Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - четвърта част

• 20 964
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте, милички!

Аз се завърнах преди малко от историческия преглед. Със Светлето днес му ударихме голямо чакане. Прзинавам си вината беше моя донякъде, защото закъснях, но като отидохме в АГ-то в 1.45 вече имаше поне 20 чакащи бременни жени. #Crazy Направо беше ад. Поне бяхме двете и си бъбрихме.  Simple Smile Излязохме от прегледа в 16 часа. Моята мома продължава да си е с главата надолу и според док трябва да раждам нормално, което е и моето желание. Каза, че е вече 1950гр. Обаче колкото повече време минава след прегледа съм със смесени чувства. Според мен док след толкова много пациентки вече беше доста уморен, защото ми каза след ехографския преглед, че за застраховка и за мое успокоение, ще ми изпише кортикостероидида се поставят след около 2 седмици , когато съм 33-34 седмица. Ама и аз патка съвсем изключих да му напомня, че аз сега съм в 33 седмица. ooooh! А той не е обърнал внимание на ехографа ли, що ли. Освен това ми каз да отида пак на 20 август след месец - и аз така  Shocked . Казвам ама как, това е след месец. Тогава се съгласи да отида към 10ти август, ма аз пак гледам сега, че тогава ще съм 37 седмица. newsm78
Другото , което малко ме разочарова е коментарът му, че навремето бабите ни са губили по няколко деца - сякаш тов атрябва да ме успокои. Confused Освен това го питах какво мисли за нормално раждане без окситоцин, без епизиотомия и без упойка. Само това са моите желания и мисля, че не съм фанатичка и са съвсем нормални. Той обаче никак не беше очарован и не показа никаква склонност за компромис. Почвам вече да се съмнявам дали той е моя лекар. newsm78 Може би трябваше по-рано да говоря с него по тези въпроси, но заради другите тревоги това остана на заден план. Не знам, имам още малко време да помисля.
После със Светлето хапнахме по една тортичка, че ни бяха огладняли момите. Mr. Green А аз освен всичко друго имах час и за дерматолог, че имам от 2 месеца едно израстъче на крака като бемка. Там поне не чаках. Док беше готин и каза, че не нищо опасно и ще се махне лесно с лазер след като родя. Обаче като ме метна , че съм имала кафеви петна по лицето трябва много висок фактор и никакво слънце покрай мене. Да съм си мислела за пилинг да махаме петната. пък и на тези години ми било време да мисля за анти-бръчкова терапия. Crazy С други думи , нареди ме набързо, ама не ме издразни - беше пич.
Та прибрах се вкъщи пребита и сега отмарям на любимото диванче. Grinning

Връщам се да ви чета!  Hug

Само да поздравя Слави, за добрите новини от прегледа при док. Изравнени по килограми са нашите моми Simple Smile А и съм напълно съгласна с написаното от теб за АГ и неонатологията. Peace

Дюн - много си сладка. Ами то само един корем имаш. Супер изглеждаш просто!  bouquet

# 91
Q-T, спокойно  милло, нали ходиш и при друг доктор?Попитай и него за кортикостероиди.ВВинаги могат да ти ги сложат и не мисля ,че имат странични ефетки 4 инжекции newsm78 В интерес на инстината 34г.с не е късно за бебчо.ВВсе още не са изчяло отворени дробчетата ,виж в 36 да .Сама знаеш ,че ,със серклажи и лежащ режим няма как да родим без най малкото окситоцин.Все си мисля,че нямаме тази подвижност и сили да раждаме без химия.ННали знаеш,че си е мое мнение това.Даже започвам да си задавам въпроса,колко от нас ще родят по естесвен начин с тия наши рискови бременностти.Не се притеснявай ,че не е твоя лекар.Успокой се премисли всичко не се навивай ,че не си направила правилния избор PeaceПочивай си сега на заветното диванче Laughing

# 92
Ей,Дюнче,вие със Зази само на кореми качвате.Като я видях след раждането,ами тя все едно не е раждала.Ти си същата със тези солетки които виждам на снимката.Изглеждаш страхотно

Мила,Слави страхотни новини.Дано така да продължаваме до край

Диди,неможах да вечерям направо.Докато ти четах поста се смях като идиот.Корема ме заболя ,неможах да обесня на съпруга ми защо се смея със сълзи и накрая и той прочете поста и се смя със мен.Може ли да има толкова изумени хора???? newsm78

Кокетка,Хари,спокойно момичета.За да сте по-спокойни пъхнете по една ношничка в чантите и ги сложете до вратата.Така поне ще сте спокойни

Мими
,оправяй се бързо.Има и гадни летни вируси.Пази се и ти и детенце.

Q-T Много е гадно да си така раздвоен и да не знаеш на кого да се довериш.Спомняш ли си и аз имах такъв период ,в който незнаех какво да направя с тези доктори.Дано вземеш най-правилното решение за теб и за беба

Слави,аз взех решение.Ако всичко е както трябва ,ще раждам в АГ и то по всяка вероятност при Александров.Предпочитам всичко с бебчовците да е наред и те да са на сигурно място.

# 93
Славе, много се радвам че всичко е ток, явно тия от жк-то не стават за нищо. Между другото, ако не е тайна при кого беше за доплер сега. А виж каква голяма мома си имаш  Simple Smile, само я тормозиш с това чистене  Simple Smile Аз преди малко разбрах, че моята от жк-то, която работеше в девата, вече била в мбала  #2gunfire
Дидка, ама наистина откъде ги намираш тези писаници във фб, направо не мога да повярвам какви неща вълнуват момичетата  Laughing
Q-T, ама и твоята мома вече голяма, браво на нея, вие там в София май прекалявате с пастичките, само от това ще да е  Grinning
Зази, не ми пука че ще и стане криво, тя да не би да е направила нещо за мен, освен че два пъти ме вкарва в болницата, а дали е имало защо не се знае.

# 94
  • Варна
Диди, другата седмица съм при лекаря , който си ме следи от началото и ще го питам за кортикостероидите какво мисли и ако трябва, знам, че ще ми ги изпише. Не се притеснявам за това. Съгласна съм, че то цялата ни бременност беше такава, но все пак съм малко разочарована, че дори и да реша, че имам сили и ако всичко е наред, нямам тази опция. Не съм се отказала изцяло от този лекар, мисля, че е добър специалист и като отношение също е ок, само, че аз си представям по друг начин раждането на бебка и затова. Но имам време и не съм притеснена.  Hug

Алекс,  Hug

Аааа, Керал, и тук във Варна  имаме тортички Simple Smile

ПП. Диди, за тази склонност да се хапва пръст мисля, че е медицинско състояние. Мисля, че се свързваше с липсата на някакви минерали в организма.  newsm78 Ама все пак доста стряскащо звучат изказванията.  Crazy   Туй септемврийки гляма група сме се събрали .  Mr. Green Ама аз май доста пропускам като  не съм във фейсбукгрупичката. Thinking

# 95
Мацки извинявайте, че нещо тези дни хич не ви подкрепям, ама в главата ми е такъв хаос ooooh!след 26г.с. ще съм отново в кондиция WinkВсичките ви мисля и много си ви обичкам Heart Eyes
Имам среща с новата докторка в понеделник 14,30ч, дано си дойда само с добри новини PraynigДокато не се видя с нея ще съм неориентирана, дано се харесаме, знам, че е добър специалист Peace

# 96
Ох нищо не пропускаш с тоя фейс.Вие ако знаете как  протече раговора  ужас Mr. GreenПисах и ,че тази вечер,ще си метна две тухли четворки в марината за по добър вкус и ще си хапна  едно килце пирони ,че желязото ми е ниско  hahahaДа ,обаче ме хвана страх някоя тъпа пуйка да не се хване и наистина да яде пирончета  #CrazyТе половината се осланят на чужди думи  Mr. Green
На кулминацията беше на Кокетка сега ще ви го постна hahahaЖанета, със сигурност този "извратен" апетит не е нормален, а показва липси в организма Simple Smile  hahaha
Q-T,аз и мисля,че като ни махнат конците друга песен ще пеем hahaha

# 97
Q-T, явно съвсем съм атрофирала напоследък, хем знам че сте от Варна  Laughing Laughing Laughing

# 98
  • Варна
КералHug Hug Hug

Диди, ти верно трябва да внимаваш какво пишеш, че току виж някоя си спретнала вечеря с пирончета и после ще кажат "ми тя Дидка-бандитка така ни каза". Joy Joy Joy Много се смях и за маринатата с тухли четворки. Joy Joy Joy Само ти можеш да ги измислиш такива.  Hug Hug Hug

# 99
  • Бургас
Q-T,първо с тебе да започна.Ти спомена,че 20 жени сте чакали този ден.Да не би нещо да се е поизнервил твоя доктор,че е бил такъв кривичък? Вярно,че има време,но защо да не обсъдите раждането? А пък това за бабите едно време е направо гадно.Не може да ти говори така,но ти изчакай и го хвани в по-добър момент.

Кералка,разбира се че не е тайна .Винаги можеш да ме питаш.На ехограф и доплер на пъпна връв ходя в АГ център на Калчева при доктор Мирослава Парушева и съм много доволна от нея.Тя там не работи по ЗК,но влиза в родилна зала в МБАЛ.

Дидка,няма такъв филм.Хилила съм се като идиот като си те представям как ръсиш светена вода след визитата на свеки с нейните гадни очи. Анатема!

Мото,дръж се! Знаем,че сега не ти е до писане.Драскай поне по малко да не те мислим.Ти ни поведе,ти трябва да финишираш когато дойде времето.Дай боже!

Зазче,щом си се успокоила няма лошо.Аз по принцип не им вярвам,но моята приятелка все ходи по такива врачки и баячки и двете непрекъснато спорим.Обаче както не вярвам ,откакто съм бременна виси на шията ми един синец против уроки.Това му се казва двоен стандарт.

Алекс,добре си решила.Моята дружка с близнаците роди във Варна.Смятай пътува чак от Бургас и много е доволна.Относно кърменето тя как ли не опитва паралелно,но не се получи и направи график кой кога последно е ял,защото е пълна лудница.Откакто я видях с близнаците,не приемам оплаквания от други майки,че им било тежко.Това е сладка грижа и ти пожелавам с цялото си сърце да я изпиташ,което вече няма накъде.В нашата тема това е закон!

Чао ,душици,после пак идвам.

# 100
Славче, видя ли, че всичко е наред с беба  Hug Сигурно си се преуморила покрай тия ремонти и почистването и това е дало отражение. Почивай си повече, вече сме доста напред с бременността и както казва мъжът ми - може и да усещаш, че имаш сили, но вече си дебела и тромава и не става да тичаш като коза Joy

Q-T, явно наистина докторът е бил поуморен и малко несериозно се е отнесъл към теб. Помисли още малко, имаш време. В крайна сметка трябва да усетиш, че това е твоят доктор  Hug
А другият ти доктор не изражда ли?

А относно вижданията ти за раждането - може би ще е добре, ако приемеш, че е възможен и друг начин за раждане, различен от твоя. В крайна сметка едни планове си правим, друго се случва около нас. И аз не искам да раждам със секцио, но с времето някак се примирих, че и това е вероятно да се случи. Важното е все пак крайният резултат, нали  Hug

Мото, мила, с теб сме  Hug Нали знаеш, че ако ще ти е по - леко, можеш да споделяш с нас, ние не се плашим лесно  Hug Понякога, когато човек изрече на глас притесненията си и някак вече нещата не изглеждат толкова черни  Hug

А относно извратения апетит - наистина се дължи на липса на разни минерали и други вещества. В крайна сметка въпросната госпожа си има глава на раменете и щом това не я притеснява, кои сме ние, че да седнем да я мислим  Simple Smile

# 101
Ох не мога ще ви публикувам отговор след като пуснах рецептата с тухлите Laughing
Цитат ХАХАХА - Дианче ти ме разсмя:)) извинявайте , че ви занимавам..., но на мен ми се струва нормално.... моето и си мислех, че има и други като мен...  край на цитата hahaha hahaha Joy
Я още един да се посмеете благодаря - моля ви не ми се смейте - очаквах само обяснение.... има добавки които са доста скъпи.... намерила съм си - само като изкарам пари ще се "балансирам:)! hahaha hahahaТая мацка сигурно се тъпче с анаболи  rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao hahaha hahaha
А ето с кой пост аз съм я разсмяла   hahaha  Цитирам себе си :Пироните е много важно да са с малки главички да може лесно да ги преглъщаш .Набавяш си желязо за нула време.Вкусни са тези дребничките на килограм и са на добра цена Simple Smile)))) Тук вече наистина от сърце се забавлявах hahaha hahaha hahaha

# 102
  • Бургас
Дианче, недей така! Има хора буквално приемат всичко! Боже,боже!

# 103
  • Варна
Слави, не беше изнервен докторът. Никак даже. Просто явно това му е мнението и съвсем спокойно ми обясни какво мисли. Проблемът е, че аз не се очаровах от нагласата му, ама в нашата темя е бял кахър. А това, че бяхме толкова много бременелки просто го измори и нещо обърка в коя седмица съм, кога да слага стероиди и кога да идвам пак.

Мото, споко, мила! Вярвам, че ще се харесате с новата лекарка и всико ще е супер! Дори да не се включваш по темите, които зачекваме, поне пиши как си и какво правиш да не те мислим и да ти даваме кураж!  Hug

Докато пиша Дид и Кокетка са писали Simple Smile
Кокетка, другият доктор не изражда, той се занимава преди всичко с ФМ. Но съм сигурна, че ще ме насочи към някой. Иначе си права за плановете и крайния резултат. Не държа да се случи моето на всяка цена, но пък и искам да се зачете мнението ми. А репликата на мъжа ти за дивата коза е трепач! hahaha hahaha hahaha

Диде, недей така - щерка ми ще тръгне да се ражда тъй както се превивам от смях.  rotfImbo rotfImao rotfImao Ама как сериозно и почти научно си го написала това за пироните - как да не ти повярва човек.  Joy Joy Joy Аз ако бях на мястото на въпросната мама досега да съм си спретнала една супичка с пирони.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 22:28 от Q-T

# 104
Кокетка, естествено винаги е много дипломатична  Laughing Но аз съм си смотла и като ми е драматично и смешно как да не се смея То толкова болни хора на едно място не бях срещала hahahaТо аз съм луда,съм луда ,но има много лудост hahaha

Слави,ти мани ама бях решила кандило да си взема и да прекъдявам с тамян след визитата на свеки hahaha Но никога не е късно и килимявка да си взема Mr. Green Ох да ме прощава Господ Praynig Grinning

Мото я ела тук да четеш смешки ,няма да те оставим ей, още две седмици.Не ме карай да се хващаме и идваме серенади да ти правим.Не разрешавам  лоши мисли  Hug Ти си част от нас !!!!!!

Алекс има още много да се смееме  LaughingБисери има от тук до Варна  и обратно:mrgreen:

Общи условия

Активация на акаунт