Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 395
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И изводът е ... внимавайте какви свекърви и тъщи ще бъдите  Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 16:30 от KiaraTiara

# 226
Nai_Nejnoto_Neshto добре дошла!!!   bouquet

Защо така се получава!? 99,9% снаха и свекърва да не се спогаждат.  newsm78

# 227
Вие нищо не знаете поне на вас ви се месят хора който, наистита по може да кръстиш детето си а на нас знаете ли кой ни се намеси но зад гърба то ако беше в очите щях да го подредя... та след като почина преди няколко седмици свекъра (мислех си тайно че ще е на него) обсъждах с кандидат Етърва ми какви имена са ми минава ли през ум и тя веднага ходила и казала на свекървата че аз съм мислила имена с Ж и че щяло да е на нея( а то не е така) и веднага Девера (брата на мъжо) викнал няма на татко ще е !!! ЕЕЕЕй така се ядосах тогава къв е той да се меси нашето дете на кога ще го кръщавам каквто каза десислававенелинова ти си цепиш гъза ти носиш 9 месеца и трепериш още от зачеването му дали е редно това и онова ще държа и аз фронта да е на никоййЙЙЙ  Crossing Arms Crossing Arms

# 228
Много ми се иска и ние скоро да видим пола на бебетата, за да можем и ние да измислим имена. Иначе ми е толкова притеснено да ли всичко ще бъде наред, че дори, когато някой се обърне към мен с обръщението - "Мамче", това не ми харесва особено и все им казвам, че все още не съм майка на никого. Не страдам от никакви суеверия и съвсем не ме интересуват. Самата аз съм кръстена на баба ми, която е починала много отдавна, когато баща ми е бил малък, пък ми няма нищо Simple Smile

# 229
 и изводът какъв е мамииииии
 Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА
аз съм се убедила още отдавна , че правиш добро и ти се качват на главата,накрая си лошата и сега си правя каквото си искам и с никой нямам намерение да се съобразявам....писна ми да давам ръка и да ми налапат ръката Crossing Arms Crossing Arms
край с мойта добрина пък да ме хули който си ще, всеки си живее собствения живот и за мен най- близкия ми е мъжо ми и родителите ми и брат ми ....всичко останало е БОЗА
 #Crazy #Crazy #Crazy вчера пак ми се обажда свекървата да ми каже че е било рано да купуваме количка,аз й казах че не е .....спокойно кротко....без да се дърпам
и ми вика че някаква комшиика ще ни дала тяхната....бахти как така ще се намерят да помагат след свършен факт,та те знаят че съм бременна от 4 месеца сега щели да дават количката като са разбрали че си имаме вече

бе тъпи хора колкото си искаш, показвам  без да ми пука спокойно, че не е тя жената която ще ми казва какво да правя и кога да дишам

# 230
desislavavenelinova мотото ми е - "Все още не се е родил човека, който ще ми дава тон в живота!!!"
Евала и на теб!

# 231
браво браво  newsm10 smile3501 smile3501   а така дръжте положението,инъче то ще ви държи

# 232
  • Варна
Момичета кръстете бебетата си както вие си искате не се чувствайте длъжни  да е на някого ..а относно свекървите имам да говоря много моята е мн лицемерна просто в крайна сметка и показахме че не ни пука от нейното мнение... не се ядосвайте за глупости  Hug бъдете ведри и усмихнати и помнете че вече бебетата ни чуват   bouquet

# 233
Относно помагането....мъжа ми помага доколкото може. Сутрин излиза в 7 и вечер се прибира в 21, работи и съботите. Той пазари, гледа нищо да не липсва. Вечер ако не е сготвено ми помага и при готвенето и при сервирането. Ако види че не са измити чиниите също се захваща. Бях писала че тази година си засадихме малко зеленчуци, всяка вечер ги полива, чисти плевелите. Понякога и пере. Единственото което не обича да прави е да чисти. Мисля че това което върши е достатъчно и не бих могла да искам повече.  Wink

А относно това някой да ни се меси в нещата, няма как да стане. Първо че не бих го позволила и второ че не са такива хора, нито неговите, нито моите родители.

# 234
да кажа,че по приницп моя мъж и той адски много ми помага (чисти,готви,пере- всичо)и според мен много ще се грижи за бебка, обаче примерно има някой неща които ме дразнят. То няма как де,ама  и аз примерно искам на плаж и даиграя волейбол,ама нестава с коремчето вече Simple Smile а той понеже няма такива ограничения и си е ок като отиде,а това че аз немога и съм у нас и чистя и го чакам да излезем примерно,щото неми се стой у нас... Трябва да звънна и да го подсетя- ина4е няма проблем!

# 235
а относно имената и мен ме е яд като почнат да се сърдят, кой на кого е кръстен! Нали важното е беб4етата(ехните внуци да са живи и здрави).Нашата бубка ще я кръстим на баща ми ,а след време второто на свекървата,но има време!! Чува ла съм,че даже има свекърви ако не стане по тяхното неискат да виждат децата- УЖАС  bash

# 236
да кажа,че по приницп моя мъж и той адски много ми помага (чисти,готви,пере- всичо)и според мен много ще се грижи за бебка, обаче примерно има някой неща които ме дразнят. То няма как де,ама  и аз примерно искам на плаж и даиграя волейбол,ама нестава с коремчето вече Simple Smile а той понеже няма такива ограничения и си е ок като отиде,а това че аз немога и съм у нас и чистя и го чакам да излезем примерно,щото неми се стой у нас... Трябва да звънна и да го подсетя- ина4е няма проблем!

Eдна неделя, скоро беше, и моя отиде за риба с приятели и аз трябваше да остана сама, но нямаше как да не го оставя да отиде, като знам че ходи само няколко пъти в годината, а обича много. Той по принцип и мен си ме кани с тях, но аз въобще не обичам, особено в тези жеги. Не можем да ги затворим и тях в къщи затова защото сме бременни, според мен не е правилно, или да не правят неща само защото ние не можем. Моя например си пийва всеки ден биричка и на мен ми се пие но не мога, но не бих му забранила да го прави, примерно.

# 237
Чува ла съм,че даже има свекърви ако не стане по тяхното неискат да виждат децата- УЖАС  bash

ами те губят  Crossing Arms

# 238
  • Варна
Чува ла съм,че даже има свекърви ако не стане по тяхното неискат да виждат децата- УЖАС  bash

Ооо, аз съм такъв случай! Казвам се Михаела  bowuu , а баба ми - Марина. Искала е да съм Марина или Марияна. Заради разправии с името ми, майка ми е нямала кърма от тревоги  Close , а последствие майката на баща ми не е искала да ме вижда и изобщо не е идвала у дома. Имам спомен за нея около година преди да си отиде. Много мъчно ми е било, защото разбирах и знаех какъв е проблема! Заради тази случка моята майка ми е казала - не искам да се кръщава на нас, както вие искате- така.
Според мен, момичета, ние сме сега на границата на изкореняването на тази традиция с имената. Нашите деца няма да имат такива проблеми, сигурна съм  Wink

Като споменахте биричка, само аз ли си пийвам по половин чашка почти всяка вечер?

# 239
И ние се очертава да имаме проблем с имената Simple Smile Като ви чета,донякъде се успокоявам,защото си мислех ,че само в нашето семейство се занимаваме с дразги и кокошкарски скандалчета покрай имената. Проблема при нас идва от там ,че много уважавам и свекъра и свекървата,и те много се разбират с нашите,и всички накуп са големи традиционалисти (може направо да се каже и напълно затворени за новости) Моите родители за много млади и съвременни,но от уважение към родителите на съпруга ми ,ми забраниха да кръщавам дете на тях(в смисъл на нашите),казаха задължително да го кръстите на свекъра и свекървата да не обидите хората.Честно казано , за мен не е проблем детето да "кръстено на тях",все едно има значение,не влагам никаква умисъл в някакво си име,стига да е благозвучно и съвременно ми е все тая какво е ... Наскоро бях на село да се видя с баба и дядо ,и ме направиха на луда от упреци като разбраха ,че може и на моя тати да решим да го кръстим...Заявиха ми съвсем сериозно ,че само 1 несериозна снаха можело да постъпи така... Ееее кво е значението не мога да разбера ...След като моите роднини мислят така,представям си колко тежко ще го преживеят свекъра и свекървата,въпреки че нищо лошо няма да ни кажат...Не искам да ги обидя.Ще е на тях,но от тук идва основния проблем.Сега пък ТЪПАТА традиция повелявала,ако е момче да е на свекъра,ако е момиче да е на свекървата... #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Аман и от селски разбирания и от традиции ... Свекъра се казва Гочо .. мисля ,че всички ще разберете какво искам да кажа.Единствения по-съвременен вариант максимално доближаващ се е Георги...Което за мен е много комерсиално и неприятно име.Пък и честно да си кажа каква ми е причината,не мога да казвам "р" и как ще викам след детето...Ще ми се смеят и кучетата  Embarassed  Laughing  Laughing Иначе свекървата е Антоанета,там има вече много варианти и името й е хубаво,ще го измислим някак.

Общи условия

Активация на акаунт