Отговори
# 645
  • у нас
нашата хубостница пък няма проблем да спи в коша си и спи там цяла нощ, но майка й и е терсене че е там и я примъква на голямото легло Mr. Green интересното е че като река вече да си в нейния си кош и баща и като дойде и ми вика "я вземи детето при нас" Laughing тегло ще теглим ми намирисва Whistling
само за определени моменти я карцираме в коша и после на обратно Crazy

# 646
Здравейте мамета,
отдавна не съм писала, (от Коледа май, когато изкарахме един ужасен грип цялото семейство) и вероятно вече сте ни забравили.
Ние сме що годе добре. Още се кърмим. Храним се и с манджи, но в последно време не ги долюбваме много (а в началото ядеше доста). Вероятно е от зъбите (имаме си само два и те излезнаха скоро) или от жегите. Боледувахме на няколко пъти, включително от гадния грип с повръщането. Добре че беше лекарката ни хомеопат та бързо закърпихме положението. Давид тежи скромните 8.100 кг и е едва към 69-70 см. Голямата ми тревога е свързана с факта че още не се изправя сам от легнало в седнало положение. Като му подам ръце или даже само една успява много бързо, но никога сам. Моля пишете има ли още някой като нас? Иначе ходи като го държа за двете ръце, опитва се да се изправя сам - на два пъти успя. Лази смешно като се тътри по корем. Може би е свързано с факта че отскоро го оставям сам да си играе на земята - иначе все беше в ръцете на някого или в проходилката. Като цяло е енергичен, но .... Ще питам в понеделник, когато сме на консултация дали в това има нещо притеснително, но до тогава направо ще изперкам май.
Иначе гледам обсъждате нощния сън - Дави спи при нас на спалнята. Върти се доста и суче понякога, но тъйкато го кърмя в полусънно състояние и вече ми е механично не знам в колко часа и колко пъти на нощ се буди.
Това е от нас. Поздрави и бързо оздравяване на всички болни дечица и родители.

# 647
  • на североизток
Дойде ред да почерпя и аз за последната ни месечинка. Следващия път ще се черпим за годинка Laughing Направо как лети времето Rolling Eyes Ето, заповядайте, да ви е сладко Mr. Green

И ние се кърмим още, но само сутрин и вечер и то колко пуска не знам Thinking но за приспиване и успокояване става Grinning Пък, когато реши да се откаже сама, добре! Вече не разчитаме на кърмата за изхранване Mr. Green

За спането си спинкаме само вечер в кошарата, а през деня в количката, но задължително си иска бибата  baby_neutral Добре, че като я изтърве не я търси Praynig Като се събуди вечер, пийваме водичка, слагаме пак бибата и заспиваме (пу-пу)

Щях да забравя, днес бяхме на мерки и теглилки  Grinning Станали сме 7420гр(от 7100гр) и 70см(от 68см)

# 648
Мая все още се изхранва предимно от кърма, кърми се 4 пъти през деня и 1-2 пъти през ноща.
Flash Dance, добре дошла отново Simple Smile не знам какво да ти кажа, децата са различни и може би е нормално, аз не мога да преценя, защото Мая е супер подвижна и всичко прави по-скоро по-рано от очакваното, отколкото по-късно....но предполагам, че нямаш основания за притеснение, просто всеки си има своите особености, някои дечица са по-мързеливи и така.

# 649
  • Варна
Flash Dance, мисля че проблема идва от там, че не е оставян да се търкаля спокойно и на воля самичък. Сама казваш все на някой в ръцете. Щом се изправя прав и прави стъпчици едва ли ще има някакъв проблем. Просто му дай възможност да се потъркаля и ще се научи сам да сяда.
Ивчи, честита ви последна месечинка!  bouquet
За кърменето, ни е се кърмим сутрин и вечер, нощем, за приспиване, успокояване. Дори и преди малко ме дърпаше за деколтето на блузата и си завира муцунката в мен. JoyМного е смешен като разбере, че ще суче, то е радост, пръхтене, мяткане. Ще каже човек, че седи гладен с дни  Joy Иначе си пие и АМ.
И ние още не сме проходили самостоятелно. Ама аз и не бързам. Достатъчно щуротии прави и сега като пълзи и върви подпрян някъде. Последния му номер е да се хване за моите крака и върви заедно с мен. Crazy

# 650
  • София
И ние още не сме проходили самостоятелно. Ама аз и не бързам. Достатъчно щуротии прави и сега като пълзи и върви подпрян някъде. Последния му номер е да се хване за моите крака и върви заедно с мен. Crazy
Хаха при нас е същата работа.Достатъчни са ми поразиите й за момента ,нямам зор да прохожда.Нашите умения са като при Мити и Дани ,на Ева 2010 нищо ,че е момиче ,но все по-по хулиганските прояви сме.Иначе всичко разбира ,но и често се прави на "ударена" особенно когато й се скарам и ако баща й е вкъщи седи и го гледа ,дали той няма да й разреши поразията ,която е замислила.Позследното й" двайси" е ,че се опитва да изгризе всичко ,което докопа.Днес имах чувството ,че мишки имам вкъщи  hahaha всичко що става за гризане е на гризано  hahaha .

Flash Dance, мисля че проблема идва от там, че не е оставян да се търкаля спокойно и на воля самичък. Сама казваш все на някой в ръцете. Щом се изправя прав и прави стъпчици едва ли ще има някакъв проблем. Просто му дай възможност да се потъркаля и ще се научи сам да сяда.
И според мен е така  Peace .

още исках да пиша  newsm78 като се сетя ,ще се включа пак  Laughing .

# 651
Здравейте Simple Smile
Flash Dance и аз мисля, че е време да го оставиш на воля да се търкаля и да видиш как ще започне да сяда.
и аз нямах зор за прохождане, а сега търча като луда  Crazy
Димитър като започна да държи стабилно главата си и оттогава е пуснат боща... търкаляше се изправяше се където свари
и така лека полека се научи да прави всичко.
сега вече и навън съм го оставила да върви сам

Hug Hug Hug

# 652
  • Варна
...Позследното й" двайси" е ,че се опитва да изгризе всичко ,което докопа.Днес имах чувството ,че мишки имам вкъщи  hahaha всичко що става за гризане е на гризано  hahaha .

Joy Joy У нас столовете са с нагризани ръбчета, точно като от мишка. Първо от баткото, сега гледам и Дани натам се е засилил.
Ииии да,  научи се да се качва на дивана, днес се качи на стол и от там на масата. Crazy Подадох документи за ясла, тръгнели да върви стабилно веднага го изпращам. И онзи подстрекател, батко му и него да си вървят комплект  Mr. Green. Втора зима с двамата в къщи и ще се лекувам след това в психиятрията.

# 653
Ау, antonia, три деца  Shocked Моите уважения към теб, не знам как се справяш, аз с едно откачам, а за три не ми се мисли   Joy
И все пак както се казва - да са ти живи и здрави и да те радват много  sohappy

# 654
  • Варна
Благодаря Daffne! Наистина най-важното е децата да са здрави. Всичките ни септемврийчета и не само.
А, били се представила? Нещо повече за теб/вас? Извинявам се ако си го направила по-рано и съм пропуснала.

# 655
Добър вечер   bouquet
Да се похваля и ние вече сме с крачета,тази вечер направи първите самостоятелни стъпки newsm44 newsm44 newsm44
Незнам как се качва затова ще кача във фейса Mr. Green

# 656
Здравейте, момичета Simple Smile!
Благодаря за разбирането към моето малко гафче Wink, чувствам греховете си опростени Laughing. Майтапа настрана, но вярно, че сме хора и ние, ама си трябва нон-стоп внимание, просто не можем да си позволяваме някои грешки.

iv4i_79, честита ви последна месечинка  bouquet! Жива и здрава да ви е синеоката сладуранка!

vesy_evi, още преди исках да пиша и аз, колко впечатлена останах от това, че Мая изрича вече толкова думички, не е за вярване наистина! Дара например вече казва отчетливо и мама, но още не съм сигурна, че е съзнателно, защото по-често си го повтаря като много срички.

sweet_maniche, много добре е станал сайта! Но той пак като линк на първа страница ли ще е? Т.е. всеки ще има достъп до него?

dessynik1, ние още се кърмим нормално, но да ти кажа и аз от сега съм се замислила как ли ще се чувствам като я отбия. И да знаеш, че е съвсем нормално това да се чувстваш така. Точно преди няколко дни четях за 12-я месец от бебешката ми книга, и там подробно пишеха за тези емоции. Все пак това си е една много специална връзка между майката и детето, и е нормално, когато приключи, да има тъга, а дори и депресия понякога. Но все пак това си е естествения ход на развитие на детето, и в крайна сметка това по никакъв начин не нарушава отношенията майка-дете. Още повече, тези майки, които почти не са имали възможност да кърмят по каквато и да е причина, също имат не по-малко здрава връзка с децата си. Така че ще го преминем и това Hug.

gery, явно проблема със заспиването наистина е масов, но пък това не ни утешава. И нашето спане си е все така зле по всички параграфи. Видях тези две статии тези дни http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4244 и http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4222, ако някой мисли, че могат да му помогнат.
velizarka, напълно ти съчувствам - за неспането, пък и работата.. Confused. И аз съм така, за кой ли път се оплаквам напоследък. Но последните две нощи бяха върха! Предната нощ спах 3-4 часа на пресекулки, и после на работа - кошмар! Обаче вчера й пробиха двете горни зъбчета, вдигна 39 температура, към два часа я свали, но продължи да се буди на всеки половин час снощи. И аз се обадих, че няма да ходя на работа днес - ами аз въобще не спах! То тъкмо тръгна да задрямвам, и тя - хоп! Айде наново..
vany, и аз май вече на това се надявам - след време сама да си оправи режима и спането.. Нямам сили нещо да опитва аз самата.

Дани, че за какво са се разбързали да прохожда Диди?! Четох, че повечето деца прохождат средно на година и месец. Такава е статистиката просто, ясно е, че всичко е индивидуално. Дара още ходи, държейки се за мебелите (а тя наближи почти годинката). Като че ли няма изгледи да се пуска сама, но то не се знае. За рождения й ден единия от подаръците ще е уокър - райд-он, та с негова помощ може и по-бързо да проходи. Отказах се и от колани за прохождане, не я държим и за ръчички почти, тя ще си се научи.
За дрешките - ясно е, че са за по един сезон. Вчера й поръчах едно пролетно-есенно яке. За обувки се оглеждам вече, но не знам кога ще проходи и дали ще й трябват по-отворени или направо затворени за есента, че и тук септември си е топъл месец. До сега обувки не съм й слагала.
За празнуването на рождения ден -  при нас ситуацията е доста по-различна от при всички вас. Тук сме си само ние + сестра му на мъжа ми, която в момента ни помага като съм на работа. Така че няма да има голямо парти, каквото бихме направили в Б-я. То и там вероятно щях да се огранича в празнуване с бабите, дядовците и лелите. Е, може би и с някое и друго детенце. Но доколкото съм чувала на годинката децата не са все още толкова социални и за тях идва прекалено много примерно събирането с много деца. Прочетох за едно интересно правило, така да се каже - на годинката се празнува с едно гостенче Simple Smile, на две годинки - с две, и т.н. Има резон.
Та какво реших - Дарка ще направи първото си посещение на зоологическа градина Simple Smile на рождения си ден - тук наблизо имаме една много хубава, която всъщност и ние още не сме посещавали. Смятам, че ще си изкара чудесно. После ще си дойдем вкъщи и ще си хапнем домашна тортичка, ще се видим с бабите (по скайпа Sad), и така. Дани, ти ми даде идея да направя пица и аз. Защото се чудех какво нещо соленичко да измисля, което и Дара да го хапва с кеф.

Flash Dance
, добре завърнала се Simple Smile!
Кажи ти защо се измъчваш по тия въпроси Wink?! Ами Дара още не може да се набере сама от легнало до седнало положение, т.е. да използва само коремните си мускули. Да ти кажа не ми е хрумвало да се притеснявам. И ако при някои дечица причината може да е недостатъчното оставяне да се упражнява, при нас примерно не може да е това, Дара е имала достатъчно възможности да се учи, но не се е научила още, какво толкова..

За кърменето - ние не сме само на кърма, хапва си и твърда храна по малко. Но вчера и днес е почти изцяло на кърма, заради зъбите.

nat003, честити ви първи стъпки!

# 657

И аз като nat003 влизам да съобщя, че Яна проходи.

Сега съвсем няма да мога да я накарам да се спре на едно място  Grinning

Браво и на Катрин  Hug

Честита месечинка на празнуващите днес дечица!

# 658
Благодаря Daffne! Наистина най-важното е децата да са здрави. Всичките ни септемврийчета и не само.
А, били се представила? Нещо повече за теб/вас? Извинявам се ако си го направила по-рано и съм пропуснала.

Не съм се представяла все още, аз съм новозаселила се в този форум  Mr. Green

Аз съм мама на едно момченце-септемврийче, родено на 11-ти .
Много се радвам, че съм част от този форум макарче се намирам не в България, а в Германия.   bouquet
Също така се радвам, че я има тази тема, за да обменяме опит ние майките на септемврийчетата  Grinning  Laughing  Sunglasses
И от тази гледна точка казвам на всички ви  ЗДРАВЕЙТЕ !  newsm51 newsm18 Two Hearts

# 659
  • на североизток
Ооо, още един юнак, роден на 11ти Grinning Ами честита месечинка и на вас тогава baloni А как се казва?

Flash Dance, няма за какво да се притесняваш. И Елито доскоро не можеше да пълзи и да сяда от легнало положение, но постепенно сама се научи. Но не став,а както Люляк каза, да се набере с коремни мускули Laughing ами от легнало по корем се изправя на четири крака и оттам се избутва с ръце назад, докато седне. А после, ако има за какво да се хване може да се изправи съвсем. Ако искаш пробвай се да му покажеш движението, понякога им трябва много малко, за да схванат Wink Ако пък не стане веднага, все някога ще стане  Hug  И наистина, ако го оставяш да си щъка спокойно по земята има по-голяма вероятност да се научи по-бързо. Поне използвай сега, докато е топло времето Grinning

Общи условия

Активация на акаунт