Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 88-ма тема

• 144 178
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Привет на всички  Hug

Аз позачезнах малко напоследък - има-няма цяла седмица  Blush, но пък най-после ни монтираха вратите и вече не сме като Wink пещерняци у нас!!!

Та набързо да си покажа любимата Simple Smile за момента Торта Шоколадова целувка - без брашно - и отивам да разглеждам назад какви чудеса съм пропуснала...

И парченце Wink поразмекнато вече от що е фотане на слънцето:

Прекрасна седмица на всички от мен  Hug  bouquet

# 676
  • Варна
Angellove, тортата изглежда стархотно. Hug
Лабрекс, благодаря, уж ги търсех в твойта тема а не ги видях.  bouquet
Мисля че, втория ще направя.  bouquet
А замразявате ли сини сливи.

# 677
Angellove, тортата изглежда стархотно. Hug
Лабрекс, благодаря, уж ги търсех в твойта тема а не ги видях.  bouquet
Мисля че, втория ще направя.  bouquet
А замразявате ли сини сливи.

Аз, да, само че си отбирам здрави, не омекнали, режа ги на половинки, слагам в пликчета горе-долу колкото ми ходят за сладкиша (между другото започнах да замразявам заради първия сладкиш - с карамела) и във фризера. Зимата вършат работа! Peace

AngelloveCrazy Heart Eyes Crazy станах с тая торта, разкошна е!  bouquet  chef

# 678
От мен:
Много вкусен, кокосов сладкиш-импровизация, с пъпеш и стафиди... постен Laughing
МоЖе ли рецепта Praynig
Разбира се, тъкмо докато не съм я забравила Laughing
Продукти:
2/3 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч брашно
1 пудинг с аромат на сметана /д-р Йоткер/
1 бакпулвер
1 ванилия
Изчистен, нарязан на парченца пъпеш /от по-"сухите"/, стафиди, кокосови стърготини, корнфлейкс, малко кафява захар.
Приготвяне:
Разбива се киселото мляко със захарта, добавят се олиото, ванилията, 1-2 с.л. кокосови стърготини, брашното с бакпулвера и пудинга. Разбърква се добре. Изсипва се в намаслена, посипана с брашно форма. Отгоре се поръсва с малко натрошен корнфлейкс /сложих го за "подсигуровка", за пръв път правя сладкиш с пъпеш и исках да съм сигурна, че парченцата няма да "потънат" в тестото/, нареждат  се парченца пъпеш, след тях стафиди, поръсва се с  2-3 с.л. кафява захар и кокосовите стърготини.
Пекох първо на долен реотан, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като се "вдигна" допекох на вентилатор.
Получава се много лек, ароматен сладкиш. Дано ви хареса Hug

# 679
  • София
nudel33 , хлебчетата и кексът са чудесни
Гуинет , много ми харесаха крокетите ти
pepelia6kata , обожавам такива патладани - аз им казвам сандвич и ги правя със сирене
chrissy, ох-ох, леле каква тортичка ...
magi71, взимам си от салатката
ИрПуц , харесвам такива сухоежбини
labrex , взимам си от пиперките. И аз сложих тивички в буркан, ти как ги правиш?
Angellove , невероятно шоколадово изкушение
от мене пълнени чушки

апетитка с тиквички

кьопоолу

# 680
labrex , взимам си от пиперките. И аз сложих тивички в буркан, ти как ги правиш?

Madla, ето по тая рецепта: ЛЮБИМИТЕ ТИКВИЧКИ. Само че току-що ходих да чета в руската тема, откъдето е рецептата, и едно момиче се оплаква, че с прятелката си сложили и двете буркани с тиквички и на двете бомбирали? newsm78 Досега нямаше оплакъл се, аз миналата година нямах бомбаж, а сега да видиш как тичах да си погледна вчерашните буркани, наред са засега. Peace Grinning

# 681
labrex, заповядай сладкиш "Фотев"

Мятам се на пълнените чушки, Madla, ако не възразяваш.  Grinning

ПП А в хладилника ме чакат шпротики, но утре, че днес вече се насвиних. Mr. Green

# 682

Madla, ето по тая рецепта: ЛЮБИМИТЕ ТИКВИЧКИ. Само че току-що ходих да чета в руската тема, откъдето е рецептата, и едно момиче се оплаква, че с прятелката си сложили и двете буркани с тиквички и на двете бомбирали? newsm78 Досега нямаше оплакъл се, аз миналата година нямах бомбаж, а сега да видиш как тичах да си погледна вчерашните буркани, наред са засега. Peace Grinning

тези тиквички за салата ли се използват или за готвене? newsm78

# 683

ИрПуц, благодаря!  bouquet Като гледам той е от серията бързо, лесно и вкусно! Peace

пепи1975, за салата, не са за готвене! Peace

От мен къпинов крамбъл, вчера при следобедната разходка на най-любимия любимец си набрах къпини. Grinning

# 684
labrex Hug, като повечето неща при мен.  Mr. Green

# 685
  • DE
Ивка 27 по втората рецепта е. Много икономичен и вкусен.
Не ти трябва и миксер.
Аз го правя в по- голяма тавичка да е по- тъничък, че е сочен така.
Моят е този път с джанки. Днес Ще правя пак Mr. Green

# 686
  • В градината...
Angellove, твоята торта направо ми взе душата - с толкова много черен шоколад. Ще има да я сънувам!

# 687
Момичета, искам да ви питам някоя от вас правила ли е сарми от патладжан? В едно заведение морско си ги поръчах и бяха невероятни на вкус!!!!! Отгоре са заляти със доста специфичен сос, но е фантастично  вкусно ястие. Ако някой от вас знае как се прави това ястие, моля да сподели

# 688
Патладжанени сарми със сос „Верде
Необходими продукти:
2 патладжана
250 г сирене
200 г прясно биволско сирене
200 г домати
1 връзка пресен босилек
100 мл зехтин
сол на вкус

за сос ”Верде”:

1/2 връзка мента
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 с. л. винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
2 кисели краставички
зехтин на вкус
Начин на приготвяне:

1.  Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина около 0,3 см, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.

2.  След това се измиват, подсушават се и се пържат в малко зехтин до златисто.

3.  Доматите и моцарелата се нарязват на шайби, а сиренето на плочки.

4.  Две парчета от патладжана се застъпват по дъжина, така че да се получи дълга лента и върху тях на кръст по същия начин се слагат още две. В средата се поставя резен домат, отгоре парче сирене (моцарела или биволско, а може и от двата вида) и листа босилек. Върху тях отново се слага домат и патладжаните се завиват, така че да се получи пакетче.

5.  Слагат се в тава, отгоре се поставя по едно парче моцарела, залива се с малко зехтин и се пече за 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

6.  Всички продукти за соса (без зехтин) се слагат в блендер и се смилат. Накрая се добавя зехтин и отново се смила за кратко.

7.  Патладжанените сарми се поднасят топли, поляти със соса.
ИЗТОЧНИК:bonapety

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 18:14 от rosalina

# 689
Сармички с гриловани патладжани – Йоли

{ 4 abril, 2009 @ 07:51 } · { Месо и птици / Carnes y aves, Мляно месо, Рецепти }
{ Tags: кайма, патладжани }

по рецептата на Йоли / Гответе с мен

цитат:

Продукти

1 патладжан

250 гр.кайма
1 малка главичка кромид лук
2 с.л. бренди
1 с.л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус

За доматеният сос

500 гр. настъргани домати
1 малка главичка кромид лук
2 дафинови листа
1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки пресован чесън
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
сол на вкус

Приготвяне

* Омесете добре каймата със ситно нарязаният лук , брендито и естрагона. Подправете със сол и пипер.

* Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина. За улеснение ползвайте рендето за рязане на чипс. Гриловайте филийките леко на скара или в тиган-грил без да слагате мазнина.

* Завийте малки сармички в грилованите патладжани и ги подредете в тавичка плътно една да друга.

* Смесете настърганите домати със ситно нарязаният лук , чесъна , босилека и дафиновите листа. Овкусете със захарта , нарязаният босилек и сол. Накрая добавете олиото и разбъркайте. Изсипете суровият доматен сос върху патладжаните.

* Изпечете ястието в силна фурна до желаната от вас гъстота на соса. Сервирайте сармичките топли.

Общи условия

Активация на акаунт