Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 88-ма тема

• 144 699
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Тайна, как можа да сложиш такава изкусителна снимка...... Hug

Това беличкото върху картофките какво е?..... newsm78
  Счукан чесън, това е преди да ги разбъркам!:)

# 46
Поздравления за всички кулинарки! Невероятни красоти сте показали  bouquet
   Една стара снимка на любимите макарони Болонезе на фурна

Мери, може ли рецептата?  bouquet

# 47
Тайна, как можа да сложиш такава изкусителна снимка...... Hug
Това беличкото върху картофките какво е?..... newsm78
  Счукан чесън, това е преди да ги разбъркам!:)

Ах, как само по малка лъжичка даваш........а другото беличко, сосчето, изобщо подреди така накратко как ги направи, моля те. И картофките, и морковчетата изглеждат направо  Crazy Heart Eyes  bouquet

# 48
  • на втория етаж
Много сте експедитивни,за нула време четири страници,браво,неуморни кулинарки!  bouquet Peace

От мен тиквички с домати и кашкавал,пилешки сърца на скара и панирани крилца и една по-старичка снимка на карамелено парфе:

# 49
  • София
    Лабрекс, нищо интересно няма - картофки, моркови, масло, пилешки бульон Маги и голяма чаша вода! Като се изпекат наръсвам с копър и счукан чесън и ги разбърквам хууубаво,за да се "овъргалят" навсякъде с чесъна  Hug! Вижда се порцелановото дъно, под маслото.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 15:39 от Тайна

# 50
Мари-ета и Меганс,благодаря ви,дами!  bouquet
Весичка,цялото ти меню е страхотно вкусно! PeaceИ на Меганс кебапа пак обира точките! Crazy
Тайне,къде ни забравихте вие с Неличка?Поздрави я от мен,скъпа! Hug

# 51
Просто Хари, това е рецептата по която ги правя - http://thegingercookies.blogspot.com/2010/06/bolognaise.html
        За любителите на макарони ги препоръчвам горещо Laughing

# 52
  • София
Мари-ета и Меганс,благодаря ви,дами!  bouquet
Весичка,цялото ти меню е страхотно вкусно! PeaceИ на Меганс кебапа пак обира точките! Crazy
Тайне,къде ни забравихте вие с Неличка?Поздрави я от мен,скъпа! Hug
 Aз  минах от готвене на корейски сериали  Joy, нали внука ми изхвърли фотоапарата в боклука. Неличка снима, но не качва. Нощес цяла нощ качвах снимките и в албум, че ми остави фотоапарата.

Елексирче, ето албума, ако ти се гледа, има и показвани неща де!

http://neli4ka.snimka.bg/cooking/kakvo-sgotvih-dnes.606503

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 17:37 от Тайна

# 53
Чета аз на първа страница някаква Нена Гледна .....ми благодари     newsm78   пък аз не се сещам да съм хвалила такава потребителка.    Mr. Green
После виждам снимките и ......много познати ,бе....тук сигурно пак някаква кражба се заформя...
Пък то било Леля Ог....    Grinning

Жега ,не жега,темата върви на пълни обороти....нищо не ви плаши,магьосници!    newsm51

От мен само

картофена салата с руска майонеза

какаов кекс с какаови зърна

# 54
  • забравих си мисълта...
Венетаbouquet  хиляди благодарности за рецептата и за подсказката, че може да си ползвам бъркалките за тесто на миксера, досега не бях, нямам обяснение защо. Хлябът стана божествен, при положение, че ползвах мая с изтекъл срок (сложих повече, но все пак).  Laughing искам само да питам второто втасване, във фурната, горе-долу колко време трябва да е преди да увелича температурата? Оставих го към 40 минути, защото междувременно се наложи да нахраня чавето и не знам дали затова не бухна като твоя или заради маята, или заради добавката на пълнозърнесто брашно.

При положение, че маята е била с изтекъл срок и си прибавила и пълнозърнесто брашно, мога да ти кажа, че хляба ти се е получил превъзходно.   bouquet
При второто втасване аз го оставям около 20-30 минути при 30°-35°С да втасва и след това увеличавам фурната на 200°С.
Радвам се много, че ти е допаднала идеята да ползваш бъркалките за тесто на миксера.
За себе си имам обяснение защо не съм ги ползвала преди, просто защото се чудех какво се бърка с тях Grinning. Веднъж като си вземах храна от стола, видях как бъркат тестото в една голяма машина (1,5м висока), с една голяма спираловидна бъркалка и тогава направих връзката между тази грамадна бъркалка и тези на миксера и си помислих: "Аха, бъркалките на моя миксер затова са две, защото са малки!" Невероятен извод, нали...  Laughing Колко е хубаво, че никой не може да чете мислите ни...  hahaha Joy

# 55
 Hug Мерси! Сигурно защото сложих двойно повече мая от указаното, а и беше много топло, та нямаше проблем с първото втасване. Ще си запиша за второто.

Аз бъркалките знаех, че са за тесто, но не знаех за какво тесто и си месех ли, месех. А спестяват толкова време и чистене.  ooooh! Чувствам се адски тъпа, че съм ги пренебрегвала толкова години. Че и насилвах другите за един гъст солен кейк...

Изводът си ти е съвсем логичен.  Mr. Green

Хлебецът целия си го изядохме снощи двамата с мъжа ми.  Embarassed

# 56
  • Sofia
Какви хубавини тук... кадаифчета, сладкишчета, месца, сладоледчета.. леле-леле.. Хора, море ме чака, какви са тези изкушения!

Аз я карам по-полека. Това ми е от неделя:

Пилешки филенца със сметанов ароматен сос и картофки:

Плодов сладкиш с крем от извара и масло:

# 57
Какви хубавини тук... кадаифчета, сладкишчета, месца, сладоледчета.. леле-леле..

Да, така е, хубавини и от всичко ми се иска да опитам!  Crazy Heart Eyes bouquet  chef

У нас панирано филе от риба, печени картофки и след обяд ми се прияде критикос дакос Embarassed, иначе съм на диета! Grinning

# 58
# 59
и след обяд ми се прияде критикос дакос Embarassed, иначе съм на диета! Grinning

абе аз като ти казвам, че имам есходни мисли,, не ми вярваш  Laughing Днес сутринта ги търсих тия в блога ти. Ама като е помнех името  Blush щях да ти пиша ЛС за тях, но ти сама ги пусна   bouquet
 Shocked сега и картофки ми се ще да направя такива  ooooh!

mimi P27 , недей само със снимки, някъде е видно какво сте готвили, но  Rolling Eyes Rolling Eyes пиши си го вс. случай  Peace

Весе, Лабрекс, Краси, много вкусни неща и при вас   bouquet
Тайне, що ни заряза така Неличка  Cry Да япоздравиш, на мен ми липсва в темата!
Както и Цецето, с нейните апетитни снимки в близък план  Blush и Ася, с нейното нестандартно меню   bouquet

И да не са голи приказки - една грозна снимка (но пък нощна) от едно пилешко филе с лимонов сос и картофи соте пак у нас. За младежите. Ние пийнахме бира навън. С ушета  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт