И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Irka, погледна ли моя линк за рентгена. Аз лично нямам позната, която да са я снимали, но съм го чувала инцидентно. Но самият лекар си казва, че го правят, не е някаква измислица. Моята леля е медицинска сестра, само това е работила, включително и с бебета. Тя беше убедена, че бебето няма да отцелее без вода, ама до толкова убедена, че не просто ме убеждаваше, а изпадаше в паника, като говорехме за това. Така че примери всякакви.
Аз няма нищо против лекарите пер се, но не мога да търпя некадърството в която и да е професия, особено ако е опасно за здравето.
Хиър, сигурно така ще процедирам, но първо мисля да говоря с кредитната карта и те да го инвестигейтват. Аз не мисля, че е нарочна измама, просто некадърие и нехайност, нали не са техните пари.

# 511
  • У дома
Terminator, няма значение кой ги е предписал, стига да е вещо лице. Навремето в нашия град имаше известен билкар, бай Панчо. Синът му беше лекар, но хората повече при дядото ходеха и като малка си мислех, че той всичко лекува. Ние почитахме и лекарите, които са оперирали баща ми на времето, и бай Панчо. Факт е обаче, че след операцията лекарите са давали на баща ми 4-6 седм. живот, а билкаря го вдига на крака и така вече 39 год. Да ми е жив и здрав!

С вашите бебешки истории ми напомняте раждането ми в БГ. Малко след моя син се беше родило такова голямо бебе, че не се побираше в никакви пелени, каквито се ползваха тогава и го бяха облекли в дрехи за няколко месечно бебе. Ужас.

# 512
Atti  аз имах подобен проблем с ХОА - пратих им чек-а в срок и като почнаха едни писма - всеки ден с различна сума. Да не казвам, че на всяко писмо им се обаждам. Казаха, чека го няма, ще отидете на колекшън ейджънси. Да ама виждам, че чека е кеширан, оказа се че подписа е техен. С цялата си наглост ми викат искаме официален документ от банката Ви, че ние сме го чекирали. Е това преля чашата. Обаждах се чак до президента на ХОА - е гати му и некадърните хора.

# 513
Преди Ейдж мъжа ми искаше момиче и такова мислихме, че ще имаме. Сега и двамата мислим, че момичетата са овъррейтед. Simple Smile

Имам много причини да поставям лекарски постъпки под съмнение, в резултат изискваше години да градя минимално доверие, за да мога да им позволя да се грижат за здравето ми.

Хиър,  приятелка, която е супер слаба и ниска, има две здрави деца, фул търм, естествено родени.  Peace

maimun77, дано скоро да се оправи Стейси!

styllisima, честит дом.

Ники, наистина е много хубав сайт, всичко, което съм пробвала е вкусно.  Как са сладоледите?

Атти, може да е и мискомюникейшън(пак от некадърност, де), както с авиолиниите при нас. Гадното е, че отнема време и нерви.

# 514
в статията, която пуснах също се споменава рентгена като начин да се измери таза - това не е някакъв български патент
друг е въпросът, че почти не се прилага, защото се приема, че всяко бебе може да се роди естествено до доказване на противното  Grinning

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 00:20 от Лeни

# 515
На база на тридневното си раждане и спешното секцио накрая, в американска болница и на американска територия, мога да потвърдя мнението на лени по-горе. Simple Smile

# 516
тук са същите, само че го правят дискретно и след като се поизмъчиш с естественото раждане  

Абсолютно.

# 517
Нищо за честитка нямам, само интерес към темата Simple Smile

Иска ми се, много, много, много ми се иска да не ми се налагаше да подлагам лекарските мнения под съмнение.  Tired Обаче няма как. И те бизнесмени, и те трябва да папат. Имам си няколко доктори, които са ми спечелили доверието и не искам да се разделям с тях.

# 518
Тук че положението не е розово никой не видях да го отрича. Но не мога да разбера защо ако тук нещата са зле, в БГ не могат да станат по-добри. САЩ е някакъв стандарт над който не трябва да минаваме ли? Амнести излезна с един доклад за майчината помощ миналата година, който описва защо е трагично положението тук: http://www.amnesty.org/en/library/info/AMR51/019/2010/en

# 519
тук са същите, само че го правят дискретно и след като се поизмъчиш с естественото раждане  

Абсолютно.

На мен лично абсолютно не ми стискаше да проверя на свой гръб колко денонощия ще устискам да раждам нормално без прогрес и дали евентуално това ще доведе до проблеми и усложнения за бебето ми...
Има ситуации в които "естественото" може да бъде много по-травмиращо и с по-негативно последици за родилка/бебе от "изкуственото", стига сме демонизирали секциото!
А как се прави бизнес в този отрасъл мисля, че знаем всички. Мое лично убеждение е, че и в БГ нещата се развиват в същата посока, със всичките + и -. Потретвам - лична позиция!

Всяко дете е уникално и незаменимо, независимо от пола си... друг е въпроса, че на нас понякога ни се прищява разнообразие...

Атти - чета доклада. Ужасно!

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 16:41 от Agent Provocateur

# 520
Има ситуации в които "естественото" може да бъде много по-травмиращо и с по-негативно последици за родилка/бебе от "изкуственото", стига сме демонизирали секциото!

Agent, радвам се, че скачаш в дискусията, но не видях кой и как демонизира секциото?

# 521
А отрицателните конотациии свързани със секциото, които и Ирка например спомена, не са ли очевадни?

# 522
Мисля, че аз обясних кое е отрицателното от моя гледна точка - а това е некадърието на лекари да се изразява във вяра на родилката че нещо й има и не може да роди. До колко това е в следствие от манипулация от лекаря или оправдания на родилката пред познати, не знам.
За мен секциото е животоспасяваща операция и такава трябва да си остане. Не може това да се превръща в нормата за раждане, нито тук, нито в БГ (За Бразилия няма да говоря защото там това е нормалното).

# 523
На мен не са ми очевадни.  Peace
От това, което Ирка каза, виждам само потвърждение на моето усещане: понякога лекарите се изкарват по-черни отколкото са, защото майките, опасявайки се от някакво обществено мнение явно, прехвърлят на тях отговорността за собствените си решения.

# 524
Здравейте мами  Peace

Аз съм много против секцио по свое желание  Rolling Eyes Ако се наложи да, но ей така за да ме улесни ... нема начин  Naughty Аз съм раждала нормално, с първото бях много млада и не знаех как да си контролирам болката, вих и ревах цяло денонощие, но пък всичко завърши добре. Сега пък си бях запланувала едни масажи и вдишвания и нещата минаха почти без болка  Peace Да отбележа и двете ми раждания са били в БГ и дват апъти съм оставала доволна от грижите и вниманието на персонала  Peace

Момичета, имам един проблем с малката и не знам как да реагирам и какво да правя  ooooh! От както сме дошли няма ден да не е повръщала. Не мога да кажа, че го свързвам с нещо, просто някой път като хапне ѝ няма нищо, но друг път уж се закашля и всичко завършва с повръщане. След като повърне пак си е весела и не усещаме нещо да я тормози. Хапва си, пийва си, но все ме е страх, че ще изкара всичко  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт