Дюкан ще помогне на всички навред как да погледнат смело напред - 253

• 40 783
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Испания

Но аз го разбирам Дюкан защо е въвел тази заблуждаваща 4 фаза. Той има полза от това повече хора да са на неговата диета, да му купуват книгите, да го търсят за консултации. Нали от това си изкарва хляба човека. Ако всички хора отслабнеха чрез неговата диета и после си задържаха килограмите, той щеше да умре от глад. около него щяха да се разкарват само слаби хора и той щеше да остане без работа. А сега не е така. С тази 4 фаза, която той разрешава да се върнат отново всички храни, както преди, той си гарантира, че хората отново и отново ще си връщат килограмите и пак ще го търсят. Идеално измислено.

По-голяма глупост скоро не бях чела.  ooooh!

Горкият доктор, най-сетне някой разкри пъкления му план.  Naughty Само дето е забравил да подчертае, че в Четвърта пак могат да се поглъщат торти, банички, боза, чипс... и др. гнусотии.

# 241
Горкият доктор, най-сетне някой разкри пъкления му план.  Naughty Само дето е забравил да подчертае, че в Четвърта пак могат да се поглъщат торти, банички, боза, чипс... и др. гнусотии.
Ами явно могат. На теб изречението "Включване на всички храни..." как ти звучи.

Книгата съм я чел и я знам наизуст затова че няма нужда да ми я цитирате като Библия.
Аз гледам фактите. А фактите са ясни и видими от всички - 98% от "старите дюканки" след като са минали в четвърта фаза, се връщат отново в темата, изплакват че са качили 10-тина кила отгоре и започват отново втора фаза... Това какво ви говори на вас. На мен ми говори само едно нещо - четвърта фаза няма и не може да има ако искаме да си запазим килограмите. Трета фаза до края на живота това е истината.

# 242
  • Испания
Книгата съм я чел и я знам наизуст затова че няма нужда да ми я цитирате като Библия.

Сигурно си я чел, ама като Дявола Евангелието.

"ПРАКТИКА НА ОКОНЧАТЕЛНАТА СТАБИЛИЗАЦИЯ

На вас, които изпълнявате плана Протал, ударният режим е позволил да осъществите мълниеносен и насърчителен старт, смесеният режим ви е довел до желаното тегло, а с преходния режим, продължил десет пъти по броя на свалените килограми, сте запазили постигнатото тегло. На този етап вие не само сте се освободили от свръхтеглото си, но сте преминали и през периода, в който отслабналото тяло се опитва най-упорито и с най-голям успех да си възстанови изгубените килограми. Накрая тялото ви се е отказало от крайните си реакции, чрез които е извличало максимална полза от всеки грам храна, и вие най-сетне тежите колкото желаете, но си оставате по природа предразположен към затлъстяване със същата обмяна на веществата, заради която не веднъж сте трупали килограми.    

И тъй като едни и същи причини влекат едни и същи последствия, вие имате всички шансове да напълнеете, ако не включите в начина си на живот известен брой мерки, предназначени да овладеят този риск. Но - и в това се състои опасността - вече не става въпрос за период със своите инструкции и ограничения, а чисто и просто за обичайното протичане на живота ви, който отново влиза в правата си. Мярката, която ще вземете, за да постигнете окончателна стабилизация, се отнася за останалата част от живота ви..

...Освен това и главно, досега вие сте били насочвани от съвкупност от строги указания. Били сте затворени в рамките на облог или предизвикателство, където е нямало място за импровизации. Сега обаче напускате крайбрежното корабоплаване, за да се отправите в открито море, където ще можете да плавате самостоятелно, но и да попаднете в буря и да претърпите корабокрушение...

...Освен това увенчаващата плана Протал окончателна стабилизация има едно допълнително оръжие, един незабележим, но решаващ коз - обучението, на което е бил подложен кандидатът за отслабване през трите предшестващи периода..."

Още цитати мога да приведа. Какво е излъгал Дюкан, че нещо не се сещам?  newsm78

Когато нещо се случва с нас и не ни харесва, винаги търсим виновника и това никога не сме ние. В случая Дюкан ни е виновен, така ли? Да, ама не.  Simple Smile Това, че не се чете, че не се разбира прочетеното, че не се прилага наученото, не е негова вина. Както се знае, животът толкова пъти ни поставя едни и същи предизвикателства, колкото пъти не сме си научили урока. Докато не си го научим, ще ни се случват едни и същи неприятни събития.

Аз гледам фактите. А фактите са ясни и видими от всички - 98% от "старите дюканки" след като са минали в четвърта фаза, се връщат отново в темата, изплакват че са качили 10-тина кила отгоре и започват отново втора фаза... Това какво ви говори на вас.

И това с процентите как точно го изчисли? Има много дюканки, които отдавна да в Четвърта и отдавна са се отказали да пишат тук, точно защото се ядосват на всякакви писания, непочиващи на никаква основа. И аз не писах повече от година, макар че четях. Но предпочитах да си спестявам излишните отрицателни емоции и влизане в безсмислени спорове.

Та, не може да се правят обобщения, чешейки клавиатурата. Ако някой твърди нещо, за мен е истина, когато е подкрепено с факти. Затова и винаги привеждам цитати.

Спорът не ми е приятен, а и имам и много по-полезни занимания за днешния ден.

Усмихнат следобед!  Simple Smile

# 243
Режимът на Дюкан е ефикасен,когато се спазва стриктно.Той ни учи как да се преборим с неразумното хранене.Четвърта фаза е затвърдяваща постигнатите килограми,но с внимателно подбиране на храната,която поемаме.Ако започнем да се тъпчем с шоколад,сладолед,мазни банички и лоясало месо-естествено,че ще качим килограми.Моля ви,не спорете и мислете трезво.

# 244
Самата идея е не само да се кара режимът ,но и да се смени начинът на хранене.
Не може да искате като постигнете желаните кила да минете 3-та фаза,и после да се тъпчете на корем и да сте слаби .

# 245
Срещата беше супер! Почерпките, които бяха донесли Ivlin-Ивелина и veroni76 - също!
Има и малко фотки - http://goldyv.snimka.bg/daily/dyukanski-sreshti.578909.0.big
Искам само да помоля момичето, което стоеше до мен, мисля, че се казваше Роси (извинявам се предварително, ако греша), да ми напише ник-нейма си, та да го отбележа на снимките. Hug

# 246
  • София
Срещата беше супер! Почерпките, които бяха донесли Ivlin-Ивелина и veroni76 - също!
Има и малко фотки - http://goldyv.snimka.bg/daily/dyukanski-sreshti.578909.0.big

Страхотни сте, момичета!!! Изглеждате супер-отслабнали, красиви, усмихнати!!!
А какви вкусотийки видяха очите ми  Crazy Поздравления за готвачите! А това в йенската тенджерка...ми прилича на баница... Казвайте бързо к'о е туй нЬещУ?!?

Абе, Мари, пак намаза, а???  Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 21:49 от desitka*

# 247
  • Испания

Леле-мале какви мацки има във Варна!  #Crazy Много сте сладки, а как вкусно сте хапналииииии!  Simple Smile

Благодаря за снимките, така ставаме по някакъв начин съпричастни на вашите срещи.  Hug

# 248
  • София :(
              Добра ви вечер  Hug
        Момичета, не се връзвайте, на изказванията, на някой който се е регистрирал преди три дни и във всичките си постове се изживява като манна небесна. Ние тези изводи отдавна сме си ги направили, а който не ги е -  да се учи тепърърва на маниери - на маниери на хранене, на общуване...
          Варненки, да ви се ненарадва човек - такива красиви, слабички, усмихнати... Пък като гледам какви вкусотии сте си спретнали направо ще се телепортирам за следващата ви среща  afwitch
         desitka* , нищо не казваш за барбекюто...
         Хайде да раздавам козинките и днес, че след няколко дни ще ви изоставя само да ги сънувате  Flutter

Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 07:15 от mimensita

# 249
  • Испания
Направих дюканската бъркана баница на мис Марпъл.

Оригиналната рецепта е: "Разбиваме добре 5 яйца, 1 чаша кисело мляко, 250 г. солена извара, малко сода бикарбонат, 12 с.лъж. трици. Използваме незалепваща тава, силиконова форма или просто постиламе хартия за печене. Предварително загряваме фурната, изсипваме сместа и печем до зачервяване. Дозата е за 4 порции."

Аз сложих 5 яйца, 250 г обезмаслено кисело мляко, 8 препълнени супени лъжици домашна извара, 1 бакпулвер, 8 супени лъжици овесени трици, 4 супени лъжици пшенични трици, сол. Разпределих сместа в две силиконови форми с дупка. Пекох в МВ 7 минути на максимална мощност и още 3 само отдолу на програма Грил. На снимката е 1/2 от изпечената доза, т. е. закуската за 2 дни. Много е вкусно!  Simple Smile

# 250
  • София :(
              Добро утро  Hug
          И отново е понеделник... Да го започнем с кафе и усмивка  Simple Smile

Усмихнат, слънчев и режимен ден и успешна седмица

# 251
  • Варна
Страаааахотни сте,Варненки!
Следващия път и аз!  bouquet

# 252
  • София
                 desitka* , нищо не казваш за барбекюто...

Жено, нали казах, че мога да се класирам на среща или чак първата седмица на септември (и то ако я направим в неделя, а не в събота, че 03.09. е работен-отработва се 5-ти септ.) или чаааак първата седмица на октомври. Всички уикенди за повече от 2 месеца напред съм планувала  Rolling Eyes

Желая на всички слънчева, но прохладна, отслабваща и успешна седмица!!!  Heart Eyes

# 253
Добро утро момичета. Гледам , че срещата е минала е много добре - всички изглеждате чудесно !
Сега е ред да се хваля ! Вчера беше сватбата , на която бях кума. Мина перфектно ! Всички ахкаха и охкаха каква хубава кума съм била. Имаше хора , които не ме бяха виждали от много време и направо бяха изумени от новия ми външен вид. Имаше коментари "какво си направила" , "стопила си се" , "изглеждаш много добре"..... и други такива хубави неща   Blush  Мислех да започна третата си фаза от вчера , заради сватбеното меню , което мислех да ми е гала вечеря , но за моя приятна изненада менюто беше почти изцяло режимно. През деня нямах време да ям почти нищо , а вечерта си хапнах салатата + моите две пилешки пържолки и едната пържолка на мъжо  Embarassed  Като цяло мислената гала вечеря се оказа просто прегрешение във втора фаза заради парчето торта , което изядох накрая , но успях да го компенсирам с мноооогоооо танци - направо не спрях да си вихря новото тяло ! Вчера сутринта кантара показа 59,6 кг , а тази сутрин - 58,7 кг  newsm44
И така днес правя точно 4 месеца от началото на режима и поставям официалното начало на 3-та фаза !!! Всичко ще става изключително плавно и бавно , защото не бързам за никъде ! Както бях споделила веднъж , аз започнах да мисля за тази фаза още преди да започна режима - изградила съм си така да се каже план за действие , с който силно се надявам да задържа постигнатото , а защо не и като Анн да сваля още някой друг килограм. Присъединявам се вече и аз към отбора на Г3Ф и ще си стискам палците и на ръцете и на краката , за да успея. Това разбира се е шега , защото то няма да помогне - трябва си здрав разум и много воля и упоритост , за да запазиш постигнатото ! А аз доказах на себе си , че мога да устоявам на изкушенията и да внимавам в количествата . Хайде да давам отчета вече , че стана много дълго , но исках да споделя този важен момент с вас.

Начало        18,03,2011г - 77,8 кг  т - 91  х - 113  б - 64
                               18,04,2011г - 70,8 кг  т - 84  х - 111  б - 62
                               18,05,2011г - 66,7 кг  т - 81  х - 107  б - 60
                               18,06,2011г - 62,5 кг  т - 78  х - 103  б - 56
Начало 3-та фаза     18,07,2011г - 58,7 кг  т - 75  х -  97  б - 54

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 10:17 от isache

# 254
  • Лутаща се
ЗДРАВЕЙТЕ!
На 22-ри и 23-ти този месец ще бъда в Русе.
СВИРЯ СБОР
РУСЕНКИ, ако има свободни и на лице през тези два дни,
пишете ми на лична да се уговорим да се видим

Сега пожелавам на всички  спорна, лека, режимна и усмихната работна седмица  smile3525

isache, страхотни резултати, браво и честита, и успешна ТРЕТА!  Надявам се, че ще успеем да се видим с теб, ще си наглася така нещата, за та се съобразя с твоето свободно време.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 10:28 от skarlet71

Общи условия

Активация на акаунт