Пътувате ли на стоп?

• 10 252
  • 188
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Нито съм пътувала, нито взимам стопаджии. Това е най-идиотският начин /за мен/ за придвижване от точка А до точка Б.
Пък и съм видна снобарка, то се знае.

Без лоши чувства, но мисля че си изпуснала много.
То е като лудория или щуротия в детска възраст. Все едно някой да каже не съм играл на жмичка или не съм крал череши от съседните дворове...Wink
И какво толкова съм изпуснала?
"Удоволствието" да бъда изнасилена, висенето на прашния път,  невъзможността да разчитам на времето си, зависимостта ми от чуждо благоволение??? Не, благодаря!
 Това, ако аз съм стопаджийка.
Ако пък взема някого, той ще иска да комуникира с мен /не ми е интересно/, ще ми цапа колата, ще ми диша във врата. И защо да си го причинявам?

Не говорим за случаите при явно изпаднали в беда хора.

# 61
  • На земята, която е всъщност звезда.
Познавам десетки хора, пътували на стоп, вкл. такива, които обиколиха Европа преди 4-5 години. Никой от тях не е бил изнасилен, пребит или ограбен. Разбира се, че няма 100% гаранция, но да се твърди, че изнасилване е по подразбиране ... ooooh!

Също така познавам хора, които сега са богати и имат коли и яхти, но като студенти са ходили до морето на стоп. Ясно е, че сега не го практикуват, защото стопът като начин на мислене и преживяване си има своето време, когато си безгрижен, имаш цялото време на света и не си гледаш постоянно часовника или записваш срещите в тефтер. Когато новите хора, места и срещи са интересни, предизвикателство, опознаваш живота извън своята малка "камбанарийка" и не се дразниш, че някой ще си комуникира с теб или ще си дишате във вратовете. Последното неизбежно идва с годините и остаряването. Simple Smile

Горните размишления не включват стопът от едно място до съседното по работа.

# 62
  • Варна
Виж сега, някои хора намират прелест в почивката на палатка. Аз съм създадена за релакс в петзвезден хотел. И на 20г бях така, и на 30г съм, предполагам, че и на повече години ще бъда по същия начин и едва ли ще променя принципите си за собствен комфорт.
Пък и писах, че съм снобка.  Mr. Green

# 63
Виж сега, някои хора намират прелест в почивката на палатка. Аз съм създадена за релакс в петзвезден хотел. И на 20г бяха така, и на 30г, предполагам, че и на повече години едва ли ще променя принципите си за собствен комфорт.
Пък и писах, че съм снобка.   Mr. Green

Сноб не изключва пътуването на стоп на младини. Даже си е задължителен за истинските млади сноби, поне веднъж. Учудвам се, че не го знаеш. Thinking

# 64
  • София
Последният път, когато качих стопаджия беше направо предложение, което не можех да откажа.
Спира ме с палката, аз вече съм се простила наум с двайсет лева и мило, мило ме попита накъде съм и дали мога да взема колегата, защото го било срам да пита.
Е, как да го върна.

# 65
  • Варна
вселена, не разбирам в какво се опитваш да ме убедиш. Че аз самата не знам какво е най-добре за мен?

# 66
Много филми гледате и яко ви тресе шубето. Кога за последно в криминалната хроника е ставало въпрос за изнасилена стопаджийка?
Да качиш човек на стом е в пъти по-малко опасно от това да караш такси. Особено нощем, особено в голям град, и като се има предвид, че накрая на пътуватено таксистът иска да му се плати сметката.
А има жени, които карат таксита, и то нощем. Ако ви чете човек и да ви се върже, те сигурно са изнасилвани веднъж седмично.

вселена, не разбирам в какво се опитваш да ме убедиш. Че аз самата не знам какво е най-добре за мен?
Няма начин да си обективна, след като не си опитвала нещо. Все едно да твърдя, че няма да ми харесат кралски скариди. Не знам, не съм виждал кралски.

# 67
  • Варна
Аз и дрога не съм опитвала, но не мисля, че е за мен.

# 68
  • София
Да, аз също веднъж отидох на палатка. В десети клас.
И оттогава не намирам никаква логична причина да правя нещо, което не искам и не харесвам и си го знам предварително.
И не виждам каква е страшната далавера да качаваш някого на стоп.
Бих направила изключение, ако има някакви екстремни обстоятелства.

# 69

Защо мислиш, че всички се опитват да те убедят в нещо?  newsm78 Изказвам собственото си мнение относно твоите коментари, които са базирани само и единствено на нещо някъде чуто и четено и съответно преекспонирано от теб /изнасилване, цапане и т.н./.

Azzy, защо всичко трябва да има страшна далавера? newsm78 Понякога хората просто помагат, без далавера.

# 70
Странни хора,не се страхуват да се разхождат сами в парка,ама на стоп да пътуват-опасно... ooooh!

Няма да споря кое е снобско,но ми се струва,че се измества темата...Факт е,че не пътуват много хора в България на стоп.Но пък има организация,мярнах някъде в интернет.

Пътувала съм на стоп и е дори  много приятно и полезно,човек се запознава с много и най-различни хора.Може да се завържат добри контакти и дълготрайни приятелства.Не съм имала проблеми да се кача и  в кола на мъж и в кола на жена шофьор-всичко зависи наистина от нагласата.Все пак е редно да се каже,че пътуването на стоп не е непременно с консумация,както си го представят явно някои хора.Прави се по няколко причини,за шоуто , поради липса на финанси,поради липса на дълготрайни планове.Но това ни най-малко не намаля удоволствието. Flutter

# 71
  • планетата Земя
Пътувала съм на стоп и кой знае - може и пак да пътувам. Обичам да пътувам, а на някои места стопът е един от малкото възможни транспорти. Интересно е да се пътува на стоп. Срещаш различни хора, най-малкото защото един/а СС? няма да те качи в колата си.

Стопът не е за всеки. Трябва да си приключенски настроен, да имаш определена философия, мислене. Да си готов за несгоди по пътя. Да знаеш как да се справяш в различни ситуации.

В североизточните части на Русия хващали и самолет на стоп. Дори бях попадала на някакъв руски сайт с наставления за стопаджии.

Дъглас Адамс също е писал туй-онуй.

# 72
В североизточните части на Русия хващали и самолет на стоп.
Crazy Joy

# 73
  • ride my bike...
http://3na100.com/
Това е сайт за споделено путуване. В Германия например е доста разпространен начин на пътуване и аз лично намирам идеята за чудесна.
Цитат
Може да се завържат добри контакти и дълготрайни приятелства
Може...аз и с мъж и с работа на стоп се уредих... Mr. Green

# 74
  • София

Azzy, защо всичко трябва да има страшна далавера? newsm78 Понякога хората просто помагат, без далавера.
Защото няма никакъв вариант да направиш нещо такова, без да има абсолютно никакъв мотив.
И обичайно, нито пътуващите на стоп, нито взимащите пътуващи на стоп в колата си го правят безвъзмездно.
Едните търсят някаква форма на забавление, другите също.

И следвайки същия принцип, просто някои хора не го намират за забавно.

Общи условия

Активация на акаунт