"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 135
Така като говорите за ровенето, оставам с впечатление, че не сте излизали от пределите на страната, а едва ли е така.
Магазини като Зара, Теранова, H&M, Tally Wejl и всички подобни от тоя ранг, са си чисто и просто една масова конфекция и си е наша вината, че 60% от хората тук ги смятат едва ли не за Светая Светих.
Дори в съседна Турция и Гърция, ако видите на какво приличат магазините по време на посещение на клиенти, ще изпаднете в потрес, но за сметка на това има достатъчно персонал, който да се занимава с обслужване, подреждане и т.н., без да ходи като зомбиран из магазина и да се ядосва на "нахалните клиенти, които пипат".
И далеч не са само Турция и Гърция така.
А в наистина скъпите бутици и в чужбина не влиза кой да е - т.е. само хора с определени възможности или с определена цел. Там, така или иначе има консултанти, без които пробата, разглеждането и купуването на дреха, не може да стане.
Всичко останало е конфекция... Но въпрос на стандарт - то и в Африка на определени места, гумените джапанки са кът, пък при нас се продават за смешни пари...

# 136
  • Linz
Kyoko, не ми изопачавай думите. Не само в скъпарските чужбински бутици не може да се купи без консултант. Един елегантен мъжки панталон задължително трябва да се пробва и корeгира от шивач, ако не друго, поне крачолите, защото ги оставят дълги и само на оверлог. Да не говорим, че повечето мъже идея нямат кой размер носят и това продавач-консултантът сам трябва да определи.
И не е вярно, че не влиза кой да е- влизат всякакви, включително и такива, за които е очевидно, че не са потенциални клиенти. Обаче искат да пипнат и да пробват всичко. Което няма как да стане, нали.

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 10:29 от РЕНИ

# 137
Kyoko, не ми изопачавай думите.
Не изопачавам думите, а просто прочетох последните няколко страници и всички мнения.
И написах своето.
Може да влизат всякакви, но да кажем в един бутик за официални рокли, за смокинги с еди-си-какъв-си етикет, за булчински рокли и т.н. няма да влезе кой да е, а или човек с възможности, или такъв, който има нужда точно от това или иска да се поглези. Това е, което имам предвид.
Иначе дори в магазин на Прада, не биха забранили да пипаш, да гледаш, да пробваш, но според цената и класа на стоките и поведението на консултантите е различно.
А и най-вече зависи от стандарта в съответната държава...

# 138
влизат всякакви, включително и такива, за които е очевидно, че не са потенциални клиенти.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ех как мразя такива глупости да чета!

# 139
влизат всякакви, включително и такива, за които е очевидно, че не са потенциални клиенти.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ех как мразя такива глупости да чета!

М да, не може клиентът да се определя по външен вид. При мен е идвал клошар, който си купи скъпа писалка.

# 140
Най-добре е собствениците да вземат опит от вън.
При нас периодично идва човек, който се представя като клиент и разпитва за дадена стока по избор, а после дава оценка пред шефовете ни за обслужването. Mr. Green

# 141
Имам една случка за клиента и външния вид:
В отпуск съм и съм с една колежка в обедна почивка, за да и правя компания из магазините за дрехи. Беше решила да си купи костюм за работа. Бях облечена спортно - с дънкови дрехи, маратонки, раничка... , а тя по-официално - като за работа. Влизаме в един магазин на Бати Балено и продавачката като ни видя, изгледа ме пренебрежително отгоре до долу и започна да се мазни на колежката. Попита я къде работи, с каква сума разполага за покупката и й предложи костюми. Колежката ми ги пробваше и ме питаше как й стоят. По едно време продавачката я попита защо толкова държи на моето мнение, а тя /вече видяла пренебрежителното й отношение към мен/ и каза " Тя ми е шефка и трябва да се съобразя с нея." Естествено казано на шега. Няма да Ви казвам как се промени отношението на продавачката към мен... Grinning

# 142
И не е вярно, че не влиза кой да е- влизат всякакви, включително и такива, за които е очевидно, че не са потенциални клиенти. Обаче искат да пипнат и да пробват всичко. Което няма как да стане, нали.

Защо да не стане?   newsm78
Или има закон ,който забранява на хора с ниски възможности да влизат в скъпи магазини и да пробват дрехите?

Е какво, в България само слаботелесни ли живеят?
На мен това ми е много чудно.

Не.Но масово парцалите се внасят от Китай,дори и огромна част от "марковите" дрехи.....   Laughing
А всички знаем размера на китайците....
А от Турция се купуват най-малките номера ,защото са най-евтини.

# 143
Имам една случка за клиента и външния вид:
...
Ах, този външен вид и това парадиране!  Crazy
Точно тази история доказва колко сме зле в мисленето - ако не си "натокан" като за бал, не може да влизаш и няма да си посрещнат в лъскавите ни "бутици", с китайски и турски стоки...
По-скоро е смешно и не си заслужава нервите.

# 144
Всичко това само показва, защо на мен и на мъжа ми ни се мазнят продавачките. Независимо как сме облечени, щом говорим немски, значи сме потенциални клиенти  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 145
Всичко това само показва, защо на мен и на мъжа ми ни се мазнят продавачките. Независимо как сме облечени, щом говорим немски, значи сме потенциални клиенти  Laughing Laughing Laughing Laughing
Ами, че как!
Още явно битува мисленето, че щом някой е от чужбината, значи мъкне чувал с пари и трябва да ги похарчи, даде, дари, подари...  Mr. Green
Тъй си беше и преди години, така си е и сега явно...  Joy

# 146
а аз съм от тези дето повече ровят и имат повече изисквания  Laughing

# 147
  • София
Аз съм от смотанячките, които ровят, а после прекарват тройно време в оправяне и сгъване на дрехите  Crazy Затова гледам да не ровя много.

# 148
РЕНИ, ти как определяш дали някой е потенциален клиент, или не??? Че ми стана много интересно. )

beba2, да, случката е напълно показателна за наш магазин и отношението към клиентите.
Ако ще и с парцалите да е влязъл, нито го знаеш колко пари има, нито дали ще купи нещо, или не.

И какво ще рече "ровене" в магазина.
И защо дрехите ще стоят сгънати по рафтовете, а не на съответна закачалка, за да могат да се виждат и разглеждат лесно?
Не им стигат закачалки ли, или са много скъпи? Или продавачките и това ги мързи да направят, да ги подредят на закачалка и окачат.

# 149
  • София

Рени, кажи ми моля те, че не си собственичка на магазин  Crazy
В младите ми времена, рекорда ми за покупка от клиент като сума, беше от мъж, облечен в работни дрехи, от глава до пети в дървени стърготини, с вид на клошар. Няма как да знаеш кой какъв е... не може да преценяваш хората предварително!
И още нещо - да вземем следния пример: ако един мъж е програмист, да речем, облечен е неглиже (вицове за програмисти всички знаем  Mr. Green ), то вярвай ми, има достатъчно пари да си купи и скъп костюм и на жена си дизайнерска рокля, на детето си маркова раница, да речем. И обратното - търговец, в скъп костюм и с вратовръзка, може да се окаже, че не може да плати и най-обикновена българска риза  Peace
Пиша това, защото ми е писнало да ме преценяват от вратата и да ми обясняват, че тука е скъпо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт