"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 197
  • 469
  •   1
Отговори
# 345

По принцип в магазн се влиза , за да се купи нещо.

няма такова нещо. само при условие, че нещото задоволява търсенето ми, тогава купувам.

брат ми има магазин за дрехи, дори от неговия собствен магазин купувам само ако ми допане нещо. не може да се вменява задължение за покупка Shocked

# 346
  • Бургас
По принцип в магазн се влиза , за да се купи нещо.
..... Какво да зяпам, да ровя или да пробвам като няма да купувам? Това някакъв вид спорт и забавление ли е? Не, мерси, това не е за мен. В магазин влизам и то в конкретен, само когато търся нещо конкретно и смятам да го купя. Така на зяй пазар... ами изнервящо е и за продавачите, и ги разбирам. Тръгнали Пенка и Станка да си поровичкат из закачалките и да се покипрят пред огледалото. Що за селяния!?
Не съм Пенка, нито Станка. Не обичам маалянски спорове, уважавам всяко мнение.
Само да кажа, че вчера ей така както си се разхождах, влязох в 3 магазина, без да търся нищо. И от трите магазина си купих 2 рокли и 1 чифт обувки.  Mr. Green
Никога не тръгвам по магазини за да си търся нещо. Пробвала съм - не се получава. Или няма да намеря, това което търся, или няма да има номер, или нещо друго. Влизам - разглеждам. Ако си харесам нещо - купувам, ако не - здраве да е. До следващото разглеждане  Peace

# 347
Аз преди време имах една стратегия да обикалям по магазините без пари за да не правя прибързани покупки. После чакам да минат няколко дни и ако наистина още искам нещата, се връщам и купувам.
Преди бях писала за една случка, сега пак се сетих като казвате, че се влиза да се купува. С една приятелка сме в Галдини и бяха много внимателни и любезни. Отваряха витрините и ми даваха да пробвам, чакаха ме търпеливо да се накича, да се оглеждам, да се чудя. И аз къде на сериозно, къде в сферата на шегата казах на моята приятелка, че са много хубави нещата, жалко само, че с моята заплата не мога да си ги позволя и излезнахме. Пред магазина звъня на мъжа ми и му казвам, че съм си избрала подарък за рождения ден и се уговаряме  да дойде да ми го купи, връщам се пак в магазина да разглеждам докато го чакам. Е, вече отношението беше коренно различно. Тръгнах си  и повече нищо не купих от този магазин. То пък излезе за добро, защото същите неща ги намерих в един английски сайт доста по-евтини и си ги поръчах от там.

# 348
На мен ми се е случвало да питам за обувки 41 номер, а отсреща 'ама дамски ли???'. Все едно питам за 46ти Rolling Eyes

Този въпрос имам чувството, че само в БГ могат да го зададат. )
Еее, и в Китай. )  Laughing

# 349
  • най-шареното място
Брееееххх, ама то чудо на чудесата с това пушене бе хора.Осъзнайте се!Разбирам ако не Ви е обърнато внимание, заради това че пушат, ама то пък чудо- пушили пред магазина, че пушили пред магазина.Къде искате да пушат- вътре освен! Тцтц

Ти сериозно ли?!
Никога не влизам в магазин, на вратата на който се е подпряла продавачката и пуши, пие кафе, люпи семки и др.

Е, то как да влезеш - тя обикновено се е подпряла, препречвайки вратата.  Laughing
Много точно!

Очаквам да съм клиент. Освен размяна пари-стока, трябва да изляза доволна от нея от магазина.  това няма как да стане понеже:
Не горя от желание да ме окадяват.
Не бих си играла на котка и мишка /запречено и димящо/ за да вляза някъде да си оставя парите и спомогна за заработването на заплатата на човек, който определено не желае да работи, нито пък аз да вляза.

# 350
  • Пловдив
Много болна тема  Sad Истинска досада са някои продавачи. И не защото задават въпроси, а защото не знаят кога и как да ги задават, а действат по шаблон. Ако си истински търговец, ще усетиш настроението и комуникативността на клиента и съобразно това ще намериш подход  Peace

# 351
Ми явно имаме различна стратегия за шляене по улиците. Аз не обикалям просто така, ако не ми трябва нещо за купуване. Просто не влизам в магазин, ако не търся нещо, което трябва да купя. Ако и аз така безцелно си влизам от магазин в магазин, сигурно ще си изляза с пет рокли и седем чифта обувки, но не го правя. Grinning Т.е. трябва ми определен модел и цвят обувки. Влизам, оглеждам - няма ли моделът, който търся, не пробвам всичко, що ми се изпречи пред очите, просто си излизам. И така докато не видя това, което търся.

# 352
....а отсреща 'ама дамски ли???'

А моето стъпало е междинен размер. Tired Почти винаги се налага да пробвам и 36-ти и 37-ми, за да направя избор и той рядко е светкавичен. Излизам да меря обувки с желанието да намеря нещо подходящо и намерението да го закупя и като всеки клиент заслужавам професионално отношение, а не невъздържани реакции.

# 353
И аз съм между 40 и 41. И съм адски капризна, и искам да няма грам дефект и крив шев специално за обувки когато става въпрос. Да няма и милимунда разлика между двете обувки и се чудя, и се мая, пробвам един чифт, втори, пети...n-ти... и от двата номера Tired Много съм зле в това отношение. Чакат ме хората, не ми правят забележки, не са ме погнали с шутове из магазина, нищо че понякога аз едвам изтрайвам себе си. И се сещам по този повод как веднъж едно девойче търча през две улици до другия им магазин да ми мъкне от там още три кутии с наличните им от модела ботуши, за да си избера от тях, а навън валеше сериозен дъжд. Купих 40 номер. Мъж ми беше с мен. Чинно и кротко седна на диванчето човека и ме изчака повече от час да кандисам да избера едни. Прибрах се у дома, обух ги и ревнах... Отиде той на другия ден и без мерене, без нищо ги смени за 41-ви номер. Бяха най-съвършените ботуши на света. Embarassed Embarassed Така че всички сме си башка луди както казваше баба ми и е добре да се траем взаимно, до този извод стигам аз и само едното възпитание, вежливост и усмивка ще направи пазаруването приятно и за двете страни.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 18:31 от Squamare

# 354
възпитание, вежливост и усмивка ще направи пазаруването приятно и за двете страни.
Peace
Където срещна подобно отношение винаги се връщам в началото на всяко ново търсене.  Peace

# 355
Оооо, по повод обувки, майка ми съм я признала.)))
Ходи, мери, не знам колко чифта....прибира се в къщи и при обуване на обувките на другият ден...установява че са и малки, или големи. ))))
А самата тя си ги купува.
Съответно после отива да си ги сменя разбира се. )
А ако я мързи, носи обувките в БГ като се прибере и редовно аз, мъжа ми, или баща ми намазваме с някой маратонка, чехли. )

# 356
За обувки конкретно пазарувам след обяд или надвечер. Така се понижава значително риска да са ми малки после.

# 357
Работила съм доста време като продавачка, в най-различни магазини, последния от които беше ужасен поради следната причина:
Даваха двойно повече пари от останалите магазини, но изискваха от персонала да действа агресивно с клиента и да не го оставя да излезе без да е закупил нещо, по възможност повече и по-скъпи неща. Подменяха се размери на дрехите, само и само да се продаде някаква стока. "Топ продавачката" беше толкова нечистоплътна, обядваше и преживяше пред клиентите  Sick Клиентката се чуди кой цвят от един модел да си купи, а оная й казва "купи си от всички цветове"  Shocked Влиза клиентка да търси пола, а тя й вика "А ленен панталон не ти ли трябва, ами чанта"... Ако пък, недай си Боже оборота за деня е нисък, клиентите се посрещат с думите "Моля те, купи си нещо, нали ще си купиш нещо..."  #Crazy Да не говорим, че ни задължаваха всеки ден да обличаме дрехи от магазина. За персонала не е такъв проблем, защото облича от новата стока, която се зарежда всеки ден, но е адски гадно за клиентите. Въпросната продавачка е доста пълна, поти се обилно и вечер препира подмишниците и крачолите на дрехите с които е била през деня  Sick Няма да ви обяснявам на какво съм ставала свидетел когато е в цикъл  #Crazy Управителката/ собственичката, жена на години, псува като дърт каруцарин клиентите си, защото момиче си е купило шал за 5 лв и е платила с карта и , видите ли, така няма как да укрие данъци  Twisted Evil И псува и нарежда "да мрете от глад"....
Ох, толкова много мога да разкавам  Tired Никога не съм мислила, че има толкова алчни, невъзпитани и гнусни хора  Sick
Има си нормален и възпитан начин да се държиш с клиент и да го предразположиш да купи. Клиентите не са ни длъжни (на продавачите имам предвид). Но пък и има адски кисели клиенти - нито те поглеждат, нито отговарят на поздрава ти - много е неприятно да се работи така.
Както и да е, май доста се отплеснах  Laughing

# 358
не може да се вменява задължение за покупка Shocked
[/quote]

а, съвсем не го вменявам, просто не си ме разбрала.

# 359
По повод на хората, които мерят, мерят и не си купуват нищо.

По принцип в магазн се влиза , за да се купи нещо. .....

Центи, направо ме облещи с тоя пост, честно.

За простакесите  излезли на тротоара не ми се говори..  Sick

Общи условия

Активация на акаунт