Отговори
# 375
Ninia - от Life Extension е интересен (освен PQQ) и Убихинола с мумио.

persimon - точно за това спрях да пиша в темата за парабените, когато фактологията се замени със състезание за по-смразяваща публикация.

Слава Богу, тази тема тук не е такава.

Впрочем, в боровинките се съдържат парабени...

Love&Light - при всяко положение вземи метилкобаламин - това е биоусвоима форма на В12.

persimon - второ твърдение, което съм принуден да опровергая - В12 (цианкобаламин) не се резпада в храносмилателния такт, а просто не се усвоява в отсъствието на т.н. интринзик фактор.

И за магнезиевия стеарат - кое те плаши: магнезият ли, стеариновата  к-на ли или името по женевската номенклатура? Кравето масло съдържа ~ 20 % стеаринова к-на...

desi_sunshine - не вярвам да е от ензимите, но ако искаш спри ги за проверка.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 376
Bobka, благодаря ти!

# 377
  • Испания
Аз влизам само да се похваля ,че днес получих първата си пратка от сайта-от Добрич съм.Вярно че сумата ми беше за около 7 долара,не ми се рискуваше с по-голяма-получих я в пощата,не съм плащала нищо..Чакам още една за около 18 долара,ще видим с нея как ще е .Така че добричлийки,можете да поръчвате спокойно-благодаря на съгражданките ми за отзивчивостта и на всички останали за споделения опит.

# 378
Да попитам, ако някой  е поръчвал с ДНЛ -за подробности-може и на лични!

# 379
Да попитам изпатилите. Днес си взех поредните поръчки, но в едното кашонче буркана със спирулина беше счупен и общо взето стана зелено мазало. Как процедирате в такива случаи?

Код за 5 USD отстъпка - QEH011

# 380
  • гр.Добрич
Чакам поръчка от 24.06 и още я няма. Проверявах в Пощата, но няма. Други с подобен проблем около тази дата да има?

# 381
Аз чакам една от 22.06, но още не успявам да отида до митницата.

# 382
liu jo - сакън! Не прави такава грешка, пишман ще станеш.

NIKRAN - пишеш на айХърб какво е неизползваемо и те ще ти върнат парите.

spinki - аз получих пратка от 24.6. преди седмица. Търси я!

# 383
  • София
NIKRAN , имах случай на 2 бр. счупени сиропи, писах им и ми върнаха парите.

Kод за отстъпка 5$   LAV475

Линк към безплатните мостри_код_LAV475
Таблица за препоръчителния дневен прием на омега-3 в мг

# 384
Благодаря Ви. Писах на лайв чата и веднага се разбрахме. Ще ми върнат парите, макар че исках да ми пратят спирулината обратно, на дамата каза, че не ришипват международни пратки, а връщат парите да 48 часа.

# 385
  • в 1001-та нощ
е, да, трябва и транспорт да си платиш (за новата пратка)

а за връщане на сумата - май не беше пълната сума  Peace (поне, ако е върната при неполучаване, при твоя случай - вероятно също  newsm78 )

# 386
.

persimon - точно за това спрях да пиша в темата за парабените, когато фактологията се замени със състезание за по-смразяваща публикация.

Слава Богу, тази тема тук не е такава.

Впрочем, в боровинките се съдържат парабени...

Love&Light - при всяко положение вземи метилкобаламин - това е биоусвоима форма на В12.

persimon - второ твърдение, което съм принуден да опровергая - В12 (цианкобаламин) не се резпада в храносмилателния такт, а просто не се усвоява в отсъствието на т.н. интринзик фактор.

И за магнезиевия стеарат - кое те плаши: магнезият ли, стеариновата  к-на ли или името по женевската номенклатура? Кравето масло съдържа ~ 20 % стеаринова к-на...

[/b] animal037 [/u][/move]

Специало за парабените е доказано безсъмнено, че представляват сериозна опасност за всеки човек и да се твърди как нямало проблем е простo абсурдно и неинформирано. За това, че ги имало в боровинките, да има ги, има ги и в канелата и сливите. Проблемът обаче е в това че има огромна разлика между естественото вещество и синтезираното и неговия ефект върху организма. Това важи за различните витамини, за хормоните и за парабените, естествено. В никакъв случай не може да се слага знак за равенство между естественото вещество в някой зелечнук и синтетичното в крем за лице. Освен сериозните ефекти на парабените, като увреждане на ендокринната система и рак, има и по-дребни, но също така нежелани, като доказаното свойство на метилпарабена да предизвиква засилено състаряване на кожата.

Витамин Б12 освен, че има нужда от интринсик фактор за да се усвоява, втори проблем при него при оралното приложение е, че се разпада под влияние на киселините в стомаха, затова преобладава мнението, че е добре да се взима сублигуално или инжцекционно.  Може би при много големи дози оцелява все пак нещо,Мег спомена да е чела нещов  този дух, и не искам да споря, може и да е така.

Какви имам против магнезиевия стеарат? Ами примерно това, че е свързан с рак и че представлява хидрогенирано промишлено масло, пъло с пестициди. Той е лубрикант за машините и не се слага там заради полезността му за човека. И нека не бъркаме естествено и биологично получения стаеарт в маслото с такъв получен изкуствено от токсични като начало масла--тип памучно, царевично и т.н. ГМО продукти и за капак хидрогенирани, че да са още по-токсични. Но освен рака, който причинява това вещество, като за този форум може би е по-важно да се знае, че причинява дефекти на плода и уврежда репродуктивното здраве.

"

Science Lab.com issued a Material Safety Data Sheet on magnesium stearate in October 2005, stating that the substance presented a hazardous health issue when ingested orally, causing damage to the liver. Under California Proposition 65, magnesium stearate was found to "cause cancer, birth defects or other reproductive harm."

Някои по-маловажни ефекти от стеарата са, че възпрепятства абсорбирането на витамините, с които е сложен в една формула в голяма степен. Така че някой си дава парите за скъп витамин, който бива изхвърлен в тоалетната заради ексципента, който не позвоялва усвояването му. Освен това стеарата има негативен ефект върху имунитета и храносмилането и причинява алергични реакции.

Данните са свободно достъпни в интернет от множество източници, ето примерно тук:

http://www.livestrong.com/article/40180-health-risks-magnesium-stearate/
http://www.livestrong.com/article/478123-safety-of-magnesium-stearate/

# 387
  • София
... Примерно мога да ти кажа, че за цинк има  една марка в света , поне която аз съм намерила, в която да няма ексципиенти, и това е на метаболик мейнтененас цинк пиколината. С витамин Б комплекс нещата са сложни също...има също 1-2 марки, които да не са пълни с химикали и боклуци. Колкото повече гледам толкова повече се убеждавам че бизнеса с добавки е толкова "чист" колкото и този с лекарства. Успех с начиненанието!:)
persimon , за този цинк ли имаш предвид?

Kод за отстъпка 5$   LAV475

Линк към безплатните мостри_код_LAV475
Таблица за препоръчителния дневен прием на омега-3 в мг

# 388
... Примерно мога да ти кажа, че за цинк има  една марка в света , поне която аз съм намерила, в която да няма ексципиенти, и това е на метаболик мейнтененас цинк пиколината. С витамин Б комплекс нещата са сложни също...има също 1-2 марки, които да не са пълни с химикали и боклуци. Колкото повече гледам толкова повече се убеждавам че бизнеса с добавки е толкова "чист" колкото и този с лекарства. Успех с начиненанието!:)
persimon , за този цинк ли имаш предвид?

да, за този става дума

# 389
Чакам поръчка от 24.06 и още я няма. Проверявах в Пощата, но няма. Други с подобен проблем около тази дата да има?

Аз чакам от 28.06 още не е дошла , но мисля че скоро трябва да дойдат , в нашият регион малко ги бавят, нали сме по специални ... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт