"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 240
  • In The Middle Of Nowhere
angeles  имала съм такива случаи. Казвам, че е за подарък  Grinning

Ти знаеш ли, че по едно време това си мислех да правя - да лъжа, че не са з а мен, барем да ме оставят да си купя какво искам  ooooh!

# 241
Къде си купувате бельо бе, хора!? Shocked ooooh! В магазините, в които аз си купувам Триумф, а нося това бельо и само него от години, НИКОЯ консултантка няма да си позволи некомпетентността да ми предложи нещо, което е три номера по-малко от моя размер, камо ли да ми дойде в пробната, че даже и да ми подвиква от щанда дали ми става! Съобщавам само, че искам модела да е Comfort Minimizer  и пазарувам за 20 минути с меренето, излизам си по два, три сутиена, винаги точен размер и модел, най-доброто за мен, удобно и комфортно, а съм размер... Е.

# 242
Слънчезара, аз затова ходя в магазини където продавачките са по-пълни  Mr. Green Те поне знаят какво ми е, особено сега, когато съм като слонче (аз ппреди да забременея бях все с ХЛ, пък сега  ooooh!... ама защото съм висока и с широк гръб и голям гръден кош). А и в магазините им често има нормални дрехи.

Иска ми се и тук да почнат да продават за всякакви хора. В САЩ и в Англия (сигурно и в други държави, но там си купувала дрехи) цената зависи от размера и според мен това е нормално. За един ХС отива да речем двойно по-малко плат от ХХЛ. Нека има всички размери, пък 5 лв. отгоре какво са Sad

# 243
Аз съм другата крайност Grinning Не заблязвам външен вид-дрехи,лице,и понякога ми се е случвало някой да гледа нещо и след малко да се върне да го купи.Влиза и казва "Ще го взема!" и аз понеже не съм го запомнила,а са влизали и други хора и питам "Кое?" Grinning

# 244
  • София
Слънчезара, аз затова ходя в магазини където продавачките са по-пълни  Mr. Green Те поне знаят какво ми е, особено сега, когато съм като слонче (аз ппреди да забременея бях все с ХЛ, пък сега  ooooh!... ама защото съм висока и с широк гръб и голям гръден кош). А и в магазините им често има нормални дрехи.

Иска ми се и тук да почнат да продават за всякакви хора. В САЩ и в Англия (сигурно и в други държави, но там си купувала дрехи) цената зависи от размера и според мен това е нормално. За един ХС отива да речем двойно по-малко плат от ХХЛ. Нека има всички размери, пък 5 лв. отгоре какво са Sad
Кажи ги къде са Simple Smile тия магазини, та и аз да ида  Laughing
А колкото до номерацията - да 5-10 лв отгоре бих платила за номера на мига, само и само да имам избор, да мога да се видя и да не изглеждам като карикатура  Peace

# 245
  • In The Middle Of Nowhere
Къде си купувате бельо бе, хора!? Shocked ooooh! В магазините, в които аз си купувам Триумф, а нося това бельо и само него от години, НИКОЯ консултантка няма да си позволи некомпетентността да ми предложи нещо, което е три номера по-малко от моя размер, камо ли да ми дойде в пробната, че даже и да ми подвиква от щанда дали ми става! Съобщавам само, че искам модела да е Comfort Minimizer  и пазарувам за 20 минути с меренето, излизам си по два, три сутиена, винаги точен размер и модел, най-доброто за мен, удобно и комфортно, а съм размер... Е.

Исках да кажа, че освен тези, за които споменаваш има и друг тип:) Пазарувала съм от всякакви магазини и мен са ме обслужвали компетентни и възпитани продавачи, но твърде често съм попадала и на такива за освидетелстване/не говоря за тези конкретно с бельото, други два случая имам, за които дори не искам да си спомням/.

# 246
Дали ви обслужиха адекватно в някоя банка, поща, община, библиотека, бар и т.н.?
Да! И пак ще се върна там, и то при точно тези продавачки и служителки, и взаимно си се усмихваме, помним се вече и се предпочитаме.

vili__66, ей това за усмивката много ми хареса и е много вярно!  bouquet
Разбира се, че получаваме добро обслужване на много места.Не съм задала правилно въпроса.Питам дали във всяка банка, поща и т.н сте получили добро отношение.Не разбира се.

# 247
Разбирам раздразнението на всички, когато става въпрос за грубо отношение към тях. Но да се оплаквате, че някой попитал "мога ли да Ви помогна", "търсите ли си нещо" и др. подобни....наистина не разбирам Shocked
Изрази от клиенти /всекидневни/ - "Мога ли да вляза" Rolling Eyes, "Няма да купувам, само ще гледам" - това в отговор на поздрав 'добър ден", "Вие съвест нямате ли, с тези цени", "Виж, сега мойто момиче"......
50% от клиентите говорят на "ТИ", а поне 10 души на ден решават да споделят семейните си и лични  драми.
Да пусна отделна тема ли?

A другите които работим с хора какво да кажем? То едно и също, отношението между хората трябва да е добро навсякъде между хората, ама нейсе...

Аз получавам добро обслужване, защото винаги съм усмихната. Дето са казали и преди--усмивката отваря врати и то големи.

Не съм длъжна аз, която работя с Вас и Ви обслужвам или интервюирам, да съм вечно усмихната, а Вие да сте навъсени. Както и обратното.

# 248
Напълно подкрепям Red Velvet в изказването и.
Аз също работя с хора. От всякакви възрасти и често събрани в една група.
Изключително важно е как ще се представиш на тези хора, дори как ще им кажеш за първи път "Добър ден".
Същото е и с продавач-консултантите.
Може да им е писнало, втръснало, да си мразят работата...но, за да имат успех и да привличат клиенти е важно как ще се отнесат към тях.

# 249
Навсякъде засега съм получавала добро обслужване,
даже и в държавните институции. Явно това зависи
повече от клиента, отколкото от обслужващия. Ако
дадеш на отсрещната страна възможност да прояви
най-доброто от себе си, тя непременно ще се въз-
ползва. Проверено. Даже и в Бургас.

# 250
Навсякъде засега съм получавала добро обслужване,
даже и в държавните институции. Явно това зависи
повече от клиента, отколкото от обслужващия. Ако
дадеш на отсрещната страна възможност да прояви
най-доброто от себе си, тя непременно ще се въз-
ползва. Проверено. Даже и в Бургас.
Peace

# 251
Благодаря Ви!  Разбрах, че аз трябва да се харесам на продавачката и съответно да получа добро обслужване.  newsm78 До сега живях с погрешната представа, че за тях това е работа и те трябва да привлекат и "омаят" клиента. ?!? Rolling Eyes

# 252
  • В Космоса
И на мен ми е некомфортно да ми се лепнат докато пазарувам. Затова обичам големи магазини, в които мога да си кисна 2 часа и да си разглеждам на спокойствие, без някой да ми виси на главата, да ми задава въпроси или да ме зяпа изучаващо. Иначе ми е едно пресирано такова и по-скоро гледам да се измъкна. Изпарява ми се желанието и да разгледам.

# 253
Акаша, кажи им просто, че искаш да разгледаш на спокойствие и ако имаш нужда от помощ ще ги повикаш.Мисля, че тогава не би било толкова досадно присъствието им Simple Smile

# 254
  • В Космоса
Да, обикновено казвам "Просто разглеждам" и повечето пъти има ефект, но понякога май трябва да натъртвам, че ми се ще да върша това на СПОКОЙСТВИЕ, а не да ме следят в ръцете какво ще пипна.

Общи условия

Активация на акаунт