Отговори
# 60
Спомням си, че на Коледа около 11-тия ми рожден ден получих Барби и гел за коса. Вълнувах се силно и от двете, това си е преходна възраст.

Аз съм майка на момче на почти 4 год., той си има детски парфюм и пяна за коса, които ползва 3-4 пъти в месеца. Като с всяко друго желание на децата успеха се крие в баланса, а не в ограниченията. И моля ви, поддържан и интелигентен не са взаимно изключващи се все пак. Tired

# 61
Като с всяко друго желание на децата успеха се крие в баланса, а не в ограниченията. И моля ви, поддържан и интелигентен не са взаимно изключващи се все пак. Tired
Да, много точно казано! Peace

# 62
... И моля ви, поддържан и интелигентен не са взаимно изключващи се все пак. Tired

Абсолютно!
Въпросът е кой как дефинира "поддържан" - такова ли е 11-годишно момиче с "пресирана" коса?
Ако е, какво трябва да прави, за да е поддържано на 18 с това, което ще е останало от косата му?

# 63
Е, какво като на 11 е с пресирана коса? Докато открие своя стил ще мине през толкова модни недоразумения, че е незаслужено да се отсъжда в тази възраст кой как изглежда. Освен това детските увлечения са силни и нетрайни. Изобщо не вярвам, че интереса към пресата ще изтрае и до 12-тия рожден ден, за да има реална опасност от опадане на косата седем години по-късно.

# 64
nedabi, и спорта на 3г, налагаше използването на грим?. )))
Стига бе, това звучи просто смешно.

# 65
  • София
какво означава "поддържан", адресирано към дете? Какво повече е нужно, освен редовно къпане, чисти дрехи, чисти ръце (и нокти) и една хубава подстрижка? Въпросът дори не е в пресата сама по себе си, а в това, че момичетата ненужно се подтикват или поощряват към фокусиране върху суетата за външния вид. Достатъчно голяма е пресата чрез  модата, тийн-списанията, масовата култура, която крещи само и единствено "бъди красив, майната му на другото". И после защо момичетата предимно започвали да висят пред огледалото, вместо да си учат уроците и да се развиват физически и интелектуално! Ами, каквито майките, такива и дъщерите! едни и същи кукувици. И по нашенско става още по-зле, защото се намесва и ориенталската традиция.

# 66
Какво повече е нужно, освен редовно къпане, чисти дрехи, чисти ръце (и нокти) и една хубава подстрижка? ... Ами, каквито майките, такива и дъщерите! едни и същи кукувици.

Личен стил, който не пада от небето, а се развива през годините с някои успешни и не чак толкова експерименти. Описаното от теб е чудесна визия за малко дете, но в началото на тийн-възрастта е доста логично да си послужат и с други средства, за да изразят своята индивидуалност. А дали ще пораснат гримирани кукувици или космати шахматистки не зависи от  списанията, фризьорските салони и модата. Възпитанието е процес и де да беше толкова лесно приемайки или отричайки нещо да получим гаранции за крайния резултат!

# 67
  • София
напротив, точно в тийн-възрастта децата започват повече да се влияят от нещата извън семейството, масово бъркат видяното по списанията, филмите и музикалните клипове с реалния живот. Родителите остават встрани поради нормалния конфликт между поколенията и желанието на детето да се отдели от родителския авторитет. Затова и много често като запиташ някое дете защо прави това, коетто прави, то ти отговаря, че "всички така правят, иначе ще ме изолират".
Пък и много зависи накъде ще се насочи стремежът за индивидуалност. Едни с готовност се вливат в стадото, други проявяват артистизъм и изработват свой стил. И експериментирането не е задължително да минава през разкрасителни процедури и действия за възрастни. Защото, за съжаление, в нашенските условия това експериментиране много често се изразява във вулгарност. Като тръгна по улиците, виждам невъобразимо количество жени, които са облечени и гримирани като за нощен клуб, чалготека, едни големи деколтета, едни ниски талии с преливащи козунаци, едни прически на вафлички, обемчета и прочие... И най-хубавото е, когато до тези майки видя и малките им дъщерички по същата мода. Ммммм, направо красота!

# 68
Хмм, на нас едно време започваха да ни викат тинейджъри от 14годишни.
Сега от 8-10години ли стават такива?
А кога са деца? Може би до 5-6години. )

Октопод с рокля, този личен стил трябва да става с преса за коса ли? Това не е личен стил, а водене по масата. )
Личен стил е да си направиш прическата с хартийки, или с на баба си ролките. ) А не с преса, която всички имат. )  Grinning

# 69
Личен стил е да си направиш прическата с хартийки, или с на баба си ролките.
Joy
Много ме разсмя, честно.
Ти в кой век живееш?
Ползвай поне спираловидни или бързонагряващи се ролки. Praynig

# 70
Личен стил е да си направиш прическата с хартийки, или с на баба си ролките.
Joy
Много ме разсмя, честно.
Ти в кой век живееш?
Ползвай поне спираловидни или бързонагряващи се ролки. Praynig

Нали си говорим за стил. Стила предполага и някаква доза индивидуалност. И в крайна сметка е важен крайният резултат. Как е постигнат, има ли особено значение?
И много добре знам в кой век живея, а примерите бяха дадени с известна доза ирония. ) Но пък изглежда някой тук не схващат от по-тънки намеци. )

# 71
Но пък изглежда някой тук не схващат от по-тънки намеци. )
Пише се някои, когато се употребява мн.ч.

Например: някой потребител, но някои потребители

# 72

Вие кога за последно сте гледали или посетили състезание по художествена гимнастика?
Направете го и ще разберете думите ми.

# 73

Вие кога за последно сте гледали или посетили състезание по художествена гимнастика?
Направете го и ще разберете думите ми.

И защо да не може да мине без грим ? Защото може би всички други са се нагримирали ?!
Тези нови тенденции са просто потресаващи.

# 74
Но пък изглежда някой тук не схващат от по-тънки намеци. )
Пише се някои, когато се употребява мн.ч.

Например: някой потребител, но някои потребители

Голям смях.  Joy  Joy  Joy
Mirama, поздравявам те за убедително спечеления 1-ви рунд  Joy

Не, че ти беше трудно, но с майките, които нямат момичета, смятам че ще ти е доста по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт