И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 439
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Boston, MA
Не, нямам никакво желание да възстановявам спора за ваксините, ясно ми е, че примирието е лесно наранимо  Grinning.

Обаче имам против като се каже бг-мамма, да се разбира някаква мама, разбрала-недоразбрала, обаче с мнение, на висок глас изразено. Може би излишно ми пука, не знам.

... Замисли се само за обществения дебат тук за правото на аборт или правото на гейовете да се женят. Сега се замисли, ако оставим мнозинството да решава събдата на малцинството...
...

Демокрация, ама с изключения? За мен не работи така ... Но не ми се отпочва спор сега, честно.

# 256
Etka, аз съм била така като дете + високо кръвно. Мина само с влизанет в пубертета  Mr. Green

Плучих си изследванията. Хрмна ми се е нрмализирал, н съм с мн. ниски нива на витамин Д. Та минавам и аз кат бебетата на витамин Д. Сега с Калин ще си делим шишенцата  Mr. Green. Поне си отдъхнах след ужасна гадната седмица на работа.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 04:45 от Titina

# 257
 Laughing ааа, ОК. Съгласна съм с теб, че цапането, лекото обличане, пиене на студено, изчакването с лекарствата и пречее е съществено Peace.

# 258
  • usa
Демокрация, ама с изключения? За мен не работи така ...

демокрацията е странен начин на организация на обществото - всеки я разбира различно Simple Smile.

# 259
Бубка, разбрах те. И на мен не ми е ясно защо бг-мамма се използва като обида. Може би хората ги е страх от голям брой майки на едно място, че и с мнение. Срещала съм го като обида в спортен форум например, беше нещо от сорта какво ми се правиш че разбираш, я ходи в бг-мамма (отправено към момиче без деца).

# 260
Бубка, разбрах те. И на мен не ми е ясно защо бг-мамма се използва като обида. Може би хората ги е страх от голям брой майки на едно място, че и с мнение. Срещала съм го като обида в спортен форум например, беше нещо от сорта какво ми се правиш че разбираш, я ходи в бг-мамма (отправено към момиче без деца).
Явно не сте надниквали скоро в "Клюкарника", затова не можете да разберете. Преди година, когато все още не пишех тук, разни "дами" от тук бяха пренесли дискусията си във Фейсбук група. По-грозни неща не бях чела от години, то не бяха обидни квалификации от типа на "кокошка тъпа", "лъжкиня гадна", "интригантка", "мръсница" или обръщения като "Маргаритооо, селянка проста такава". Срам ме беше, докато ги четях.  Embarassed
По отношение на ваксините, не знам защо стават такива разгорещени спорове...може би, защото и аз съм на мнение, че това би трябвало да е личен избор... Аз сложих (някои) ваксини на детето си, след като новата ми педиатърка беше така любезна да отдели време и да ми обясни разни неща (предишният ми педиатър не го направи, само вдигаше рамене и ми казваше "аз съм си ваксинирал децата"). А иначе темата тук "За вредата от ваксините", може само да те убеди да си ваксинираш децата, половината са явно неграмотни, а другата половина отявлени параноици (има естествено и нормални-двама или трима).

# 261
Терминатор, от един месец те чакам да пуснеш друга снимка на тез обувки.  Crossing Arms Не се занимавай с неприятни теми, дай да си говорим по-така.  Mr. Green

# 262
Утре ще направя, че днес вече е тъмно, а мъжът ми ме е оставил с кофти апарата Simple Smile. А тази снимка е в nef формат, и не смея да качвам нищо на моя си компютър. Последно хванах вирус и ....не знам дали от това, но някакви 300 долара се появиха в минус по кредитнмата ми карта......с две думи съм много способна  bowuu

# 263
хванах вирус и .... някакви 300 долара се появиха в минус по кредитнмата ми карта......

Купила си си обувки, признай си.  Joy

# 264
Ти пък, Солей. Момичето ти каза"появили са се в минус"  Mr. Green

Нали знаете, че КК с чип се сканират и в движение. Та в тази връзка 2 пъти вече ми хакват една от картите. Последния път си бяха платили хората Тв-то. От секюрити груп на банката ми звънват, сменяме картата и пак. Сега ще си купувам вече специален калъф за защита.

# 265
Може би хората ги е страх от голям брой майки на едно място, че и с мнение.

Да, женомразие си е. В последните пет години, с помощта на форума и други организации, много теми, които са важни на майките - насърчаване на кърменето, алтернативното гледане на деца, правата на родилките, ваксинациите и т.н. стигнаха националните медии и бяха посрещнати с много присмех, защото не се счита, че една майка може да има мнение и претенции с обществено значение.

Капитал дава платформа на такива теми и в коментарите винаги има хора, които се оплакват, че такива теми не са сериозни. Под статия за раждането у дома пък имаше коментари от мъже, които обясняваха как щели за ошамаросат всяка жена, дръзнала да обсъжда домашното раждане. Въобще, всеки знае повече за раждането и гледането на деца от една майка.

Дискусията за ваксинациите може да спомогне разговор за гражданските свободи и родлята на държавата в уреждането на живота и опазване на общественото здраве, но не би. Стоим си на ниво сектантка и бг-мама. :/

# 266
Преди месец обсъждахме с мм дали нет-а може да се осъжда за неправилно взето решение (фаталният край на бебето родено у дома преди 2 месеца). Форумите на Родилница са затворени и доколкото разбирам мненията поразчистени и наистина не зная дали е имало влияние в/у решението на колебаещата се жена. Дори и да е имало такова нещо, те отговорни ли са затова, че тя не е взела правилното решение?

Същото е и с ваксините, въпреки, че лично мога да бъда засегната от нечий избор.

След толкова години в нет пространството си давам ясна сметка, че зад компютъра всеки може да напише съзнателно или не каквото си поиска. Към настоящия момент не бих се ядосала изобщо за написано нещо в дискусия.

# 267
Niki и аз съм си задавала този въпрос и най- вече защото всичко написано там е от някой, който има съвсем друго образование, но се интересува много  Stop не мерси.
От вчера искам да се включа, но затворих нарочно, за да не си вдигам кръвното. Всичките тези Конспирации ми действат на нервите и просто не бих могла да си представя, че някой съвсем умишлено иска да убие децата ни с ваксини или крие лекарство за диабет. Толкоз години научен труд от хора отдали се на това... не не го разбирам.
Подкрепям всичко естествено и натурално, но и свалям шапка на тези, който учат по 10 и канче години, за да могат и имат право да се нарекат Лекари!

# 268
Etka имало ли е твоето дете някакви кръвни или хирургични интервенции известно време преди да се появи главоболието, или в по-ранна детска възраст?
Irka, той има премахната трета сливица долу-горе по времето когато започна главоболието.
Други операции няма.
Как се свързват тези два фактора?

# 269
Подкрепям всичко естествено и натурално, но и свалям шапка на тези, който учат по 10 и канче години, за да могат и имат право да се нарекат Лекари!

Проблемът на повечето учили 10 и канче години е, че знанията им си остават актуални до годината на завършване. Особено, особено в България. А това са 2/3 от лекарите. Ми не, мерси от такива лекари да чакам подкрепа за естествено раждане в болница.  Stop

Ники, форумите на Родилница бяха затворени и преди случката. Трябваше регистрация, за да можеш да четеш. Единствената разлика сега е, че за да се регистрираш, трябва да пишеш на някой от списващите. Трити теми и мнения няма. Не знам от къде ти е информацията. Моята е лични наблюдения.
Зачекнатият от теб въпрос за починалото бебе смятам да си запазя правото да не дискутирам. Още повече, че вашето мнение е предубедено на база фактите, които имате от втора и трета ръка.

Дискусията за ваксинациите може да спомогне разговор за гражданските свободи и родлята на държавата в уреждането на живота и опазване на общественото здраве, но не би. Стоим си на ниво сектантка и бг-мама. :/

Хиър, същото смятам аз във връзка с дискусията за естественото болнично и домашното асистирано раждане, но уви... Родилница са сектантки в очите на повечето (незапознати, но с мнение) хора.

Общи условия

Активация на акаунт