Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 418
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ах, сега може би ще ми се смеете на "проблема", но пък съм сигурна, че не съм само аз  Embarassed Тези дни ме тормози темата за имената... дори надзърнах в съответния подфорум... оказа се, че има цяла тема за съчетаването на имената на децата в семейството и с ужас прочетох какви ограничени родители били избрали комбинацията, за която си мислехме наскоро  Shocked Как е положението при вас по този параграф - имате ли вече идеи, критерии, готови имена, претенции от роднините и прочие... Ето нещо сравнително безопасно, което зависи от нас  Peace

ЕДИТ: то аз докато публикувам, и  hahaha темата почнала без мен  Joy

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 20:58 от зелено човече (.)(.)

# 136
КАКВИ ПРЕТЕНЦИИ,решаваме си с таткото и ми е писнало от страна на свекървата разни тъпи намеци...няма да е на роднини и точка...аз ще се мъча, мен ще ме пори и разкикерват пък някоя си баба иска да се казва на нея...ХА...никакви такива,аз съм твърдо против да се съобразявам с когото и да е било
Аз и мъжа ми решаваме...
Спрели сме се на Рая,Албертина,ТОЙ иска и разни др имена които на мен не ми харесват и засега сме оставили темата в застой

# 137
  • Варна
Ей малко да ви изтърве човек и сте изписали сумати страници  Simple Smile Hug айде и аз да се запиша.
За име много малко сме говорили,но на 99.9% ще е на свекъра,но нещо не намирам име с А за момче,което да ме грабне и да си кажа:така ще се казва сина ми!Но все пак има време и дано измислим нещо хубаво  Praynig

Имам същия проблем. Искам да кръстим детето на баща ми. Но... името трябва да е с А (той е Ангел), освен Александър, друго не се сещам. Ама много дълго ми се вижда. Съкращението Сашко не ми допада. Ех да беше момиче проблема ми е решен - Анна.

Ами съкратеното от Александър - Алекс или Алекси ( ударението на Е). Атанас, Анастас, Асен, Анатолий...

# 138
  • Хасково
при нас няма никакви проблеми аз с мойте родители не си говоря от доста време а на мъжо са страхотни пичове от ккласа са казаха няма да се съобразявате с нас каквото ви хареса това

# 139
Аз още незнам какво ще е, но за момента имам вариант само за мъжко име - Борис.
Вчера усетих нещо което по описания прилича на ритниче, но дали е възможно толкова рано при положение, че ми е за първи път? А и днес се повтори и се зачудих.

# 140
при нас няма никакви проблеми аз с мойте родители не си говоря от доста време а на мъжо са страхотни пичове от ккласа са казаха няма да се съобразявате с нас каквото ви хареса това
Ах как благородно ти завиждам за това! Моят свекър нали се казва Иван и като разбрахме за Ива, че ще е момиче и почнахме да мислим за имена. Чудехме се и на свекървата да я кръстим, но тя е Румяна, а на мен името не ми харесва, както и Иванка за момиче. Измислихме накрая Ива, Рая /на баба свека/ и Ивайла /това беше моят фаворит/, но се оказа, че според родителското тяло Ивайла и Рая нямали нищо общо с техните имена само буквичките. Та така като се роди Ива дадох правото на избор изцяло на мъжо, та ако има сърдити да се сърдят на него и той повлиян от приказките на мама и тати избра Ива, а после свекъра с гордост заявяваше, че била Ива щото нямала пишка, а ако имала щял да е Иван.
Та след тея панаири за името на Ивка решихме, че на второто бебе само аз ще избирам име, а мъжо ще питам само колкото да не е без участие. Искаше ми се да го кръстя бебо на вуйчо ми, но и той е Георги като баща ми та така и този вариант отпадна.

# 141
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%B … B8%D0%BC%D0%B5%29 Michael  е моето име за момче, а за момиче Микаела, и двата варианта са за кръщаване на моя татко Мишо, тъй като аз се съобразих с желанието на моя съпруг и дъщеря ни е кръстена на майка му, сега е негов ред да се съобрази с моето желание, за сега имахме голям спор и от тогава темата не сме подхващали, но няма да се дам тоз път Crossing Arms

ааааа как така ще си мълчиш,щом ти се съобразяваш с 1вото,така и сега мъжът ти ще се съобрази с теб,дръж си на думата и не се пречупвай,той си е казал неговата си дума,ааааа...много ме нервят такива спорове
ДРЪЖ СИ НА ДУМАТА,а и той така не си държи на обещанието,ХА

Така ще е държа Peace фронта благодаря ти Hug
За мъжко име с А освен Александър, Анжело(Ани), Анатоли(Толи), Антон(Тони) все хубави имена Peace

# 142
Ей малко да ви изтърве човек и сте изписали сумати страници  Simple Smile Hug айде и аз да се запиша.
За име много малко сме говорили,но на 99.9% ще е на свекъра,но нещо не намирам име с А за момче,което да ме грабне и да си кажа:така ще се казва сина ми!Но все пак има време и дано измислим нещо хубаво  Praynig

Имам същия проблем. Искам да кръстим детето на баща ми. Но... името трябва да е с А (той е Ангел), освен Александър, друго не се сещам. Ама много дълго ми се вижда. Съкращението Сашко не ми допада. Ех да беше момиче проблема ми е решен - Анна.

Ако мога да съм ти полезна моят фаворит е Андрей/Андрея.

# 143
Аборти не само в 15-та седмица има,ами и в 39-та! Така ,че моля ви се вярвайте ,че на вас това няма да ви се случи!  Heart Eyes Всякакви гадории се случват на този свят...Бебето като се роди пък тогава опасностите са много повече от най-различни болести..Така че правете това , което се изисква от вас относно здравословен начин на живот,бъдете щастливи,въпреки финансови и семейни проблеми и всичко ще бъде наред.Човек наистина няма проблеми , докато е здрав.Останалото минава и заминава...

Стефи  знам как е положението в малкия град,до колко знам работиш в общината в Гълъбово,нали? Не се притеснявай за парите,които си дала за обяд,не са много и недей да ти е съвестно,просто наистина човек като работи на минималната заплата всичко му се струва скъпо,и знам че няма как да е друго яче.Варианта с болничните е много добър според мен.Хем ще си почиваш,хем ще взимаш повечко пари. Сигурна съм,че в общината има повече персонал от колкото е необходим и ще се справят и без теб.И аз съм от малък град и знам как стоят нещата.Ти бъди благодарна ,че имаш мъж до себе си,има жени на които им се налага да отглеждат децата си сами,на тях какво им е не ми се мисли...  Cry И двамата с мъжа ти сте млади и здрави,ще си работите и ще си гледате детето .Искрено вярвам ,че времената няма да са все такива...  Hug

Ех,мами мислила съм много за различни варианти Hug,но ми трябват още около месец и половина за да имам пълни 6 месеца за да мога и да получавам болнични,нали бях 1 месец в болнични и един лев не съм получила... Знам че криво ляво може всичко да не е последна мода но няма да си лишим детето,но ме е яд че толкова пари пръскам само и единствено за мОЯ #Crazy задник... !!!

# 144

Точно! newsm10

# 145
Хайде и аз да си кажа, седнахме с мъжа и направихме списък с имена, които аз харесвам и имена, които той харесва и накрая уж щяхме да гледаме съвпадения, но той започна да си го нарича по име, което не беше в списъка и така си остана.  Simple Smile И нашето име е с А, мислехме за Александър, понеже краткото е Алекс и е международно, но около нас има доста деца с това име и се отказахме от него.  О да и сме казали никакви кръщавание на свекър, свекърва, тъща и т.н. Когато детето не е кръстено на никой всички ще го обичат по равно, а иначе все ще има някакво разделение.

За сънищата и аз вече сънувам кошмари, а по принцип не сънувам кошмари много често...  Thinking

За чесъна и всякакви имуностимуланти само да кажа, че те повишават NK клетките в кръвта, което не е много добре и аз първия триместър съм правила вливания с цел да ми се намалят NK клетките (=> да не ми е толкова висок имунитета, понеже тези клетки засичат всеки чужд организъм и го нападат, а бебето се води в началото точно такъв). Така че и много високия имунет не е добре да е налице.  Naughty

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 22:30 от Lilly27

# 146
Гледам обсъждате имената и аз да си кажа моята дилема ... не сме говорили с таткото за име но го усещам че е против да е на баща ми а и на мен ми се иска да е на майка ми или на никойййй да си е негово име ОБАЧЕее имена с "Т" не мога да харесам... обожавам имената с "Д" Даниел,Десислав.... smile3521 ,но веднага ще кажат всички че е на сестра ми нещо а то не е- просто съвпадение. А бащата на мъжо почина и остава майка му нооо... кажете какво да направя като не ми е присърце да е на нея #Puppy dog !!! Е в крайна сметка като доближи 9 месец и набързо ще решим само да не ги кръстим нещо от рода на Радка,Пенка,Пешо,Динчо хахахаха hahaha hahaha hahaha

# 147
Аз предусещам отсега, че ще имам доста главоболия с избора на име. Стискайте ми палци до вторник, да се окаже,че е момиче! Заради проблема с името, започнах да се притеснявам какво ще е! Не желая въобще да е на свекър ми. Имам вътрешна непоносимост към този човек, а за него патриархата все още съществува! Немога да измисля мъжко име, подобно на Стефан, но различно, защото и баща ми и съпругът ми се казват така. Май малко се поотнесох  с моите размисли рано сутрин.

Нормално слънчев и усмихнат ден на всички!

# 148
добро утро мами, вчера от 12 часа до вечерта изписахте 10 страници,а сега ще видим днес какво ще сторим Joy малко ме съмнява дали ще има и две изписани  Naughty
Прекрасен уикенд !!! Hug

# 149
Добро утро на всички Hug пожелавам ви един хубав и слънчев уикенд Party И аз срещнах голяма трудност с измислянето на име newsm78 но относно дали ще бъде на някого от родата аз много лесно реших проблема,просто викнах малко по-силно още в началото и той милия ми мъж за да не се караме и да се разстройвам каза добре НА НИКОГО Heart Eyes та така имахме готово име за момиче още преди да реша да забременея изобщо и двамата искахме да си имаме Ема Wink обачееееееееее когато доки каза ами момче ще си имате и аз Shocked какво да се прави няма да го връщаме я както казва мъжът ми hahaha hahaha и до сега още не можем нищо да измислим за мъжко име защото никое не ни харесва достатъчно Confused но мисля че има време и ще дойде момента и на решението за име на милото ни момченце Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт