И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Бейби, не знам колко си наясно със съвременните АГ практики в Бг, но пращането на рентген на бременна за измерване на таза продължава да се практикува, за съжаление. Имаше поне 1 девойка от отчетната ми тема, която ходи да ѝ снимат таза и после ѝ направиха секцио...да се смееш ли, да плачеш ли ... Tired

това си е престъпление  Twisted Evil

# 496
Заедно с тесния таз, нека не забравяме двойно и тройно омотаната пъпна връв  ooooh! В моята отчетна тема, всяко от момичетата, което раждаше повече от 5-6 часа, задължително минаваше секцио и естествено, при всичките се  е оказало, че пъпната връв е била омотана.

# 497
Аз около себе си виждам точно обратното - голямо желание за момичета. Ако имаш момче, те успокояват, че следващият път ще стане   Wink, а ако имаш 2 момчета си много прецакан  Mr. Green.

hahaha това илюстрира точно моите мисли по въпроса. Като чуя, че някой ще има момче и цъкам съжалително с език...  Twisted Evil

Hear, има такова нещо като твърде голямо бебе за нечий таз (а не шийка на матката   Crazy), макар и далеееч по-рядко от това, което се случва в БГ  Wink
http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/cephalopelvicdisproportion.html

Яна, лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!   bouquet

# 498
Аз подозирах, че приказки от сорта на "на бебето главата беше повече от 10 см, пък разкритие повече от 10 см няма, затова правих секцио" са глупости.

Когато съм се раждала, са ме връчили на майка ми със счупена ключица. Казали й, че съм била с много широки рамене и съм се заклещила и трябвало да ме дърпат и тя никога не го е поставяла под съмнение. Аз се чудя дали е вярно и какво ли са ме правили?

# 499
Аз около себе си виждам точно обратното - голямо желание за момичета. Ако имаш момче, те успокояват, че следващият път ще стане   Wink, а ако имаш 2 момчета си много прецакан  Mr. Green.
hahaha това илюстрира точно моите мисли по въпроса. Като чуя, че някой ще има момче и цъкам съжалително с език...  Twisted Evil
Аз много се зарадвах, че първото ни е момче, заради мъжа ми, той май предпочиташе, най-вече за да има с кой да си играе  Laughing Но за второто определно искам момиченце, и изтръпвам от мисълта, че може да е момче (представям си се рошава, вечено крещяща и даваща нареждания на семейния отбор Laughing). И ние скоро трябва да започнем да правим второто, единственото, което ме спира е, че искам да кърмя Бобката по-дълго.

# 500
Здравейте мили мами Grinning Издирих темичката ви с една молба. Praynig Ако има някой, който скоро ще се прибира към Бг, дали не би могъл да ми напазарува ей такива мики маус фигурки http://cgi.ebay.com/Disney-MICKEY-MOUSE-CLUBHOUSE-6-Figure-Set-P … sh=item53e399a98b
Моето момиченце другият месец става на 4 и е луднала по това филмче. Мисля да ги използвам като украса за тортата и, пък и за игра ще стават после. В България както сигурно се сещате такива няма. Амазон не иска да ми ги достави до тук, както и тези продавачи, които намерих в Ибей. Явно все още сме си страна от третия свят  Rolling Eyes
Така че, ви моля от все сърце. Много ще зарадвате моята пуканка, а и мен също  Wink ако се отзовете!
Ако някой има желание да ми помогне, нека пише на лични   bouquet

# 501
Уф, да се оплача в тази наша здравна система все некадърници имам чувството, че са се събрали. Получавам  преди месец сметка, за преглед от преди година и нещо. Ядосах се, но си викам няма да се разправям, не е голяма сумата, ще си го платя, за да си спестя ядовете. Да, ама не. Обаждат ми се преди два дни, че едва ли не на кълекшън ще ме дават, защото толкова съм закъсняла. Проверявам кредитната карта, сумата им  е преведена, но те незнайно защо! не могат да намерят къде са парите, не са на мойта сметка, а един бог знае къде. Пратих още тогава два факса със информацията от кредитката карта, не ги били получили и днеска вече ми кипна. Със сигурност в тази клиника не бих стъпила пак, то бива некадърници, но толкова много събрани на едно място е опасно направо.
И сега се чудя какво да правя, измама ли да обявя на кредитната карта? От клиниката твърдят, че нямат инфо къде са парите и си ги искат пак, а от кредитната карта е ясно, че на тях са им ги превели.

# 502
Atti, ot Attorney General office na vashia shtat kakvo kazvat? Tova si e fraudulent billing.

# 503
Хайде да се похваля  Party Най-после си намерихме точното жилище за нас, таунхаус с 2 спални всяка с отделна баня и тоалетна, голяма кухня с трапезария и всекидневна, бейзманд с баня и тоалетна и нов карпет  Party Всички уреди са нови! Дворчето е прекрасно и широко. Хазяина разбран, абе заслужаваше си чакането  Laughing

Сега литваме за мебели  Peace

# 504
Стилисима, честито жилище!

Хиър, една от възможните причини за моето несполучливо раждане, според акушерката ми, е несъответствие между таза и главата на бебето. Калина се роди - и все още е - с глава в 99тия перцентил, не помня колко беше като обиколка. Не знам доколко е вярно, а и те няма как да са сигурни. Но явно не е съвсем невъзможно. Иначе шийката на матката е пластична, та даже се и къса, ако трябва  Laughing

Счупена ключица е напълно възможен изход при по-голямо бебе. Раменете могат да се заклещят и тогава бебето трябва да се върти, за да излезе, и може да стане такова нещо. Случва се.

# 505
Стилисима, радвам се за вас. Честито!  Hug

Големия ми син беше със счупена ключица, а малкия ми е раждан със секцио в Бг...
Не са ми казвали нищо за таз, лекарката ми настояваше за нормално, към секцио пристъпи едва когато тоновете на малкото паднаха...С големия помня, че в болницата само протежетата на лекарите раждаха със секцио и то по тяхно желание  Peace
Повечето ми познати в Бг са родили секцио по желание и си мисля, че по-скоро те си търсят оправдание за този си избор, отколкото лекарите да са ги склонили...не ги оправадам, не ги и осъждам. Нормална реакция е, при условие, че всяка раждала жена в Бг държи на пейката в парка, да обясни колко е трудно и какви кански болки са  Peace

# 506
  • USA
Стилисима, хайде честито! Дано ви хареса района!
Етка  Hug
Хиър, не разбрах сега, да честитим ли?
Аз пък съм забелязала, че доста мъже искат момче първото и като се роди искат пък момиче. Докато жените повече клоним към момичета. Моя мъж пък предпочита само женски.

Тук има един Бг гинеколог и от 10 случая, 9 са секцио. Не му помня името, но е доста известен сред българите в Чикаго. Като се започнело раждане, все измислял причина, за да направи секцио Close.

Стейси днес беше цял ден с ниска Т, около 37 и се чудех дали не е от жегата, но вечерта вдигна 38.4 и я сложих да спи. Може и да е чревен, понеже на обяд имаше и разстройство. Уж не ходи на градина, но е всеки ден сред деца и доста вируси хваща. Не яде боклуци, кърмя, не тъпча с лекарства, мием ръце, не я навличам, но това си е. От зимата до сега това ни е 5 чревен( един, от които в Бг).

# 507
  • usa
ianajar, честита бебешка новина! лека и безпроблемна ти желая!

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 16:10 от миз

# 508
  • Чикаго / София
На мен са ми мерили таза с едно приспособление, което само за това го използват. Мерят вътрешния таз, не външния. Цяло поколение лекари в Бг така са обучени и в това вярват. Не го правят за да си докарват повече секцио, а наистина са учили, че при малък таз може да се стигне до увреждане на плода или майката.  Не съм лекар специалист, не съм чела по въпроса нищо, но честно и това непрекъснато поставяне под съмнение всяка лекарска стъпка малко ми идва прекалено.

Леля ми е акушерка, била е такава 35 години. Акуширала е на майка ми когато аз съм се раждала, акушира и на мен когато раждах Деница.  Лично тя ми е мерила таза с тази джаджа и  твърдя, че не го е правила с цел да ме накара да раждам секцио, а от опита й през годините. Тя беше и все още е твърдо за естественото раждане. Малко след като родих Дени се премести в една частна болница Вита, и сама ми е казвала, че самите родилки са си искали секцио и са си плащали за това. А това че после всяка от тях е намирала някакво оправдание , че решението й е уж заради лекарските думи е друг въпрос. И в крайна сметка това си е решение на родилката. Не знам защо думата секцио се възприема като мръсна дума, и всеки едва ли не трябва да се оправдава за решението което му се е наложило, или доброволно е взел в даден момент. Важен е резултата.

Това пък за ренгена по време на бременност за пръв път го чувам., а все пак доста познати имам които са раждали в Бг,  барабар с мен ooooh!

Стилисима, честита ви нова квартира. Чакането си е заслужавало, виждам.

# 509
това непрекъснато поставяне под съмнение всяка лекарска стъпка малко ми идва прекалено.
Irka, майка ми преди 5 години имаше проблем, лекарят тогава рече и отсече -операция, намерихме "връзки" - и той отсече-операция. Отиде при още двама специалисти, единият -някакво светило в МА, а другият-кварталния ни гинеколог-та и двамата казаха, операция изобщо не е наложителна. Майка ми се оправи с билки, от тогава, да чукна на дърво, проблем изобщо не е имала. Преди 10 години, не беше толкова умна и се оперира от друго, в момента "бере" плодовете на тази прибързана операция. А преди два месеца една коза, за малко щеше да я убие, от некадърност. Честно, като чуя бг лекари-настръхвам. Радвам се, че твоят опит е бил положителен.
А за секциото, мен лично много ме е страх, за мен това си е операция.
Искам само да допиша, за да не ни помислите за ненормални, билките си бяха по препоръка на лекаря на майка ми.

Общи условия

Активация на акаунт