Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 037
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
  • До морето :)
Jira, да нацелуваш и нагушкаш малката от нас  Hug И ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ! ПОЖЕЛАВАМ НА ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВА. БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ, ВЛЮБЕНИ И ОБИЧАНИ  newsm59 newsm67 nbirthday
Аз забравих да си похваля детето  Heart Eyes Днес беше много послушна  Grinning Ядеше, 1 час игра, 2 часа сън и пак ядене  Mr. Green Даже по едно време спа 3 часа (явно наистина сте стискали палци) и влязохме точно в ритъм  Flutter

# 361
Jira, честити РД-та! Да сте живи и здравички! И още веднъж - дано не ви се налагат повече такива гадни престои!
Бубе, много ти съчувствам, дано бързо се размине и бебчо да не се засегне  Praynig Praynig Praynig
И за друго ти съчувствам, заедно с Гери и Цвети!!! Не мога да си представя нашия татко да го няма толкова време! Най- много за месец сме се разделяли, като съм си ходила при родителите в Бургас, но дори и тогава той е идвал за през уикендите. Имах една съученичка, чийто баща пътуваше с корабите и още тогава съм се чудила не за друго, ами майка й как издържа?!?
Кураж момичета, дано мине бързо  Praynig

# 362
Бубе, Бубе....миличката Hug Hug Hug Вече не знам какво да кажа....Дано се спре с тия болести вече, че аман !!!  Crossing Arms
Jira, честит празник!   bouquet Дано всичко лошо е зад гърба ви!
Заглавието за кончето е уникално  Heart Eyes Много се радвам, че дечицата ви харесват кончето!  Hug
Хера да не се отдаде тотално на коктейли край плажа и за това да не ни отрзява вече? Не разбрах дали Боримечков се радва на кончето ?
Лусииии, давай тука апарат против целулит да не идвам да ти го взимам лично!  Twisted Evil
Ох, това с пътуващите мъже е много гадно ...по принцип в нашето семейство аз съм пътуващата, но до сега сме се разделяли за не повече от 3-4 дни , много е гадно  Cry
Аз (нали не кърмя) съм си сипала една чаша бяло вино  след днешния безумен ден - Филип след като цял ден рева сега е припаднал и спи  smile3524 (дано продължи по-дълго), днес го водих да го снимат професионалисти - е, чудни снимки станаха - една, максимум две, на които да не реве и да не е червен и зъл  #Cussing out smile3514 newsm61 tantrum  <- ей такъв е на повечето  Thinking Обаче, аз като не ставам за фотограф поне , си викам, детето да има няколко свестни снимки, но уви...ще го караме на спомени...  newsm77

# 363
Ей Бубе  Sad , от сърце Ви пожелавам това да ви е последното гадно преживяване и да прекарате добре остатъка от престоя си в БГ. Моля се бебчо да не прехване от вируса.

Джира, радвам се че малката бебка вече е добре. Доколкото си спомням ти писа че е било ротавирус нали? С тест ли го доказаха?

Мамчета с пътуващи мъже......ако мога да пратя моя вместо вашите да попътува, че много ме дразни напоследък. Здраво съм яхнала метлата, ама май е от преумора, не че толкова е прегрешил...

Много ми хареса предложението за заглавие. Ние също се сдобихме с такова конче. На моето Ани и харесва май. Имаме и от тези одеалца за мачкане, но още не проявява интерес. Тук има толкова интересни неща, качесвени и на достъпни цени, че не мога да се спра да купувам. Все си напомням че нямаме нужда от толкова много неща...
Има ли бебенца които не обичат да стоят по корем? Моето не иска и да чуе. Взех малко да се притеснявам как ще се отрази това на развитието и. Главата още не я задържа много изправена като я гушна. А и после няма да иска да се обръща и търкаля като не и е интересно по корем.
Другият ми въпрос е, пълен ли е памперса на бебенцата ви след нощният сън? Моята мома от скоро прави 6-7 часови паузи ( Praynig) и памперса е абсолютно сух като се събуди. Е чак пък толкова дълбоко да спи  #Crazy, това нормално ли е според вас?
За килограмите, този път нищо не свалих, хубавото е поне че не качвам. Но как изглеждам ми е последна грижа в момента, жалко само за хубавите ми дрехи които никога повече няма да облеча.

# 364
Добро утро ,момичета благодаря за хубавите думи и подкрепа   bouquet но като знам каде е заминал и все ми се реве,изпадам в истерия smile3518 толкова много ми липсва и си го обичам,надявам се покраи децата да ми минат тези 6 месеца бързо...                                                                                     Бубе много неприятно при вас,дано бързичко да оздравеете,а на теб имаи тарпение и всичко ще се оправи  Praynig Praynigще се моля и за вас,защото сарце не ми дава и ми се къса като знам какво е да ти е болно детенце и да се мъчи   bouquet                                                                                                За заглавието и на мен ми харесва много Simple SmileЗа памперса да кажа,че и ние правим големи паузи нощно време и си е сух или да е напикан един път,но аз каква съм маниачка на чистота,съм свикнала да сменям на всяко хранене Simple SmileПо корем хич нещем да стоим,започвам и аз да се пртеснявам,то се залъгваме то какво ли неправя само и само помъничко да стои ,но неще диването и почва да реве,може би и е рано и сама ще прецени кога да започне да стои по корем  Thinking друго няма от нас засега:)))

# 365
Ами да ти кажа в последно време суче ефективно май, май. Макар и да не преглъща постоянно, суче, почива си, пак суче и така. Може би слизането на млякото вече не е така осезаемо като преди, преди някак си усещах като слиза ново мляко, получавах нещо като бодеж в гърдите, а сега това чувство го няма.
...
Абе момичета вие как разбирате че бебето има млечница ? Аз имам чувството че съм най-некадърната майка на света, по цял ден я оглеждам и си мисля какво и има. То два месеца ми минаха само в тревоги и притеснения. Вчера видях една точица с бял връх в устичката - това афта ли е, какво ли е ? И като е само едничка трябва ли да я мажа с нещо или не ?  Rolling Eyes
Ще се радвам да осбъдими идеи за ефективно сучене и увеличаване на кърмата.
Здравей, Джей,
От написаното от теб става ясно, че се справяте отлично с кърменето. Поздравления.
Не бива да се притесняваш от усещането за „празни и меки” гърди. Това е съвсем нормално състояние. Причината за него е урегулираната вече лактация. Бебето знае колко да изсуче, а твоят организъм знае колко да произведе. Обичайно майките с бебета на възраст като вашата споделят, че при кърмене на поискване усещат препълване само ако бебето направи по- дълга пауза. Тогава си помагат с леко изцеждане, колкото да облекчат състоянието на напрегнатост. Възможно е жегите да се отразяват на детето, наистина. Жегата създава дискомфорт на всички, а бебчетата са чувствителни. Решение е по- често предлагане на гърда, за да си сигурна, че бебето получава достатъчно течности.
Вероятно си чела, че бебетата сучат не само защото са жадни или гладни, а също така защото имат нужда да задоволят сукателния си рефлекс, защото искат да бъдат гушкани... така че – случва се наистина детето просто да иска твоята близост, без да има желание да яде. Радвай се на тези моменти, защото те изграждат връзката помежду ви- така твоето мъниче показва, че има нужда да общува с теб.
Казваш, че малката не иска шише. Мислиш ли, че бихте могли да опитате да не го ползвате в такъв случай? Вярно е, че ще е нужно повече ангажираност от твоя страна, но пък е начин да увеличите лактацията. При всяко примъркване, желание, сигнал от малката- да предлагаш гърда. Бръмбазела е писала преди, че колкото повече и по- често суче бебето, толкова повече мляко ще произведат гърдите ти ( т.нар. принцип на търсенето и предлагането).
Ако акото е с нормална консистенция, нямаш причина да се тревожиш. Често се случва на бебета, които са на изключително естествено хранене, защото усвояват всичко, което поемат и реално просто нямат какво да изходят, в рамките на няколко дни. Възможно е обаче дискомфорта на бебона да е причинен от колики. За да намалиш вероятността от тези неприятни усещания, би могла да опиташ да правиш масажче на коремчето: http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/
Млечницата съвсем не е безобидно заболяване и ако имаш съмнения за наличието й, е добре да обсъдиш това с педиатъра на бебето, а също така и с твоя личен лекар. Педиатърът ще прецени дали се нуждаете от лечение.

# 366

Здравейте милички  Hug
Благодаря за подкрепата и съчувствието!
Аз след системата се оправих, Габ днес също е добре, но вчерашния ден беше кошмарен...Търчах с игли, спринцовки, системи и банки като обезумяла, а смъжа ми се рздлихме с ужас в очите, той тъкмо тръгваше когато Габ започна да повръща..
През целия път до София сме се чували, да пита как сме, как е положението, а току що се чухме от Лондон, където е кацнал успешно и сега чака полета за Вашингтон...
Благодаря от негово име за стиснатите палци   bouquet

Аз все още ходя с маска, идея нямам до кога съм заразна, вече се издуших с тая гадост на устата, детето не може да ме познае, глда ме учудено и даже като му говоря не се усмихва, чуди се "коя пък е тая.."

Аз друго се сетих- нали Рафаели има ротавирусна ваксина!!! Ей сега ще ви кажа дали действа и дали има смисъл да я слагате! Ако му се размине, ще славя тая ваксина до края на живота си..  Praynig

Гледам светещото конче обсъждате- ние имаме такова нещо, още от времето когато Габ беше бебе, но не е конче, а от серията на Мечо пух, като бебета дето са героите (Baby Pooh). Не знам какво точно прави кончето, но на мечето му свети лицето когато му наиснеш коремчето и музиката е успокояваща, няколко мелодии са възможни.. Пак е на Фишър Прайс  Heart Eyes

Само да ми остане време и ще го снимам да покажа, много е хубаво  Heart Eyes Ако всичко се размине и бебето не се разболее, ще кача и други снимки, че скоро не е оставало време да актуализирам.

Марта, заглавието, което предлагаш, свързано с кончето е страхотно направо!  Crazy

Ще ви държа в течение какво става с нас, дано само новините да са добри!!!  Praynig

# 367
ДУ

Влизам много набързичко,че днес ми се очертава супер гаден ден Sad Брат ми ще го приемат в болница,но най-лошото е,че се оказа сам в Пловдив,аз съм в СЗ все още,а за проклетия и ММ дойде точно тази седмица на гости,егати и късмета Mr. Green Много ми е притеснено,уж бъбречна криза го изкарват или нещо такова,но като ги знам що за специалисти са-да не ти се налага да опираш до тях Twisted Evil Само се моля всичко да е наред,защото наред с притесненията ми покрай Венци,това вече ще ме довърши ooooh!

Хоупче,тези дни ще го снимам и ще го пусна прословутия уред,само малко да поотмине напрежението Peace

Нелли,ще го поръчвам то се е видяло,мога ли да се деля от вас Wink

Полита,за инфекцията в нослето-тя като цяло не е доказана,тъй като и да се вземе сега секрет нищо не може да се направи ако излезнат коки.Но като цяла нашето носле още от болницата сумти,хърка и т.н.,но тук отскоро нещата се задълбочиха когато стана така,че започна да отказва да суче заради това.И другото което той не може да си държи устичката затворена,особено като спи-това също ме наведе на мисълта,че проблема с нослето е по-сериозен.Теб какво те притеснява точно при вас?

Бубе,много стиснати палци и от мен, лошото да минава възможно най-бързо Hug

Марта,страхотно заглавие,с две ръце съм ЗА Peace

Честит РД на Жира!Само хубави моменти занапред Hug

П.П.Хера премести местоположението си и затова не пише,но се надявам още тази вечер да се разпише като се върнат Peace

# 368
ДУ и от нас.
Бубе, какви са тия болести бе? Дано Рафи се размине с вируса, а Габриел оздравее бързо! Hug Стискам палци и за мъжа тии му желая лек полет! Hug
cveti_8203, стискам ти палци и  Hug, и дано по-бързо минат тия шест месеца, а и ти да се успокоиш малко.
Jira, честити РД-та! Да сте живи и здравички! И без болници вече! Naughty
Ние снощи бяхме край морето - ами мойта се размаза от гукане, хилене, гледане, ама накрая оляхме хубавата вечер - като ми се разрева това дете, не мога да го успокоя. ooooh! Накрая като се прибрахме и я изкъпах, заспа като пън до шест сутринта, без да "вечеря". Shocked

Марта,страхотно заглавие!  bouquet Peace
П.П. Докато пиша, и Буба съобщи, че вече са по-добре. Суперрррр. Дано не ти се повтарят такива дни.  bouquet
П.П.2. Луси, дано всичко се оправи бързо, и да не е сериозно заболяването.

# 369

А_вал, Люси, мерси и на вас   bouquet

Момичета, ето ТОВА е нашето светещо мече. Много трудно му изнамерих снимка в нета, защото е вече на 7 години и не се продава в същия вид, има ги, но изглеждат по-различно, но това е по-хубаво. Нашето е съвсем същото като картинката, която съм постнала  Grinning

# 370
Добър ден и от мен!
Първо бързам да ви "почерпя" виртуално за РД на нашият тати  Heart Eyes

Тези дни минават бързо и много добре. Всяка вечер сме навън край морето на по бира. Прибираме се към 22-23ч и малкия човек като го изкъпем и хапне, си спи до 6-7ч. Направо разкош.

Тази сутрин разбихме и омагъосаният кръг на акането - направо потече този ми ти памперс. Но сега Максим си спинка сладко под активната гимнастика и се смее с глас в съня си. То направо и на мен ми олекна с това акане, стана на 3тия ден. Уж е нормално, ама то всеки ден е едно и също - напъва се адски много, а само пръцка.  Както и да е, сега му олекна за следващите 2-3 дни Simple Smile

Друго забравих какво сте обсъждали от снощи....

Бубе, дано Габ да е преборил вируса и всичко вече да е ОК...

Марта, много хубаво заглавие, и аз съм ЗА!

Цвети_8203,
да минават бързо месеците, че да идва вече посрещането.  И ММ пътува командировки, но за по 1-2 седмици най-много 3. Но посрещането винаги е толкова сладко  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Луси, хайде и вас да ви отминават тези болести и тревоги..

Ние довечера ще празнуваме, а Максим ще си се разхожда някъде с баба и дядо. Ще поразпуснем и ние. И на мен вече ми се беше свила душата с този затворен кръг. Но напоследък някак си виждам светлина в тунела, вече и като излизаме вечер и нормално си се държи детето, не е проблем. Да усетим и ние лятото.
 Скоро планувам вече и лятната ни почивка на планината, вече трима!!!

Хайде лек и прохладен ден ви желая момичета (това ми се струва най-подходящо, че в тия жеги е ужас)

Утре ще да отчет за празненството... и колко мохито съм обърнала Simple Smile

# 371
  • София
nelka_bg, ето:

От зелената лентичка, обвита около "пръчката", почва една по-тънка синя лентичка (при теб цветовете може и да са други) и преминава под оранжевото пластмасово кръгче, после се залепя сама за себе си - така е и от двете страни. (тази снимка бях снимала бебка на активната гимнастика преди, мързи ме да правя друга, но мисля, че се вижда - ако не, ще се опитам да правя по-ясна - ама като съм пишман фотограф...  hahaha)

Ох, нищо не съм чела! Вчера изобщо не спахме, днес само на разходката и то само ако я возя - спра ли веднага се е събудила - досега я храних, но пак надува гайдата все едно гладна съм я оставила. Tired

# 372
 Набързо малко снимки докато спи дребчо...

Априлци. 29.06.2011. Цялото семейство

Пак Априлци. Мама релаксира под слънцето..

Габ в Априлци

Моите прекрасни момчета   Малко по-стара снимка, Отпреди месец.

Пак двамата

Едно красиво, Българско лавандулово поле  Heart Eyes

А тук да покажа нашето кенгуру. ( Нали обсъждахме преди време. Нашето е някакво обикновено- на Инфантино, не е скъпо, но е много хубаво и ни върши чудесна работа. Рафаел така и не пожела да стои в слинг..)

Гледам май на всички децата вече спят по цяла нощ. Аз, обаче не виждам при нас кога ще стане това..Ралфи все още се буди на всеки 3 часа да яде. Снощи съм го хранила в 1, после в 4 и в 7, като в 6 се беше вече наспал и искаше внимание. Представете си след като съм ставала цяла нощ да го храня как се чувствах в 6 сутринта...  Tired

П.С. Мушенце, честит ви празник, весело изкарване ви пожелавам и много здраве на тати

Честити празници и на всички останали празнуващи, малко съм назад в момента с информацията, ще ме извините, че не съм конкретна в честитките  Embarassed

# 373
Бубе, уникални снимки!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Раф е простооо прелест! Изобщо цялото семейство сте прекрасни!  Hug
В нашата къща само Филип спи - всички други ни тресна инсомнията  Shocked Laughing
Като стана дума за кенгуруто - ние го получихме подарък от фирмата, в която дадохме стволовите клетки. В тази връзка има ли друга мама, която да е запазила стволови клетки? Моля, споделете впечатления
Ох, отивам да се опитам да спя.  Tired

# 374
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Първо ЧРД на Жира и да има вече само хубави новини!  bouquet
Второ-Мушенце-честито на вашия татко- много да ви радва и да ви слуша! Peace
Трето: Бубе- страхотни сладури сте! а ти си просто като девойче на 18 г., което не е раждало! Peace
Четвърто: радвам се, че заглавието ви харесва!Нелили: на теб обадиха ли ти се за доставка на кончето, че на мен още не са? newsm78
Пето: Отивам на обеден семеен празник-дано Маги да е благоразположена и да остави мама да се забавлява! Hug

Общи условия

Активация на акаунт