"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 179
  • 469
  •   1
Отговори
# 360
  • най-шареното място
Мен не Simple Smile Влизаш за да купиш, но ако ти хареса Simple Smile Може да мериш, мериш и да не харесаш, но ако не можеш да мериш, мериш... няма и как да харесаш Wink

# 361
А вие за какво влизате в магазин, аз влизам само ако търся нещо да купя. Ако не го намеря, или не ми хареса, не ми става и т.н не купувам много ясно. Но не влизам, защото имам време за губене в пробване и зяй пазар.
Сега, ако някой умира да прави покупката на паста за зъби няколко часово 'обикаляне по магазините', това е друг въпрос., на 12 всички сме обикаляли като шантави да минава времето.  По принцип ( казах), човек посещава магазин, за да направи покупка, за какво друго.
А, ето арт мама ме е разбрала:)

# 362
 Понякога човек минава покрай някой магазин, който му се струва интересен от витрината и решава спонтанно да влезе вътре просто да разгледа какво има, какви са цените и т.н. без непременно да търси нещо конкретно. Нищо странно.

# 363
Ами аз ако видя нещо хубаво на някоя витрина сигурно ще вляза , за да го разгледам и купя него или друго нещо.  Нали затова са витрините. Не да поканят клиентите да влязат, а за да купят:)
Естествено, че никой не вменява задължение на клиент  Simple Smile
Но съм поддръжник на добрия тон аз. Поздрави, завързване на разговор, информиране. Учтива блгодарност, довиждане, довиждане.

Ако искам анонимно да ровя в стока да меря до откат и да нямам връзка с персонал, отиваш в голяма верига магазини, примерно Зара, НМ и на воля вилнееш.
Но да влезеш на някого в магазина за гащи и да се ровиш, пипаш и т.н. игнорирайки продавача, който много ясно, че към теб ще гледа, къде да гледа:)
Различни магазини, различно клиентско поведение. И на продавачите също.

Аз имам една приятелка с фирмен магазин и аутлет. В бутика продавачките се държат по един начин, в аутлета по съвсем друг. И интриора е друг. И стоката е различно наредена. Клиентът се чувства различно в двата магазина.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 22:22 от 10 c's

# 364
Ами аз ако видя нещо хубаво на някоя витрина сигурно ще вляза , за да го разгледам и купя него или друго нещо.  Нали затова са витрините. Не да поканят клиентите да влязат, а за да купят:)

А ако искам да разгледам, да се ориентирам какво предлагат, да видя какви са им цените, дали въобще има нещо по моя вкус? Къде пише, че клиентите са длъжни да купят, когато влязат в някой магазин?

# 365
Центи, витрините са точно, за да поканят клиента.  Чудя се дали ти наистина пишеш тая вечер или някой ти е хакнал профила.
По-назад писах, 90% от посетителите в един магазин не знаят какво точно търсят, демек нищо конкретно не търсят. Работа на чучелото вътре е да "ориентира" и продаде.

# 366
Много ли е топло в София:)

Аз (лично) обичам вериги, влизам, меря, чувствам се свободна.
Ако влизам в магазин 90 процента с цел го правя, там си провеждам разговорите с продавачката, инофмирам се, меря, купувам или не това е друг въпрос. Но комуникацията м/у нас е задължителна, това е ключово, ако си в магазин. Ако вляза заради витрина казвам че влизам да разгледам, но никога не влизам в магазин подминавайки продавачката като малка гара, нито си мисля, че ми досажда, ако ме попита какво 'си търся'. Казвам, че нищо не търся, а разглеждам, тя обикновено казва "ОК, ако има нжда а зсъм насреща", оставят ме ( винаги погледа им се усеща, разбира се), разглеждам, усмихвам се поздравяваме се и излизам.
Никакви драми

За пушенето  и изобщо висенето пред магазин смятам, че прави лошо впечатление и отблъсква клиенти. Понякога има случаи такива, но обикн. особено тука в малки магазини работят собствениците, та малко трудно ще се забележи такава гледка, щото са наясно, че е кофти имидж

# 367
  • най-шареното място
много безметежни тез' 90 % Wink
аз като 10 c's Simple Smile

# 368
Не го приемайте лично. То не е.

# 369
ма как, аз съм идеалния клиент -  преди малко бях в китайски магазин, продавачката чоплеше семки  Grinning китайка млада, говореше по телефона, аз влязох за нори, поздравих учтиво, разгледах на две на три, реших, че е по-добре да питам, та и изчаках да си свърши разговора, накрая пак й се усмихнах широко, буонасера ... много съм контактна Laughing по никакъв начин не ми се е отразило до степен да пусна тема

# 370
 А защо продавачките в малките магазини не казват просто "Добър ден", и да си спестяват допълнителни въпроси какво си търсим, да кажем и т.н.? Който има въпрос или търси нещо ще пита. Защо е нужно продавачката да пита?

# 371
А защо продавачките в малките магазини не казват просто "Добър ден", и да си спестяват допълнителни въпроси какво си търсим, да кажем и т.н.? Който има въпрос или търси нещо ще пита. Защо е нужно продавачката да пита?

Е нали зора е точно, че продавачката пречи с поздрав и въпроси "С какво да помогна".

# 372

Е нали зора е точно, че продавачката пречи с поздрав и въпроси "С какво да помогна".

Нека поздрави, но да не разпитва. "кажете" и "какво си търсите" наистина са много просташки реплики към клиент.

# 373
За 37 години веднъж не са ме попитали 'какво си търсите', но кой знае в какви магазини влизам и аз..  питат ме макс "мога ли с нещо да помогна".

Ааа, и веднъж са ми казвали "Това ще ви е малко", което ме извади от петолинието за час-два.
Не че щеше да ми стане, ама все има начин да кажеш на една жена, че не е добра идея да тества шевовете:))

# 374
 Мен ме питат често какво си търся, понякога решават да ми споделят информация, която не ме интересува ни най малко, но въпреки това ми бива съобщавана от рода на "Много хубави анцугчета имаме, хастарчетата са от Ямбол". Това в разни магазини от рода на Малък Цум или провинциален Универмаг. Вече не влизам в такива магазини, липсва ми стария ентусиазъм за обикалям по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт