Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 049
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
... Иначе аз лично не съм доволна от наддаването, преди като си смучеше 20-30 минути и резултата за предния месец беше 1.300 грама наддадени.
Предният месец беше 4.560, в понеделник я претеглиха 5.500, няма и цял килограм даже. От 56 см е станала 59 см. Сега пак суче по около 20 минути че и повече ама мисля че няма толкова много кърма вече, не знам как да го обясня точно ама не усещам като преди да опъва така яко и да преглъща постоянно, а като стисна гърдата с ръка излизат по 5-6 струйки, защо така не знам  Rolling Eyes
Още не намирам отговор, ако някой ЛЛЛ консултант се включи ще му бъда благодарна.  Hug

И друго щах да пиша ама забравих ...  Crazy[/b]

Джей, наддаването на Вики е чудесно - почти кило (без някакви си 50 гр) и цели 3 см ръст - отличнички сте и двете! Бебетата наддават всеки месец различно, те не са роботи, за да очакваме от тях равномерно покачване на тегло и ръст. Постепенно започва да се наблюдава спад в наддаването след първите месеци, което е свързано с тяхната активност - ръкомахане на крайници, въртене в двете посоки и т.н. Надявам се тази статия с табличките в нея да те успокоят, че се справяте наистина прекрасно!  Peace

Притеснението ти, че няма достатъчно кърма, на какво може да се дължи според теб - неефективно сукане, недобро изпразване на гърдите, дохранване или просто чувството за пълнота на гърдите или слизането на млякото вече не е така осезаемо, както в първите седмици? Би ли споделила кога се налага да дохранваш, колко пъти дневно и в какво количество? Дали е възможно все пак Вики да си се храни чудесно, след като наддава така добре? Имаш ли нужда да обсъдим идеи за ефективно сукане и увеличаване на кърмата, ако мислиш, че това са важни и необходими за вас двете неща?   bouquet

# 226
  • София
В този ред на мисли, моля ЛЛЛ или, който има инфо, как да се отърва, от гадната МЛЕЧНИЦА  #Cussing out, трети път се мажем и двамата  #2gunfire. Подозирам, че е от тампоните с които ходя  в сутиена, но без тях е мазало и нелицеприятна гледка, а лятото бая спарва  Tired.

elissee, млечницата наистина може да бъде упорита, за съжаление.

Щом се случва за пореден път, вероятно ще е от полза да помислиш дали има възможност да намалиш риска.
 Случва се млечницата да бъде в комбинация с вагинално течение. В такива случаи е необходимо  едновременно с лечението на млечницата при майката и бебето, да се лекува и вагиналната инфекция, а също и интимния партньор.
 Ако детето използва залъгалка или шише, те да бъдат измивани добре и изварявани по-дълго - поне 20тина минути.
   Бельото, ако позволява, би било добре да се пере на по-висока температура или да се глади, за да не могат гъбите да бъдат пренесени отново чрез сутиена.

Слънчеви бани(за кратко и на слабо слънце - сутрин и привечер) и въздушни бани може да спомогнат. Ако ти е възможно поне вкъщи да ходиш без бельо или без подплънки. Когато носиш подплънки, да ги сменяш по-начесто, за да не остава влажно на зърната и ако е възможно, те да бъдат "дишащи", от естествени материали.
 Вариант е също, освен предписаните от лекаря средства за борба с млечницата при теб и детето, да опиташ да подпомогнеш лечението, като след кърмене нанасяш оцетен разтвор върху зърната и ареолата(вода/оцет в съотношение 1:1). Противогъбичния крем се нанася след като изсъхнат гърдите. Разтвора може да донесе облекчение и на бебешкото дупе, ако там има изразени признаци за млечница(обрив)
  Понеже гъбите се хранят с въглехидрати, понякога може да е от полза диета с намаляване на въглехидратите - захарни, тестени изделия, също млечни продукти.
 Чесънът в менюто се бори срещу гъбичните инфекции, за това често се препоръчва при млечница майката да засили консумацията на чесън. Има и чесън на обезмирисени капсули.
 Би могла да обсъдиш с лекаря си прием на пробиотици.

Важно е лечението да продължи 1-2 седмици след изчезването на всички симптоми за наличие на млечница или толкова колкото лекаря е препоръчал!

Ако по някаква причина съхраняваш кърма, възможно е тя да бъде преносител на гъбите и да ги предаде на бебето, когато то я консумира, за това не е удачно при наличие на млечница кърмата да се съхранява.

# 227
  • София
Е, не! Много съм смотана!  Crossing Arms Изобщо не мога да се справя със слинга! Като гледах схемите и ми изглеждаше лесно, ама като почнах да го правя - ами то е много зле!  Sad Нито е стабилно, нито е сигурно - малко да се размърда и е навънка, а да не говорим, ако аз се наведа!  Close

# 228
  • София
Хера къде се загуби?
Свикнах всяка сутрин с твоите морски постове и сега ми е тъпо  Crazy

Добро утро!
Адашче ще взема и аз да купя една такава залъгалка. Имаме два модела на авент и един на Томи типи и нито една не и харесва  Sad . Ползва ме мен  за тази цел  ooooh!

# 229
Притеснението ти, че няма достатъчно кърма, на какво може да се дължи според теб - неефективно сукане, недобро изпразване на гърдите, дохранване или просто чувството за пълнота на гърдите или слизането на млякото вече не е така осезаемо, както в първите седмици? Би ли споделила кога се налага да дохранваш, колко пъти дневно и в какво количество? Дали е възможно все пак Вики да си се храни чудесно, след като наддава така добре? Имаш ли нужда да обсъдим идеи за ефективно сукане и увеличаване на кърмата, ако мислиш, че това са важни и необходими за вас двете неща?   bouquet[/color]
Ами да ти кажа в последно време суче ефективно май, май. Макар и да не преглъща постоянно, суче, почива си, пак суче и така. Може би слизането на млякото вече не е така осезаемо като преди, преди някак си усещах като слиза ново мляко, получавах нещо като бодеж в гърдите, а сега това чувство го няма. Отделно че бяха много по-твърди и пълни, а сега това нещо го няма. Сега са си направо меки постоянно, сякаш празни. А като стисна с ръка гърдата излизат по 5-6 струйки. Много странно  Rolling Eyes Или просто бебето си се храни а всичко идва от развинтеното ми въображение знам ли вече и аз. Обаче защо като се наяде и постоянно реве, като според мен няма друга осезаема причина освен пак да е гладна. Отделно възможно ли е от топлото да не иска да суче. Два дни бяхме на балкан и там спеше нон-стоп, не мога да я събудя да се наяде, а станеше ли да яде сучеше по 20 минути без да спира изобщо, не знам дали защото и беше хладно, какво ли, но съвсем друго беше положението.
Сега пак ги докарваме около 20-на минути, макар и със зор на моменти но тя сякаш дъвче гърдата като дъвка, ей така за успокоение. Друго че след като суче почти винаги връща след това, прехранвам ли я какво ли и аз не знам вече.
От шишето ми изяжд най-много 30 грама, бута го, плюе, не иска и това е. В последно време по-честичко посягам към шишето за съжаление, 2 пъти дневно. Правя и по 90 грама като от тях изяжда най-много 30, не повече. Иначе предните седмици не давах изобщо ам, после стигнахме до 2 пъти на седмица а сега по 2-3 пъти на ден. Ще се гръмна вече  Cry

Сега е адки неспокойна по цял ден, пищи постоянно. В понеделник бяхме на ваксина, после имаше Т, свалихме я, сега няма причина да е неспокойна. Обаче от понеделник не е акала и според мен това е причината да не иска да яде както тряба. Виждам я че очевидно се мъчи, напъва, почервенява и свива крачетата, после почва пищенето. Не се касае за запек със сигурност тъй като и преди се е случвала и като се изходи си излиза кашичка.

Абе момичета вие как разбирате че бебето има млечница ? Аз имам чувството че съм най-некадърната майка на света, по цял ден я оглеждам и си мисля какво и има. То два месеца ми минаха само в тревоги и притеснения. Вчера видях една точица с бял връх в устичката - това афта ли е, какво ли е ? И като е само едничка трябва ли да я мажа с нещо или не ?  Rolling Eyes

Бръмбазелче
, благодаря ти за отговора ! Изчерпателен както винаги  Heart Eyes
Ще се радвам да осбъдими идеи за ефективно сучене и увеличаване на кърмата.
И честита лентичка !   bouquet Hug

skrech, аз съм си с перманентно течение което изобщо не спира. Това значи ли че бебето има млечница ?  Rolling Eyes

Оххх спирам че пак се улях с писането ...  Crazy

# 230
Здравейте мами,

Гери С. аз съм в същото положение, много ме изнервя ежедневието,ако открадна половин час съм хепи, стискай зъби:)

Марта, видях че не сме единствените с много акане:) Та в този ред по-колко пъти акат вашите бебоци?

Джей, аз редовно мисля че ми намалява кърмата, като си помисля и бебо се задави от струиката:)

menyanthe, аз си купих с халки за по-лесно, но пак нещо не като хората и не го ползвам.

Деси , стискам палци всичко да е наред.

До скоро момичета, ние заминаваме на село за 10-на дни, дано да ни понесе климата и обстановката...

Лек ден

# 231
  • София
Myst, накрая ще си направя една рокля от него!  Joy

# 232

Добро утро и от нас недоспалите ... някой си беше изпуснал кучето и цяла нощ тарафа полудя барбар с нас ...
 Wink
нели и аз чаках да видя утринен поздрав от хера
Гери, значи отиваме на бира Simple Smile

и ние гледаме на всякъде да сме заедно, но и по принцип не хойкаме много много - предпочитаме си домашната компания на двора Simple Smile като се съберем малката е все в мен, към 10 я приспивам и се връщам при компанията Simple Smile иначе и на плаж ходим и на кръчмичка и каде ли още не Simple Smile и в 12 да се приберем ако се събудим се къпем ако не - сутринта Simple Smile и без друго се къпем по два три пъти дневно Simple Smile
едно от нещата, които съм научила от моята велика баба (елфичка знае какво е да имаш такава баба) - трябва да изискваш от мъжа щото ако чакаш сам да се сети ще ти мине живота в чакалнята,а а на тебе никой няма да ти даде медал за трепането - само ще си разбиеш нервната система - и сам войнът е войн не важи  Hug

за петното - аз го изкарах с препарат за дамаски астониш

оф до сега ядох пица и малката ме гледа в устата и си яде ръцете - еми дадох и да помирише какво ям  ...  Mr. Green
ние днес ще плажуваме надявам се Simple Smile

# 233
Добро утро! Децата спят, а аз пия кафе и фреш - егати кефа. Grinning

Е, не! Много съм смотана!  Crossing Arms Изобщо не мога да се справя със слинга! Като гледах схемите и ми изглеждаше лесно, ама като почнах да го правя - ами то е много зле!  Sad Нито е стабилно, нито е сигурно - малко да се размърда и е навънка, а да не говорим, ако аз се наведа!  Close

menyanthe, слинга тип шал ли е? От еластичните?! Ако е такъв много лесно се вързва, ако е по теб, но не много стегнат. Аз всеки ден го ползвам и се родих просто с него... Иначе с тичащата кака на вън няма как да се справям, а и Нико заспива веднага в него.
Ето 2 линка за вързване и поставяне на бебето, които може да са ти от полза. Peace

# 234
ДД
На цялото ми нещастие отгоре, ми спря и нета и сега се местя като побъркана по стаите да хвана някакъв, та да мога да се включа Mr. Green
Е,да ама всичко,което изчетох го забравих,така че само по това,което се сещам на прима виста Mr. Green

Първо,благодаря за разяснението за аспираторите,оказа се,че в Пловдив никъде не може да се намери от този тип за прахосмукачката,а другият който Нелли и Жени са показали не е на цената,която Жени цитира Mr. Green,но ще вземаме него накрая,нямаме избор.

Ние все още си боледуваме,ушите почти излекувахме,от днес повече няма да слагаме капки там,но носа си е зле.От сутринта започнах с тежката артилерия и там,т.е. антибиотични капки и ако от това не се оправи незнам какво да правя вече ooooh! Все още не иска да яде като хората,но то и аз го усещам,че не може да диша и да си поема въздух,нито при сукането,нито при пиенето от шише.Загубена работа,мамка му Twisted Evil

Джей,миличка,такава е работата при нас,вместо да се оправя,става безнадеждна Mr. Green Иначе ще следя отговорите на ЛЛЛ по твоите постове,защото съм на същата гара Twisted Evil Каквото си описала при вас,важи с пълна сила за нас,вече се побърквам отвсякъде ooooh!
Освен това - за вчесването от тази шибана държава съм на същото мнение,но аз по-скоро се ослушвам нещо за Англия,че в Щатите наистина без зелена карта е шит Naughty Но ако все пак откриеш нещо - свиркай Peace

Стискам палци за Сиана на Жира Praynig Писна ми вече с тези болести на малките ангелчета Twisted Evil

И друго исках да пиша,но наистина забравих всичко ooooh!

П.П.Елис,включвай се по-често душко,че липсваш тук,изпиха ти тока тези деца,а може и кърменето да е виновно hahaha

# 235
Добър ден!
Преди малко се върнах от педиатърката на Павел. Каза, че най-вероятно е от жегата или просто е имал колики /а той по принцип няма/, за това акото му било зелено. А капката кръв най-вероятно е спукан капиляр като се е напъвал да ака. Каза да го следя как ще ака днес и ако пак се повтори утре сутринта да отида да му вземе чревен секрет. Дано да му няма нищо аз само се притеснявам от АБКМ, въпреки че тя каза, че като е само на кърма нямало как да развие бактерия, но аз не съм много сигурна.
За нослето - и аз го чистя постоянно, пръскам с Риномер, и после чистя с фитилче от памук, защото не мога да се оправя с аспиратора. Ето такъв е, но нищо не мога да дръпна с него . Чистя го по няколко пъти на ден, но пак има и му хърка носа.
Лек ден, аз отивам малко да почета, че няма време.

# 236
  • София
Tony_st, аз по този начин пробвах да го връзвам слинга, но пробвах да я сложа легнала вътре, а не права и вероятно заради това не ми се получи. Намерих и едно клипче в youtube: http://www.youtube.com/watch?v=1-VHUEM6K0Q&feature=related Тук е показано по малко по-различен начин за легнало бебче и ще пробвам така, като се изпере, че го мушнах в пералнята Simple Smile

# 237
Lussy, толкова е бре, около 10 лв. беше 100% в Джъмбо.

# 238
Ха добър ден от нас!
Да се отчета от вчерашната консултация, вече си имам едно голямо момче. Станал е 4600 и 55,5см. След като 3 седмици не беше мръднал от трите килограма, сега за месец 1600 си е повече от перфектно. Сигурна бях, че малкия лакомник бързо ще навакса. Много го похвали докторката. Ама и той така и се радваше Joy . Геройски издържа първата ваксина. Е поплака си и като се прибрахме беше доста крив, но го изведохме навън и така дълбоко заспа, че отнесе 4-5 часа. После съответно приспиването в 23:00 си беше малко зор, но си откара като по часовник пак до 3 часа. Е тогава вече голяма игра падна, ама майка му упорита и пак го приспа, до 6 часа, тогава вече той надделя и станахме. И сега съм малко  #Crazy

На Дани жегите изобщо не му се отразяват на апетита. Даже педи каза като го дохранвам, ако почне да се разсейва и почива, да му махам шишето и да не му давам повече, значи се е наял (той първо суче,а след това яде Фризовом заради повръщането). Аз и викам ама той обикновено реве за още, а тя не се притеснявай, реве от лакомия, с това наддаване със сигурност не остава гладен.

Каза да помислим за ротавирусната ваксина . По принцип не я препоръчвала за здрави доносени бебета (голям риск имало при недоносените), но заради рефлукса и затова че първоначално не наддаваше, Дани го води рисков и да я обмислим. А и в момента каза че едва овладявали епидемия в дома. (Тя работи в Дом Майка и дете - за деца лишени от родителска грижа до 3 години. Тук имат и отделение за недосени бебета, където изпращат малките душички, родени във варненските болници). Но пък можело и да го следим и при най малкото съмнение за диария, ако се реагирало бързо, можело бързо да се овладее. Ох голямо чудене ще падне, много ме е страх от тези гадни вируси.

Стискам палци за бързо оздравяване на болните дечица  Praynig не заслужават да минават през такива изпитания.

Момичета благородно завиждам на всички, които ще опитат моренцето това лято. Въпреки че живея на 3км от него и дори го виждам от нас, повече от разходка край него едва ли ще ме огрее. А пък за почивка изобщо не мога да си мечтая. Така ни е отънял бюджета след ремонта дето направихме, че кой знае кога ще се съвземем, но важното е че си имаме наш дом само ние тримата.

# 239
Аааа Хоупче,не така Stop Как няма да се гледат в огледалото бе,ако се е метнал на майка си няма да се раздели с него(то не че за мъж е много яко),но може пък да стане някой метросексуален Mr. Green
А сега сериозно,нашата люлка също е с една играчка с огледална повърхност,така че споко Peace

За предпазването-незнам как ще е при нас,но ако трябва и 2 презерватива ще нахлузва,като прочетох при Нелли какво е станала-не мерси Naughty
БТВ,нямам никакво желание за секс и каквото и да било,скапана съм тотално ooooh!

За цикъла-още не ме е навестил,но то кусура ми е това Twisted Evil

Нелка,казвай бързо как научихте бибата,защото ще полудея,вкъщи имам 100 разновидности и не ще и не ще Mr. Green И все забравям да кажа,че имаш страшно яко мишелинче(разбирай Ели) Heart Eyes

Гери,не се притеснявай душко,не си сама,и аз още нещо не мога да свикна,че трябва да се грижа за някой друг,все ме тегли да си живея живота както аз си знам,но видя ли малките очички вперени в мен,всичко умира и искам само да го гушкам(не че той много дава) и закрилям.
Та в тази връзка-вашите бебета обичат ли да ги гушкате и целувате???

Десинце,дано не е това,което си мислиш и всичко с Павката да е наред Praynig

Мушенце,голям мъж отглеждаш,браво Hug

Хераааааааа,къде зачезна?Айде прибирай се вече,че Венци плаче за съратника си,а аз за тебе Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт