Помощ в търсенето на работа-12

• 38 630
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте, искам да попитам някой знае ли какво трябва да е минималното ниво на владеене на език, за да се работи в аутсорсинг компания? Задължително ли трябва да си завършил езикова гимназия или може и ако си минал всички нива на съответния език в езикова школа.

Зависи какво. Принципно искат високо ниво, езиковата гимназия не е задължителна. Всичко опира до това да Ви тестват, а не да имате диплома.

Има и някои места, на които искат средно владеене, но те са много малко.
Red, а в общия случай теста за нивото на място ли е, или се иска предварително сертификат?

# 136
Здравейте, искам да попитам някой знае ли какво трябва да е минималното ниво на владеене на език, за да се работи в аутсорсинг компания? Задължително ли трябва да си завършил езикова гимназия или може и ако си минал всички нива на съответния език в езикова школа.

Зависи какво. Принципно искат високо ниво, езиковата гимназия не е задължителна. Всичко опира до това да Ви тестват, а не да имате диплома.

Има и някои места, на които искат средно владеене, но те са много малко.
Red, а в общия случай теста за нивото на място ли е, или се иска предварително сертификат?

Сертификати не се искат никъде. Теста си е обикновено с ауторизиран от компанията тестер (или е тийм лидер, или служител, или някой от чужбина).

Никой не иска документ, защото няма давност, иска се практически да се покажат знанията.Аз например нямам сертификат за езиците, които говоря.

# 137
Имам още един въпрос, не знам дали ще ви се стори странен, но има ли възрастова граница за тези компании. Имам впечатление, че там работят предимно много млади хора. Например един 40 годишен кандидат дали има шансове?

# 138
Имам още един въпрос, не знам дали ще ви се стори странен, но има ли възрастова граница за тези компании. Имам впечатление, че там работят предимно много млади хора. Например един 40 годишен кандидат дали има шансове?

Има. Няма никакъв проблем, има и по-зрели кандидати и служители в екипите.

# 139
Благодаря Ред  Hug

# 140
  • Точно където трябва
От доста време не съм писала, но съм си все така безработна... Cry В началото бях убедена, че ще си намеря лесно работа. Истината е, че откакто съм завършила съм си сменяла работата по собствено желание за по-добра. А сега... от около 35 кандидатствания са ме викали на интервю само 3 пъти и заплатата е на 50% от последната която вземах...Е, те не че ми предложиха работа ама в момента вземам от борсата толкова колкото бих получавала ако ходя на работа...А аз искам да работя! Меко казано съм отчаяна. Нямам идея защо не ме викат на интервю, мислех, че имам добра биография.

# 141
Нямам идея защо не ме викат на интервю, мислех, че имам добра биография.

Може да е добра, но да не е добре написана. Важно е също и как кандидастваш. По-назад в темата много ги коментирахме тези неща.

# 142
elliee, защото положението с работата е трагично. Повечето от малките и средни фирми са на ръба на оцеляването, говорейки с широк кръг от хора, които познавам.
Нещата от ден на ден са все по-зле. Работя вече 11 год. в средно голяма фирма, от 100 човека преди три години вече сме 30. Резервите се изядоха до края на миналата, от началото на тази сме все в неплатена. В момента работа има, но вече няма финансови резерви и хора, та да я свършат добре Mr. Green. От 4-те големи бълг.фирми в бранша, едната спусна кепенците, ние сме на път, другите две оцеляват като работят  друга сходна, но силно корупционна дейност.
До преди година и половина, са ме канили в прав текст да се преместя на друго място, дори и фирми не с нашия предмет на дейност....сега не ми отказват директно, ама аз се досещам Mr. Green.

# 143
  • Варна

Сертификати не се искат никъде. Теста си е обикновено с ауторизиран от компанията тестер (или е тийм лидер, или служител, или някой от чужбина).

Никой не иска документ, защото няма давност, иска се практически да се покажат знанията.Аз например нямам сертификат за езиците, които говоря.
Благодаря  bouquet Аз имам само за основния език, всъщност и той изтича догодина.

# 144
Питам се защо има такъв лош баланс.....аз не смогвам да запълвам позиции, други фирми затварят. Има хора без работа, а не могат да започнат???? Ужасен хаос.

# 145
  • Точно където трябва
Да, четох. Ми написана си е нормално /с нея съм кандидатствала на досегашните си работи  Grinning/ Само добавям новият опит и така...Изтрих си заплатите, които мислех, че са ми пречка, ама явно не е това.
flambe, права си, но това никак не ме кара да се чувствам по-добре Confused
Истината е, че кандидатствам и за не тясно по специалността ми позиции, но с които е видно /от биографията ми/, че ще се справя. Ама как да не кандидатствам, като искам да работя. Дори вече не държа да е по професията ми, даже май вече предпочитам.

# 146
Да, четох. Ми написана си е нормално /с нея съм кандидатствала на досегашните си работи  Grinning/ Само добавям новият опит и така...Изтрих си заплатите, които мислех, че са ми пречка, ама явно не е това.

Автобиографията на джобс.бг ли ползваш?

# 147
Ако се върнете назад, може да видите някои интересни неща, за които сме писали. Понякога е хубаво да сменяме автобиографията.

# 148
  • Точно където трябва
да, в джобс - а
Ред, как да я сменя? Фирмите, в които съм работила, това, с което съм се занимавала там и периода в който съм го правила са постоянна величина. Както и къде и какво съм учила.Аз само това пиша.

# 149
В джобс автобиографията е ужасна, направете си в Уърд или ПДФ.

По-назад сме писали за типове автобиография и как да се променя.

Общи условия

Активация на акаунт