Отговори
# 630
  • В царството на мечтите
момичета Хриси като стане от сън и я сложа на гърнето и тя върши и двете работи. И ми казват щом акала на куко щяла лесно да се научи и пишка. Аз се чудя не е ли малка или да почвам да махам памперса

# 631
привет мами сега се връщам от среща в яслата, ще тръгне от ноември месец  Rolling Eyes
за съжаление ми се налага да работя и не мога да си го гледам до 2год. но след днешната среща съм много поспокойна. Той доста бързо се отпусна там и дори се заигра е играчките, смееше се с глас на собственичката, абе хареса му. Знам че в началото ще е трудно, но съм сигурно че ще се адаптира. А и не съм избраа случайна ясла и градина, имат страхотни условия и принципи на обучение, разведоха ни с таткото и доста дълго време говорихме. Хубавото е че къщата е голяма с много голям двор и така. Нещата които ме притесняват са че той  трябва да яде от кухня, а аз се надявах да избегнем това, но все пак не е толкова зле. Сега започвам да гледам менюта и да видя какво имам още да въвеждам и септември ще го запиша, дано да му хареса.
Нещото което най-ме притеснява е че трябва да огранича кърменията, аз и без това имах намерение да го правя след 1год но доста по постепенно.
Дано всичко да е наред  Praynig

Божилова , Victoria. , iv4i_79 - благодаря за мненията  :h

Ще споделиш ли, моля, коя е яслата и какви са условията?

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 16:24 от Gergan_ka

# 632
  • Пловдив
boonboon,  Слави след сън също винаги пишка или и двете работи.През деня също като му кажа хайде пиш през 1-2 часа и си  върши работата.Но ако имам работа  не може да ми каже когата има зор и всичко е в памперса.Та мисълта ми е ,че докато не почнат да си казват и да го осъзнават пак ще си вършат работите в памперса.Аз го махам за не повече от 10-15 мин.след като видя пълно кукото.

# 633
  • София
Здравейте ,ние се завърнахме от морето  Grinning !
Връщам се да ви дочета и после ще пиша пооовечко  Grinning !

П.П.Вики ,месри ,че си се сетила за нас  Simple Smile !

# 634
 Weary
Аз съм тъжна .... Малкият сам се отби! Окончателно! Първо започна да ме хапе, а от няколко дни насам не иска цица, а като му подам шишето с млякото и .... започва да пие! Много ми е кофти! Нещо като че ли съм загубила ...
тежко го преживявам! Липсва ми този контакт!

# 635
  • у нас
dessynik1 дай го по ведро Peace важното е детето да се чувства добре Hug

ни есе завърнахме. Аз и таткото сме на антибиотици, малката за сега е ок и няма нужда от антибиотик. Тя е на капки за нос и активно наблюдение Peace доктора каза вирус. Дано до тук да се стопират нещатата Praynig

# 636
  • София
Рали и всички останали болни ,оправяйте се бързо  Hug

Четох ,четох и съвсем забравих какво щях да пиша   Crazy ,но все пак наваксвах за 10 дни.Това ,което ми се наби в глават а е проблема с приспиването.Мислях си ,че сме единствени ,но явно не е така ,поне малко се поуспокоих.От няколко месеца Йоана заспива само в количката и след яко лашкане  Crazy .Нямам идея как да я науча да заспива сама.Оставяла съм я с часове и тя пак не заспива а само мрънка и се тръшка  ooooh! .Тази вечер с баща й в чудо се видяхме - от 9 до преди малко я приспиваме.Мислим ,че е време да приключим с това ,но незнам КАК ?!
Люляк и Йоана заспива с биберон ,това е едно от условията ,при които заспива.Поне за момента не съм мислила да го махам.

П.П. на морето изкарахме супер и много съм щастлива ,че не се разболяхме.Но пък и на плаж не сме ходили много ,много ,че времето при нас не беше прелестно.Като цяло не съм с добри впечатления от мястото.С голямо прискърбие мога да кажа ,че Поморие със всяка година запада все повече и повече.За съжаление важи и за другите курорти по централното черноморие и част от южното.Определено и аз като Мирка а,мисля ,че северното е много по-добро ,много по-класно.Решили сме догодина да ходим на север или от Лозенец надолу .

# 637
Божилова, за столчето - нашето е Romer King Plus.

Иван е същия пумпал нощем, но го отдавам повече на жегите. Сега бяхме на планина 3 дни и там спа без въртележки през цялата нощ и като се върнахме в къщи пак почна да спи неспокойно и де се върти и да примрънква на сън. Ще видим сега като се разхлади как ще е.

Като гледам тенденците в уменията на момченцата са едни и същи. И при нас главно се джаска, удря, тропа...мъжка му работа.

v_spasova, то вярно се свиква, но направо ми дожаля за теб. Дано скоро ти се успокоят децата и се наспиш Simple Smile

Аз се чудя дали да не въведа прясното мляко със един крем карамел малко по-натам. Днес въведох белтък с пълнени чушки с яйце и сирене. Много се харесаха.

Ева, дано се разминете леко с диетата и най-вече с екстрите около вируса. 20 дни ми се струва много особено ако сте на лечебна храна, освен кърменето. На мен ми се увидяха 3-4, за 20 не ми се мисли.

Tommelise, леле-леле, скоро да се оправите всички. Преждевременно ли си дойдохте или си ви беше време?

Люляк  Hug

Gergan_ka, за яслата на Ева - Монтесори. Виж в сайта им.

dessynik1, и аз така се чуствах, но повярвай - това е най-добрия вариант! Така детенце няма да страда от процедурата по отбиването, която е много травмираща ако ние им я наложим.

Гери, абсолютно подкрепям мнението ти за нивото на черноморските курорти. Ние и рожден ден правихме там и беше невъзможно да намерим качествени продукти. Добре, че тортата ни я докараха от Бургас, иначе все бях запретнала ръкави да правя аз, но луканки,  мезета ... като цяло много е западнало всичко и това ме натъжава.

# 638
Добро Утро милички  Hug!Временцето днес не е много приятно и ще сме си вкъщи цял ден!
У нас всеки почна да ме пита кога ще проходи Диди,а аз от къде да знам,даже от зор  сънувах че се е пуснала сама и обикаля из стаята  Mr. Green!
Вчера отворих скрина с зимно-пролетните дрехи на малката и установих,че нищо няма да ни стане сега  Mr. Green,може би 2 анцуга и едно есенно яке  Rolling Eyes ,а и 2-3 грейки  Grinning!За РД вече си поръчахме палто и дънки,комплект,пижамка и рокличка.А сега като се замисля нямаме и обувки  и ботушки!
Вие как мислите да празнувате 1-вите рожденни дни на нашите мъничета!Ние се спрях,вкъщи,ако е хубаво времето в градинката отвън,ще я украсим,а менюто ще ни са пици на парчета от големите семеините по 2 на човек,сосве,малко салата и сухо мезе и за десерт тортичката  Mr. Green!Ще се събираме бабите,дядовците,лелите с калековците,кръсниците и едни приятели!
Поздрави от нас  HugHeart Eyes

# 639
  • у нас
ами малко по-рано си дойдохме, ама като гледам какво е времето от днес направо си е било и добре че се прибрахме. Crazy (то разбира се че здравето е най-важно, но и времето не става)

# 640
Здравейте и от нас с Ники!
Болничките да се оправят, некърмещите да се по-спокойни, а на разделящите се - мноооого прегръдки.
Даниелка, все едно ми написа поста.  Joy
И аз се притеснявам и ме питат постоянно дали е проходил Ники, ама как още не, упражнявате ли се... уфффф, само не съм почнала да сънувам, че ходи все още. Иначе за РД и аз мисля да е по този начин. Ако е хубаво времето на двора при свеки, че е приятно - люлката му е там, паяка, тревичка, красота. Тук не можем да се съберем толкова народ. Това за вечерта, а предиобед ще съберем наборите, на моите колежки слънцата, и ще направим едно малко детско парти.
За приспиването какво да кажа...лесно заспива, нооооооо като започе да се буди  Shocked на половин час цяла нощ. Буди се с рев, не знам защо, така е от близо месец, голям кошмар. Таткото не се наспива, аз ходя като ударен самолет, ужас! Вечер на работа сме разбити, не разсъждаваме, като машини сме, а наближи ли нощта ми става лошо и си представям как ще ставам без дори 2 часа да имам непробудни сън. Но това е то, мъжете са с характер!
Засега спирам, че много се наех по темата сън, а и днес няма да излизаме, така че пак ще се включа.

# 641
Тези, които ще пускате на ясла няма да ви е лесно хич, ама щом няма начин, какво да се прави....Ева много е хубава яслата, да ни държиш в течение как е там, всичко наред ли е, че и мен ме интересува точно тази....е, не още, ама по принцип ще ми е интересно да знам повече за там.

# 642
Здравейте момичета, искам да питам колко от вас кърмят все още и колко често.   bouquet

# 643
Хайде и аз да драсна някой ред, докато разбойника спи  Crazy
Да кажа на мамите с НЕпроходилите деца - радвайте все още че....... Mr. Green не знаете какво ви чака!!! Ади след няколко падания иска да върви но да го придържам, сам отказва. Хващам го за яката на блузка/боди зависи с какво е облечен и така си обикаляме из стаите. Като го пусна не пада напред и на ръце, а заковава краката и по гръб директно си удря главата  Sad И аз да съм, и аз няма да искам да вървя. Реших да направя прощъпулка когато прекоси половината стая сам (което ме съмнява, че няма да е скоро)
Спането  Tired Tired Tired Tired Tired Tired
Това ми е болната тема откакто се е родил. Спи при нас на спалнята и спи като шило. Ако изтърве биберона(което се случва на всеки 40-60мин.) се буди или мрънка, съответно аз я давам и пак заспива, но майка му(сиреч аз) е винаги в полубудна, полузаспала Tired Опитвала съм след нощното приспиване да го местя в кошарата, еееййй все едно игли има вътре  Crossing Arms На 30мин. е с  Shocked очи и започваме всичко отново. Отказах се категорично да го мъча да спи там.Тайно се надявам като поотрасне и започне да разбира, да му обясня и залъжа да спи сам (с играчки или с каквото иска, но да е в кошарата).
Така.. оплаках се  Blush

# 644
И при нас спането е болна тема. Нашият хубостник все при нас иска да спи. Сънят му е около 2 часа и после се буди и иска да суче  Shocked. И така вече почти година, аз забравих какво значи да се наспиш  Joy

Общи условия

Активация на акаунт