Пътувате ли на стоп?

• 10 265
  • 188
  •   1
Отговори
# 75
  • На земята, която е всъщност звезда.

Azzy, защо всичко трябва да има страшна далавера? newsm78 Понякога хората просто помагат, без далавера.
Защото няма никакъв вариант да направиш нещо такова, без да има абсолютно никакъв мотив.
И обичайно, нито пътуващите на стоп, нито взимащите пътуващи на стоп в колата си го правят безвъзмездно.
Едните търсят някаква форма на забавление, другите също.

И следвайки същия принцип, просто някои хора не го намират за забавно.

Има. С мъжа ми когато качваме стопаджии не си говорим с тях или забавляваме по какъвто и да е начин, просто им помагаме, като ги откараме. Имаме голяма кола, можем да им помогнем, не мислим, че са опасни, така че, защо не? Но, ако никога не си правила нещо безвъзмездно, не можеш да го разбереш. 

# 76
  • София
Пак получаваш някакво удовлетворение от извършеното добро.
Не е безвъзмездно.
Какво съм правила и какво не "безвъзмездно", няма как да знаеш.

# 77
Пак получаваш някакво удовлетворение от извършеното добро.
Не е безвъзмездно.
Какво съм правила и какво не "безвъзмездно", няма как да знаеш.

Е, то същото важи и за теб, по отношение на хората, които ползват и качват на стоп. И ти няма как да знаеш. Laughing

# 78
  • Tам през Атлантическия океан
И сме пътували с мъжа ми и сме качвали  Wink понеже сме били и от другата страна е лесно да се познаят готините , истинските стопаджии. Обикновенно това са млади хора пътуващи до морето/планината на къмпинг (такива сме били и ние такива сме и качвали) няма как да не се разпознаят  Grinning  голяма раница ,спален чувал , палатка , любов и вятър в косите ехххххх  Hug

# 79
  • В Космоса
Аз съм създадена за релакс в петзвезден хотел.
Малко отклонение, но това ме подсети за една реплика, която чух наскоро и много ми хареса: "Ако искам лукс - ще си стоя вкъщи." Това във връзка с места, на чиято красота ако искаш да се насладиш, ще трябва да пренебрегнеш малко снобарските си навици. Често и стопа е единствен вариант да се добереш до такива, ако примерно си направил едно доволно преходче и после нямаш транспорт за придвижване към населено място.

# 80
  • Варна
Малко отклонение, но това ме подсети за една реплика, която чух наскоро и много ми хареса: "Ако искам лукс - ще си стоя вкъщи." Това във връзка с места, на чиято красота ако искаш да се насладиш, ще трябва да пренебрегнеш малко снобарските си навици. Често и стопа е единствен вариант да се добереш до такива, ако примерно си направил едно доволно преходче и после нямаш транспорт за придвижване към населено място.
Малко отклонение, не всички припадат от гледката на някой чукар или пещера. Пък и ако толкова някой желае да им се наслади - има рент-а-кар, приятели, роднии и проч. с автомобили. Не виждам защо аз трябва да се ангажирам за превоза му.

И, да, никой никога не прави нищо безвъзмездно. Няма такова нещо като чист алтруизъм.

# 81
  • В Космоса
Малко отклонение, не всички припадат от гледката на някой чукар или пещера. Пък и ако толкова някой желае да им се наслади - има рент-а-кар, приятели, роднии и проч. с автомобили. Не виждам защо аз трябва да се ангажирам за превоза му.

И, да, никой никога не прави нищо безвъзмездно. Няма такова нещо като чист алтруизъм.
Имам чувството, че пишеш само колкото да е "на въпреки"... Confused Щом природата не може да те впечатли с красотата си, не знам какво. А дори и твоите роднини едва ли треперят до телефона кога ще им звъннеш, че нямаш превоз...

# 82
  • Варна
Аз имам кола Simple Smile
Въпросъте беше за тези, които нямат и искат да се възползват от чуждата. Понеже съм против подобен подход, започнаха обвинения в нечувствителност.
Аз не нося отговорност за нечии лоши житейски решения. Не съм и длъжна да осигурявам транспорт или да се вайкам, че горкичкият не можел да стигне до прекрасното възвишение.

# 83
Никога не съм пътувала на стоп и никога не съм изпитвала нуждата от точно този вид приключение, както го наричате.
В екстремна ситуация, може би бих се возила на стоп, не отричам, но по лично желание и за удоволствие, просто за да има някакъв адреналин и забава - не бих го направила.
Не ме привлича този тип спонтанност. Обичам да пътувам, но на път обичам сигурността, доколкото е възможно.
Не пречи разходките сред чукари и природа да са обмислени и предварително добре планирани, за да се избегнат повечето от неизвестностите.
А щуротиите си запазвам правото да ги правя след като съм стигнала на заветното място спокойно.
Иначе не бих имала настроение за каквото и да било...

# 84
  • В Космоса
Добре, че хората са различни, че иначе щях да брадясам докат някой благоволи да ме качи и закара до мястото където си бяхме оставили колата преди да тръгнем по чукарите.

# 85
Аз да допълня за безвъзмездното - не забравйте, че в една тема бяха стигнали до извода, че дори децата си раждаме и отглеждаме, за да задоволим нещо в егото си. Crazy

# 86
...
Аз не нося отговорност за нечии лоши житейски решения. Не съм и длъжна да осигурявам транспорт или да се вайкам, че горкичкият не можел да стигне до прекрасното възвишение.[/b

Къде точно и кой ти е казал, че си длъжна за каквото и да било? newsm78

Ясно, че по- страхливите хора не се качват на стоп, ето и момичето отгоре е написало: предпочитам сигурността!  Какво въртиш и сучиш глупости, коли, петзвездни хотели, дрън-дрън. За всеки младеж на 20-25 години приятелите са много по- вълнуващи от който и да е луксозен спа хотел. Зад всичките ти думи стои обикновен страх от риска и непознатото.

# 87
Ей, тая лятна скука. Който иска се вози, който не иска - не.  Който иска 5звездни хотели- бол.
Мойта шефка на времето, която вкъщи нищо не правеше, с голямо удоволствие ходеше на къмпинг и миеше чинии с вода от пластмасова туба. 

# 88
  • София
Да, но нали разбирате как звучи обяснението, че качаваме на стоп, защото сме едни много добри хора, които ръсят невъздържано добри дела по света, а тези, които се въздържат да го правят са едни гадни и дрбнави сноби, които са изпуснали забавлението на живота си, защото не са пътували на стоп никога.

# 89
Който е пътувал на стоп-спира на стопаджий Simple Smile
Знаете,че във всякакви градове има специализирани гимназий по нещо си с''деца'' на общежития,който си пътуват до вкъщи,ходят си на гости...за автобус е последното нещо за което ще се дадат пари...Пък и може да ти  спрат известни личности Simple Smile))

Иначе лично на мен ми е странно,когато видим на пътя хора на нашата възраст,или пък сами мъже да пътуват на стоп...

Общи условия

Активация на акаунт