Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 88-ма тема

• 144 184
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
За пица напоследък използвам едно тесто за фокача
200 мл прясно мляко
40 гр разтопено масло
1чл сол
1сл захар
350 гр брашно
7гр мая

Чудесно става!

# 706
Здравейте момичета! Не съм писала в темата отдавна, но не мислете, че не ви шпионирам. Днес ще се запиша с една питка и една тортичка (последната малко Балкан турист, ама беше вкусна)

# 707
Момичета Благодаря ви за бързата реакция. Рецептичката е за една приятелка. Купила си уред за приготвяне на пица и направила с обикновено тесто , а децата и казали , че е като мекица .

# 708
  • Пазарджик/Лондон
Женя, питката е чудесна, но тортата направо ме завладя - изглежда много шоколадова Flutter.Има ли си рецепта?

От мен една торта по рецепта на lichtstrasse :

Зелена торта

# 709
  • София
Привет, момичета! Аз в момента съм "селско чадо" с ултрабавен интернет /е, по-добре е, отколкото без хич  Laughing/, бавно ми се зареждат снимките и не мога да ви следя качествено, но поне да се поотчета. Карам я повече на домати, сирене и диня, но от кумова срама гледам и нещо да приготвя. Пробвах хрупкавия рататуй /на Еликсир ли беше  newsm78, че ми е невъзможно с тази скорост да ровя за линк/. Хареса ни, макар че очаквах повече от вкуса, нещо ми липсваше, но още не съм разбрала какво  Laughing Все пак се получи приятно лятно вегетарианско ястие, благодаря за идеята   bouquet

Традиционното барбекю - този пък пилешки пържоли с къри и ребърца с мед и чесън

И една салатка, към която съм пристрастена - печени чушки в жар и розови домати, заляти с дресинг от чесън, магданоз и балсамов оцет + мезенце от хрупкава пържена дунавска риба.

Бързам да публикувам, пък каквото излезе   chef

# 710
От мен днес
Моите кюфтета сос

и вече официалната козуначена пита утре за кръщенето

# 711
Меридит,Гуинет,Нудел,chrissy,Събинка,Маги,Тутулина/Норче/,благодаря ви от мое и от името на девойката за похвалите!Дай боже да ме надмине,ще се радвам много!   bouquet Hug

Мина,разбуни духовете с тази ултрашоколадова прелест,много е красива!   bouquet

Цеце,на Еликсир беше Laughing!Сигурно ти е дошъл сухичък. Thinking Rolling Eyes

И пак да се отчета след страхотната козуначена питка на Дитсан-Дими,и на повторението е супер! Peace

вретено с песто и сирена

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 00:43 от Анонимен

# 712
magi71, не съм пробвала, но не виждам какво би могло да попречи?! Peace  bouquet
chrissy, развесели ме с тоя стандарт! Grinning А агнешкото е ммм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes , невероятно изглежда!  bouquet
Краси...*, кексче с кафе, любима комбинация!  bouquet
Женя 83, и питката и тортата са чудни, изглеждат много апетитно, особено тортичката.......не разбрах само защо е малко Балкантурист newsm78  bouquet
Аелис, откога се оглеждам на тая торта, ама твоята ще ме накара да я направя, толкова изкусително изглежда!  bouquet  chef
Цецето, вкуууснооо! Heart Eyes  bouquet
ditsan, питата е чудесна, кюфтенцата много апетитни!  bouquet  chef
И на еликсир вретеното много еликсирско!  bouquet

Аз бях на гости, правих само баница и пържени банички от останалите кори:

# 713
labrex,рано сутринта пиейки си кафето поглеждам баницата ти и ................веднага отивам за кори за баница. Сподели моля те, и 2 рецепти Praynig А тъкмо мислех от днес да съм на диета Sick Ама , нищо може и от понеделник (поредния) Joy

# 714
labrex,рано сутринта пиейки си кафето поглеждам баницата ти и ................веднага отивам за кори за баница. Сподели моля те, и 2 рецепти Praynig А тъкмо мислех от днес да съм на диета Sick Ама , нищо може и от понеделник (поредния) Joy

meri1966, точно тая баница е малко както ми дойде: корите бяха Фамилия, разбих 4 яйца, пълна чаша от 250 мл кисело мляко, 3/4 чаша олио, 2-3 с.л. брашно и половин бакпулвер. Добавих две чаши натрошено сирене. После, както са на купчинка корите, поливам с плънката най-горната и завивам на руло. Оставям я така навита да си стои в края на долната кора. Мажа и нея с плънка и завивам двете заедно, първата, както е на руло, заедно с втората и слагам в тава. Хубава е навита, но тавата ми беше правоъгълна, така че стна на редове. Така до края, накрая разбих още едно яйце с малко мляко и олио (понякога ми остава от плънката, но сега не остана) и залях отгоре. Пека в загрята на 160-170 грд фурна до зачервяване. И после правя, като при висящата баница, обръщам тавата върху две в случая чашки и завивам с кърпа. Това е малко рисковано, защото, ако тавата е с незалепващо покрития, баницата ще се изсипе. А и не е задължително, но така висяща става по-въздушна и по-пухкава някак или може би аз така съм си решила. Grinning Останаха ми две кори и малко от заливката, добавих сирене в нея, намазах корите, загънах ги по дължина на три-четири може би, получи се широка лента, която нарязах на 4 и изпържих получените банички. Много бързо се пържат и са много вкусни топли. Студени не са пробвани. Ако се правят повече такива банички, не е препоръчително да се мажат корите наведнъж, да се направят и да стоят така, докато се изпържат всичките, защото като постоят малко омекват и трудно се вземат от мястото, където са. Става с някаква плоска гребка, но лепи и ядосва. Затова по-добре кора след кора да се мажат, т.е. като се изпържат баничките от първата, да се маже втора и т.н. Това е. Много писах, но се правят и двете по-бързо! Peace   bouquet
А с диетата и аз съм така, все я започвам от някой следващ ден в "ще" време........ Grinning

# 715
Момичета,толкова много неща сте публикували и всичките невероятно вкусни!!! Rolling Eyes Hug  chefНе мога да изброя поименно колко съм впечатлена.Бях на село,където няма и обхват Мобилният оператор, а няма и нет. ..Но има печка и продукти и ето какво направих:

Ръжени хлебчета с орехи и лешници

и Топли малинови кексчета, печени в чаша

И днес пак отивам натам-има много сливки за обиране.

# 716
От хлебчетата се ококорих - разкош!  smile3501

# 717
Angellove, тортата изглежда умопомрачително вкусана!!!
plamsy, разкошна трапеза!От всичко си взимам!
Краси...*, взимам си парченце от кейка!Изглежда страхотно!
Цецето, много красиви снимки!
ditsan, разкошна питка!
labrex, tutulina чудни баници!Така ми се прияде Blush
BiankaD, ръжените хлебчета много ме впечатлиха!Задължително ще ги опитам!
Определено се усеща липсата на Venetta.Дано се появи скоро с вкусотиите си Flutter

От мен: Бистра зеленчукова супа; Сирене по шопски с тиквички и пресен лук и Сладко от праскови и сини сливи.

# 718

Mam and Wife, интересно звучи тая комбинация от праскови и сини сливи, но сигурно е вкусно! Heart Eyes   bouquet

Вечерята за довечера - Аджапсандал (абхазко-грузинска кухня), голяма вкусотия. Heart Eyes Доколкото схванах, има разновидности с месо, гъби, моркови, но тази била класика. Peace

# 719
Момичета направо станах  #Crazy от вкусотиите които сте показали.
От мен днес : кебапчета и кюфтета на скарата , една страхотна класическа пърженица, панирани сиренца и вече любимите у дома НЕ пен кейк -чета + шипков мармалад  (от 1 доза излизат 14-15 броя )

Общи условия

Активация на акаунт