"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
По скоро визирах това:

Естествено, че ще попита. Пълно е с клиенти, които само ровят из стоката, без да могат да се ориентират сами в магазина. А като си тръгнат, продавачката след тях трябва да преподрежда половин час примерно, а може да има и други задължения. Освен това има стоки, които се похабяват или губят търговски вид от много пипане, мачкане, дърпане...

Хората може да "ровят", не защото не могат да се ориентират, а защото искат да разгледат. Самото използване на тази дума " ровят", вместо " само разглеждат" предполага едно по-особено отношение към клиента.

Да знаете гъркините и рускините как ровят и пак не купуват, то тогава някоя продавачка инфаркт може да получи от гледката.

И  пиша само от мои лични наблюдения, затова в поста си написах ,че има и обслужване ,което ми допада и затова пак ходя на такива места. И да, много често персонала си позволява да нагрубява ,защото е бил ядосан или раздразнен от предишен клиент. Което също е недопустимо.

# 121
Краси.мира и при нас прибират сезонните стоки, първо са на разпродажба, а каквото остане нямам идея къде го връщат.

# 122
Краси.мира и при нас прибират сезонните стоки, първо са на разпродажба, а каквото остане нямам идея къде го връщат.
Значи да не се ядосвам ,че само в Бг е така....    Simple Smile

# 123
Там където работя и пипат, и чупят, и с животни могат да влизат и с храна няма проблем, нито счупеното се заплаща, нито ще тръгна да правя забележки на хората. Единственото което съм си позволявала е ако детето е малко и бяга из магазина, гледам да не падне и да се удари на някой ръб докато майката блее някъде /казвам блее защото повярвайте ми в седмицата поне един път се случва да се съобщава по високоговорителя, че някое детенце чака майка си/.
А да споменавам ли случая когато намерихме изоставен пълен памперс в асансьора.

# 124
Пълно е с клиенти, които само ровят из стоката, без да могат да се ориентират сами в магазина. А като си тръгнат, продавачката след тях трябва да преподрежда половин час примерно, а може да има и други задължения. Освен това има стоки, които се похабяват или губят търговски вид от много пипане, мачкане, дърпане...

Да си направят музей.

Какви са многото задължения ?

Предлагам много от търговците да отидат до Турция -на обмяна на опит в това отношение.

# 125
  • София
Откакто пазарувам из по-големите вериги, най-после започнах да се чувствам като нормален човек.
Нося се спортно, обикновено дънки и маратонки, работата ми позволява да съм в този вид, тъй като не работя с клиенти.
Ако вляза в магазин след работа, обикновено ме преценяват като крайно неплатежоспособна. По 3-4-5 пъти са ни натъртвали със съпруга ми, че нещо е скъпо. На мой коментар, че цената няма значение, тя се натъртва с особен тон.
Понеже съм по-едра, а в момента и пълна, често ми се е случвало, ако попитам за номер от някакъв панталон или блуза да ми се отговори троснато: "Ама госпожа, ние тук не продаваме големи размери". Или още "по-тактичното" - "Аааа, ама то това на Вас няма да ви стане, неее, тооолкова големи номера нямаме".(Търсех български номер 46, по европейската номерация май е 40 или 42)
Коментар след проба на панталон, в който меко казано изглеждам смешно и благодаря на продавачката: "Еми Вие какво искате, то в тоЯ размер нямате много избор, нали ви стана". Е, то хубаво ми стана, ама трябва ли да изглеждам като карикатура?
Честно казано, напоследък забелязвам сериозен напредък. Поошлайфаха се продавачките, започнаха да се стремят поне да не обиждат директно клиента (горните неща за мен са обидни, все пак по-пълните хора имат дебелината си за комплекс и не е нужно да им се обяснява, че са тоооолкова пълни или, че носят тооолкова голям номер). Има много приветливи дами, чиито интерес виждам, че е породен от желанието да ми помогнат, но ... за съжаление, макар и чувствително по-рядко, има едни ей такива, дето могат да вгорчат деня и на най-позитивния и весел човек  Peace

# 126
прблемът е, че се зареждат наистина само малки номера.
Аз след раждането бях много пълна и не можах да си купя нищо в България. Ходенето по магазините ме депресира ужасно

# 127
Е какво, в България само слаботелесни ли живеят?
На мен това ми е много чудно.
В Германия, най-масовият номер е 38-40-42. Това при тяхната номерация, по италианската са 44-46-48.
Сестра ми примерно, която е 156см и 40кг, там много по-трудно си намира дрехи. Купува си и от детските колекции, когато прецени, че нещо и харесва. Но се случва често, най-малкият им номер да и е голям.
Е как хората там имат номера като за нормални и пълни хора (за пълни хора номерацията им започва от 48), а в България те гледат като изкопаемо по магазините и те карат да се чувстваш като пълен аутсайдер.

# 128
еми ха де?
И аз това се чудех, затова се метнах на диета и другото лято като се прибрах, бях с теглото си отпреди бременността и напазарих двойно Grinning

# 129
  • София

Веднъж мъжът ми, на въпроса какво си търсите, отговори : нещо за ебане....Така се беше изнервил от въпросчето във всеки магазин Mr. Green

Леле как го злепостави човека  ..и себе си като съпруга Laughing

Глупости....

# 130

Веднъж мъжът ми, на въпроса какво си търсите, отговори : нещо за ебане....Така се беше изнервил от въпросчето във всеки магазин Mr. Green

Леле как го злепостави човека  ..и себе си като съпруга Laughing

Глупости....

Е, тя простотията е навсякъде. Но клиентът може да си ги ръси, а продавачката е на работа и трябва да го подмине с усмивка. Или да го съди за сексуален тормоз.

# 131
Piny, е така де, но примерно един по-едър човек, не винаги може да поддържа малко килограми, за да се вмъква в БГ дрехите. (те са масово от Китай де).
В Германия се чувствам като нормален човек (р-р 40 ми е идеален), а тук имам чувството, че съм извънгабаритна.
Не съм слаба, но не съм и драстично извън нормалните размери.

# 132
  • In The Middle Of Nowhere
Е какво, в България само слаботелесни ли живеят?
На мен това ми е много чудно.
В Германия, най-масовият номер е 38-40-42. Това при тяхната номерация, по италианската са 44-46-48.
Сестра ми примерно, която е 156см и 40кг, там много по-трудно си намира дрехи. Купува си и от детските колекции, когато прецени, че нещо и харесва. Но се случва често, най-малкият им номер да и е голям.
Е как хората там имат номера като за нормални и пълни хора (за пълни хора номерацията им започва от 48), а в България те гледат като изкопаемо по магазините и те карат да се чувстваш като пълен аутсайдер.

Е аз така се чувствах в слабия ми период, когато не можех да си намеря примерно дънки и всичко ми стоеше като на закачалка. Така че не само пълните хора са кофти третирани.

# 133
Най гадното си е да ти дишат в гърба отзад и това е, много мразя досадници, било то и продавачки!

# 134
  • Linz
Постът на Рени ме изуми  Shocked Как се очаква от клиента да купи нещо без да го пипне, без да го пробва? Продавачката го държи, опаковано, на метър от клиента ли? За мерките, разбрахме вече, че продавачките знаят най-добре  Mr. Green
Четеш ли преди да пишеш или просто търсиш някой, с когото да се заядеш? Аз като клиент никога не съм си купувала нещо, без да го пробвам, но това не противоречи на написаното от мен.

По скоро визирах това:

Естествено, че ще попита. Пълно е с клиенти, които само ровят из стоката, без да могат да се ориентират сами в магазина. А като си тръгнат, продавачката след тях трябва да преподрежда половин час примерно, а може да има и други задължения. Освен това има стоки, които се похабяват или губят търговски вид от много пипане, мачкане, дърпане...

...

Хората може да "ровят", не защото не могат да се ориентират, а защото искат да разгледат. Самото използване на тази дума " ровят", вместо " само разглеждат" предполага едно по-особено отношение към клиента.
"Ровят" е точната дума, не разглеждат- хващат някой куп с подредени дрехи и разбутват всичко, после минават на следващият. Ама че номерът който търсят не е там, а може и въобще да го няма- все едно... а е толкова по-лесно да попитат преди това.
След едно порядъчно ровене се налага да се свалят всички дрехи от щендерите или закачалките и да се наредят/сгънат наново.
Относно задълженията- вярвам, че почти всички тук в някой период от живота си сме работили тази професия, нужно ли е да обяснявам?

Общи условия

Активация на акаунт