Мнението ви за ползата/вредата от училищните лавки

• 38 501
  • 910
  •   1
Отговори
# 645
Родена съм в  края на 1980, дружинна съм виждала през крив макарон  Laughing

И посмейте да няма номинации тая година, толкова изтрещявания не е имало друга година.

# 646
  • София
Много си изпуснала! Да ви имам проблемите с тези лавки! Сякаш са събрали цялото зло в себе си!

# 647
И какво сега, ти се появи като олицетворение на класната? Или дружинната?  Laughing

Голямо напъване за тия лавки! май по-скоро не можете да си овладеете децата. Направо под кллюч до пенсия, да не се отклоняват от верния трудов път!

Така е, права си. Сега по-спокойно ли ще спиш?!
Аз не обаче! Гладът на чедото и лавката в училище ме карат да потръпвам.

Да, всичкото зло са събрали, плюс и продажба на нехранителни продукти.

# 648
  • До хладилника, който обичам
Спокойно, все още не са въвели стандарта за родители, където ще трябва човек да осигурява нормална питателна храна за питомците си (нечовеци са, човек, как могат дори да си го помислят!) Има още накъде. Вив ла лавка.

# 649
  • София
До тази тема изобщо не бях се замисляла колко, как и кога ядат децата в училище. Дори не знаех, че е чак такъв проблем наличието на тази лавка. Явно съм минала много тънко като родител, а може би съм гениален родител?  Wink

# 650
Че и скромна:) Другите родители говеда, ти гений...

# 651
Хайде, стана ясно, че образователната ни система произвежда гений след гений благодарение на храната, но аз имам друго питане и душевно терзание.
Защо в сградата на училището се налага да има търговски обект, наречен книжарница, в който продават, освен три тетрадки, два молива и пет химикалки от 3,50 лв., и детски играчки?Всъщност не продават " И детски играчки", продават "ПРЕДИМНО детски играчки". Но не какви да е играчки, а специално подбрани, вместващи се в масовия дневен бюджет на ученик от начален курс.

# 652
  • София
Ми, просто го учиш да не си купува боклуци! Не е толковаа трудно при малките. При подходяща насока на мисленето и обяснения, подкрепени с реален опит, децата лесно се светват каква е разликата. Ама, не трябват само забрани, а и работа с детето! Днес ще си купи идиотска играчка от лавката, обаче ако си остане със същия акъл, утре ще стане предан потребител на друга идиотска играчка, но с повече нули отзад. Аз като чуя женски разговор, все около лични покупки се върти. шопинг му викали, много отпускало! Затова казвам, че не е проблемът в лавките и в дуварите, защото възрастните са си все същите деца, коитто само дебнат да похарчат пари за глупости.

# 653
Andariel, благодаря за съвета, но не питам как да уча или не чедото да харчи пари и да се отдава на релаксиращи процедури в училище, а защо има такива търговски обекти там?

# 654
  • София
Е, колко пъти да го пиша! Защото директорите разписват съществуването на тези обекти заради парите, и защото родителското настоятелство си трайка. Вече казах, че ако в нашето училище се реши да няма лавка, ще се съобразя. Така че, леви-десни, питаш директора защо го има този обект в училище!

# 655
  • Чикаго / София
Ох, не бях влизала от доста време в тази тема - изпуснала съм голяма забава!  Joy Така добре се посмях.  Релаксиращо ми дойде в края на работния ден.  Даже забравих да хапна нещо, за да се поуспокоя.  Смеха ободрява.

Сега се прибирам в къщи при затъпелите си по американски деца, сигурно поизнервени доста, нали си нямат лавка да се успокояват на всеки час с подхапване.  Ще мина да им купя кроасани и кубети от близкия български магазин, та барем им повиша малко IQто, щом в това се крие тайната на българския гений.

# 656
  • София
ама, вие  вярно сте затъпяли! Откога има връзка между кубетите и българския гений? Не знам за вашите деца, ама моите са си умни по рождение, и то без кубети.

# 657
И какво сега, ти се появи като олицетворение на класната? Или дружинната?  Laughing

- попита комсомолският секретар...

# 658
С носталгия си спомних времето, когато човек отиваше на кино да гледа филм, а не да се наяде.  И хората гериочно издържаха два часа без храна.

# 659
С носталгия си спомних времето, когато човек отиваше на кино да гледа филм, а не да се наяде.  И хората гериочно издържаха два часа без храна.

Бях втрещена след една прожекция, посетена от ученици, след края на филма. Салонът беше кочина. Попитах една от госпожите, защо допускат децата да оставят след себе си боклуците, кошчета има. Отговорът беше, че щом могат да продават на входа пуканки с космическа надценка, ще си чистят.

Времената са други и правилата са други. 

Общи условия

Активация на акаунт