да попитам още нещо? Как да придам обем на рисунката? дали с кръгови движения да рисувам с четката или да сложа по една по светла ивица на кулите? Или пък няма как да стане щото са ми много остри контурите! А ако сложа сянка /което не знам точно как ще стане/? Дайте съвет моля ви Praynig

# 194
Идея, разгледах и аз галерията ти. Зебрата , нали е по- изчистена, ми е фаворит, зодиите също.  Hug
Мим, някой май яко се е развихрил с боите?!Тука от кога ти повтарят ,дай в по- голям ,мащаб, стига с тия нокти... ти взе че най- накрая ги послуша с тия стенописи. Laughing Много весело е станало,сега бялата  стена няма да е скучна.
 Ели, искам да ти кажа,че много ме впечатли изборът ти на цветове,въобще картината ти е невероятна!.Последните ти неща носят едно ангелско излъчване. Heart Eyes

Благодаря Зебрата и пеперудата са последните ми творения и са неща които бях планувала  отдавна, и  са първите ми рисунки  на платна с темперна боя ,всички др. са на лист или картон с воден молив, или само молив. Сега съм запланувала да си рисувам пана с макове, но ще видя кога ще го осъществя.

Общи условия

Активация на акаунт