Отговори
# 615
Здравейте, момичета Simple Smile!
Да ви разправям направо какво направих днес  Shocked #Cussing out Embarassed. Бяхме на разходка в парка край нашето езеро, поседяхме на одеалце на тревата малко и станахме да се разхождаме, че Дара трябваше да спи вече. Вървя си аз, тя взе да мрънка, както последните дни почна да ми прави навън като трябва да спи. Застанах пред количката и почнах да й говоря нещо, да не мрънка и че трябва да спи, такива неща. Продължих да вървя, Дара пак си мрънкоти нещо. Някакви двама работници на стълбите край езерото нещо говореха, но въобще не им обърнах внимание, защото нито викаха силно, нито са се обръщали директно към мен, реших, че си говорят по между си. След още десетина метра тя не спира да мрънка, а и мъжете нещо подвикват и решавам да я погледна вече и какво да видя! Дара виси отпред, хванала се за поставката за чаши, която количката има. Крачетата й почти стигнали земята... абе почти беше извън количката! ... Сложила съм й била каишките през ръчичките, но не съм ги закопчала с тази между крачетата  Sad. ... И така, много ми стана зле, въпреки че тя не беше почти уплашена, учудващо. А и нямаше какво толкова да се случи дори и да изпадне напълно. Но ако бяхме на улицата и сме на метри от коли примерно? Много се обвинявам. Даже се чудех дали да казвам на мъжа ми. Реших, че човека ще има пълното право да се притеснява като излизам с детето от тук нататък. Но както влязох вкъщи през вратата, така си му и изтропах всичко... нищо не мога да крия аз. Той пък за мое учудване просто каза, че се случват неща от невнимание... явно видя аз как си посипвам главата с пепел, та реши, че няма нужда и той да ми мели. ... И това при положение, че съм такъв цербер за безопасността, и често правя забележки за тези неща. Та така, да ми е за урок... то ясно, че точно това никога няма да се случи повече, но и преди съм си мислила - колко ли грешки ще допускаме в гледането, а и възпитанието, за които после ще съжаляваме и няма да можем да върнем нещата назад Confused. И винаги си казвам - само дано не са фатални!
Малко във философски размисли ви хвърлям рано сутрин Simple Smile. Надявам се утре като стана и аз, да имам време и за нещо по-приятно да пиша.

# 616
Люляк, наистина нищо не е това  Peace На всеки се случва. Аз преди няколко дена направих друг гаф. Бях оставила още пълната с вода ваничка след къпането на пода в банята и съм забравила да затворя вратата. По едно време чувам лек шум - бях в кухнята - и тичам да видя. Какво заварвам - Дани тръгнал по коридора към банята. Не ми се мисли, ако беше влязъл във ваничката Confused Оттогава я изсипвам веднага след къпането, за всеки случай.

# 617
  • София
Веси, браво на Мая, ще е умница като мама! Никола още е далеч от такива интелектуални постижения. Дай му на него да пипа и рови, да тропа с каквото докопа, да разхвърля играчките, да пуска от количката или от масичката си всичко, каквото му подам. Единствените думички са му "дай" и "не". Книжките с животни и предмети обича да ги яде, а не да ги разглежда. Отскоро започна да показва с пръст къде е кучето или гълъбчето. Сега се учим да казва "чао".  А другата нова занимавка му е да си подаваме предмети.
Ева, как е вече Дани! Възстанови ли се напълно от ротавируса? В неделя бяхма с още 2 семейства на пикник на едно страхотно местенци - Небесните пасбища до с. Осиковица (точно в началото на магистралата след Ябланица). И едно от дечицата както нищо му нямаше, започна да казва, че му е лошо, после се разповръща. След това и в колата е повръщало. Дадох и на двамата Осцилококцинум като се върнахме. Днес сутринта Никола хубаво се изака в гърнето, но преди малко имаше леко разстройство. Добре, че следобед сме на консултация, та да го види педи и навреме да вземем някакви мерки, ако се наложи.
Люляче, не се обвинявай!  HugТакива неща и занапред ще се случват. Все пак хора сме и понякога се случва да сме разсеяни или уморени. Важното е, че нищо лошо не е станало. Прясното мляко ще въведа на Великден с козунака. А чисто, за пиене не мисля да давам, докато не тръгне на ясла или градина. Предпочитам да им правя айрян.
Герганка, успех в намирането на детегледачка!!!  Peace
Лита, честит ви компютърен специалист! Знае към какво да се ориентира детето!  Hug
Вани, честити ходещи крачета! Heart Eyes Аз за прощъпулника ще изчакам 2 седмици след прохождането, за да стане съвсем стабилен. Каката на нейния прощъпулник тръгна да пълзи след погачата, та правихме втори опит. Затова не бързам. Само да ви дам интересна идея за подарък по повод прохождането - гипсова отливка на крачето. Има такива готини комплекти, като този който ни подариха за Ивана и който сега ще купим и за Никола - http://family-bg.com/prX_3212.htm, но може и от обикновена глина да се направи. Такива отпечатъци подарихме на бабите за годинката на Ивана. И досега много им се радват. А и Ивана обича да си слага ръчичката и крачето върху тях и да мери, колко е порастнала.
Божилова, нашето столче е Макси Кози Приори - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/6712  Купено е 2008 и тогава беше препоръчвано, като най-добро съотношение цена- качество. Има удобни позиции за спане, стабилно и сигурно е. Сега търсим на каката  по-голямо столче, което обаче също да може леко да се накланя назад, за да може да прехвърлим Никола в нейното.
Шица, успех с гащичките!  Peace Ще се справиш, не се притеснявай! Само го слагай по-честичко, особено след като се се събудил от сън или е ял. Поне Никола тогава пишка повечко. Само дето хич не му се стои на гърнето. Та понякога пак се налага да се изпишкваме на мивката.

Хубав и усмихнат ден, момичета! Heart Eyes

# 618
Момичета имам един въпрос  Embarassed
Кога се прави прощъпулник  newsm78 Crazy
Ади вчера направи 7 крачки сам и тупна по дупе.Та...трябва ли да стане доста стабилен или.......идея нямам  Blush

Вани аз изчаках около седмица след първите крачки, те с  всеки изминал час все по стабилно ходят,
така че понеделник сряда или неделя  уж било най-хубаво тогава Simple Smile
Люляче случват се такива неща  Hug
Мирка идеята за отливка е много интересна Simple Smile

ние интелектуално също не сме кой знае с колко умения, дай му на Мити само игра да чопли да разрушава да събаря само вандализъм при нас Simple Smile))
а с баща си какво чудо става... той го мята нашия само се хили като луд пищи крещи,..
катери се сам на колата си... яха я  Laughing
вече не иска в количката.. само ходи, купих му наколенки и сега това е пада става, понаучи се да се изправя сам без упора
абе купон...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 10:47 от LITA_

# 619
Веси, браво на Мая, ще е умница като мама! Никола още е далеч от такива интелектуални постижения. Дай му на него да пипа и рови, да тропа с каквото докопа, да разхвърля играчките, да пуска от количката или от масичката си всичко, каквото му подам. Единствените думички са му "дай" и "не". Книжките с животни и предмети обича да ги яде, а не да ги разглежда. Отскоро започна да показва с пръст къде е кучето или гълъбчето. Сега се учим да казва "чао".  А другата нова занимавка му е да си подаваме предмети.
Благодаря Мирка Simple Smile ама нищо не се знае още, може да затъпее на по-късен етап  Joy Тя откакто се е родила е много наблюдателна и всичко изучава, нищо, което се случва около нея не остава незабелязано, голяма е клюкарка  Laughing Опитва се вече и да повтаря като говорим....ти и казваш нещо и тя след теб повтаря със същата интонация и горе долу дължина, а и звуци нацелва и става много смешно....има някой много добри попадения, вчера например и викам "ще папкаш попарка" и тя казва "папа паака", казвам и "благодаря" и тя "багая" и разни такива.Иначе книжките, ооооо книжките, там вече е големия купон, хваща някоя почва да я разлиства, сочи картинките и ги разказва едни, мале мале, явно си вярва, че много смислено звучи  Joy
Но те момиченцата и момченцата много се различават на този етап, поне тези, които аз наблюдавам, около мен са предимно момчета и определено се развиват повече моторно и по-малко интелектуално в сравнение с Мая, въпреки че и тя е доста подвижна, много пълзи, но с ходенето не се пуска сама, даже по мебели не ходи, само за ръчички.....
Сега пак има бум на този гаден вирус, пазете се, племенника ми снощи е влязъл в болница с 39.9 Sad сега вече е добре....

# 620
  • Пловдив
Айде и аз тук, за да Ви се оплача...
От вчера сутринта бях без нет и кабелна - някой "добронамерен" комшия ни резнал кабела #2gunfire #Cussing out #2gunfire

Днес бяхме на консултация - малкия е качил 200 грама и вече е 10кг точно, а на сантиметри е п0орастнал с 3 и вече е 75.

Мъниче, тайно си се трудила, аааа  Hug Ама кажи сега каква е идеята, защото казваш вместо да правим нови теми...там да пишем ли?.....или може би имаш предвид да не се копира това инфо за бебетата и майките във всяка тема.
Точно това имам предвид Simple Smile Нови темички ще си правим и ще ги изписваме все с хубави работи, но на първата страничка вместо да я сменяме, ще поставяме линка на сайта и който иска, там да гледа Mr. Green
Мъниче, на мен ми харесва идеята. Само да питам, тук си пишем, а там си се гледаме така ли?
Именно   bouquet
sweet_maniche страхотно се е получило . а може ли са сменим името на Кики и как да сменя снимката ,че вече съвсем друга е муцунката ни Simple Smile)))
Никакъв проблем със смяната на името, както и всичко останало Hug Само ми пишете ЛС или на мейла. За снимка - на мейла и аз ще я сменя в сайта.
На мен много ми харесва сайтчето, ама как да си кажем ръста и теглото Simple Smile ? Тук ли ? Simple Smile
Може тук, чрез ЛС или на мейла, посочен на първа страница Flutter

# 621
  • у нас
ние сме сополиви Confused таткото е направо болен ooooh!, а аз съм с червено гърло от студени бирички Mr. Green без малко да си тръгнем днес Sad но започнах веднага цяровете и като че ли малко се подобри нослето. Дано не ми вдигне Т че ще съжаля че не се прибрахме.... иначе утре пътуваме. Дано се приберем живи и здрави и да и няма нищо Praynig
Мъниче, браво  bouquet

# 622
Tommelise - дано се оправите и ви се разминат белжките, лек пък утре Simple Smile

*Мирка* - благодаря че се сети за нас Hug Дани е вече доста по-добре, пие си прахчетата но още е с диария. За храненето разчита изцяло на моите гърди  Mr. Green и съвсем по-малко оризова каша хапва. Много неприятна случка с вашите приятели, явно много бързо действа този вирус, дано бързо се възтанови детенцето

LITA_ - и нашите игри са същите като вашите, но то това им е интересно на момченцата  Laughing

Люляк - не се обвинявай напразно, важното е че не е имало последици, а грешки всички правим  Hug

Мен от два дни друга треска ме тресе, реших да пратя Дани на ясла и утре имам среща със собственичката на яслата - Камелини Монтесори... чудя се ще се справи ли той (мнооого е привързан към мен) а жената ми каза че мога да ходя с него не повече от 2седмици, дали да го пусна за цял ден там или само половин, как ли ще стане с кърменето.... и все такива въпроси ме тормозят... дано не бъркам и бързо да свикне там  Praynig

# 623
  • на североизток
Eva, защо ще го пускаш на ясла, много е рано, мънички са още, а и се кърмите Confused Сигурно ти се налага, щом си го решила, ама като си спомня колко ми беше трудно като пуснах Никито на ясла - цяла седмица ревах Cry А той беше на 1,6 г. Моето мнение е, че е хубаво да си ги гледаме до две години, пък после по ясли и по градини. Никога няма да се върнат тия моменти, които ще изтървеш, докато е в яслата. Сега са в период на буйно развитие и всеки ден се променят, стават все по-интересни, научават нещо ново. А все пак в яслата са 8 часа! Остават около 4 часа, в които да сте заедно.
Не си натрапвам мнението, но ми стана едно мило и мъчно Cry

# 624
Иве, ще се справят, няма как!  Hug
Нито ще са първите, нито пък последните.
Живот и здраве от другия месец и Яна тръгва на ясла.
Ако е проходила де, иначе не я искат.
И на мен ми е става малко тъжно като си помисля . . . много са малки, но няма друг начин.
Само дано да са здрави и да не започнат да боледуват често  Praynig

Люляк, големи са бандитки тези наши девойки.
Яна онзи ден, без да я видя, си извадила ръцете от презрамките на количката и се преметна настрани - едва успях да я хвана преди да падне.

Гери, върнахте ли се от морето? Как изкарахте?

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:38 от Victoria.

# 625
v.spasova, Мирка - Благодаря.
Ооох това с яслите и работата е ужасно. Така ми се иска и аз да си гледам детенцето, но уви. Почти всеки ден си рева и няма кой да ме разбере за това и все едни тъпи предложения ми дават....

# 626
И на мен ми се иска да си гледам детенцето поне до 7 г....  Grinning , но няма как да стане, затова ще е поне до 2  Peace
Честито на всички празнуващи!

# 627
Люляк, и на нас се е случвало така да изпаднем почти от количката, затова го връзвам винаги хубаво. Не се обвинявай, случват се такива неща. Вече знаеш и ще внимаваш. И аз онзи ден получих един урок. Паднах с Гоги във ваната защото ми се зави свят. Не бях яла много през деня, не оставаше време. Незнам как го опазих, но му няма нищо, а аз съм само с навехнат крак. Обадих се на мъжа ми да се прибере веднага и той хубаво ми се накара. Стана ми тъпо, че дори не ме попита как съм. Бил видял, че съм добре. Припомни ми как аз съм му се карала, когато Гоги се разби в масата, а той също бил много уплашен тогава. Така че никакви обвинения и самообвинения. Трябва да сме нащрек, че вече са много подвижни и кой знае колко удари и рани ще има. Ние вече вървим с помощ от мама и татко. Хващаме го с ръце през мищничките, че не било хубаво да се дърпат ръцете.
Връщам се да чета още по-назад, да не изпусна нещо.Хубав ден на всички   bouquet!

# 628
  • Пловдив
 Мирка благодаря и на теб за отговора ! Hug
 Tommelise  оправяйте се бързо,много са неприятни тези настинки.Слави и той е с хрема ,но за щастие е само това .Като види помпичката за сополи и почва да бяга,голяма е мъка.
  Eva2010 трудно ще ви е на яслата докато свикне,но трябра да си много спокойна пред детето,всичко усещат.И все пак ако можеш поне малко отложи яслата,много е малък.
 Лек ден на всички!

# 629
привет мами сега се връщам от среща в яслата, ще тръгне от ноември месец  Rolling Eyes
за съжаление ми се налага да работя и не мога да си го гледам до 2год. но след днешната среща съм много поспокойна. Той доста бързо се отпусна там и дори се заигра е играчките, смееше се с глас на собственичката, абе хареса му. Знам че в началото ще е трудно, но съм сигурно че ще се адаптира. А и не съм избраа случайна ясла и градина, имат страхотни условия и принципи на обучение, разведоха ни с таткото и доста дълго време говорихме. Хубавото е че къщата е голяма с много голям двор и така. Нещата които ме притесняват са че той  трябва да яде от кухня, а аз се надявах да избегнем това, но все пак не е толкова зле. Сега започвам да гледам менюта и да видя какво имам още да въвеждам и септември ще го запиша, дано да му хареса.
Нещото което най-ме притеснява е че трябва да огранича кърменията, аз и без това имах намерение да го правя след 1год но доста по постепенно.
Дано всичко да е наред  Praynig

Божилова , Victoria. , iv4i_79 - благодаря за мненията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт