Помощ в търсенето на работа-12

• 38 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 570

Е то ние това го въртим от няколко теми насам...

Просто ми се стори, че Мирама имаше предвид само интервюто.

# 571
  • София
Ако няма да има хора, които ще работят под 500 лева,
работодатели ще дигнат летвата на заплата. Или нека сами да работят.
Това си е моето мнение.

# 572
Това си е моето мнение.

Ами хайде да няма де, откога го искаме това. Ама засега никой нищо не отказва, такива сме си--овце сме си. Затова всички са по-добре от нас. Никой,ама никой не ни е виновен.

# 573
Red Velvet, и от къде някой работодатели ще изкарат пари, за да плащат такива заплати?
То лошо няма, но реално няма как да стане.
И не е само тук така, да се работи на ниски заплати, да не се сключват договори, или да се сключват при намалено работно време и т.н.

# 574
Думата рекруитиране на български ми звучи много смешно....
Предположих, че е чуждица, не харесвам "замърсяването" на езика ни.

# 575
А какво мислите за кандидат, който кандидатства в българска фирма, но има повече трудов опит в чужбина? Става дума за добра работа в хубава фирма. Случаят е следният: В момента работя, но паралелно си търся друга работа. Пратих си CV до сега на 3 места - 2 български фирми и една чужда с офис тук и ми се обадиха само от чуждестранната. A смея да твърдя, че CV-то ми е добро, магистър съм, работила съм в три различни държави ( включвам и България тук Wink ), два езика...Много подбирам къде да кандидатствам и ми е странно, че от тези две български фирми дори не ми се обаждат, за да ме видят, въпреки че отговарям на техните условия. Всъщност втората фирма е агенция за подбор. Да не би това, че съм работила в друга държава да е проблем за българските работодатели   Thinking Не че три кандидатствания са показателни, но се замислих, стана ми странно...

# 576
isli, вероятно БГ работодателите те смятат за "прекалено квалифицирана" за тях и за това не са се обадили. )))

# 577
Mirama, ако е това причината, значи те не предлагат добри условия, поне да не се ядосвам Wink

# 578
За какво ти е да работиш в БГ компания. Аз не бих....

# 579
Хех, то навсякъде е така тогава никъде ли няма да започнете работа? И при мен имаше уговорка за една сума, но ми даваха по-малко, това не ме накара да напусна работата тъй като беше добра поне в началото Wink но няма как да работите седмица и да искате заплатата Ви да е 700 лв. примерно! Все пак тепърва започвате, ако не са доволни от работата Ви естествено че няма да получите много пари... При все, че почти не дават много пари, но това е отделна тема... И мен с времето пачнаха да ме..............

Искаш да кажеш,че ти се струва нормално това?Започваш работа на 700 лв заплата и като ти дадат 500 си доволна?Вършиш работата на 5 човека,но това не се отразява никак и си доволна?
Но продължавам да ходя първа в офиса и си тръгвам не по-рано от 23.00 часа, всеки ден - и събота, и неделя.За мен е важно  хората да покажат, че не са при нас само за заплата.
Не всички хора са работохолици и ще се учудиш колко хора работят защото им плащат,а не за да си запълват времето,в което не спят.
Наемам на работа всеки, появил се на интервю усмихнат, проучил предварително нашата фирма и отговаря на въпросите ми с лекота, без да се замисля.Не ми допадат хора, които не знаят за какво кандидатстват при нас.
Ето тук съм абсолютно съгласна,защото знам,че ги има много.Направо  Confused
И не разбирам когато ми плащат за 8 часов работен ден, защо трябва да работя 12 часа.
Нищо лично, моля не ми се сърди!
А колко от тези 8 часа наистина работиш?
Ако си продавачка в магазин,да кажем,и днес не влезе никой в него,няма да искаш да ти платят ли?Все пак всеки продава труда и времето си.Работодателят трябва да печели от бизнеса си,а не от ощетяване на работниците си.
Това си е моето мнение.
Все едно аз съм го казала  Peace .
Red Velvet, и от къде някой работодатели ще изкарат пари, за да плащат такива заплати?
То лошо няма, но реално няма как да стане.
И не е само тук така, да се работи на ниски заплати, да не се сключват договори, или да се сключват при намалено работно време и т.н.
Който не може да плаща,значи не е за работодател.Да си говорим реално,малко.Повечето работодатели предлагат такова заплащане,защото има кой да работи за такова,а не защото не може да си го позволи.Давам веднага малко примери.1.Моя позната работи в офис,в който "заради кризата" им намалиха заплатите наполовина,после "освободиха" половината и сега не смогват и на всичкото отгоре им бавят заплатите с по месец-два.Работата им не е намаляла,нито приходите...ама никак.2.ПроМаркет-заплатите им бяха 650,вече са 400.Работата не им е намаляла,отварят нови магазини.3.Майка ми-от заплата 650 на 400,защото другият магазин няма работа.Мога да продължавам.
 Къде другаде се работи за такива пари,при такива условия,не мога да не попитам?

# 580
  • Бургас
На мен ми е странна като твърдите ,че от нас зависело.
Как да зависи от нас  като МРЗ е толкова ниска .Първо това трябва да се промени ,после държавата да поощрява ,а не да смачква дребните и средните работодатели  и да им дере кожата докато едрите риби си укриват данъци.

И има места ,където хората работят за 20 долара ,аз затова казах ,че уж сме в Европа ,а се доближаваме до  третия свят.Не ни е чак толкова бедна държавата ,но всичко е една голяма далавера.

# 581
mi6ani, а те защо са се съгласили на това намаляване на заплатите? При положение, че са подписали договор на друга заплата?
А и нали знаеш, ако не ги устройва, просто могат да ги сменят с други хора, които нямат работа и тези пари им трябват.

Но и не си мислете, че само в БГ се работи по този начин, за такива пари и при такива условия.
В цяла Европа положението е кофти. Не говоря за високо квалифициран персонал, който е с високи заплати.
А за обикновени хора, със средно образование.

И не само в часния сектор намалиха заплатите.
Съпруга ми работи в МО, заплатата му от миналата година до сега е паднала с около 400лв. И се готви още по-голямо орязване.

# 582
Ако си продавачка в магазин,да кажем,и днес не влезе никой в него,няма да искаш да ти платят ли?Все пак всеки продава труда и времето си.Работодателят трябва да печели от бизнеса си,а не от ощетяване на работниците си.
  • Ако никой не е влязъл, защото съм пушила пред магазина и съм се тръшкала, че трябва да си зарежа цигарата заради някой си.
  • Ако никой не е влязъл, защото съм забила тъпо поглед във вестник (модерното - лаптоп).
  • Ако никой не е влязъл, защото магазинът ми изглежда като че е паднала бомба и витрината ми е празна.
Еми, в такива магазини аз не влизам! И ако съм работодател на такъв служител директно бих се освободила от него. По-скоро бих помислила как да привличам повече клиенти - ново подреждане, нова витрина, по-любезно обслужване - и тогава ще знам, че съм си заслужила заплатата, пък дори ако и тогава никой не влиза.

# 583
За продаване на семки става въпрос.Ей така, на сергията отвън, при лоши климатични условия.

Това обяснява всичко.
Несериозното отношение по сериозен въпрос дава достатъчно информация за човека.
Така е!Всеки може сам да си направи извод за работодател, който наема някого и веднага- хоп високата заплата,защото,виждаш ли еди кой си му бил казал,че този кадър е професионалист и е много ценен в бранша.Бизнеса не се оповава на приказки,а на резултати.Това ми звучи като"Той ми каза да скоча от третия етаж и аз скочих."И ако този човек е толкова добър специалист,фирмата му ще го запази за себе си.Изключвам професии като програмисти и журналисти например,защото там има наддаване за кадърните кадри.

# 584
  • Бургас
На мен ми е странна като твърдите ,че от нас зависело.
Как да зависи от нас  като МРЗ е толкова ниска .Първо това трябва да се промени ,после държавата да поощрява ,а не да смачква дребните и средните работодатели  и да им дере кожата докато едрите риби си укриват данъци.

И има места ,където хората работят за 20 долара ,аз затова казах ,че уж сме в Европа ,а се доближаваме до  третия свят.Не ни е чак толкова бедна държавата ,но всичко е една голяма далавера.

Да се допълня още нещо - В Европа може и да не е цветущо положението,и те се оплакват ,но тяхната МРЗ  покрива храна и сметки ,а нашата какво  newsm78 

Скоро ми обясняваха едни французи как било тежко при тях ,и как тука било много добре .Не ,че там са бедни ,но тук си живеят като царе. Така и не искаха да разберат ,че 1000 евро минимум /така ми казаха те ,не знам дали е точна цифра/,не е същото като 240 лв тук колкото и да е евтино.Евтино е за тях да ходят по заведения и да спят в луксозни хотели ,каквито при тях са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт