Отговори
# 630
  • Варна
Здравейте!
Аууу, какво време е вън. Бррррр!
Теди от месеци не е изкарвал зъб, стоим си с осемте предни, гледам че от едната страна венеца се е разширил, явно скоро може и кътник да излезе. И аз лятото не съм го мазала с нищо, но сега започвам с лосиона на Себамед, че ни е ужасно суха кожата. На едната бузка към ушенцето ни е излязло обривче, а долу на самото ухо, където е мекичката част се е цепнало и е раничка. Мажа с крем здраве, но и утре ако не се е подобрило мисля на кожен да го водя. Sad
ESTELITA, радвам се че при вас е по-малкото зло, а снахата не я мисли.  Mr. Green
Диди, кофти случка, но понякога стават и такива неща. Трябва да сме супер внимателни, но не винаги се получава, и ние сме хора. Simple Smile

Хубав ден и от мен и дано скоро успеем да излезем навън. Simple Smile

# 631
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

Естелита, хубаво, че най-накрая стана ясно какъв е проблема. Леле колко желязо изпи безмислено това дете...

При нас какво ново: Юлияна е с варицела, чакам и останалите да се подредят. Други двама са с хрема (няма празно). Аз се чудя как да си върша работата, че бавачката ми имат бебе вкъщи и я е страх да ги гледа, да не би да занесе варицела. А, и на Никола му никнат 2 кътника - кривотия... Както се казва - при нас е весело Simple Smile

# 632
Ooooo, честита варицела. Въоръжете се с търпение и противосърбежни препарати. Имаше и нещо хомеопатично по въпроса, което помагаше. Мартеа ме светна за него. Рус токсикодендрон или нещо такова беше  Rolling Eyes

# 633
  • Пловдив

При нас какво ново: Юлияна е с варицела, чакам и останалите да се подредят.

Ха дано не ги дочакаш, де. Че с трима с варицела аз бих луднала    #Crazy

Бързо оздравяване ви желая    Peace

# 634
  • Пловдив
Esma много неприятно.Дано мине по-леко.
Мартеа днес си мислих за теб,че скоро не си писала.
Blue bird ти къде се загуби ?
Аз не пиша много,но ви следя из късо  Hug Hug
Ние все още сме си със 7 зъба.Три предни отдолу,два отгоре и два кътника.Пълен хаос  newsm78
Бяхме две седмици при мам и така хубаво ми се отрази почивката.Брат ми си беше дошъл и той с племенницата ми,която е на 2 и беше много весело.Наставаше луда караница за играчки и веселба.Толкова ми беше готино,че плаках в неделя като си тръгвах.Коцето сега все ме пита за баба си и той милия  Cry Иначе там изкарахме всички лек вирус,със сополи,температура и кашлица.Разминахме се само с парацетамол и сега ен ти тус за кашлицата.
Предлагам заглавиета на другата тема да не включва никакви думички за зима и сняг,че то може до пролетта да не я изпишем  Mr. Green
Аз да попитам някой знае ли като сме в друг град полага ли се на малкия безплатен преглед някъде и каква е процедурата? Като беше болен в Казанлък никъде не искаха да го прегледат без 20 лв,което много ме вбеси.Защо плащаме осигуровки  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 635
Според мен, ако си носите здравната му книжка нямат право да ви откажат. То това за големите важи, какво остава за децата, които се осигуряват от държавата.

# 636
  • Пловдив
И аз мисля като jj, затова и винаги като се сетя като ходим някъде ги вземам с мен. До сега не ми се е налагало. Но на ол инклузивите предполагам, че не важи това правило, защото 2009 година, при едно парване от медуза, за мазане еднократно с мехлем някакъв на мястото от доктор на хотела на едно приятелско семейство им взеха 25 лв. И то за дете на 7г. Не са представяли здравните книжки, но с тях и без тях щеше да е все тая предполагам    Thinking

# 637
Хайде да се включа и аз, за да спомогна за изписването на тази лятна темичка.
Ние сме добре, растем и вече сме големи хора разбиращи от всичко. Като цяло е изключително послушен /пу-пу/ не мога да се оплача, играе си сам, въпреки, че му е по-добре с кака му, но тя ходи на градина и няма как. Като се върне следобеда настава лудница, бягане, скачане, гоненици, пищене, голяма радост.
Имаме 7зъбчета, да не се хваля много много, ама от доста време спим по цяла вечер непробудно от 21ч. до 8:30-9ч.
Хапва си всичко детето, опитва се да говори, но все още не му се получава.
Залагалката и памперса ще си ги носим до първи клас сигурно. По цял ден си смуче бибата, а гърнето го ползва за игра или сяда в него щом вече се е наакал.
Много е суетен, като му облека някоя нова дрешка, се отдалечава два метра от мене и започва да се върти и фръцка с широка усмивка на лицето. По същия начин застава като види и фотоапарата и вика "зеле" много е смешен. Grinning
Много е гальовен, постоянно идва и се натиска да го целува, той ме прегръща и целува също. Като види някой познат веднага се наддига за да го целунат. Много обича да го целуват  Thinking
Голям чистофайник е, види ли някъде оставена чаша или чиния веднага я взема и я слага в кухнята на плота. Ако е някоя опаковка от нещо или хартиика, я хвърля в коша. Баща му сутрин не може да си изпие кафето на спокойствие, постоянно го дебне да му вземе чашата за да я занесе в кухнята.
Танче, работа не съм почнала и нямам намерение скоро да почвам, може би чак на есен. Свиди ми се Денис, не ми дава сърце да го оставя в яслата. А и като знам колко бързо растът ми се иска повече време да си го гледам, после цял живот ще работя.
Хайде стига толкова от мен, че стана дълго.

# 638
За прегледите - ако носите здравната книжка на детето, където и да се намирате са длъжни да ви прегледат при проблем.

Дъщеря ми вечно боледуваше като ходехме на почивка и са я преглеждали дори и без книжка, само ни питаха за нейного ЕГН (те нали са осигурени от държавата май  newsm78), нямат право да ви откажат преглед на детето.  Ние после се научихме да носим книжката с нас.

# 639
Това за книжката важи само при лекари с договор със здравната каса.

# 640
Здравейте момичета  Hug Крайно време беше и аз да се включа.  Embarassed При нас нищо ново, растат ни кътниците, онзи ден изби първия, но и другите видимо са на път.
Малчо много обича да гризка нещо в ръка докато го храня, досега беше предимно нарязано доматче и хляб, но вече доматите не са толкова натурални и се чудя какво да давам с манджата, хем да е полезно и с витамини хем да не е много твърдо, че като нямаме още кътници и ме е страх. Дайте идеи, вие какво давате за гризкане.
За закуска ми омръзнаха все макаронени, той си ги яде, но ми се иска да разнообразявам, но от попара се запича, а пък не ми се иска да е съвсем сухо яденето. Ще съм благодарна и тук за идеи Simple Smile
Приготвих горе долу зимния гардероб, като се стреснах от времето, но се чудя за тази възраст какви ръкавички, предполагам с пръст на палчетата поне... Вие откъде купихте и как се определя размера ?
Хубава вечер на всички!

# 641
Есма, Джей ти го е казала хомеопатичното - Рус токсикодендрон. Но ти си на "ти" с хомеопатичните, вероятно вашият хомеопат ще ти обясни по-добре. Нашата педиатърка ми се скара, като разбра, че не съм го дала на Рая превантивно, когато се разболя седмица след сестра си. Каза, че ако съм го дала, щяла да изкара в пъти по-леко. Но като цяло, Рая така или иначе изкара шарката много по-леко от сестра си. Пожелавам при вас всичко да мине възможно най-леко!

За занимавките - единственото, с което Рая може да се занимава неопределено време, е драскане върху бял лист. Със ставането вика - коте! коте! (някой й е казал, че й рисува коте и оттам), давам и лист и химикалка, ляга на пода и драска без спирка. Вероятно копира сестра си, защото Теа нон стоп това прави. Вече имаме спор за всяко едно нещо вкъщи - Теа като седне да си рисува на масичката, Рая иска да седне точно там, да рисува точно върху нейния лист, точно с нейния молив. И обратното - хване ли Рая някоя играчка, Теа се сеща, че точно тя много й липсва в момента. Големи скици.

С кърменето сме много зле - още суче нон стоп. Не знам как ще се справям, честно - няколко пъти през деня и непрекъснато през нощта. Като тръгна на работа, живот и здраве, ще не ще, ще намалим броя. Закуска не иска и не иска, но то и как да иска, като цяла нощ е сукала.

Още много има, ама време няма повече Laughing

# 642
Hug
За варицелата-вчера докато взимах баткото от градината на вратата пишеше,че групата е контактна с варицела,така че и аз чакам включване скоро Simple Smile.Миналата година пак имаше варицела в групата им,но тогава се разминахме.
Аз също знам,че като носиш здравната книжка на детето са длъжни да го прегледат.
за майчинството-момичета няма го това увеличение при нас,превели са ми 240лв за септември  Cry,иначе всичко друго е увеличено Sad

# 643
  • Варна
Не съм писала от лятото, но пък ви чета редовно....явно е нямало какво да кажа Rolling Eyes

Мартеа, аз за закуска освен макарони и попара (която почти не я давам, защото Ивката не я обича) им правя и каши - овесена и 7 зърна. Някой може да каже, че сме големи за каши, но като съдържание ми се струва удачно да разнообразявам и да не е само пшеничен продукт. Овесените продукти ги дават при запек (това от което се оплакваш), а в 7 зърна има и овес, и ръж, и ечемик, и елда и др. Правя ги с адаптирано мляко и със сирене  Peace Слагам и малко плодово пюре, че без плод не минава номера Crazy
ЗА ръкавички и ние си нямаме, ама мен ме притеснява, дали ще ги траят на ръцете Whistling

# 644
Cecile-За закуска-аз пък много рядко давам макарони,а попара-никога,тя не иска.Давам баница и бърз тутманик(ако аз ги направя),палачинки,винаги в купичката и нарязвам маслини,кашкавал,препечена филийка с нещо,топено сирене-триъгълничетата.Такива неща.
Сещам се за овесена каша с плодове или сирене-хем е сочно,хем е разхлабващо,или нещо да набъркаш с овесени трици и чайче примерно.
А за гризкане-освен ако имаш време да вариш морковчета,розички карфиол и броколи и да даваш.
Преди няколко дни на кухнята имаше направен тиквеник за десерт,като го гледах се чудех как ще го яде това нещо малката-еми нямаше такова бързо изяждане,само като го опита и го омете за нула време,това също е идея за закуска,а тиквата нали също разхлабва.
За ръкавичките-и аз още не съм пробвала да слагам,от баткото ще ползвам с един пръст,а дали ще ги търпят-тепърва ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт