Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 88-ма тема

• 144 700
  • 726
  •   1
Отговори
# 555

Labrex, дали ще си идвам не съм сигурна, но започвам да си правя списък какво бих искала да опитам като те посетя Wink та започвам в нещо много свежо и привлекателно смузи/смути, рибката от стр. 35 ме накара да преглъщам и за десерт си пожелавам баница с тиквички Wink.

Venetta, проблем няма, каквото кажеш! Ама направо ти завиждам, виж дъщерята колко вкусотии ти е приготвила! Heart Eyes   bouquet

Хайде, черпя те засега само с украински ананас, пък после ще видим! Grinning (и, за да няма чудене - 15-минутно сладко от тиквички е, но така са го нарекли) Peace

# 556
  • DE
Днес у нас:

Телешко

Сладкиш със сини сливи,  рецептата беше предоставена от Labrex.
Стана толкива крехък та се поразчупи като сервирах.
Препоръчвам ! Labrex благодаря Hug

# 557
  • София
    Пиле с картофи , на манджичка!

# 558
Тайна,тази супичка изглежда страхотно.Точно такива харесва,но без месцето......с прясно магднозче,........мммммммммммм.... Grinning
Лабрекс,твоите включвания са впечатляващи както винаги  bouquet
Селма,много ми харесва всичко което показваш Hug
Близнаците,Марабу както винаги естетически издържани творения  и снимки  bouquet
Бъни,много си ми симпатична и харесвам каквото показваш Hug
plamsy,много приятно и разнообразно е на твоята маса  bouquet
desy_go, и твоите снимки впечатляват с качество и вкус.

От мен две снимки без качество както винаги Mr. Green

тутманик:

и бутчета на фурна:

Има и картофено пюре,но не го снимах,още е в тенджерата Blush

# 559
Тайна, сега видях, ще ти разкрия тайната на палачинките - на мама са! Grinning Уж еднакво ги правим, по нейната рецепта, е, моите не стават като нейните - по-жилавки са някак, а на майка толкова меки и крехки. И всичко на око прави. Има тя някаква магия, ама не ще да я каже! Иначе аз си ги завих със сладко, аз си ги снимах и съответно аз си ги хапнах! Heart Eyes За линията после ще му мисля..... Grinning

Дес, благодаря ти! Впечатляващо, впечатляващо, ама като гледам твоя тутманик Crazy, направо е колосален! Разкошно изглежда! Heart Eyes  bouquet

matze, много се радвам, че си одобрила сладкиша, наистина е крехък и вкусен! И лесен, и икономичен! Grinning  bouquet

# 560
Венета, благодаря ти много! Много си мила!  bouquet

От днес:

Пълнени тиквички

Stuffed Zucchini by Kemi H, on Flickr

# 561
Много вкусотии, много нещо, ама тутманика на Дес е невероятен Hug От мен простичко:

Лятна манджа от форума

Пиле с картофи

Мръвките на мъжа ми

и моята гордост- първият домат откъснат от собствената ми градина

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 20:36 от meri1966

# 562
meri1966 завиждам ти за домата от градинката.Моя мечта..дано се осъществи в този живот Mr. Green
Дес Hugмного си мила.Тутманика ме разби Peace.Мъжът ми ако го види ooooh!ще каже така се прави в такива размери Peace
Лабрекс за сладкото от тиквички нещо съм пропуснала EmbarassedМоже ли жокерче Praynig

# 563
Лабрекс за сладкото от тиквички нещо съм пропуснала EmbarassedМоже ли жокерче Praynig

Бъни, прави се за 15 мин, трябват 400 гр обелена от кората и нарязана на кубчета тиквичка - без вътрешната част със семките и, ако е твърда, още по-добре. Още 150 мл вода, 250 мл захар (меря я с каничка с деления) , половин лимон или цяло мъничко. Тиквичката се реже на кубченца, слага се в тенджерка, сипват се водата, захарта, сока от лимона и настърганата лимонова кора. Отначало на силен огън, докато заври, след това на среден 15-ина мин. Изключва се огъня и се оставя да изстине в тенджерата. Кубченцата тиквичка стават като прозрачни, приятни са на вкус заради лимона. От тези продути излиза 1 буркан от компотените, но по-малките - 700 мл. Но това не е сладко в буквалния смисъл, имам предвид да се затвори в буркани за зимата. Сиропът е по-рядък, прави се за консумация на парченцата тиквичка, аз го използвам за гарниране на сладолед, сладкиши и каквото се сетя, а и просто така - с лъжичка от буркана. Вкусно е, ароматно и става за нула време! Peace

# 564

+1  Praynig

А, видях!   bouquet

# 565
Лабрексче мерси мила Hug.
Без лимон няма да стане нали newsm78..лимона още ми е забранен заради малкия Sad

# 566
Мери,Лабрекс,Бъни,мерси много Hug

# 567
Лабрексче мерси мила Hug.
Без лимон няма да стане нали newsm78..лимона още ми е забранен заради малкия Sad

Бъни, може лимонтозу малко да сложиш, но няма да има лимоновия аромат. Сигурно и с ванилия ще станат, просто не съм пробвала, но така с лимона са супер. Ами отложи за по-нататък, има време, ще пробваш. Peace

# 568
Venetta,много красиви калии!  Heart Eyes
И пуешкото руло ми взе ума!  Crazy

Лабрекс,винаги ни изненадваш с нещо по-така!  Grinning
Много забавно звучи "украински ананас"!  Laughing Hug

matze,ох....туй телешко!За малко да забода вилица в монитора!  Crazy Laughing

Тайна,пиле с картофи!Класическо и неописуемо вкусно съчетание!  Hug
Дес,представям си как приятно хруска коричката на твоя тутманик!  Flutter

esy,много красиви тиквички!   bouquet
meri1966,човек да ти завиди... Crazy И за барбекюто,и за собствената градина с тези чудни доматчета!

Бъни,интересно звучат тиквените бисквитки!  Simple Smile
bliznacite2004,не обичам"голи" кремове,но от твоя бих хапнала с удоволствие. Heart Eyes

asyalein,хубава снимка и сигурно вкусна торта!   bouquet

# 569
Ох само като гледам какво сте сътворили и се покапвам.   bouquet
Доста често споменавате една рецепта за РАТАТУИ - може ли да я споделите - много добре изглеждат така подредени и запечени зеленчуците  Tired Блаодаря предварително  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт