"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 225
  • 469
  •   1
Отговори
# 30
Момичета,само изказвам мнение. Какви драматизации!?!Хората сме различни. Аз не обичам да ми задават клиширани въпроси , и това е.
Е, а какъв въпрос да ти зададе продавачката? За поезията на Мадлен Алгафари ли? Естествено, че въпросът ще е клише. Магазинът не е музей, хиляди пъти предпочитам да върви след мен, отколкото аз да й се моля, да благоволи да ме обслужи. Не знам как точно ще ви е по-удобно - да люпят отегчено семки до вратата или да свалят всичко пред вас. Харесвам точно такива продавачка, елегантно принуждаващи те да си купиш нещо, само защото са безкрайно компетентни и до мозъка на костите си търговки. 

# 31
Аз пък въобще не разбрах проблема на авторката. Да й обръщат внимание продавачките, ама да не й досаждат, пък да не се интересуват какво пробва, ама пък да й предложат каквото трябва....
В моя си магазин също се интересувам какво искат да пробват клиентките, по простата причина, че в началото бях много ларж и да не ги притеснявам хората....вземат, пробват, излизат...резултат- няколко скъсани рокли и две заседнали госпожи в дрехи, които очеизвадно са детски Laughing
Сега въпреки желанието на клиентките, не им разрешавам да пробват дрехи, които са с два размера по-малки от техния....но няма неудобни ситуации за никого.
А за останалото - продавачките да са психолози...ами колко да са психолози с 300-400 лв заплата.
И да ви кажа - каквито са клиентите, такива са и продавачките.

# 32
А случвало ли ви се е да ви изгонят без причина от магазин?Преди много години ми се случи точно това-аз и леля ми влязохме в един от магазините Зара да си избера боя.Влязохме,поздравихме и аз се загледах в боите.Нито сме били близо да щанда и стоката,нито сме били груби,или нещо друго,което да я предизвика,но след малко учтиво ни помоли да напуснем магазина.И до сега нямам логично обяснение защо.

# 33
  • Варна
А защо не попитахте?

# 34
Да бе, да.
Аз ще отида за червени сандали и ще си купя черни ботуши, само защото са ми рекламирали вторите? Simple Smile И то нашите средностатистически продавачки:) Вярно, не изключвам гениите в продажбите, но у нас, уви, такива не съм срещала.

Mr. Green
На мен ми се случи веднъж. Търсех леки ежедневни обувки, почти равни, с една характерна класическа форма... Тръгнах си с нестандартен висок ботуш на средно висок ток, какъвто не бях и помисляла да си купувам...Как ме омая тая мацка, и сега не мога да си обясня, но преценката и беше безпогрешна, защото модела ми пасна перфектно и на крака, и на цялостния стил, и следващата година вече специално си търсих точно такъв тип ботуш.  За съжаление се случи в друг град, където не мога да тичам всеки път, когато реша да си купувам обувки.

# 35
Беше толкова неочаквано,че просто си излязохме.Не искахме евентуални разправии.Може да е помислила,че сме от конкурентен магазин и шпионираме стоката.Тъпо,но знам ли?

# 36
Млечко, а ти млечки ли имаш в устата, та не можеш да им кажеш на тях каквото те притеснява??!
Не, разбира се, много по-лесно е да пуснем тема в бг мама, където всички ще ти кажат колко си права да се ядосваш, и тях тия въпроси много ги дразнели....

# 37

Е, ти луда ли си, как така ще попита?
Така току-виж и обяснили, и тогава за какво ще пише в бг мама и от какво ще се възмущава?

# 38
Когато търся нещо конкретно, въпрос от сорта на "С какво мога да Ви помогна?", не ме дразни. Напротив - казвам директно какво търся и, ако го има, да ми го предложат.
Но,  ако съм влязла в магазин само, за да убия времето за обедна почивка, много ясно, че се дразня, но на себе си, защото нямам отговор.  Grinning
Мен пък ме дразни, когато продавачките се опитват да ме убедят колко чудесно ми стои нещо, което определено не ми отива.

# 39
 Откога в Зара се продава боя ?  Shocked

# 40
Дейв,когато ми се случи това,БГ МАМА все още не съществуваше,ако не се лъжа.Така или иначе,ако толкова ме е интересувало,сигурно съм щяла да попитам.

# 41
Зара беше верига,мисля че още я има-специално за бои и козметика за косата,мисля,че и други фризьорски стоки имаше.

# 42
  • Пловдив
Откога в Зара се продава боя ?  Shocked

Simple Smile
Не става въпрос за испанската Зара, а за верига магазини, в които се продава всичко за косата (и за фризьора, и за клиентите му).

# 43
  • София
Когато ме питат "Какво си търсите" обикновено отговарям "Каквото ми хареса".
Отдавна не се впрягам на невъзпитани и троснати продавачки. Дразнят ме само когато ми говорят на "ти". Аз не мога да си пречупя езика да говоря по тази начин с човек, който за пръв път виждам.

# 44
Дейв, не си прав. Не всички пригласят (по-точно приплюват) на авторката.
Моля да се впише в протокола.

Общи условия

Активация на акаунт