Зеленчуково или плодово пюре хапва февруарското дете! № 16

• 25 068
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Леле, тихичко да ви се похваля какъв следобеден сън дръпнахме тримцата на спалнята...от 15.30...мъжете още спят... Mr. Green Дребния трябваше да яде д 17 часа...аз съм приготвила кашичка и за десерт - пасиран пъпеш/трети ден ядеме и е супер, а какво ако имаме след него... Laughing, ама днеска го сложих в шише с биба с процепи на Авент, че не ми се занимава с лъжицата... Whistling

За месото и аз се чудех как се въвежда, виждала съм едни малки бурканчета по 80 мл, дето е само месо вътре и се слага по 1-2 лъжички в зеленчуково пюре  Peace Иначе си има и местни зеленчукови, ама като се редуват през ден то много хамалогия, поне при захранването не може ли всеки ден, примерно за 3 дена да е захранен и после през ден... newsm78

Докато писах Лори хубаво е обяснила как е захранвала, и аз ше пердаша като нея...Simple Smile

И аз скоро ше го пробвам на кухня, да видиме, то по-скоро заради разнообразието и мързела на майка му да готви май го правя...

# 676
бре забравих
Ади-на Бобо му е крива главата, та затова ще постетим малко рехабилитация.
Тинитам-на дясно ли ви е килната главата?
колко сок мога да му давам дневно? Бобо пийна към 200мл няма ли да му дойде в повече захарта?

за кухнята да питам-аз ще мога ли да запиша Бобо, като и тримата се водим със Софийската регистрация?
Миленка-моите са зеленчуци и месо, не от мъничките -те за по натам ще ги ползваме в менюто
божеее на какъв български пиша  ooooh!
извинете за поредния пост

# 677
Лори,не мога да ти отговоря,тъй като Иво е записан на мястото на отказало се вече детенце (нали няма месеците от които може да ползва кухня).

# 678
като търсех инфо за киселите се натъкнах на това http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=9&page=-1 - за малко по големки деца е , но може да и го запазите  Grinning

# 679
  • София
Момичета, едно бързо питане  newsm78 тези които са имали вече цикъл - нормално ли ви идва (като периоди) или по различно време?
Защото след първия ми цикъл, втория дойде почти навреме - на 35-ти ден, а сега 16 дни след втория ми цикъл пак прокървих (точно като цикъл си е и на цвят и на количество) ???
Много странно ми стана.... Rolling Eyes

# 680
ама в нашите пюрета-месни-зеленчукови има само 8 % месо. В другите за 6ти месец месото е 16 % най-много.
на мен ми идва на 24дена  Confused вече n броя пъти
Снуки от къде я изрови тази тема за баклата  Shocked изправи ми се косата направо-аз пък много я обичам, е вярно рядко ядем, но с удоволстивие. Ама пак да кажа тя не е за Бобо-неговите храни как ги избирам и подбирам. Цяла процедура със СОП внедрявам  hahaha

хайде бай отиваме да ядем каша  Blush

Joy Joy Joy докато публикувам и вече се наядохме

Shocked Shocked Shocked току що Бобо се изправи сам на шезлонга и  тръгна напред заедно с него обаче, та го хванах малко във въздуха  #Crazy шезлонга е на ъгъла на дивана

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 18:44 от loryn

# 681
Аз пък ако ви кажа, че сега гледах в гоогъл какво е бакла  Embarassed Не го бях чувала изобщо, но пък ми прозвуча като баклава и ми се дояде Joy

# 682
хахаха Миленка виж засипвам те с постове  Mr. Green
е хайде да си покажа бобчето, че само това прави сега

Ние излизаме да се разходим

Бобо се изправя-по ръба на шезлонга  Mr. Green hahaha и Бобо вече седнал щастлив-от зор с потекла лига и чак събрал очите  hahaha Ама това е от легнало положение на шезлонга  bowuu

# 683
Аз пък ако ви кажа, че сега гледах в гоогъл какво е бакла  Embarassed Не го бях чувала изобщо, но пък ми прозвуча като баклава и ми се дояде Joy

хаха  hahaha Joy и аз така  Joy

ама Бобо си е нашия сладкиш  Heart Eyes

# 684
Ние пък тичахме до лекарката, че отстрани на горната устна видах нещо ярко червено и се притесних, а тя каза, че се бил прехапал със зъбите!  newsm78 Струва ми се обаче, че има нещо и по езичето, което тя не видя, ама аз после го загледах и си се вижда. Ще го видя утре сутринта как ще е и май ще тичаме пак. Нещо е ужасно кисел и не знам защо, дано не е нещо сериозно.  Praynig

# 685
  • София
Снуки, и на мен уж вторият ми дойде на време, но третият мнооого закъсня, чак за тест за бременност взех да си мисля... Обясних си го с кърменето, явно още не са се наместили хормоните.

И мен ме вълнува доколко важна е адресната регистрация -  и за кухня, и за ясла. С мъжа ми се водим на различни адреси, бебето също - не в квартирата, в която живеем и в която ще сме живот и здраве още година-две.

# 686
Momi4eta ne sum si vuv Varna I vi preglejdam kogato moga ot telefona.
Moje da propusna mnogi ne6ta da spomena, fte davam kakto sum zapomnila.

Milenka ne se surdi taka, eto nie naprimer imahme gosti, sega men me nqma za sedmica, posle sestra mi 6te idva ot Greece I moje bi lqtoto pove4eto hora sa taka.
A kogato nqmame gosti gledam po cql den da sme navun, 4e drebnoto izdivqva kato e zatvoreno.

Stol4e za kola- oglejdam se ot skoro, za6toto na6eto vupreki, 4e e su6to 0-13 kg ve4e okusqva I krakata I podpirat v sedalkata, a su6to I stava sku4no da se vozi taka obratno na dvijenieto I hlen4i.
Gledah sledva6tata katregoriq 9-18 kg ej gi kude sa kato na prednata konsultaciq be6e 8kg I moje bi drugiq mesec 6te kupim drugo stol4e.

Cikul o6te nqmam, interesno mi e koga 6te doide I kak 6te e, se to I predi mi idva6e prez mesec , dva.

Ne moga da otvarqm linkove prez telefona I ne uspqh da pro4eta kakvo pi6e za baklata, ama da si kaja, 4e az hi4 ne obi4am.

Mesoto- dadoh ve4e pile I go davam prez den. Mnogo q kefi Gerberskoto pile s kartof I zelen4uci.

4estito na dne6nite mese4inkovci I na vsi4ki s povod za praznuvane.

# 687
  • София, България
Тинитам-на дясно ли ви е килната главата?

Лори, на ляво беше килнта. Аз ,много не се притеснявах, защото бебе като спеше главичката й беше обърната все към мен на ляво. От 2-3 седмици обаче като спи се върти наляво, надясно или с лице нагоре и все по-слабо забелязвам килването.  В четвъртък сме на консултация и дано не забравя да питам педката дали забелязва нещо  newsm78 newsm78

Моят цикъл идва за 3-ти път Sick Радвам се, че за разлика от преди не ме боли изобщо Party Party Като се сетя как се тъпчех с аулин  ooooh! ooooh! ooooh! Идва ми на равни интервали- 26-28 дни, а преди беше на 30-32.

Пчеличке, дано не е нещо сериозно това с устничката.

Ох, днес за разлика от предишните дни има толкова дискутирани теми, че не си спомням какво изчетох  newsm78 newsm78 newsm78

Аааааа за пюрето с месо Party много ми беше полезно како сте писали. Аз ще ги почвам от понеделник, утре мисля да дам жълтък  Party

Столче за кола, още няма да купуваме Сегашното до 13 кг още си й е добре  Hug Hug

# 688
Гледайте столчето, дето си е поръчала Тони, на какви пари е тука:

http://www.bebe-best.com/cybex-stoltche-za-kola-36-kg-purple-pat … 2011-p-24853.html

и на какви в немския My.Toys:

http://www.mytoys.de/Cybex-Auto-Kindersitz-Pallas-Moonlight-2011 … a02.01.11/2066183

, просто за пореден път се убеждавам, че тука си плащаме като попове в пъти повече, а защо трябва да е така... #Cussing out Все пак разликата е към 180 лева... #2gunfire

Иначе днеска супер ми харесвате всички... Hug  Wink

Лори, Бобо е страшен тарикат ше знаеш... Mr. Green

Пчеличке, нищо сериозно няма да е, те са почват тепърва да се контузват, ние все с драскотини си вървим - и много често и вътре в очите се дере и му става кърваво... ooooh!

Днеска взех едно бебешко списание/за сефте.../ и вътре има много полезна книжка за захранване, резепти и такива неща, абе хубава е, няма да съжалявате ако си я вземете, цената на списанието е 3.90 - моето бебе се казва  Peace

Искам да ви похваля едно страхотно кремче против подсичане, което случайно открих/ама то явно е добре известно на опитните майки.../, казва се Pavloderm, струва 1.90  Heart Eyes и е сръбско/или май македонско беше... newsm78/ - но пред него бледнеят и Мустелата/дето май така ше ми се развали.../ и всички други - то, за разлика от Мустела, Судо крем и пове1ето, не е на основата на Цинк/който остава беличко на кожата, както крем Здраве/, а е с глицерин, ланолин,вит.А , невен и лайка и е супер мазничък и попиващ, и мирише хубаво - горещо го препоръчвам  Peace

# 689
Тини, то и нашата глава е съвсем малко килната...и то защото моето бобче също заспиваше все на ляво с глава към мен-тя затова е килната на дясно. А Бобо сега заспива винаги на ляво сам се завърта. Също маха и с лявата ръка и поема играчките главно с нея, да не кажа винаги, което ме навява на мисълта, че ще е левичар, като мама  bowuu
Пчеличката   Hug дано не е нещо сериозно и Бобо да е добре

еее кажете едно браво на моето дете, самичко се изправя вече и седи, само да се хване за нещичко, но пак самичък. Аз така се вълнувам, почти толкова, колкото, когато се обърна за първи път...чак ви го снимах  Blush Hug

обичам ви!!!

Общи условия

Активация на акаунт