Любители на котки - тема 52

• 53 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
МериДжей, купихме го от магазин ЗооМания на бул. 6-ти Септември, онзи който е близо до завода на Кока Кола, точно преди магазините на Вис Виталис и матраци Тед.

Нашият е ето такъв:

В магазина имаше само този вид за котки и няколко вида за кучета (според дължината на козината и килограмите), но и нашият е със средно дълъг косъм (по-скоро към къс) и не съм питала за дългокосмести мацанки. Честно казано не е малък гребена, а и малчуганът ни се кефи. Преди другата четка явно го драскаше или скубеше, защото много й се дразнеше, а с Фурминатора търпи. А количеството косми вкъщи намаля драстично, ние го имаме от месец и определено се забелязва промяна. Първия път като го "фурминирахме" няма да ви казвам какво количество козина опада, все едно го минахме с машинка за бръснене Joy И един лъсна, заглади се, щастливо взе да се фръцка, като след фризура Simple Smile

# 601
Обещах ви снимчица на Белчо и Дебелчо:

А малко след като се прибрах, двамата се вкопчиха в борба на живот и смърт, придружена с проглушително пищене...  ooooh!... трябва ни съвет, страх ме е да ги оставям сами.. а са сами кажи речи цял ден.  Tired

# 602
Моите моми са нещастни. С този мой корем не мога да гушкам. Отделно ми е мноогооо топло.

На корема не стъпват, явно усещат, че има някой вътре.

Моят хубавец до 6 месец си ме ухажваше, ама после ми стана много голям корема и след като два-три пъти "падна" от там, вече не ме налазва  Joy Сега ми спи плътно до дупето или до баджаците, няма отърване от него, а понякога нощем много ми пречи... Като цяло обаче със сигурност усеща, че имам нещо в корема, защото е по-различен в поведението си към мен. Понякога ме напада съвсем съзнателно и ме гледа с недоверие Simple Smile Ама аз вече се клатушкам и предвиждвам с много ах и ох, така че е нормално Simple Smile

# 603
  • Куциндрел
Моите моми са нещастни. С този мой корем не мога да гушкам. Отделно ми е мноогооо топло.

На корема не стъпват, явно усещат, че има някой вътре.

Моят хубавец до 6 месец си ме ухажваше, ама после ми стана много голям корема и след като два-три пъти "падна" от там, вече не ме налазва  Joy
При мен не стъпват още от третия месец някъде. Да видим как ще посрещнат бебето.

# 604
Привет на всички!
Бяхме на море и не съм се вяскала напоследък. Сега отивам да ви изчета, че много сте напреднали!
Набързо само да кажа добрите новини: всичките ни котета са осиновени. Остана само една мацка, но нея я прибрахме в къщи и киндерите отказват да я дадат. Мацката /на втората снимка/ е ужасно чудовище. От снощи е вкъщи, но вече командори всички: изгони големите котаруци на балкона /а те само се блещят, горките Mr. Green/, изяде им яденето, изпика се но 18 места, т.е. навсякъде без легенчето, пищи като заклана като остане сама.... ooooh!
Та мисията котета е успешно изпълнена, можете да махнете лентичките и благодаря на всички за съдействието! Без вас нямаше да се справя, определено!  bouquet

# 605
  • Кюстендил
Мис Нели, той дивакът си имаше сестричка, но тя избяга и не можахме да я намерим, а обикаляхме квартала с дни Sad А сега вече е абсурдно да взема втора котка, няма да издържа финансово. Ще стискам зъби и ще чакам да порасте и да се укроти, все пак е само на около годинка Simple Smile

елиас, то на мен късметът ми е такъв, ще си го търпя...макар че след всяка по-сериозна беля му се заканвам, че следващата ще му е последна Twisted Evil

Делфина фон Ю., толкова ми е познато, същият звяр е и у дома. Метод за превъзпитание - освен да го държиш буден до по-късно вечер, за да става поне в по-човешко време. И нашият ставаше по това време, но вече си поспива до около седем, и тогава се качва на гардероба и от там скача на леглото, като гледа да се цели горе-долу върху мен, добре че спя по корем, иначе с тези 4,5 кг не ми се мисли какви щети ще ми нанесе ако скочи върху корема или гърдите ми ooooh!

# 606
Хмм, най-ужасяващите ми спомени от 4-10 месечни котки са свързани именно с побесняването в едни такива никакви часове и с впиването в пръстите на краката (ми) на развиделяване  ooooh! Търпя до време, след това пресичам нещата с ГЛАС. Гласът е нещо подчертано заимствано от Зевс или някой с подобно самочувствие. И е гръмотевичен. Ако след употребата на ГЛАС някой има наглостта да ме тормози, то аз се разочаровам. Разочарованието (искрено), няма нищо общо с ядосването, виковете и заплахите. Тонът ми става един такъв изразяващ-разочарование Mr. Green След което просто не комуникирам със съответното добиче, а ако то  примерно се изхитри и ме спъне, с цел да се скарам и после пито-платено - пак въздъхвам разочаровано и подминавам.
Отгледала съм маса добитък с най-разнообразни природно заложени характеристики. Комбинацията глас-разочарование действа безотказно откак станах на около 12 (и добих ГЛАС  Mr. Green).
Все пак при възпитанието и адаптирането на добитък у дома се водя до голяма степен от обичайните взаимоотношения между дивите прародители на любимците ни и само отчасти омекотявам предвид поне 5000-годишната им откъснатост (на домашните) от съответните.
Далеч съм от мисълта да напътствам някого, но тъй като не понасям злобни (стресирани и изразяващи крайна агресия) животни, а също така не долюбвам подчертано страхливи (т.е. смятам, че котката е ЗВЯР, който от време на време се/те разнежва до разтапяне, а през останалото време или не го забелязваш, или играе и те разпилява от смях...), та в тази връзка просто не допускам проявата на такова поведение. Справям се и с възрастни котки - бързо им печеля уважението, но ако са баш котки - в смисъл своенравни и отчасти проклети - ми няма галене от моя страна  Mr. Green
Между това да обичаш, дори безрезервно и да разбираш има огромна разлика.  Peace

Меичка, на тази снимка са направо приказни! Не успях да разбера дали ги оставяш сами или ги разделяш. Въпреки че често отношенията между 2 котки изглеждат като гладиаторски борби, в повечето случаи животните се разбират когато останат достатъчно време сами. В най-лошия случай просто разпределят територии и внимание от стопанина, в средния са ту така, ту иначе  Mr. Green а в идеалния са като моите два дъртофела, които (веднъж на месец или повече се сбиват все пак) са като вързани един за друг, спят в еднакви или идентични пози, грижат се за тоалета на другарчето и голяма част от социалните си нужди задоволяват взаимно.
Котьо и делфина, какво точно зъбопилите, че съм изтървала  Embarassed Чета редовно от първите теми, но ми се губят някои тънкани  Embarassed
medissa123, е няма такива бонбони просто!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 607
Мъни, много точно казано  Peace И много весело разказано  Laughing При нас съм забелязала една основна разлика между ГЛАС и другите средства (пръскалка примерно). След използването на ГЛАС, ефектът е краткотраен - т.е. духти за момента, но като си обърна гърба и всичко започва отначало. Докато водата й държи влага по-дълго  Twisted Evil А пък въздушната съскалка я излекува от някои навици вовеки, да ми е жива и здрава.

Ето го тук Furminator-a http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/furminator-12389/
Чудя се дали няма да е много малък този гребен. Знам, че има различни размери. Някой има ли го?
Да добавя, че съм чела по форуми - размер S /4.5 см мисля/не е подходящ за дългокосмести породи.
Аз имам точно този от 4.5 см, лилавият. За дългокосместа не знам, но за късокосместа е идеален, никак не е малък. Събира епични количества козина.

Обещах ви снимчица на Белчо и Дебелчо:
Ох какво тумбачеее...  Heart Eyes И как сладко си спят. Щом имат такива моменти на мир и любов, значи враждата не е дълбока.

# 608
Като ти хвана "мирното предложение" и го докопам по бялото шкембе, ще има да мачкам, мачкам, мачкам....  hahaha  Само да не ми излезе с някой "адвокатски номер" и да впие в мен нокти и зъби!  Joy Joy Joy
О, не, няма такива работи. Богданка е бонбонче. Откакто сме я взели, вече три години, никога не е посягала да дере или хапе никого - ни познати, ни непознати. Само за мачкане е, че си го и проси както виждаш  Laughing

# 609
Джелката пък като ме видя, или по-точно помириса, веднага ме насъска и одра   smile3516  Сега като я прибрахме в София се отпусна и даже мърка, когато я галя. Но много  е напълняла !!! Майка ми я е сложила на диета, по веднъж, най-много 2 пъти риба ( домашно сготвена) но пак ме е срам да я покажа. Тя наистина е огромна  smile3544

# 610
 Laughing Laughing Laughing
Пръскалка не съм използвала - едно, че повечето ми пръскалки съдържат определени химически препарати за третиране на цветята и друго - реагирам първосигнално  и хич не се сещам  Mr. Green
Обаче имам смътен спомен, че съм пляскала с навит на руло вестник. Не, защото така е пишело в някаква книжка, а защото Семела имаше определени литературни наклонности  Mr. Green Кльопаше книги на поразия и при това имаше вкус сходен с моя  Confused Та един ден я нашляпах с вестник. В смисъл плющях около нея, май така и не я докоснах. Тя хем се забавляваше по котешки, хем разбра. От тогава с нея поне си имаме особени наказания - като е виновна (и попитам КОЙ е виновен) хуква като хала в кръг, примяква странно, а на всяко мое изреваване ПЛЯС се свива все едно физически го изпитва. След това е особено самодоволна - в смисъл отношенията ни са чисти. Идва да мърка и се гали в поза на лъвица. Ако не съм в настроение вербално да я пляскам тя буквално се скапва. Прави допълнителни бели (за които предупреждава) и веднага след като ги отбележа хуква, добира се до мен и чака да викна пляс. Аз съм нормален темерут  Mr. Green и не виждам какви крути мерки да взимам по отношение на една 13 годишна котка. Ама не. Трябва. Щото иначе страда милата... Странни твари са котките  Heart Eyes

П.С. Бели вкъщи рядко има и са по-скоро символични. Но при констатирането им изревавам: КОЙ - виновният се свива и хуква (ако е котка) или само свива уши и върти опашка (ако е куче). Гошвилий още не е усвоил тези вътрешни правила, ама и той бели не прави. А докато виновният си признава всички останали зяпат със самодоволни физиономии (в смисъл: и аз съм оплескал нещата ама не си питала - не съм ти казал  Mr. Green). Да им имам и чувството за хумор  Laughing

Това за рибата...
Може би е добре да се пуска в първия пост в темата - поредната градска легенда с тежки последствия  Confused
Котките не се хранят с риба!
Котките нямат нужда да похапват риба!
При възрастни (зрели) котки, рибата съсипва бъбреците заради конските дози фосфор.
При малки и подрастващи... освен съсипването на бъбреците жестоко се нарушава калциево-фосфорният баланс - най вече в костите.
Риба при подрастващи може да се дава веднъж месечно - за едно хранене (не за цял ден). При възрастни може да се дава дори веднъж седмично, но символично - само за вкус ако обичат.
Да се сложи закръглена котка на рибна диета е грешка. възможно е и да отслабне, разбира се, но на каква цена...  Confused

# 611
  • Пловдив

Благодаря, Jaded, ще мина тази седмица оттам, че положението вкъщи е неспасяемо!
Котаната ми е дългокосместа, никак не харесва гребена и съответно косми има навсякъде (откривала съм дори в спиралата ми за очи!).

# 612
  • София
Тук пише, че е тример, това значи ли че реже космите а не ги реше  newsm78

# 613
Тук пише, че е тример, това значи ли че реже космите а не ги реше  newsm78
Само реше, не реже. Не знам защо са написали тример  newsm78

# 614
  • Козлодуй
Не мисля,че реже,просто е по-ситен гребен със специални зъбци.На Фръцла и подариха един такъв в клиниката,но ме посъветваха да си купя тример.
Искам да намачкам и нагушкам всички сладки муцунки и коремчета,които сте показали Hug Мъни,а Гошвилий е уникален просто Heart Eyes Наскоро дъщеря ми ме светна за породата,не бях и чувала за британчета.Всъщност малко преди да взема Гари.Не ми е по джоба,но си мечтая за едно такова сивушче...
Трепет,и аз бях видяла чудо с моя дзвер.Затова си взех Фръцла и сега имам гушкаво и мъркащо коте,плюс доста по-улегнал и разумен "батко",който също позволява да го галя понякога Grinning Трябваше им около месец,докато свикнат заедно.Не са чак неразделни и сега,но вече са много по-рядко "битките".Всеки си има някакво любимо местенце за спане,но играят и се хранят заедно.Много са смешни,защото тя върви след Гари и повтаря каквото прави той Grinning
От малък Гари обича да лежи на масата,особено като вдигна покривката.Но аз не съм му забранявала,не ми пречи.

Иначе пръскалката при него не вършеше работа,защото не се плаши от вода.А и както при Мъни,повечето време в нея има всякакви препарати и докато ида да я измия,че да я напълня,то белята е направена.Най-често Фръцла е полегнала в някоя току-що полята саксия Twisted Evil Дано се отучи като порасне,Гари спря да го прави.
Помните ли това бебче,което спасих?Вече е едно щастливо коте и ще стане страхотен котарак Grinning Направо не мога да повярвам колко е пораснал и се е променил само за месец.
P.S.Вчера видях братчето на Фръцла.Беше доста невзрачно,черно с кафяви нюанси коте,а сега какъв красавец е станал,леле...по-едър от нея,направил една бяла грива,разкошен,и са толкова кротки,само за мачкане.Добре,че ми е останал малко здрав разум,щото и него бих взела Crazy

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 08:53 от Lunen_sun

Общи условия

Активация на акаунт