Адаптконсулт......

• 34 271
  • 249
  •   1
Отговори
# 120
Избягвайте да сключвате договор за наем с упълномощени лица,а още по-малко агенции.

# 121
Ние с приятелката ми от около два месеца живеем на квартира в София. Естествено познайте през коя агенция....Те имаха най-много обяви. Тъй като бяхме доста неориентирани ходихме направо до агенцията, за да видим какви обяви има. В момента живеем в "двустаен апартамент". Не е лош, но все пак за 400 лв. има само гарсониери с избити тераси. Всички квартири, които обиколихме бяха на този принцип. Явно е, че целта на всички е да взимат повече пари...

# 122
Мисля че има начин как да се заобиколи брокера Simple Smile
При огледа докато имате контакт със собственика (или обратното с наемателя) и без да види брокера, си разменяте координати (визитка или телефон за връзка). След огледа се свързвате и си правите сделката(договора), но този път без брокера (посредника по веригата който прибира тлъста комисиона).

# 123
Всички  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire са такива
само гледат да ти пробутат нещо (каквотот и да е) и докато те убеждават всичко е тип топ , а после....

# 124
За съжаление пак ми се наложи да имам вземане даване с брокери и съм меко казано бясна!!  #2gunfire Сестра ми се прибра с приятеля си от чужбина, и искам да им  намеря нещо в София, но вече трети ден удрям на камък. Скъсах си нервите, на фона на всичко това Адаптконсулт..чак звучи приемливо. Въртя по 100 телефона на ден и вариантите са няколко: или не вдигат изобщо, или предлагат стара панелка в Люлин за поне 200 евро, или редовната фраза е, че хубавия  евтин апартамент, който виждам на снимката, точно ама тоооочно вчера са взели!  smile3511 Нова практика сред агенциите е, по-хубавите апартаменти да се пускат на прилична цена, НО! голямото НО в случая е, че ако решиш да го намеш, трябва да предплатиш за 1 година напред..  ooooh! Сметнете колко излиза с комисионната към тях и цялата сума.. Много агенции пък изобщо не искат да ми пратят снимки на апартаментите, с които разполагат, защотот цитирам" Ние не ги качваме никъде, за да не ни ги отмъкнат колегите"  Outta Joint или "Собственика не иска да се качват снимки" .... Общо взето търсенето на квартира в София поне за мен се превръща в един тих ужас.. и вече съм повече от бясна. Да не говорим, че те намират начини, за всеки собственик, който реши сам да си пусне обява в интернет..да я вземат, и да я представят като част от имотите, предлагани от агенцията им. Искам да знам, няма ли орган, който да регулира своеволията им, или просто ще продължават така нагло да извършват "работата си"???

# 125
Аз пък искам да разбера как точно се добират до частни лица агенциите. И аз съм в процес на търсене на квартира в София, но обяви от частни лица не попадам. Все едни и същи обяви дни на ред, които всъщност не са актуални. Гледам основно в Imot.bg , home.bg , homes.bg и от време на време в Позвънете.

# 126
  • където ми харесва
Аз пък искам да разбера как точно се добират до частни лица агенциите. И аз съм в процес на търсене на квартира в София, но обяви от частни лица не попадам. Все едни и същи обяви дни на ред, които всъщност не са актуални. Гледам основно в Imot.bg , home.bg , homes.bg и от време на време в Позвънете.
Ами на частните лица им е по-лесно чрез агенции да си предлагат имотите...
missing_you брокера взима процент комисионна от един наем. Тоест, дали ще се предплати за година, или за месец-комисионната на брокера е една и съща ooooh!
Вие защо си мислите, че цяла София е пълна с нови апартаменти, току що направени или ремонтирани, за супер малко пари? И наясно ли сте, че повечето претенции идват не от брокера, ами от наемодателя/продавача???
И е изключително некоректно от страна на наемател, който работи с брокер, да си даде координатите на наемодателя...
Значи вие хем се чудите как да бъдете некоректни, след като сте се обърнали към агенция да търси вместо вас жилище, хем се оплаквате...
И после плюете брокерите...Ами то е ясно, че с такива некоректни хора нещата няма как да се оправят... И ще страдат и тези, които са лоялни... #Crazy

# 127
  • София
И е изключително некоректно от страна на наемател, който работи с брокер, да си даде координатите на наемодателя...
Значи вие хем се чудите как да бъдете некоректни, след като сте се обърнали към агенция да търси вместо вас жилище, хем се оплаквате...

Абсолютно си права. Ако някой потенциален наемател се опита да заобиколи брокера по този начин, това автоматично би ми светнало червена лампичка, че той потенциално може да бъде некоректен и към мен като наемодател. Не само че няма да му дам жилището си, а и вероятно ще уведомя и брокера си, а той ще го включи в някой "черен списък". В края на краищата, този брокер е нает да пази интересите ми, да провери отвсякъде бъдещия наемател и да ми го предложи само ако е благонадежден.

# 128
Повечето хора не търсят луксозни имоти под наем, а прилични. Не може да искаш да печелиш от нещо, без да инвестираш редовно. В случая, да даваш имот под наем  в окаяно състояние, като му искаш наем на пазарната цена в момента.
Но пък наистина е некоретно да не си платиш комисионнната на брокера.

# 129

Абсолютно си права. Ако някой потенциален наемател се опита да заобиколи брокера по този начин, това автоматично би ми светнало червена лампичка, че той потенциално може да бъде некоректен и към мен като наемодател. Не само че няма да му дам жилището си, а и вероятно ще уведомя и брокера си, а той ще го включи в някой "черен списък". В края на краищата, този брокер е нает да пази интересите ми, да провери отвсякъде бъдещия наемател и да ми го предложи само ако е благонадежден.

Ти наистина ли мислиш, че брокерите им пука на кой продават  или наемат жилище? Та те дори и не се наемат да гарантират на наемателя, че човека представящ се за собственик на жилището, наистина е такъв.

# 130
По принцип, ако си пуснеш обява като частно лице в някой от посочените сайтове, че търсиш или предлагаш жилище, агенциите се надпреварват да ти предлагат оферти. В повечето случаи е досадна практика, особено обсъжданата тук фирма, която няма спирачки.

# 131
  • където ми харесва
Повечето хора не търсят луксозни имоти под наем, а прилични. Не може да искаш да печелиш от нещо, без да инвестираш редовно. В случая, да даваш имот под наем  в окаяно състояние, като му искаш наем на пазарната цена в момента.
Но пък наистина е некоретно да не си платиш комисионнната на брокера.
Ааа, повярвай ми-масово тези, които търсят "прилични" имоти, когато отидат на оглед на такъв имот, искат да е нещо повече, когато ги заведеш на по-луксозен им е скъпо. Наистина има такива, които не знаят какво искат, които смятат, че "това не е тяхното жилище", и колкото и да обикаляш като алтав с тях и да им предлагаш, все от нещо са недоволни...
Освен това, брокера няма как да изисква от наемодателя предварително да покаже  документ, който да доказва, че той е собственик, или упълномощено лице, защото повечето брокери кореспондират с наемодателите по телефона, а срещата им става при оглед. Тогава вече бъдещия наемодател може да поиска въпросния документ, но само ако са стигнали до преговор за наемане.
При подписване на договор за наем, все пак се попълват данните и на двете лица, което естествено гарантира, че при евентуален проблем, независимо от коя страна, то можеш да докажеш кой е ползвателя на жилището, или наемодателя...
Но никой няма да тръгне да развява нотариални актове и пълномощни, когато практически сделка няма...
А ако брокера работи директно с наемодателя, тогава вече е длъжен да се запознае чия точно е собствеността...
Знам, че е много лесно да се говорят всякакви глупости, когато грам не си наясно. Ама моля ви се, спрете да летите нейде из небето и слезте на земята, включете си мозъците и почнете да мислите. Освен да изисквате от наемател/наемодател, купувач/продавач и брокер, то вие трябва и да давате...

# 132
Аз бях на интерю при тях..освен че крадът най-нагло от интернет обявите, друго задължение на "брокера" е, ако види някъде заепена обява (спирка, стълб и т.н.) да вземе номера и да го занесе в офиса, където го предоставя на по висше стоящ, който започва да омайва наемодателя. И ако той се съгласи и ти и шефа взимате парички, когато го отдадете под наем..Направо се ужасих от това интервю..даже ме питаха вие можете ли да лъжете???  #Crazy

# 133
prilepche, за Адаптконсулт ли става въпрос? Не разбрах за какво интервю пишеш, но предполагам, че си кандидатствала за работа някъде като брокер.

# 134
prilepche, за Адаптконсулт ли става въпрос? Не разбрах за какво интервю пишеш, но предполагам, че си кандидатствала за работа някъде като брокер.

Моя грешка , не съм уточнила Simple Smile За брокер в Адаптконсулт беше интервюто  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт