"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 177
  • 469
  •   1
Отговори
# 375
честно, наистина не разбирам - за какво толкова си говорите с продавачките Rolling Eyes

на мен ми е бекрайно неприятно общуването с хора, които не познавам. какво остава в случаен магазин да си говоря с когото и да  е било. а ако ме попитат дали да ми помогнат - моментално излизам.

# 376
Чета, чета и не вярвам на очите си.Какви са тези хора, които си позволяват да обиждат една или друга професия!?Синоними на продавачка ли са "чучела" и "простакеси"!?И коя по дяволите си мислиш, че си ти, та да пишеш по такъв вулгарен и нашарен с епитети начин.Така ли се държат с теб в къщи или на работа?Ако да - жалко, ако не - как би се почувствала?Като се замисля, то няма как да го умееш този изказ, ако не се сблъскваш ежедневно с него.

# 377
За 37 години веднъж не са ме попитали 'какво си търсите',

Баш това е въпросът в повечето магазини в БГ.И ако случайно попитам, щото нали, тя компетентна и си знае магазина"Кой е най-големият ви номер от еди-кой артикул"следва "Ще ви стане".Аз през най-дебелия си период не съм била повече от 65кг, естествено, че ще ми стане и остане даже.Но като тръгна за майка ми да купувам нещо, направо полицейско разследване ми водят, тюхкат и ахкат.Толкова ли е странно да купуваш дрехи и за друг, не за себе си.веднъж точно на 23.ХІІ. питах в един магазин "Кои са най-големите ръкавици"Пак "Ще ви станат".Попитах продавачката:"Госпожо, през това време на годината не ви ли се случва някой да купува нещо за друг, не за себе си?"А, да случвало се.За времето, което прекарваме в спорове без никакъв смисъл, ще си разгледам магазина, достатъчно съм наблюдателна и мога да преценя какво има и какво не.

Има една дама, в магазин за по-големи номера на кръв ме гледа като вляза и все гледа да ме изгони.Като кажа че търся нещо за майка ми все ми казва тя да дойдела да си избере.Вече си мисля, че ме познава отнякъде и с нещо съм засегнала интересите и.А отвън магазинът изглежда добре.

И тъй като съм една от най-оплакващите си в темата, нека и да споделя приятно отношение,много се надявам да не прозвучи като реклама.
В магазините във Варна на
Данини
Ния Стил/там с малко резерви/
Дафне
Тони М
и единият на Кенсол/ но само единият/
Единият на Триумф и всички на Скини,
никога не видях пушеща продавачка навън, нито ядяща,никога не видях да ми се репчи продавачка или да ми оспорва вкуса или да ме тормози и притеснява по някакъв начин.Нито да се цупи като не си купя нищо.

Има и няколко магазина за обувки и точно два за детски дрехи с добро отношение.

В останалите магазини, особено разни малки магазинчета с анонимни дрехи от кой знае кой производител, но изтипосани на центъра, с претенции за "Бутици"винаги а съм си отворила устата, а е последвало едно дъъъълго и безумно разпитване, завършващо в нацупени устнички и "връцване" от страна на продавачката.

Да си призная, никога не съм влизала в Бети Баркли например.Не ми е по джоба, или така си мисля поне.Било ми е любопитно какво е отношението на продавачките там, надявам се да е по-професионално.

# 378
Оооо тази "сладката част" с купуването на дрехи за друг я бях изпуснала.  Mr. Green

Преди време, преди, че вече - не,  пък ми прави удоволствие да влезна и да поразгледам магазин и да харесам нещо за щерката, да и кажа какво къде и ако прецени да отиде да мери и купи или пък съм в друг град без нея и искам ей така подарък да взема на детето.
Естествено оглеждам младежки дрешки, поне 2-3 номера под моя.
Съответно мога да попитам дали има С или М или нещо по-голямо от изложеното примерно, че някои от дрехите са като за изнемощяло от глад 35 кг сомалийче ....пооглеждат ме и естествено ме светват, че баш това на мен няма да ми стане.
После се почва частта с обяснението, че това което търся не е за мен, докато след втория магазин вече ми е писнало и направо при желание да задам въпрос съм обяснявала ясно, че това което търся не е за мен, така че да не ми се обясняват дали ще ми стане или не  Laughing

Светкавица, ориентирай се към пазаруването по нета, не 1 и двама го казаха тук, там никой не те гледа с присмешка, колкото и да е пълен човекът, за когото се пазарува и има съвсем човешки дрехи.  Peace

# 379
Чета, чета и не вярвам на очите си.Какви са тези хора, които си позволяват да обиждат една или друга професия!?Синоними на продавачка ли са "чучела" и "простакеси"!?И коя по дяволите си мислиш, че си ти, та да пишеш по такъв вулгарен и нашарен с епитети начин.Така ли се държат с теб в къщи или на работа?Ако да - жалко, ако не - как би се почувствала?Като се замисля, то няма как да го умееш този изказ, ако не се сблъскваш ежедневно с него.

Май и  аз май стигнах до този извод. Това са обикновени момичета, жени, никой не ги е обучавал и в повечето случаи искат да ти угодят. Ама не, ще кажеш, че всичко сме родени в центра на Париж, то не са претенции.

# 380
  • София
Ааа, и веднъж са ми казвали "Това ще ви е малко", което ме извади от петолинието за час-два.
Не че щеше да ми стане, ама все има начин да кажеш на една жена, че не е добра идея да тества шевовете:))

10 c's, аз точно срещу това отношение роптая  Peace
Въпросите - с какво да помогна или какво си търсите не ме дразнят. Но понеже съм в горната част на номерацията (надявам се временно Praynig) доста често чувам такива подмятания, че и директни обиди Confused И повярвай ми, като това го чуеш в 9 от 10-те магазина, в които си влязал, а има и нужда да продължиш обикалянето, защото няма как да ходиш гол, сериозно почваш да се замисляш ти ли си луд, че искаш да си покриеш телесата или масата народ, с който се сблъскваш.  Теб викаш те е извадило за час -два, а ако го чуеш 10-12 пъти в рамките на един ден, ще те питам  Laughing Факт е, че имам реална преценка за собствения си габарит и ако нещо на око ми изглежда малко и през ума няма да ми мине да му тествам шевовете, а понеже има и една група продавачки, които са "ама пробвайте, може пък случайно да ви стане" действам внимателно и не напъвам. Peace

Не обиждам труда, но определено се дразня на тотална липса на такт, на липсата на елементарни обноски понякога. Ясно е, че търговските обучения са скъпи и голяма част от собствениците на фирми не искат да инвестират в персонала, но понякога една усмивка и една демонстрация на учтиво отношение към клиента прави чудеса, това казвам от позицията на бивша продавачка  Peace

# 381
Дрехи за по-пищни жени определено няма в България.  В МОЛ Сердика са открили някакъв, май единствен в България.  Приятелки си пазаруват главно от втора употреба по тази причина. И от чужбина.

# 382
Знам един такъв в Разград Peace

# 383
  • София
Дрехи за по-пищни жени определено няма в България.  В МОЛ Сердика са открили някакъв, май единствен в България.  Приятелки си пазаруват главно от втора употреба по тази причина. И от чужбина.

Да, има и няколко по-малки магазина, намерих си един до нас, където имам даже възможност да избирам. Но смятам, това лято да ми е последното откъм такива емоции...

# 384
Аз след като родих съм си купувала панталони за бременни, защото на крака съм ОК, но скапания корем не искаше и не искаше да се прибере  Embarassed То преди да забременея трудно си намирах панталони, защото ако ми става на корема, ми виси на д-то, а ако на д-то е ОК, ми стиска на корема... А не съм била дебела да кажеш  Rolling Eyes

За дрехите за друг... Как са ме гледали, когато съм избирала подарък за снаха ми (тя доста успешно може да пазарува от детски магазин)... И виждам какво облекчение изпитват, когато им кажа, че търся за мен Simple Smile

Аз много мразя да споря с продавачки на тема "Ще ви стане..." Не няма да ми стане оставете ме на мира просто.... Опитвам се да им обясня любезно, че толкова години все дрехи съм носила, знам какво ще ми стане и какво не... И накрая ако настояват ми писва и им казвам, че ако скъсам дрехата те си носят оговорност и о чудо, вече не са толкова настоятелни. Не съм фенка на агресивните продавачи, веднага ме гонят от магазина си!

Иначе не мисля, че трябва да съм родена в центъра на Париж, за да очаквам нормално отношение и да не ми говорят на "бе". Не съм претенция, не искам някакво супер специално отношение...

# 385
В Пв има-Мис Макси мод,или нещо такова беше....
И до нас,в подлеза преди пешеходния мост ,в момента има такъв магазин.На витрината има три огромни манекена.

Май и  аз май стигнах до този извод. Това са обикновени момичета, жени, никой не ги е обучавал и в повечето случаи искат да ти угодят. Ама не, ще кажеш, че всичко сме родени в центра на Париж, то не са претенции.

Трещи ,не става изобщо въпрос за някакво специално обучение.А за елементарно възпитание,което би трябвало да са усвоили още в къщи.
Аз дори и не смея да си мечтая в Бг да получа европейско обслужване.

# 386
И тъй като съм една от най-оплакващите си в темата, нека и да споделя приятно отношение,много се надявам да не прозвучи като реклама.
Данини
Дафне
Тони М
Имаше и един на Мария Луиза, малко след ДСК, продавачката ( и собственичка предполагам) беше много мила, ненатрапчива и услужлива.
За сметка на това ми се е случвало точно в магазина на Кенсол ако не се лъжа да пробвам нещо,което очевидно не ми стои добре ( имах сигурно три пръста разстояние между горния край на панталона и долния на сакото), а продавачката се опита да ме убеди колко шик изглеждам. А, и още един бисер, май пак там. Сестра ми си купила панталон, който много ми хареса, размер М. Аз съм малко по висока и едра от нея, и на следващия ден отивам, обяснявам и искам Л. Продавачката ми вика 'аааа, вие сте за ХЛ', след това явно й стана неудобно и смота нещо, че били умалени размерите. В крайна сметка Л ми беше точно, но не е там въпроса.

Палмира, става дума за малки магазини:) в които и да искаш няма как да не контактуваш с продавача. Аз също от години предпочитам анонимността на големите.

# 387
Аз наистина не контактувам, когато не искам.  Казвам Добър ден, на въпроси отговарям Не, благодаря.

Светкавица ,  питаш за Бети Баркли. Все още не е гаранция, че като е луксозен магазинът, обслужването е на ниво. Често и там са млади пикли, които смятат, че самият факт, че са продавачки в такъв магазин, ги слага на едно високо ниво. 

# 388
Аз пък стигнах до извода,че хора с комплекси виждат под вола теле-и в най-добронамерения коментар те ще намерят опит от страна на продавачката да ги засегне,обиди и изтъкне някокоя част от тялото им,която не си харесват.Моите уважение,към хората с повече килограми-аз не определям човека по килограмите или номера на стъпалото!Но продавачката няма как да предложи най-добрия вариант без да попита (аз също питам-пр.-за мъж или жена е подаръка,пък ако искате ме наречете любопитна) и е най-нормалното нещо да каже,че от даден размер няма номерация,в случай,че сте запазили за себе си СТРОГО СЕКРЕТНАТА информация,че купувате за друг.На продавачката това и е работата да пита,за да предложи най-подходящото.Ако нямаше нужда от тях,щяха да се назначават само касиерки.Друг е въпроса,че ако не ви питаха,пак щяхтд да пуснете тема,че никой не ви е отразил...

# 389
Данини
Дафне
Тони М
Имаше и един на Мария Луиза, малко след ДСК, продавачката ( и собственичка предполагам) беше много мила, ненатрапчива и услужлива.
За сметка на това ми се е случвало точно в магазина на Кенсол ако не се лъжа да пробвам нещо,което очевидно не ми стои добре ( имах сигурно три пръста разстояние между горния край на панталона и долния на сакото), а продавачката се опита да ме убеди колко шик изглеждам. А, и още един бисер, май пак там. Сестра ми си купила панталон, който много ми хареса, размер М. Аз съм малко по висока и едра от нея, и на следващия ден отивам, обяснявам и искам Л. Продавачката ми вика 'аааа, вие сте за ХЛ', след това явно й стана неудобно и смота нещо, че били умалени размерите. В крайна сметка Л ми беше точно, но не е там въпроса.

Да ,До ДСК този на Арда-Русе, приятно е там, но нещо в последно време стоката не ми харесва.
За Кенсол- почти сигурна съм, че недоволството ти е от този ,на "Владислав".Но в този, на центъра обслужването е спокойно и ненатрапчиво.Собствениците са различни, питала съм.

Общи условия

Активация на акаунт