Мнението ви за ползата/вредата от училищните лавки

• 38 425
  • 910
  •   1
Отговори
# 840
В нашето у-ще малки и големи не са заедно.Разминават им се междучасията, а има и нещо като график за ядене в стола.Децата с храна от вкъщи са си с класа и си ядат заедно с останаите-пак в стола.

# 841
  • София
Бояна, има столове, не е толкова страшно, колко се опитва да го изкарат Simple Smile
И никой не гони децата с домашни сандвичи, ядат си там, ако си носят хапване вместо да взимат от стола.
И действително до 4 клас повечето учителки са истински орлици (в добрия смисъл) и си пазят децата.

# 842
  • София
Възможно е, аз имам информация за това, което написах за стола.
Е, ти пък, Бояна, чак и хладилник! Отвън на прозореца зиме, какво по-добро от естествен хладилник! Ами, да ще ходи с кутия за обяд.

И тъй като училищата са различни - еднии имат стол, други няма, едни са с отделни дворове и сгради за малки и големи ученици и прочие - е по-добре наличието или липсването на лавка, дали и какво се продава в нея,  и кой как да напуска двора или не, да се решава на ниво училище. Има си директор, училищно настоятелство, родители - те да си каажат кой какво иска и как да се постигне! Като се приеме на ниво настоятелство, обезпечи се финансово, откъм трудови ресурси и организация, тогава няма да има тън-мън, а всички ще мирясат.

# 843
Истината е, че повечето имат/стол/.
И не, няма всички да мирясат, защото не всички са в настоятелството просто. Mr. Green

# 844
Има син лед, който се слага в чантите за храна. Има дори детски варианти - топки, маймунки, коли, принцеси.

# 845
  • София
Бояна, има столове, не е толкова страшно, колко се опитва да го изкарат Simple Smile
И никой не гони децата с домашни сандвичи, ядат си там, ако си носят хапване вместо да взимат от стола.
И действително до 4 клас повечето учителки са истински орлици (в добрия смисъл) и си пазят децата.
И аз така си мислех, но от форума все научавам по нещо ново.

А за мирясването съм сигурна, че няма да се състои, докато не се появат някакви общовалидни правила, които не оставят особен избор на родителите. И в други страни има практики, които на нас биха ни се сторили неприемливи, но понеже е било така  и така ще бъде всички просто изпълняват и мируват.

# 846
  • София
Да си оранизират училищен референдум, това никой нее може да го забрани. Настоятелството има своите правомощия, нали има представители на родителите! Аз като съм гласувала на родителската среща Иван Петков от нашия клас да е в настоятелството, знаачи той е представител на класа, може да прави предложения и прочие.

# 847
  • София
Бояна, във форума има майки на ученици, които много обичат да плашат тези с деца преди тази възраст Simple Smile

# 848
  • София - Рим и обратно

И не, няма всички да мирясат, защото не всички са в настоятелството просто. Mr. Green
Е ясно е, че в началото ще има много ритащи срещу "затворничеството и глада", на който се опитват да подложат наследниците им.
Но съм сигурна, че с времето правилата ще се приемат и установят естествено, защото освен, че работят по цял свят /представям си ако някъде се опитат да прокарат лавката като нововъведение невиждано и нечувано, как всички ще се вдигнат на бунт Mr. Green/, са и единствено и само в интерес на децата.

# 849
  • Русе
Е ясно е, че в началото ще има много ритащи срещу "затворничеството и глада", на който се опитват да подложат наследниците им.

Ееех,а ко децата ви бяха 19 кг във втори клас,нямаше да сте толкова коравсърдечни.  Grinning

# 850
  • София
Да си оранизират училищен референдум, това никой нее може да го забрани. Настоятелството има своите правомощия, нали има представители на родителите! Аз като съм гласувала на родителската среща Иван Петков от нашия клас да е в настоятелството, знаачи той е представител на класа, може да прави предложения и прочие.
Ти пък, референдум? Ако МОН и МЗ разпишат някакви правила край. Въвеждат норма за здравословно хранене и се приключва. Разписват мерки за сигурността на учениците и се прилагат. Можеш да видиш, че пред ФЛ в София частната охрана на някои деца виси около училището, а не влиза в час, както вероятно би станало, ако родителите имаха право на глас.

Бояна, във форума има майки на ученици, които много обичат да плашат тези с деца преди тази възраст Simple Smile
То аз мисля, че с на живо видяното вече трудно може да ме уплаши форума, ама... Laughing

# 851
  • София - Рим и обратно
Амбър, нали не разчиташ на лавкаджийския асортимент да го подсили?
Е да, като кг ще качи със сигурност, но не бих казала, че си заслужава цената.

# 852
  • София
Какво сега ,да искаме справка колко училища в София и страната имат функциониращи ученически столове ли? Ами, не всички училища са със столове, не разбирам защо някои твърдят обратното! Те да не би да са гледали списъка с училищата и столовете към тях!

Бояна, и сега я има наредбата! Не е като да няма. Интересна работа се получава, има нормативни актове, които на места не се спазват, и вместо да се изиска контрол и спазване, също да се използва относителната самостоятелност на училищата, се иска следващ нормативен акт, от по-високо ниво, с наивната вяра, че той ще реши спазването на първия или изобщо ликвидирането на няякакъв проблем! Че то така ще искаме само укази да се издават, дори направо в конституцията да се пише, че май те бяха най-висшите актове в държавата!

# 853
  • Русе
Амбър, нали не разчиташ на лавкаджийския асортимент да го подсили?
Е да, като кг ще качи със сигурност, но не бих казала, че си заслужава цената.
  Ако си беше направила труда да четеш какво съм писала, щеше да разбереш,че детето ми не кусва чипс,снакс,вафла и кола. Дори от лавката. Но пък прекарва по 3-4 часа на ден  минимум в залата и спортува.

# 854
  • София - Рим и обратно
А какво "куса" тогава в училище, шегата ми беше по повод привържениците на уч. лавка като спасяваща децата им от гладна смърт. А ти спомена, че детето е слабо и е коравосърдечна шегата.
Както и да е, няма никакво значение.

Не би следвало в едно училище, където се практикува целодневна форма на обучение /занимални за малките, много часове за големите/ да липсва столова. Направо е абсурдно. Откога се затварят столовете в училищата и защо?

Общи условия

Активация на акаунт