Дюкан ще помогне на всички навред как да погледнат смело напред - 253

• 40 786
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте Дюканки.Днес излязох рано да си напазарувам някои режимни неща и сега сядам да ви прочета.Направих си вкусно хлебче и докато чакам да се охлади,седнах да си избера някои рецептички.Благодарение на тях,успешно се поддържам във форма вече повече от година.Имам още 7-8кг.до влизане в трета фаза.Пожелавам ви лек и отслабващ ден и пийте много вода   Hug

# 226
Здравейте момичета! Кантарът днес ме обича. Рече и отсече 61,950 кг. Явно вчерашният протеинов ден, съчетан с пълнолунието ми се е отразил добре. Wink

Варненска среща- утре на 17 юли от 13 ч. в Бирария Алба.

# 227
Здравейте. От доста време не съм писал в темата, та рекох да драсна някой друг ред.
От няколко години съм в трета фаза на диетата и на основа опита който имам реших да предупредя новаците в тази диета.
Не се подлъгвайте по думите да Дюкан за това, че е възможно да има 4 фаза. Тази диета няма 4-та фаза. Който иска да запази килограмите които е постигнал, истината е само една - 3-та фаза до края на живота. Както казах аз карам на трета фаза вече две години май станаха. Напоследък реших че е достатъчно време и организма вече е свикнал с тия килограми и няма проблем да се отпусна малко. Да ама не. Един месец ядох сладоледи колкото ми душа иска (много обичам сладолед особено в тази жега) и веднага резултата - 2 кг. отгоре. Сега пак съм си на месо, краставици и домати и всичко е ОК.
За мен поне е ясен извода - до края на живота месо, зеленчуци и плодове без нищо друго. Няма хляб, няма манджи с мазнина, няма пържено. Това е истината и който не я разбере навреме ще идва отново и отново в тази тема и ще пуска постове като този:
"Аз съм стара дюканка, обаче напоследък качих няколко килограма и сега съм пак при вас... и т.н. и т.н..... " Гледам всеки пети пост започва с това изречение.
Тези които сега са в трета фаза да не си правят илюзии за четвърта фаза, иначе пак и пак ще се срещаме тук...

# 228
  • Испания
Не се подлъгвайте по думите да Дюкан за това, че е възможно да има 4 фаза. Тази диета няма 4-та фаза.

Доста сме говорили по този въпрос.

Дюкан никого не е излъгал  Naughty, просто подхожда като един много добър психолог. Не вярвам някой с наднормено тегло да тръгне да спазва режим, ако прочете, че е за цял живот.

Сваляйки много килограми, прекарвайки дълго време във Втора и Трета, Дюкан разчита на разума на всеки, че няма да се върне към предишния начин на хранене и ще превъзпита хранителните си навици. Ако не стане, толкова по-зле за отслабналия.

Колкото повече време минава, колкото повече хора минават през форума, се убеждавам, че докторът гениално си е свършил работата. Както се казва в Библията: "Който има очи, да види, който има уши, да чуе..." Ако ли не - резултатът е ясен.  Naughty

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 16:11 от smileys

# 229
ТРЕТИ ЕТАП: - запазване на постигнатото тегло
По 10 дни за всяко свалено кило - всичко разрешено в ПЗ дни +
1. 2 пъти седмично по 1 порция нишестени храни - макарони, кускус, булгур, качамак, жито (порцията е по 200гр); леща (150гр), ориз и картофи (по 125гр. в порция)
2. Плодове - по 1 порция дневно, без банани, грозде, череши.
3. 2 филии пълнозърнест хляб на ден
4. 40 гр. кашкавал.
5. 2 галавечери седмично - ядеш всичко, което поискаш, но само на едно ядене дневно (препоръчително е на вечеря).
6. Протеинов четвъртък - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Може и свинско НЕТЛЪСТО- печено, агнешко и всякаква шунка.

Внимание!!!! Всяка втора диета се проваля през първите три месеца след постигането на желаното тегло!

ТРЕТИ ОЛЕКОТЕН ЕТАП: - ЗА БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ
Всичко разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормлни кисели млека, но БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК
Не се препоръчва за кърмачки с бебета по-малки от 6 месечна възраст!

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП: - окончателна стабилизация
Включване на всички храни. По един ден седмично задължително само на чисти протеини. Всеки ден по 3 лъжици овесени трици!Трае цял живот.

# 230
  • София :(
             Добра ви вечер  Hug
Да раздавам козинките и да се гушваме...

Лека, мека, палава, розова, режимна и прохладна нощ

# 231
 newsm03 newsm03 здравейте на всички отслабващи Дюканки .
Това е режим,който ми е много познат. Една моя позната ( която беше мн.затластяла)  отслабна за една година с 40 кг.
Аз също съм спазвала няколко пъти режима,но грешката при мен беше,че правех само ударния период и после прекъсвах.
Сега в разгара на лятото искам да си дам още един шанс и да започна от начало и този път докрай. Ако е възможно целта ми е - 20 кг. , но и дори само 10 кг. ДА СТОПЯ, пак доволна ще остана.
Бих искала да стана част от вашето Дюканско семейство. Ще ме приемете ли мами? Simple Smile Hug Hug Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Simple Smile . Днес се върнах от Великобритания и мисля утре сутрин да си накупя продуктите и да започна.

# 232
  • NICE,FRANCE
Не се подлъгвайте по думите да Дюкан за това, че е възможно да има 4 фаза. Тази диета няма 4-та фаза.

...Колкото повече време минава, колкото повече хора минават през форума, се убеждавам, че докторът гениално си е свършил работата. Както се казва в Библията: "Който има очи, да види, който има уши, да чуе..." Ако ли не - резултатът е ясен.  Naughty
newsm10 smile3501

# 233
Добро утро дюканки-сладуранки!
Постът на eivon звучи много песиместично. Като се замисля, вътрешно в себе си съм си изградила мнение, че трябва да наблягам на зеленчуците и протеините. Дори и да ям въглехидратни храни, то те да бъдат по рядко в менюто ми. Мен и един-два пъти в седмицата да имам гала-вечеря или гала-обяд ми стига. Достатъчно е да се разнообразявам като излизам или имам гости. През останалото време мога да си готвя чудесни госби и без олио, мазнина и т. н. Яла съм до сега само 2 пъти сирене. Ами не ми липсва, защото изварата ми върши същата работа, а и я обичам. Сладоледите са хубаво нещо, но ако не ги ям всеки ден, нищо няма да ми стане. Да, торти няма да ям редовно, но е достатъчно като има повод да хапна някое парче. Пък и всички ние, които сме на режима ни е ясно, че от всекидневното ядене на торти, тестени и т. н. сме на този хал. И тука възниква въпросът- Да съм слаба и да нося хубави дрешки или всеки ден да ям сладкиши и да си се гледам дебела и облечена с палатка.
Много се разплямпах... Пожелавам ви хубав, слънчев, прохладен и отслабващ ден, изпълнен с приятни емоции и хубави моменти. Hug

Варненки, момичета от региона и гости на града,  срещата е  днес от 13 ч. в Бирария Алба.

# 234
  • София :(
               Добро утро  Hug
          Хайде да пием кафе докато е още хладно и приятно.

Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 235
  • София
Не се подлъгвайте по думите да Дюкан за това, че е възможно да има 4 фаза.
..........................................................................
Напоследък реших че е достатъчно време и организма вече е свикнал с тия килограми и няма проблем да се отпусна малко. Да ама не. Един месец ядох сладоледи колкото ми душа иска (много обичам сладолед особено в тази жега) и веднага резултата - 2 кг. отгоре.
#Crazy #Crazy

Хубаво е човек да има собствено мнение, но когато се изказва неподготвено не говори добре за него. Изчела съм книжките на Дюкан, от доста време чета постовете на дюканки в четвърта фаза, но никъде не срещнах израз от сорта "яжте колкото ви душа иска". Когато човек има склонност към пълнеене или забавена обмяна на веществата не може никога да яде колкото му душа иска - трябва внимание и умереност. Това е най-трудното нещо  Naughty. Ако всички го умееха, нямаше да има пълни хора. Аз обичам баница, ако ям "колкото ми душа иска", дали пък няма да напълнея и с повече от 2 кг. за същия период.

Както се казва в Библията: "Който има очи, да види, който има уши, да чуе..." Ако ли не - резултатът е ясен.  Naughty

smileys,   Hug Hug много си права!! Още повече, че ти си един от ярките примери за това. Хора като теб и разбира се има и други, показват как трябва да се прилага режима и дават надежда на нас. А изказвания като по-горното  #2gunfire

veroni76, живи здрави до обяд, там сме два броя дюканки.  Laughing

mims, благодаря за кафенцето.   bouquet

Добре дошли на новичките. Търпение, внимание и много инат му е цаката на режима. А и готвене също.   chef

# 236
  • Испания
ДобрЮтро ви!  Hug

galandri, MariDi,  Hug Заболяха ме пръстите "да говоря", че Дюкан учи какво да правим, но той не е отговорен за всяка хапка, която слагаме в устата си. Съжалявам, ако звучи назидателно, но е  така. И всички, които се връщат отново и отново в режима /освен мамите, които са качили, естествено, по време на бременността и кърменето/, започват с думите: "Отслабнах с ... кг, но не направих трета фаза, не я довърших..." и от този род. Т. е. всички си дават сметка, че не са направили това, което е трябвало. Точно затова е и, според мен, форума. Четеш, споделяш, вадиш си изводи. Испанците казват, че всеки организъм е един отделен свят, но има правила, които са общовалидни за всички. Щом сме били с наднормено тегло, има причина за това: наследствена обремененост, забавен метаболизъм /по различни индивидуални причини/, бременности - това, което и отчита калкулаторът на Дюкан. И пак ще кажа: вината трябва да си я търсим в нас, а не в режима, защото нито гладуваме, нито се отказваме от Бог знае какво - само от мазно, пържено, тлъсто, тестено, сладко, алкохол, което и без това е абсолютно вредно за който и да било организъм.

Както пита майка ми с плаха надежда: "А Дюкан не казва ли, че трябва да спреш цигарите?"  Joy Аз си знам, че трябва, ама, явно, още не съм узряла за тази стъпка. Дано да ми дойде акълът в главата.  Praynig

Мимсче, благодаря за кафето и закуската.  Hug

Верони, Ivlin-Ивелина и останалите варненски дюканки, да си изкарате хубаво и весело и да се наснимате!  Hug

Неделно намигване към всички  Wink:

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 10:59 от smileys

# 237
Добър ден Дюканки.
Днес не съм се мерила,но се чувствам страхотно.
novata1 постави си цел и я гони ,аз така свалих 27кг.,а и много други тук са свалили и повече.
Въпросът е как искаш да изглеждаш? Спомниси и на кои кила си се чувствала най-добре.

# 238
ЧЕТВЪРТИ ЕТАП: - окончателна стабилизация
Включване на всички храни. По един ден седмично задължително само на чисти протеини. Всеки ден по 3 лъжици овесени трици!Трае цял живот.
Според мен ей това е изречението което прецаква цялата диета и кара т.нар. "стари дюканки" отново и отново да се връщат в трети, че даже и във втори етап. Не е възможно да се включат всички храни и да започнем да се храним както преди без да качим пак същите килограми. Това е заблудата на 4-та фаза. Дори и да спазваме стриктно единия ден на протеини ако другите 6 дни от седмицата се храним както си искаме нищо не може да спре качването на същите килограми.
Но аз го разбирам Дюкан защо е въвел тази заблуждаваща 4 фаза. Той има полза от това повече хора да са на неговата диета, да му купуват книгите, да го търсят за консултации. Нали от това си изкарва хляба човека. Ако всички хора отслабнеха чрез неговата диета и после си задържаха килограмите, той щеше да умре от глад. около него щяха да се разкарват само слаби хора и той щеше да остане без работа. А сега не е така. С тази 4 фаза, която той разрешава да се върнат отново всички храни, както преди, той си гарантира, че хората отново и отново ще си връщат килограмите и пак ще го търсят. Идеално измислено.

# 239
"Връщате се към нормалното хранене 6 дни в седмицата,като не губите добрите рефлекси, придобити по време на предишните етапи......"стр.139
Къде е написал че може да се храните както преди?Пише нормално хранене.

Общи условия

Активация на акаунт