Помощ в търсенето на работа-12

• 38 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
След последните постове всички жени, отглеждащи деца, които им пречат да стоят до полунощ и да творят на работното място веднага да се гръмнат.  #2gunfire Или по-добре да гръмнат децата и марш в офиса на работа до откат. Twisted Evil Как може да твориш деца вместо да си творец в нечия фирма, ама ха! Joy

# 541
След последните постове всички жени, отглеждащи деца, които им пречат да стоят до полунощ и да творят на работното място веднага да се гръмнат.  #2gunfire Или по-добре да гръмнат децата и марш в офиса на работа до откат. Twisted Evil Как може да твориш деца вместо да си творец в нечия фирма, ама ха! Joy

Хайде, веднага се започна с нападките  Laughing Тази тема е толкова дъвкана. Всеки има свои приоритети в този живот. Но не е невъзможно да се съчетаят и двете неща, без крайности разбира се. Трябва само добра ОРГАНИЗИЦИЯ на времето  Wink

# 542
  • Бургас
Е, недей така  Wink 

И аз не съм се притеснявала преди толкова и съм работила на 6 дн.раб.седмица и ненормирано работно време и си получавах висока заплата, ,но сега не мога да си позволя да отсъствам толкова.Ако детето ми беше голямо - да ,с удоволствие.

Но момичетата ,които са по-свободни защо да не се възползват от този шанс,опита ,който трупат ще има помага и за в бъдеще  Peace

Аз съжалявам единствено ,че родих по-късно и се застоях по-дълго в къщи ,и съответно прекъснах развитието си .Сега ми е много трудно.

# 543
Всичко, което искам да кажа на търсещите  е, че трябва да знаят как да се продадат, да нямат много завишени критерии към бъдещите си работодатели, не и преди да са видяли естеството на работа.Да имат положителна нагласа и желание за работа.И много важно - да уважават себе си, за да ги уважават и  работодателя им.

Това звучи чудесно, само на мен лично докато четях предишните ти постове, Чудо на чудесата, се запитах дали това би било достатъчно за теб, когато правиш подбор. И дали съзнателно или не дотам съзнателно, не би предпочела човек, който има сходно като твоето отношение към работата и завидна отдаденост на организацията си. Казвам го без капчица ирония, такава нагласа към работата е чудесна и води до неоспорими ползи за организацията, но просто не се среща често, все пак сме е трудно постижима, ако една жена е и съпруга и майка освен професионалист.

Иначе моето мнение по въпроса за работохолизма и съвет, който бих дала на кандидатстващите е добре да преценят в хода на самото кандидатстване и след евентуално назначение доколко работодателят и неговата организация заслужават, грубо казано, такова себеотдаване на работата. Аз май давам предимно негативни примери напоследък, но собствената ми майка преди време пострада от своя работохолизъм и желанието си да се докаже на работа и да направи по-организиран и ефективен работния процес. Получи се така, че след 7-8 години работа в една немалка и сравнително стабилна фирма, след като отиваше първа и си тръгваше последна от работа, излетя неочаквано заради неверни слухове и изобщо срив на доверието от страна на работодателя. Историята продължи с това, че след време, разбира се, той я повика обратно, но вече кредитът на доверие от нейна страна се беше изчерпил. Идеята ми е, че работата е все пак баланс на лични и организационни ползи, и не трябва да забравяме себе си в нея Peace, иначе в най-черния сценарий, може да се окажем на 40, примерно, без семейство, а в един момент и без работа, защото работодателят ни е решил, че вече не сме организационно полезни. Изобщо сценарии всякакви, ценно е да си решим още в началото на кариерата, каква роля точно искаме да играем Wink

# 544
unadaptable, може да не ни харесва този факт, но си е така. Аз ще дам пример с чужбина, живяла съм на две места за по-дълго. Жените нямат много майчинство, почват на половин ден (по-голямата част, не генерализирам), или пък се отказват да работят.
Аз лично знам за себе си,че ако имам възможност, ще спра да работя,за да си гледам децата. Ако ли пък не, ще се стремя към по-висока позиция, за да мога да си позволя да наема човек да ги гледа. Но това са само размисли без да имам деца на този етап. Знам също,че няма да позволя на интервю да ме питат дали имам деца или не, както и не мисля да го споменавам. Знам и, че няма да искам да започна работа при човек, който не оценява таланта ми, предпочитанията ми да имам семейство и да ценя съпругът си.
И сега съм така--избягвам да оставам след работно време (не,че не работя вкъщи), избягвам фирмени вечери и излизания с колеги. Знам, че това може да ми е голям минус, но човекът до мен винаги е бил по-важен отколкото колеги/шефове и прочие.

Шехина, а Вие как правите подбор? Как успявате да сте неутрална? Нима нямате създаден тип, който да наемате в компанията? Защото да събереш тотално различни хора може да бъде опасно мисля аз...Просто ми е интересно, не искам да се заяждам. Защото аз работя с много работодатели, знам типа хора, които се харесват навсякъде и гледам да избирам и такива хора в хода на подбора, за да угодя на компанията все пак. Затова и знам,че принципно вътрешните ХР-и си имат тип хора, които им се харесват.

# 545
И сега съм така--избягвам да оставам след работно време (не,че не работя вкъщи), избягвам фирмени вечери и излизания с колеги. Знам, че това може да ми е голям минус, но човекът до мен винаги е бил по-важен отколкото колеги/шефове и прочие.
И при мен е така, семейството ми е по-важно.
И не разбирам когато ми плащат за 8 часов работен ден, защо трябва да работя 12 часа.

# 546
  • Бургас
Шехина Peace

Всеки си преценява ,но винаги едното е за сметка на другото.Да не говорим ,че един такъв работохолизъм  и стрес може да доведе до разболяване в дългосрочен план.

Нямам нищо против да съм съпричастна към фирмата ,но и да получавам насреща и то не само пари,а уважение.

Да ви кажа ужасно е да жиееш с работохолик  Sad

# 547
Да, наистина е ужасно да се живее с работохолик, но много често ми се налага да си вдигам телефона по време на отпуска, да пиша мейли вечер. Но не и когато имам по-важни неща с човека до мен, гледам да не пренебрегвам.

Когато имах лични проблеми, обаче, работата ми беше всичко, тогава постигнах невиждани резултати и напредък в кариерата. Сега съм го дала по-така, нови емоции, това онова  Peace

Когато работя допълнително, искам да виждам нещо насреща. Примерно ако работя на бонусна система, знам защо го правя (както е в случая).

# 548
Аз също като нямах много лични ангажименти, стоях на работа с часове след работно време, но вече не оставам и пет минутки, ако не се налага. То всъщност, ако се налага, работя отвсякъде, но за щастие на настоящата ми работа се случва рядко, а и не е безвъзмездно.

# 549
  • в града на вечния купон
kori, за думата "рекруитиране" питам по принцип дали някой знае какво означава. Срещнах я в обява за работа.
naemane na rabota otnovo

# 550
Думата рекруитиране на български ми звучи много смешно....

# 551
Нямам деца, а и мъжа ми е достатъчно ангажиран, за това си позволявам това работно време.Не съм казала, че е правилно да се стои по 12 часа на работа или да се остава винаги извънредно.
Всичко, което искам да кажа на търсещите  е, че трябва да знаят как да се продадат, да нямат много завишени критерии към бъдещите си работодатели, не и преди да са видяли естеството на работа.Да имат положителна нагласа и желание за работа.И много важно - да уважават себе си, за да ги уважават и  работодателя им.
Първото, да, ама второто - да ме извиняваш. Laughing

Как няма да имам завишени критерии и какво значи "завишени"?
Аз, например, твърдо НЕ желая да работя за работодател българин и от има-няма осем девет години успявам.

# 552
И не разбирам когато ми плащат за 8 часов работен ден, защо трябва да работя 12 часа.
Нищо лично, моля не ми се сърди!
А колко от тези 8 часа наистина работиш?

# 553
Нищо лично, моля не ми се сърди!
А колко от тези 8 часа наистина работиш?

Искаш да кажеш, че трябва да работя 12 часа за да заслужа заплатата си за 8 часа ли?
Работя точно толкова, колкото шефа изисква от мен.

# 554
Шехина, права си!Не съм се замисляла дали съзнателно или не, съм предпочитала хора, които имат същото отношение към работата, като моето.Това обаче, не означава, че не съм допускала грешки в избора си.Винаги има по някоя изненада- на интервюто ми говори това, което искам да чуя, а по-късно се оказва, че това не е правилния ми избор.
Не тази вечер, Жозефина!!! , извинена си WinkВ завишени имам предвид желанието на много хора да заработят за една много добра заплата/можеш да видиш коментарите по последната обява, която беше постната тук/ още с постъпването си на работа.Без да си дадат сметка, че първоначално работодателите ще следят работния процес по-прецизно, защото са наели човек, когото не познават.Едва когато са преценили, че новия служител се справя добре, тогава трябва да се споразумеят за по-адекватно възнаграждение.
О, щях да забравя!Моето семейство е моят приоритет.Не мога да дам отговор дали ще работя, ако имах дете, но да не съм бъркаме в работите на дядо Боже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт