малтретиране на дете от майка му

• 5 747
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Бащата е предприел мерки.
Четете де.

# 31
  • София
Носила го 9 месеца ,раждала го ....авторката не е виждала майката да го бие по време на семейното им приятелство,а изведнъж такава промяна....че искала да се удавело #Crazy   Авторке,ако някой ден ( не ти го пожелавам) се разведеш с бащата на детето си и нямаш късмет той да е цивилизован мъж, знаеш ли какви неща ще чуеш за себе си?  newsm78 ( пак казвам -дано никога не ти се случи,че е страшно.....)

Тази жена е майка....има ли майка,която да желае смъртта на детето си ??????? #Crazy  #Crazy  #Crazy   ooooh!

Има да, и не минава много време без да чуем потресаващи истории за изхвърлени, пребити, удушени и т.н. бебета точно от родилите ги майки. И това, че една жена е родила не я прави автоматично майка и не е необходимо да се пренебрегва с лека ръка опцията детето да е малтрирано или е в опасност, само защото обвинения родител е от женски пол.

# 32
bubcheto15,  чуваме потресаващи истории и за бащите , но и не може с лека ръка да вярваме на всяка дума (още повече,че не познаваме авторката,нито пък знаем целите на приятелката й.... newsm78 'щото мога и друг сценарий да ти развия.....) .  Да заклеймяваме майката като душевно болна , да се чудим как да помогнем на таткото да я омаскари,а тя жената живота си да дава за детето ми се струва най-малкото нечестно....
П.п : Гадно е когато се прибягва до такъв метод(пак казвам винаги има изключения,но ние няма как да знаем дали това е такова)

# 33
      Според мен не е правилно да проявяваме първосигнално доверие само към страдащите майки, и да проявяваме задължително съмнение към страдащите бащи. Само защото обичайно бащите се дезинтересирали от децата си. Има и лоши майки. Срещала съм ги лично, работила съм с тях. Има майки, които в съдебната зала се вълнуват повече от получаването на колата, отколкото да си вземат детето. По-малко са от бащите, но ги има.
     Ако една тема не е отявлена пързалка /а това обикновено си личи още в първия, най-късно във втория пост на автора/, аз приемам, че написаното отговаря на истината поне частично. И никога не изхождам от позицията жена или мъж е обвиненият родител.
     Ако подхождахме към всяка майка, писала тук с подобно недоверие, нито една тема нямаше да върви и да се развива по полезен начин.

ПП Бърди  Hug

# 34
  • София
Хърмаяни  Peace  bouquet

# 35
  • София
Ако ви извадя линковете на новините, които съм написала само през последните няколко години за майки, убили, душили, пребили, изгорили и малтретирали собствените си деца, ще се хванете за главите.
Така че не мислете, че целият свят прилича на вас самите. В малката ни България всеки ден се случват такива неща.

По казуса - бащата да си предприеме съответните стъпки, а на авторката- браво, че не си оскотяла.

# 36
  • София
bubcheto15,  чуваме потресаващи истории и за бащите , но и не може с лека ръка да вярваме на всяка дума (още повече,че не познаваме авторката,нито пък знаем целите на приятелката й.... newsm78 'щото мога и друг сценарий да ти развия.....) .  Да заклеймяваме майката като душевно болна , да се чудим как да помогнем на таткото да я омаскари,а тя жената живота си да дава за детето ми се струва най-малкото нечестно....
П.п : Гадно е когато се прибягва до такъв метод(пак казвам винаги има изключения,но ние няма как да знаем дали това е такова)
Сценарии можем да си развиваме колкото щеш. Аз твърдя, че ако в ежедневието си попадна на такъв случай няма да го подмина само защото може да са клюи по адрес на някой си. Ако ти би го подминала само по полов признак, аз предпочитам дори и да ме помислят за клюкарка, да съм сигурна, че въпросното дете е в безопасност, без значение при кой родител.

# 37
На някои потребители като чели им харесва сами да се поставят във филми, да си творят някакви сценарии, излизайки от предназначението на темата. Авторката е поставила ясни въпроси.  В темата не се разисква кой е добрия, кой е лошия. И не се взимайте толкова насериозно, не сме на съд, та да определяме на кого да се вярва, на кого не. Айде малко по-полека.

Аз не бих останала безучастна ако съм свидетел на подобно нещо, пък ако ще и мен-а да каже после, че съм била клюкарка. А как е в конкретния случай си мисля, че не е ваша работа да заключавате, това ще го решат институциите.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 18:57 от Pepina77

# 38
Цитат на: anito1232
Така - нека да уточня, защото явно не е станало ясно - аз съм ЩАСТЛИВО омъжена , с малко дете. Познавам и двамата родители отпреди още да станат сем-во. Майката реши че трябва да забременее защото вече имаше един аборт и се притесняваше дали ще може да има деца. След като роди обаче се промени коренно. Явно не осъзнаваше каква отговорност е - незнам... Детето общо взето израстна пред очите ни. Били сме свидетели на доста грозни сцени,но те бяха оновно м/у нея и мъжът й. Признавам-не съм я виждала да удря детето - само се държеше по грубо с него. После иксаше да си слага край на живота и след като осведомих родителите й за това прекратихме всякакви отношения. С бащата обаче продължаваме да си поддържаме прекрасни СЕМЕЙНИ отношения. От него знаем за проблемите, които тя му създаде покрай развода. За да му да даде да види детето тя му иска по 100 лв на всяко виждане!!! Не мислете че с тези 100 лв купува нещо на детето - не - отиде да си купи апарат за 1000лв. Всичко това го пиша защото доста се вбесих на всичко написано до  тук. Не съм нито клюкарка/ че и аз съм си патила от такива /, нито съм някоя дето се меси в живота на другите. Просто много ми е жал за детето, Бяхме свидетели когато един път бащата го връщаше и той пищейки не искаше да влиза в тях. Ситуацията е много сложна и е дълго за обясняване. Аз исках просто да знам дали може по някакъв начин бащата да се пребори за детето си - защото според мен средата в която живее не е за него...
А замисляла ли си се ти лично дали помагаш на тази майка и съответно на детето и?Какви неща нахвърля с лека ръка..Струва ми се, че си на принципа "на чужд гръб и сто тояги са малко" и "това на мен няма да ми се случи"...Ти можеш примерно да потърсиш бившата си приятелка, да излезете на кафе с децата.Но целта на излизането да не е каквото ти сподели после да го разнасяш, а да се опиташ да и помогнеш поне със съвет.Примерно като видиш, че се изнервя на детето и му крещи да я посъветваш да не го прави, че може да каже на баща си или да я успокоиш, че детето си е добре.Е такива работи понякога вършат чудеса повярвай.Казваш, че след като родила се била променила, явно за това биват изоставяни някои майки, защото се променят след раждането?Може точно поемането на цялата отговорност да и тежи.Но наистина не трябва да я изоставяте нито ти, нито мъжа ти, нито нейния мъж точно сега и да се чудите какви мерки да предприемете срещу нея.Големи хора сме все пак.

# 39
Не си мислете,че не сме се опитвали да се свържем с нея. Но след развода тя се озлоби ужасно тъй като искаше да прекъснем всякакви отношения със вече бившия й съпруг, на което ние естествено отказахме / тъй като сме големи хора все пак и това е глупаво/ . Във времето, в което бяхме семейни приятели сме водели многократно разговори с нея, опитвали сме по всякакъв начин да им помогнем да спасят връзката и брака си. Успяхме да я убедим да отиде на психиатър тъй като пак казвам - имаше много грозни случки на които бяхме свидетели. И пак искам да уточня, повторя и потретя - нямам никаква, ама абсолютно никаква изгода от това!!! Винаги съм мислела, че за едно дете най-добрата майка е собствената. Но в случая съм склонна да мисля друго. Нашата обща позната която ми разказа всичко беше потресена не от друго, а от факта как майка се държи с детето си! След като е видяла как го рита / защото я били заболяли ръцете да го бие!!!  #2gunfire #2gunfire / и то се свива на кълбо и плаче, а тя се смее ,я попитала какво става, защо се държи така с детето. Последвалият отговор бил: Аз съм му майка и мога да правя каквото поискам със собственото си дете   #Cussing out #Cussing out Вярвам й, защото когато беше малък при направени забележки от нас относно по грубото й държане към детето ни е казвала абсолютно същото! Тук не е мястото да разказвам подробности от личния живот, но се ядосах защото повечето от вас  си мислят че искам по някакъв начин да навредя на майката. АЗ СЪЩО СЪМ МАЙКА! и мен ме води мисълта , че детето не расте в подходящите условия и не влизам в някакви допълнителни филми и сценарий, които вие искате да създадете... Както вече писах бащата е взел сериозни мерки по въпроса...

# 40
Добре опитай сега пак да се видите, но без намеци за озлобяване и психиатър.Дори ако трябва се извини за всичко казано по неин адрес  Peace А бащата пак да предприеме мерки и той да се грижи за детето, а защо не и за майката на детето?  Wink

# 41
  • На изток от рая...
Аз конкретни мерки, предприети от бащата не видях. Искал си детето, записал разговор с майката... Това не решава проблема. Как така всеотдаен родител ще е наясно с подобно поведение от страна на майката и ще стои и ще умува. Конкретни действия трябват.

И лоши майки има и лоши бащи, които в злобата си наистина могат да очернят тотално майката на детето си и да я изкарат "луда истеричка". Понятията "добър родител - лош родител" не се определят според от пола.

В конкретния случай приемам, че истината е такава, каквато я е описала авторката, но недоумявам как може с чудене и маене да се реши подобен проблем, със сигурност трябва да се намесят институциите отново.

# 42
  • София
но недоумявам как може с чудене и маене да се реши подобен проблем, със сигурност трябва да се намесят институциите отново.

Вместо да недоумяваш, да беше чела.

Бащата си има адвокат и вече е направил по сериозни стъпки по въпроса.

Понеже през няколко поста се появява някой недоумяващ, го болдвам, белким спрат тези терзания.

# 43
  • На изток от рая...
Вместо да недоумяваш, да беше чела.

Понеже през няколко поста се появява някой недоумяващ, го болдвам, белким спрат тези терзания.

Благодаря ти за помощта, много си мила.

# 44
  • северно море
Аз не вярвам на това което пише авторката.
Мое мнение

Общи условия

Активация на акаунт