АВГУСТ - време за море, но ... със сладко бебче в ръце!

• 35 971
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте , благодаря за хубавите пожелания. Вече сме си у дома, всичко е наред, малко е уморително да гледаш две деца едновременно, но това е сладка умора.
Някой питаше за имената- Пламен и Велислав се казват моите съкровища... :* :* :* :*

# 661
Имам въпрос към ЛЛЛ
Понеже утре ми се налага да пътувам, трябва да ми махнат конците и да си вземем акта за раждане от община Варна, а ние сме от Шумен, таткото ще гледа дъщеря ни. как точно се съхранява изцедена кърма, мога ли в едно шише да изцеждам няколко пъти, т.е. изцеждам малко, на следващото хранене допълвам и така...Също и по колко грама трябва да изяжда бебе на 10 дни? Извинявам се предварително, ако върпоса ми не е уместен и не е за вас.

# 662
  • Sofia
Не знам дали от ЛЛЛ ще видят скоро въпроса, затова ето тук можеш да прочетеш указанията за съхраняване на кърма:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Ето и една табличка със синтезирана информация:
http://docs.google.com/Edit?tab=edit&docid=dhhp7557_0kdknj7

Пише, че няма проблем да смесваш и допълваш кърмата.

По моите спомени бебето на тази възраст изяжда по около 30-40мл на хранене  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 14:35 от NBM

# 663
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

RAGAZZA, mirence честито, да са много щастливи и здрави бебчетата!! А на вас бързо възстановяване ви желая.

Честито на Рагаца84, да са живи и здрави и да се гледкат и слушкат в къщи Simple Smile

Романол, хубав разказ, и аз мисля да раждам нормално, но ми беше интересно да прочета за условията в Тина Киркова, защото и аз чух че имало ремонт и било мизерно. Ти на твоя доктор плаща ли му нещо, след като се е случил на смяна  newsm78 А те в край на сметка защо ти направиха секцио, след като вече си имала разкритие и всичко  newsm78

Да освен, че бях с избор на екип дадох три торбички на изписването: 1 за доктора, 1 за анестезиолога и една за екипа. в торбичките за доктора и анестезиолога имаше по едно уиски, ядки, бонбони и парички, а в пликчето за екипа имаше само нещата за почерпка.
Държа дебело да подчертая, че никой не ме е карал да давам каквото и да било това си беше лично мое решение провокирано от факта, че бях изключително доволна от професионализма, отношението и грижите на тези хора за мен.  Simple Smile

Бях секцио, поради медицински причини - миопатиа и ретинопатиа, или на прост език - висок диоптър късогледство и слаба ретина, което в процесът на естествено раждане би могло да доведе до слепота, поради тази причина бях секцио.  Wink
Не знам дали от ЛЛЛ ще видят скоро въпроса, затова ето тук можеш да прочетеш указанията за съхраняване на кърма:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Ето и една табличка със синтезирана информация:
http://docs.google.com/Edit?tab=edit&docid=dhhp7557_0kdknj7

Пише, че няма проблем да смесваш и допълваш кърмата.

По моите спомени бебето на тази възраст изяжда по около 30-40мл на хранене  Rolling Eyes

Много ти благодаря за това инфо и на мен ще ми е много полезно, не, че имам кой знае колко карма де ама все се надам че ще тръгне повече  Rolling Eyes

Приятен ден на всички, че ние след малко ще се храним  Simple Smile

# 664
  • Sofia
За кърмата нали знаете - мнооого течности, поне по 2л/ден, сурови бадеми и овесени ядки.
Също много ми помогнаха чайчетата за кърма - има такива на Хип, Веледа, както и много евтин но ефектен български билков чай за стимулиране на лактацията, пакета струва 2лв и ще ви стигне за месец поне, купува се от аптеките.

# 665
NBM, можеш ли да споделиш името на българският чай?

# 666
Здравейте момичета ,
първо искам да честитя на всички мами - вие сте изключително смели момичета!!! Някой разкази найстина ме разплакаха.
Аз съм под такава паника  Simple Smile но се мъча да не я показвам , защото виждам че дъщеря ми и приятеля ми са по шашнати  от мен  Simple Smile
Моля само за едни стиснати палци утре сутрин- имам планирано секцио.
Пожелавам на всички леко и безпроблемно раждане и макар, че не пиша често ви чета всеки ден и найстина ше ми липсвате  Embarassed
Сега отивам на едно кино с дъщеря ми да е разсея малко , че ме гледа като че за последно и ми ме къса сърцето .
Е това е за сега от мен лека седмица на всички   bouquet

# 667
Ditka74 стискаме палци и спокойно ... другата седмица ще чакаме и твоят разказ как е минало  Simple Smile
ти в коя седмица си? По рано от термина ли ще се роди бебчо?

# 668
NBM мерси за полезните линкове  Hug Определено ми бяха от полза и утре ще тръгна  много по-спокойна Simple Smile

# 669
  • Sofia
NBM, можеш ли да споделиш името на българският чай?

Те май са няколко, има ги в повечето аптеки, просто попитайте за лактогонен чай, ето например този:
http://bilec.net/product/79/laktogonen-chay-bilek-100-g.html

# 670
Ами Силви аз съм в 39 седмица .Термина ми е на 4 Август . Аз исках максимално късно да извадят бебка , защото първата ми дъщеря се роди две седмици преди термин и беше много мъничка .

# 671
  • София, Люлин-8
Ditka74 имаш едни стиснати палчета и от мен  Heart Eyes  Praynig и спокойно секциото минова много бързо и после ще се радваш на бебчо  Hug

# 672
NBM, благодаря за информацията.

# 673
Дитка,много успех утре Hug,всичко ще мине благополучно и ще си гушкаш малкото съкровище Heart Eyes
НБМ наистина много полезна информация даде,въпреки че още не ми е потрябвала,в най-скоро време няма да ми е излишна.
Да се похваля,сглобихме най-после кошарката,приготвих легълцето и за да не се праши съм го завила Laughing,а снощи купихме сгъваемо легло,както вчера писах не харесвам тъмните цветове,но то е сребристо с черно,и изглежда много хубаво,неочаквано за мен,но ми хареса Mr. Green.И така напълно обзаведена и готова чакам бебчо да дойде.Надявам се обаче да поизчака още седмица- две,не знам защо но съм си харесала 15.08 и ми се ще тогава да е денят,въпреки че според моите родители до края на другата седмицата бебо ще се появи Joy,от мерак хората вече едва издържат hahaha,ами така е първо внуче,баща ми вече си бил приготвил ракията Joy
Хайде лека вечер от мен! Hug Hug Hug

# 674
Искам да попитам romanol
и всички, на който са им изтекли околоплодните водите.

Как ги разпознахте, че са те а не е урина?
Какво знам за тях:
  -приличат на урината по цвят/в статиите на бг мама някъде пише, че стават розови/
  -изтичат, без да можеш да ги контролираш.То и пишкането понякога не мога да го контролирам.
  -количество150 мл-1000 мл/нормално казват300 мл/
Като се има предвид, че през половин час ходя до тоалетна поради натиск на мехура, когато съм седнала, а е имало и пъти в по-раните месеци и като кихна да ми се приходи до тоалетна.

Знам, че за тапата може да се изчака с раждането, докато при изтичане на водите до 24 часа трябва да се случи раждането и затова въпреки приликите с урината опитвам се да събера повече информация за тях, с която да ги разгранича

Общи условия

Активация на акаунт