Любители на котки - тема 52

• 53 393
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте

Извинете , че така нахлувам в темата ви , но децата днес довлякоха едно чисто черно коте , на двора е , нахранихме го и сега спи...Но мъжът ми забеляза ,че коремчето отдолу при задните крака е поддуто , дали не е някаква херния?Искаше ми се да си го оставим  ooooh!

# 121
Ами заведете го на лекар. Така или иначе има нужда от ваксина. Погрижете се за животинката, със сигурност ще получите много любов и признателност в замяна. А за коремчето, почти всички котки го имат. Дори и на предната страница за моето писах. Успех !

# 122
  • София
Честит рожден ден на Сикозу!

Не знам в коя област е подуването, Ина, но последното улично коте, което прибрах, имаше подуто коремче и когато го обезпаразитихме изкара цяла шепа тении - тоест една огромна, нагъната като фиде за супа /сори за сравнението/. Още в този ден коремчето му спадна.

# 123
Сега ходих да го пипна , мека , доста мека.И цял следобед спи...

# 124
Кожа най-вероятно. Заведете го да го ваксинират и се го гледайте. Много са мили и гальовни, а и децата се учат да бъдат отговорни и грижовни.  Hug

# 125
Благодаря ви  HugЩе търся сега някой ветеринар , трябва и да го изкъпем, но иначе е красиво коте и с дълга черна козина .Свекърва ми и зълва ми са против, но децата много му се радват и искаха да го донесат в къщи,още не им давам , докато не се разбере какво -що ...Всъщност ние сме на горния етаж , а те на долния , така че ще го гледаме и на двора , и у нас.

# 126
  • София
Хубаво да го наснимате.

Успех!

# 127
  • София
Благодаря ви  HugЩе търся сега някой ветеринар , трябва и да го изкъпем...

Изкъпете го преди ветеринаря, че като му  сложи нещо противопаразитно не се къпе известно време. Добре е децата да растат с животинки. Само полза има от това!  Hug  Чакаме снимки!

Котково, написах под снимките, че е осиновена.

Делфи, дано се разберат мадамите  Wink. Може ли заради малкия мъж да развалят дългогодишните си отношения?  Laughing

Успех и на Чушка и Котка!  Laughing

# 128
  • София
Животинките те даряват с много топлина и доброта  Flutter
То и къпането му е по лесно, ние като се къпахме онзи ден освен че разбра целия блок, имах мускулна треска, другото нещо, което трудно го правим двама е пъхането в чанта, дали защото е 6 кг, но много е силна  Crazy
http://animalvideos.yahoo.com/video-detail?vid=25818172&cid=24037714
http://animalvideos.yahoo.com/video-detail?vid=25818172&cid=24037714

# 129
  • Куциндрел
Честито на Сикозу!

# 130
За висящото шкембе и аз често съм се чудила какво е (от предната дискусия, не за малкото коте с подуто коремче). И Богданка има, и на много други котки съм го забелязвала. Разтърсих се из интернет, и открих че е много често срещано явление, и сред домашните котки и сред дивите им събратя (малки и големи). Напълно нормално е, но е и индивидуално - някои котки го имат, други го нямат, или не толкова изразено. Представлява висяща "торбичка" от кожа, която може да бъде или само кожа, или кожа с тлъстинка  Grinning Ето няколко обяснения, които намерих:

- Това е резервоар, където се трупа мазнината когато котката наддава на тегло. Когато започне да дебелее, й се лепи първо там.

- Тази "кожа в повече" позволява на котката да изтяга и усуква тялото си, което е необходимо при лов или борба - по-дълги скокове, по-акробатични маневри. Затова по принцип котките имат повече (и по-отпусната) кожа от кучетата, например, за да не им "стяга" като се разтягат и чепатят в разните си акробатични пози  hahaha

- В природата, семейство котки са единаци (с изключение на лъвовете) и ловуват сами, следователно храната не е винаги гарантирана и когато има, ядат като за последно. Тази "торбичка" на корема позволява той да бъде разтегнат и издут при обилно ядене.

- При борба със съперник или с голяма плячка, котките имат инстинкта да ритат със задните си крака (от легнало положение, сигурно сте го забелязвали когато играят). Тези допълнителни гънки кожа предпазват уязвимия корем от подобни ритници от съперника.

- Поради отпуснатостта си, тази кожа провисва още повече с годините, затова много често се забелязва при по-стари котки.

И понеже много обичам да търся и споделям обяснения и отговори на интересни въпроси, ще отговоря и на този -

Чудя се, след като са толкова шумни, как са оцелели до сега. За всяко нещо се мучи, мяука и ръмжи....
Мисля в сайта на Дискавъри беше, но по едно време си спомням четох статия за вокализациите при котките. Оказва се, че повечето мяукания и мученета на домашната котка са възникнали с цел общуване с нас, хората  Laughing Котките рядко използват тези звуци една към друга, когато няма хора наоколо. Но появят ли се хора, се започва врещенето. Това произлиза от вековното отношение човек-котка - човекът е източник на храна и закрила, които обаче не са гарантирани (от историческа гледна точка) и затова котката трябва да може да проси качествено  Laughing Котките са забелязали, че хората откликват на жално мяукане, затова мяукането бива развито в цял език за общуване с хората. Допълнителен бонус за котките е това, че по размер на тялото, пропорции на лицето, и специфика на гласчето котките наподобяват човешки бебета, с което успяват да умилостивят хората (и особено жените) и да си гарантират гореспоменатите храна и сигурност.

# 131
  • Куциндрел
....
Но появят ли се хора, се започва врещенето. Това произлиза от вековното отношение човек-котка - човекът е източник на храна и закрила, които обаче не са гарантирани (от историческа гледна точка) и затова котката трябва да може да проси качествено  Laughing Котките са забелязали, че хората откликват на жално мяукане, затова мяукането бива развито в цял език за общуване с хората. Допълнителен бонус за котките е това, че по размер на тялото, пропорции на лицето, и специфика на гласчето котките наподобяват човешки бебета, с което успяват да умилостивят хората (и особено жените) и да си гарантират гореспоменатите храна и сигурност.
Знаех си аз, че ни действат както им дойде hahaha

# 132
  • на брега на морето
Значи Чушка се оплаква от Котка и Котка - от Чушка.  Joy Сеса, да ти имам забавлението Grinning

# 133
  • Куциндрел
Значи Чушка се оплаква от Котка и Котка - от Чушка.  Joy Сеса, да ти имам забавлението Grinning
Шоуто е пълно, сега Котка не иска да влиза в хола и туй то. hahaha Сигурно като вляза след малко да се къпя ще има поредните писъци.
Нищо, ще свикнат.

# 134
Сеса, а твойте преди не живееха ли заедно, защо сега се карат? Или откакто Мишка я няма, си делят нейната част от апартамента  hahaha Позабравила съм какви бяха подробностите, само си спомням трите персонажа с имена-трепачи - Котка, Мишка и Чушка  Laughing

В тая жега наш'то кюфте се е разплуло и не мога да го накарам да играе. Дори любимата рибка-идиотка не може да я накара да си вдигне задника -

(тук се вижда, че освен черен молив, момата има и черно червило  Laughing )

Успях поне да я накарам да се качи на катерушката -

Общи условия

Активация на акаунт