"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 174
  • 469
  •   1
Отговори
# 390
  • При хората, които обичам
Това е поредната тема, посветена на продавачките,която ме убеждава, че те просто нямат полезен ход - каквото и да направят/кажат, все е грешно.

Не, че са безгрешни, ама не се ли замисляте понякога, че и те душа носят и е нормално да усещат отношението и вътрешната ви настройка към тях?

Аз съм на 43 и никога не ми се е случвало да ме подразни продавачка. Веднъж една ме посрещна на прага с думите "Нямаме големи номера", но аз все пак влязох, намерих си няколко блузки, показах и ги, но не ги купих. Не от инат, просто не бяха по вкуса ми, но бяха и по джоба, и по размера ми. Но нито веднъж не и се сопнах, дори ма излизане ми каза "Довиждане". Повече не съм стъпила там - това е начинът ми да покажа отношение.

# 391
  • Варна
Цитат
Да си призная, никога не съм влизала в Бети Баркли например.Не ми е по джоба, или така си мисля поне.Било ми е любопитно какво е отношението на продавачките там, надявам се да е по-професионално.
Случка от вчера. Влизам, гледам, рядко го правя в този магазин, понеже нямат малки номера Simple Smile Аз пък съм от другата страна на барикадата - повечето конфекционни дрехи са ми големи.
Влизам, към мен се насочва консултантка на видима възраст около 50г. Любезна, пита какво си търся. Отговярам - рокля за работа, по-затворена, малък номер.
И започна едно чуууууудо. Извадиха ми се карирани рокли с воланчета и тънки презрамки, коктейлни коприни на цветя, върхът беше една жарсена рокличка с вид на удължено потниче, прозрачно на талията при това.
Та се чудя, аз ли имам проблем с българския или някои хора определено са неадекватни. Погледите на всички "консултантки" бяха безкрайно удивени, когато отказах дори да меря предложените артикули.
Иначе конкретно в този магазин се предлага и Ескада /от тях поне очаквах някакъв стил/, и Версаче /тук вече не / Simple Smile

# 392
случай,че сте запазили за себе си СТРОГО СЕКРЕТНАТА информация,че купувате за друг.Н

Не става въпрос за строго секретна информация, мисля, че всички разбраха.Става въпрос за това, като питаш за определен номер, да не ти казват "Ще ти стане".Случвало се е да ми покажат 48 българска номерация, аз търся нещо на майка, казвам- малко ще и е ,следва въпрос "Ама тя чак толкова ли е едра"Ей за такива недомислени неща става въпрос в темата.

Веднъж купувах бижу, но за по-едра дама, като ме заразпитваха за кого е.Беше за племеницата на мъжа ми, но той тогава не ми беше мъж, нито годеник, гадже малко смешно ми звучеше предвид, че не бяхме първа младост.Докато го измисля какво да кажа, казвам за младо, едро момиче- ама какво ви е, що ви е...

# 393
Богиня, то зависи от работата  Laughing

# 394
  • Варна
Богиня, то зависи от работата  Laughing
И тук си права. Но, слава богу, нямам вид на заработваща на пилона.

# 395

За Кенсол- почти сигурна съм, че недоволството ти е от този, на "Владислав".Но в този, на центъра обслужването е спокойно и ненатрапчиво.Собствениците са различни, питала съм.
Да, на Владислав, дори не знаех, че има друг. Но аз от доста години вече не живея във Варна и когато се прибера ходя в някой магазин смао ако сестра ми или приятелка ми покаже нещо конкретно.
Даже не знаех, че има магазин на Бети Баркли, камо ли за Ескада, а единственият магазин на Скини, за който се сещам, беше един с размери на килер до фонтана, срещу театъра, в който така и никога не влязох, хваща ме клаустрофобия само като мина край него.

# 396
  • София
Аз пък стигнах до извода,че хора с комплекси виждат под вола теле-и в най-добронамерения коментар те ще намерят опит от страна на продавачката да ги засегне,обиди и изтъкне някокоя част от тялото им,която не си харесват.Моите уважение,към хората с повече килограми-аз не определям човека по килограмите или номера на стъпалото!Но продавачката няма как да предложи най-добрия вариант без да попита .....

1/Има едно нещо, което няма как да бъде предадено във форума, а то е именно тона. Ако едно нещо бъде казано с един тон се тълкува по един начин, а ако бъде казано с друг - се тълкува различно. Смятам си съгласна с мен.
2/Когато тонът изразява недвусмислено възмущение как, разбираш ли, имаш наглостта да искаш да ти покажат най-големия номер от нещо, е нормално да реагираш и ти по-грубичко - каквото повикало, такова се обадило.
3/Аууу, ооуу и прочее възклицания при въпрос от клиент нямат място.
4/Влизайки в магазин и искайки да ти покажат нещо, не си изобщо длъжен да искаш да разкажеш цялата си фамилна история. На въпрос кой е най-големия номер от този артикул, за мен е изключително нахално да получа в отговор -Ама за Вас ли? с учудване в тона, а да ми бъде казано - Най-големият номер е М. Пък аз ще преценя дали ме устройва, респективно дали ще искам да ми покаже артикула и така... Какво й влиза в работа на продавачката за мен или за шуренайката искам да видя даден артикул....
5/Продавачаката ако я питат да предложи тя по нейно усмотрение нещо, то цялата нужна й информация ще й бъде дадена. Когато се пита за конкретен артикул и се пита за номер, какво има най-подходящо да ми предлага, аз очеизвадно се интересувам само от артикукла, за който питам.
6/Да определяш клиентите си като комплексирани е меко казано не дотам възпитано. НО това е мое мнение... клиентите са клиенти, хора със своите особености и чепатости. Работата на продавачката е да ги предразположи да се чувстват удобно, да имат желание да си оставят парите именно в нейния магазин, а не да се чувстват като на полицейски разпит.

# 397
Светкавица,съгласна съм с теб,че има и коментари не на място,но четейки темата оставам с убеждение,че хората са нервят и от реплики,които няма как да се избегната,от самия контакт,сякаш продавачката им пречи с присъствието си и каквото и да каже,няма да е точно и винаги има скрит замисъл да засегне клиента.

# 398
Мидичка, не говорим за скрит замисъл да бъде засегнат клиента, а за невежество и липса на такт и в повечето случаи тези продавачки дори не осъзнават, че обиждат хората  Peace

# 399
  • Бургас
И за да не съм голословна.. В този ред на мисли - случка от скоро. Магазин "Дарис" - влизам и разглеждам /там не те оставят да го правиш, .. та, там предпочитам да кажа какво търся, въпреки, че всичко е изложено и се вижда/. Казвам, че търся обувки, елегантни, за работа. Виждат ме как съм облечена, в обедна почивка съм. Разбира се, допускам, че е ясно какво точно ми трябва и каква е работата ми. Момичето ми подава някакви черни сандали, с каишки по глезена, с платформа и огромен ток. Казвам, че това са обувки по-скоро за нощен бар /да не кажа перверзни, но си бяха точно такива - за пилон/. А тя "Ама то зависи от стила, а и това е модерно сега"  Crazy Явно аз съм старомодна или пък стил нямам, знам ли  newsm78  Tired  Whistling
После изваждат някакви лилави и жълти обувки име убеждават, че лилавото на всичко подхождало, все едно било бяло  Rolling Eyes ...

# 400
  • Варна
Другото ми любимо. Обичам да купувам подаръци за децата на приятелите ми. Има една сладурана, която е с ръст на манекенка /нищо чудно, понеже и двамата й родители са с ръст над 185см/.
Та влизам в магазин да детски дрешки и се оглеждам за момичешката секция. Веднага дотичват любезни момичета с въпроса: "За колко годишно дете". Казвам, че е за ръст -125см. "Не, не, на колко години?" Отговарям: "На 5". Аааааа, не можело така. И влизам в един безумен спор, докато не издържа и не кажа: " А Вие дрехите си според възрастта ли ги избирате или все пак се ръководите от размера на тялото си?"
Още не мога да проумея кому е нужно цялото това доказване, че АЗ не знам какво ми трябва.

# 401
И започна едно чуууууудо. Извадиха ми се карирани рокли с воланчета и тънки презрамки, коктейлни коприни на цветя, върхът беше една жарсена рокличка с вид на удължено потниче, прозрачно на талията при това.
Най-редовно се сбълсквам с такова отношение, като тръгна да си търся костюм за работа. Но не се дразня. Обичам да пазарувам "неподходящо облечена" в спортен панталон или джинси, ниски обувки и трикотажна блуза, и не ме вземат на сериозно, когато вляза в магазин за по-делова дреха.  Grinning

# 402
  • Варна
Най-редовно се сбълсквам с такова отношение, като тръгна са си търся костюм за работа. Но не се дразня. Обичам да пазарувам "неподходящо облечена" в спортен панталон или джинси, ниски обувки и трикотажна блуза, и не ме вземат на сериозно, когато вляза в магазин за по-делова дреха.  Grinning
Аз пък се дразня. Губят ми времето. И за двете страни щеше да е по-добре бързият отговор: Нямаме това, което си търсите.

# 403
Може би не са били нахални да ме затрупат с купища неподходящи дрехи, или пък да настояват да пробвам неща, които не искам.
След ужаса, който преживях преди десетина години в гръцките магазини, нищо почти нищо у нас не е в състояние да ме подразни сериозно. За момент - да. В Гърция /тогава/ ако човек имаше неблагоразумието да попита преди да е поразгледал, продавачите изкарваха всички възможни артикули от съответния вид.

# 404
И на мен ми се е случвало да искам рокля с определен цвят и модел например и ми се показва нещо съвсем далече и боклучаво.
И това ме е удивлявало безумно!
Много напън ,много нещо да си пробутат калпавите стоки.

Общи условия

Активация на акаунт