"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 200
  • 469
  •   1
Отговори
# 330
Брееееххх, ама то чудо на чудесата с това пушене бе хора.Осъзнайте се!Разбирам ако не Ви е обърнато внимание, заради това че пушат, ама то пък чудо- пушили пред магазина, че пушили пред магазина.Къде искате да пушат- вътре освен! Тцтц

Ти сериозно ли?!
Никога не влизам в магазин, на вратата на който се е подпряла продавачката и пуши, пие кафе, люпи семки и др.

Е, то как да влезеш - тя обикновено се е подпряла, препречвайки вратата.  Laughing
И гледа лошо и страшно ако се запътиш да влизаш, а ако не дай си Боже току що е запалила... тежко ти и горко  ooooh!

# 331
Брееееххх, ама то чудо на чудесата с това пушене бе хора.Осъзнайте се!Разбирам ако не Ви е обърнато внимание, заради това че пушат, ама то пък чудо- пушили пред магазина, че пушили пред магазина.Къде искате да пушат- вътре освен! Тцтц

Ти сериозно ли?!
Никога не влизам в магазин, на вратата на който се е подпряла продавачката и пуши, пие кафе, люпи семки и др.
Все пак е на работа! Добре, че в  моловете поне не ги правят тия изцепки.

Тогава не ти препоръчвам да посещаваш Испания. Там редовно можеш да видиш магазинерки, които пушат пред магазините /дори и магазини за маркови парфюми, дрехи...т.е. реномирани/. Хей така, даже са поседнали на стъпалата пред магазина /на работа са/, но като видят клиент оставят цигарата и го обслужват  Simple Smile

# 332
По принцип в магазн се влиза , за да се купи нещо.
Абсолютно споделям това мнение! Още от времето, когато с приятелки сами започнахме да ходим по магазините да си купуваме по някое и друго парцалче, без да ни мъкнат майките ни, т.е. от както станахме шести клас, мразя да ходя и въобще да влизам в магазин, ако нямам пари, ако не търся или няма да купувам нищо. Какво да зяпам, да ровя или да пробвам като няма да купувам? Това някакъв вид спорт и забавление ли е? Не, мерси, това не е за мен. В магазин влизам и то в конкретен, само когато търся нещо конкретно и смятам да го купя. Така на зяй пазар... ами изнервящо е и за продавачите, и ги разбирам. Тръгнали Пенка и Станка да си поровичкат из закачалките и да се покипрят пред огледалото. Що за селяния!? В магазина за хранителни стоки така ли правят? Ходят да помиришат и да погризкат това онова, и си излизат без да купят нищо?

# 333
В Италия съм била безброй много пъти и не съм видяла подобно поведение!

Абсолютно споделям това мнение!

Съжалявам, но няма да си купя нищо, ако не съм си харесала нищо  Naughty От кога е задължително да се купува, щом влизаш в магазина?

# 334
Тръгнали Пенка и Станка да си поровичкат из закачалките и да се покипрят пред огледалото. Що за селяния!?

Добре де, ама продавачките как отгатват Пенка и Станка имат ли пари и намерение да купуват нещо, или са влезли само "да си поровичкат из закачалките и да се покипрят пред огледалото"? Чрез телепатия?  newsm78

# 335
 Mr. Green Интересна дискусия сте си спретнали.
Да, мен примерно не ми прави добро впечатление, когато видя продавачките насядали на седянка пред магазинчетата да пушат, люпят семки, пият кафе, думат си прекрасно и прочие, в крайна сметка работното им място е вътре...дааа, скучно им е сигурно, ако не влезе сума време човек, но  Crazy мен пък понякога едва ли не трябва да ми е неудобно да я вдигна от седянката, за да дойде и да ми покаже нещо, да питам има ли това, което търся, няма ли  Rolling Eyes Случвало ми се е дори да им казвам да си стоят, а аз ще погледна  Laughing

В интерес на истината в магазин за дрехи влизам мноооого рядко последните години.
Да, дразни ме някой да ми върви по петите и да му убеждава колко добре щял да ми стои примерно слим панталон или блузка по тялото, след като съм далеч от 45-50 кила  ooooh!
Репликата от сорта "за вас няма номера" пък направо би било нормално да ме обиди, ама аз съм си дебелокожо и не обръщам внимание... Бях стигнала до момента, в който да влизам в магазин и да питам номера като за мен има ли, няма ли, че да не се пъна да разглеждам.
Да живее нет търговията  Laughing

А това дали някой влиза, за да гледа само или за да купува наистина няма как да се знае, нека съм си с джапанки, откъде да знае дали не съм тръгнала да похарча 100-200 или повече пари, но с презрителен поглед определено няма да ме спечели и да ги дам баш в нейния магазин.

Младежта в момента е на вълна да ходим и да мирим дрехи и да се снимаме  Laughing
аз не съм от тези, но пък не спирам и дъщерята, нека се види детето, нека пробва, па мама ще и купи от някъде поне 3-4 пъти по-евтина дрешка Wink

# 336
Напоследък обикалям магазините за дрехи и ненормално обслужване не съм срещала.

# 337
С течение на работата се добива усет кой купува и кой не.Но този който не купува днес,ще дойде утре,ако обслужването и стоката му харесва.Е,има и такива за които е спорт-една приятелка на майка ми всеки ден се спира по козметиките,души,пробва,и при дрехите същото пробване,с ясното съзнание,че няма да купи нищо.И това всеки ден!Но и продавачките вече са и свикнали.Аз не обичам да обикалям безцелно магазините,т.е. без намерение да купувам нещо.

# 338
А аз смятам, че е нормално да обикаляш магазините, когато си търсиш нещо конкретно.
Едва ли всеки човек го намира в първият магазин, който е влязъл.
А и също е напълно логично да иска да разгледа, да обиколи.
Как пък някой решиха, че било "селско" поведение и др. подобни простотии.

В БГ магазини влизам доста рядко. Трябва да търся нещо конкретно и съответно обикалям, докато го намеря. Ако в крайна сметка не го намеря, поръчвам от чуждестранен сайт и чакам докато го получа. )
Отдавна си знам номера и по английска, френска, немска номерация и много рядко имам гафове.
Та все се чудя...как шият за БГ пазара (всъщност 90% от стоката изглежда е китайска) та трябва да си с идеални мерки, за да ти стои нещо прилично.

# 339
  • София
Не ми пречат нито прекалено напористите, нито мълчаливите като пукъл продавачки. Ако си търся нещо конкретно и го намеря в дадения магазин ще го купя независимо дали ме е обслужила добрата фея или баба Яга. Дразни ме обаче двойният стандарт. Как в едни и същи магазини, едни и същи служителки си счупват краката да ме обслужват и да ми се подмажат когато съм с костюм и токчета (от работа) и как на следващия ден ако вляза навръщане от парка с малкия облечена спортно или неглиже, без бижута и прическа не просто не ми обръщат внимание, а направо си ме гледат надменно с израз ала "абе как смееш да ми влизаш в магазина"...

# 340

Ти сериозно ли?!
Все пак е на работа! Добре, че в  моловете поне не ги правят тия изцепки.

ДА- сериозно!?!
Ако моловете бяха на открито щеше да е същата работа  Laughing Laughing Laughing
Никога специално на мен не ми е правило лошо впечатление това, че някоя продавачка е била пушила пред вратата- влизам си в магазина без проблем, тя идва и ме обслужва...какво е значението дали е пушила или не е пушила като съм отишла- в крайна сметка си е свършила работата.

# 341
  • София
Е какво като пушат? "И 'Асан е хора" дето има една приказка. Дайте като са продавачки да не пушат, да не се хранят и да не им се ходи до тоалетна... че и курс по хвърляне на боб да им се провежда преди да бъдат назначени за да знаят дали Пена днес е станала с левия крак и иска да й ходят по гъза или е станала с десния и ще се подразни и от едно усмихнато "Добър ден" като влезе

# 342
В Италия съм била безброй много пъти и не съм видяла подобно поведение!

Абсолютно споделям това мнение!

Съжалявам, но няма да си купя нищо, ако не съм си харесала нищо  Naughty От кога е задължително да се купува, щом влизаш в магазина?

На мен ми е странно, как предварително е възможно някой да знае дали ще купи или не?Влизам в магазин за да потърся нещо, което ми е по вкуса, подхожда на друга определена дреха, влизам за да потърся подходящ подарък за някого?Защо винаги трябва да вляза, за да купя?

# 343
  • София
На мен пушенето на продавачката не ми пречи, даже ако я видя, че е на седянка, директно там си задавам въпроса. И тя е човек, да си почива като няма работа  Peace
Но виж репликата "Оооо, като за вас нямаме" ме изкарва извън равновесие. Може да се използва далеч по-културното - "най-големия ни номер е това /еди си кой. Да покажа ли?" Ще благодая и ще й пожелая хубав ден, както е възпитано ...

И да, влизам в магазин с нагласата да купя, но упорито ме обиждат и ми обясняват, че не ми е тука мястото или че нямам пари да пазарувам в магазина... затова и имам лека настройка да пазарувам от т.нар. бутици

# 344
На мен ми се е случвало да питам за обувки 41 номер, а отсреща 'ама дамски ли???'. Все едно питам за 46ти Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт